صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

لایحه دولت یا طرح مجلس؟

مجلس مصمم به تدوین قانون جامع رسانه‌ها است
کد خبر: ۱۵۸۰۴۲
| |
2843 بازدید
تهیه پیش نویس قانون جامع رسانه‌ها از ماه‌های پایانی سال 89 در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار گرفته است. این در حالی است که در اولین بحث‌های مربوط به تدوین قانون جامعی برای تمام رسانه‌های کشور، دولت و در راس آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت تدوین این قانون را بر عهده گرفته بود.
 
به گزارش خانه ملت، ضرورت تدوین و تصویب قانون  جامع و کاملی برای رسانه‌های مکتوب و مجازی کشور، حدود 2 سال پیش از سوی مسئولان حوزه رسانه و صاحب نظران این عرصه مطرح شد. یکی از مهم ترین ضرورت‌ها  برای تهیه و تدوین چنین قانونی، کهنگی و عدم کفایت قانون مطبوعات پیشین جهت الزام آوری برای تمام رسانه‌ها بود. هم اکنون بیش از 50 سال از زمان تصویب و تایید آخرین قانون مطبوعات کشور می گذرد و این قانون به دلیل شرایط رسانه‌ای خاص موجود در زمان تدوین و تصویب نه تنها پاسخگوی نیازهای قانونی مطبوعات و رسانه‌های چاپی نیست بلکه بسیاری از رسانه‌های مجازی و الکترونیک جدید را به هیچ عنوان پوشش نمی دهد و نمی تواند الزامات پیشین را بر این رسانه‌ها را اعمال کند.

بنابراین، با توجه به مشکلات و کاستی‌های قانونی در حوزه رسانه‌ها  این ضرورت از سوی مسئولان و متخصصان احساس شد تا قانون جدیدی تحت عنوان قانون جامع رسانه‌ها تدوین و تصویب شود تا از این طریق ضعف‌های قانونی عرصه رسانه‌ها مرتفع گردد.

پس از آن که بحث‌های اولیه درباره ضرورت و اهمیت قانون جامع رسانه‌ها مطرح شد، دولت و در راس آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت مطبوعاتی این وظیفه را بر عهده گرفتند تا با استفاده از نظرات کارشناسی صاحب نظران عرصه رسانه و هماهنگی با مجلس و کمیسیون فرهنگی، مقدمات تهیه و تدوین قانون جامع رسانه‌ها را فراهم کنند.

به گفته نمایندگان مجلس با وجود برگزاری نشست‌ها و جلسات مشترک متعدد میان مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای کمیسیون فرهنگی درباره تهیه مقدمات قانون جامع رسانه‌ها، تاکنون هیچ اقدام اساسی و عملیاتی از سوی دولت و وزارت فرهنگ برای تدوین نهایی این قانون صورت نگرفته است.

در همین راستا انتقادات بسیاری به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد شده است و برخی از فعالان عرصه رسانه‌ها و بسیاری از نمایندگان معتقدند که این وزارتخانه به تعهدات اخلاقی خود جهت تهیه پیش نویسی برای لایحه  قانون جامع رسانه ‌ها و تقدیم آن به مجلس عمل نکرده است.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از یک سال فرصت داشت تا مقدمات تهیه لایحه رسانه‌ها را فراهم کند و وزیر فرهنگ نیز بارها در این رابطه قول تسریع در تهیه پیش‌نویس لایحه را به اعضای کمیسیون فرهنگی داده بود؛ اما هنگامی که کمیسیون فرهنگی از ارائه قانون جامع رسانه‌ها در قالب لایحه دولت ناامید شد، تصمیم گرفت این مسئله را در کمیسیون پیگیری کند و تهیه پیش‌نویس طرح جامع رسانه‌ها را در دستور کار قرار دهد. این در حالی است که مجلس و کمیسیون فرهنگی فقط یک‌سال برای تهیه پیش‌نویس و نهایی کردن طرح جامع رسانه‌ها فرصت دارند.

به نظر می‌رسد اگر دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از همان ابتدا تهیه لایحه جامع رسانه‌ها را برعهده نمی‌گرفتند و آن را به مجلس واگذار می‌کردند، مجلس فرصت زمانی بیشتری برای طرح جامع رسانه‌ها داشت و می‌توانست این طرح را با دقت‌نظر بیشتر و بحث کارشناسی عمیق‌تر نهایی کند.

در نهایت پس از یک‌سال و نیم بحث و تبادل‌نظر و تعامل با وزارت ارشاد، ماه‌های پایانی سال 89 تهیه پیش‌نویس قانون جامع رسانه‌ها در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار گرفت و اعضای این کمیسیون که از تهیه لایحه جامع رسانه‌ها از سوی دولت ناامید شده بودند، تصمیم گرفتند ساماندهی رسانه‌ها را در قالب طرحی از سوی کمیسیون فرهنگی تهیه و تدوین کنند و تقدیم مجلس نمایند.

به گفته نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی، این کمیسیون مصمم است تا در یک‌سال باقی مانده از عمر مجلس هشتم، طرح جامع رسانه‌ها را تدوین و نهایی کند و در مجلس به تصویب برساند، چرا که این طرح می‌تواند یکی از قوانین اساسی و مادر در حوزه فرهنگ و رسانه باشد و بسیاری از مشکلات قانونی این حوزه را مرتفع کند.

کمیسیون فرهنگی، کمیته تخصصی به منظور تدوین پیش‌نویس طرح جامع رسانه‌ها تشکیل داده است تا کار تدوین و بررسی جوانب این طرح با سرعت و دقت بیشتری پیش‌ برود. دو تن از اعضای کمیسیون فرهنگی، جمعی از پژوهشگران مرکز پژوهش‌های مجلس و عده‌ای از کارشناسان حوزه رسانه در رسانه‌های نوین در این کمیته تخصصی حضور دارند.

پیش‌بینی می‌شود کمیته تخصصی تدوین پیش‌نویس طرح جامع رسانه‌ها این طرح را تا دو ماه آینده تهیه و نهایی کنند و پس از ارجاع به کمیسیون فرهنگی، پیش‌نویس طرح به مدت یک ماه مورد بررسی قرار بگیرد و در نهایت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟