يک ميليون سل مقاوم در جهان
رئيس مرکز مديريت بيماري هاي غيرواگير وزارت بهداشت با اشاره به اهميت مقاومت در برابر داروهاي ضد ميکربي ، از وجود يک ميليون سل مقاوم به دارو در جهان خبر داد.
به گزارش مهر ، دکتر محمدمهدي گويا در دومين روز از همايش مقاومت هاي آنتيميکروبيال و مصرف منطقي آنتي بيوتيک گفت: بيماري سل که در گذشته نياز به بستري شدن در بيمارستان نداشت و طول دوره درمان آن 6 ماه بود و حدود 400 هزار تومان هزينه درمان داشت به دليل مقاوم شدن اين بيماري به دارو، در حال حاضر زمان درمان آن 2 سال و هزينه درمان اين بيماري نيز چندين برابر شده است.
وي همچنين بيماري مالاريا و HIV را نيز از جمله بيماريهاي مقاوم نسبت به دارو عنوان کرد و گفت: در حال حاضر 200 ميليون نفر در جهان در معرض خطر بيماري مالاريا هستند و همچنين 3.7 درصد مبتلايان به بيماري ايدز نسبت به داروها مقاومت پيدا کردهاند.
رئيس مرکز مديريت بيماري هاي غيرواگير وزارت بهداشت با تاکيد بر اينکه مقاومت نسبت به داروهاي ضد ميکروبي کشنده است، گفت: با گذشت 70 سال از کشف آنتيبيوتيک ها در حال حاضر به علت تجويز بيرويه اين داروها، مصرف آنتي بيوتيک ها که براي درمان بيماريها به کار ميرفت تبديل به ضد خود شده و براي سلامت افراد مضر و خطرناک شده است.
شعار امسال روز جهاني بهداشت «مقاومت به داروهاي ضد ميکروبي ، يک تهديد جهاني» نامگذاري شده است.


