صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

حساسیت واگذاری‌ها در حوزه میراث فرهنگی

کد خبر: ۱۴۲۵۹۸
| |
2120 بازدید
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره‌ برخی افراد كه چند مسؤولیت دارند، گفت: قحط الرجال باید باشد كه این‌گونه می‌شود. این همه افراد توانمند در مجموعه‌ی نظام هستند و این [اتفاق] خود یك سؤال بزرگ است. مگر یك فرد چقدر می‌تواند كشش داشته باشد؟

به گزارش ایسنا، سیدعلی حسینی در ادامه درباره‌ی واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی، بویژه كاخ ـ موزه‌ها اظهار كرد: به‌طور كلی، واگذاری بخش‌های دولتی به بخش خصوصی امر مطلوبی است؛ اما این موضوع، بویژه در حوزه‌ی میراث فرهنگی حساسیت دارد، زیرا قرار است از هویت ملی و فرهنگی حفاظت شود و آن را به مردم خود و ملل دیگر نشان دهیم. در حقیقت، یك شخصیت فرهنگی باید چنین مجموعه‌های فرهنگی را اداره كند.

او ادامه داد: دولت علاوه بر مسائل مالی كه در همه‌ی مزایده‌ها و مناقصه‌ها وجود دارد، در حوزه‌ی میراث فرهنگی، شرایط فرهنگی را نیز باید لحاظ و آیین‌نامه‌ای را تهیه كند تا افرادی كه شایسته‌ی این كار هستند، انتخاب شوند تا به این ترتیب، هدفی كه دولت و نظام دارد مبنی بر این‌كه مواریث فرهنگی به‌نحو احسن محافظت و معرفی شوند، برآورده شود.

وی درباره‌ی واگذاری كاخ ـ موزه‌ها گفت: بر همین اساس، به نظرم برای این كار باید دست نگه داریم تا زمینه‌های آن فراهم شود. مقدمه‌ی این كار، تشویق و ایجاد انگیزه برای گردشگران داخلی و خارجی برای دیدن آثار است و باید معرفی جاذبه‌های گردشگری و تاریخی و تسهیلات ورود و خروج گردشگر اتفاق بیفتد.

نماینده‌ی مردم نیشابور در خانه‌ی ملت بیان كرد: با شرایطی كه ما در عرصه‌ی گردشگری داریم، به نظرم اگر این كار انجام شود، عقیم خواهد ماند، زیرا هر كسی پولی پرداخت می‌كند، می‌خواهد در كنار بحث فرهنگی، استفاده‌ی اقتصادی خود را نیز ببرد. درحالی‌كه امروزه می‌بینیم در بسیاری از شهرهای كشور مانند نیشابور كه از نظر تاریخی قدمت زیادی دارند، اصلا گردشگر خارجی دیده نمی‌شود.

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این گفت‌وگو اظهار كرد: با انتقال برخی معاونت‌های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری كشور به خارج از تهران، ارتباط و انسجامی كه پیش از این وجود داشت، تقلیل یافته است.

او توضیح داد: درباره‌ی انتقال معاونت‌های سازمان میراث فرهنگی پیش از این گفته بودم و اكنون نیز كه چندماهی از این اقدام می‌گذرد و تبعات آن خود را نشان می‌دهد، اوضاع حاكی از این است كه كار كارشناسی انجام نشده و به نوعی سبب شده است كه گسستی بین مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و زیرمجموعه‌ی آن به‌وجود آید. به این ترتیب، ارتباط و انسجامی كه پیش از این وجود داشت، اكنون تقلیل یافته است.

وی ادامه داد: علاوه بر این، در انتقال بسیاری از نیروهایی كه باید به استان‌های دیگر می‌رفتند و مسائل مربوط به آن‌ها مشكلاتی وجود دارد. هم‌چنین ارتباط ارباب رجوع‌ها با مدیران ارشد سازمان میراث فرهنگی با مشكل مواجه شده است.

حسینی گفت: با وجود این‌كه قرار بود تفویض اختیارات انجام شود و بخشی از آن انجام شده است، می‌بینیم كه به نوعی معاونان این سازمان به مدیریت سازمان نیاز دارند، درحالی‌كه مدیر در تهران است و معاونان در اصفهان و شیراز. در واقع، ارتباط بدنه‌ی كارشناسی این دو معاونت با ستاد دچار مشكل است.

او با اشاره به ارباب رجوع‌هایی كه به او مراجعه كرده‌اند و در انجام امور مربوط به سازمان میراث فرهنگی دچار مشكل شده بودند، توضیح داد: افرادی از خراسان آمده بودند كه باید برای انجام كار خود به معاونان این سازمان مراجعه می‌كردند و طبیعی است كه باید به اصفهان و شیراز می‌رفتند، درحالی‌كه تمام امور كشوری در تهران است و آن‌ها وقتی به تهران می‌آمدند، چند كار دیگر را نیز انجام می‌دادند؛ اما اكنون باید مسافت زیادی را فقط برای انجام یك كار طی كنند.

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این‌كه در ابتدای انتقال، ناهماهنگی‌هایی ایجاد می‌شود، اضافه كرد: اگر قرار باشد این كار فقط در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خلاصه شود، كار ناقصی خواهد بود، زیرا هدف دولت برآورده نمی‌شود. اگر هم قرار باشد با روند موجود گسترش یابد، نابسامانی‌ها بیش‌تر می‌شود. در واقع اگر معاونت‌های سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها این‌گونه جابه‌جا شوند، بین آن‌ها انشقاق ایجاد می‌شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟