صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

اسپانیا اسرائیل را به چالش کشید!

دولت اسپانیا در واکنش به توقیف ناوگان بشردوستانه جهانی «صمود» در آب‌های بین‌المللی، کاردار رژیم صهیونیستی در مادرید را احضار و این اقدام را به‌شدت محکوم کرد.
کد خبر: ۱۳۷۰۱۳۴
| |
2354 بازدید
اسپانیا اسرائیل را به چالش کشید!

وزارت امور خارجه اسپانیا «دانا ارلیخ»، کاردار سفارت رژیم صهیونیستی در مادرید را احضار کرد تا «شدیدترین محکومیت» دولت این کشور را نسبت به توقیف ناوگان بشردوستانه صمود ابلاغ کند.

به گزارش تابناک به نقل از فارس، این ناوگان که حامل فعالان بین‌المللی و کمک‌های بشردوستانه بود، در آب‌های بین‌المللی در جنوب یونان و در فاصله تقریباً هزار کیلومتری از سواحل غزه، توسط نیروهای رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفت و توقیف شد.

بر اساس اطلاعات منابع دیپلماتیک، در میان بازداشت‌شدگان این ناوگان، حدود ۱۷۵ فعال حقوق بشری حضور دارند که نزدیک به ۳۰ تن از آن‌ها شهروند اسپانیا هستند.

اعتراض رسمی و فشار دیپلماتیک مادرید

خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا، شخصاً این احضار دیپلماتیک را هدایت کرد. 

احضار کاردار رژیم صهیونیستی در غیاب سفیر، نشانه‌ای از افزایش فشار دیپلماتیک دولت اسپانیا است که خواستار دریافت اطلاعات فوری درباره وضعیت شهروندان بازداشت‌شده خود شده است.

وزارت خارجه اسپانیا اعلام کرد که سفارت و کنسولگری این کشور در سرزمین‌های اشغالی «در حالت آماده‌باش کامل» قرار دارند و با هماهنگی برگزارکنندگان ناوگان و واحد اضطراری کنسولی، وضعیت بازداشت‌شدگان را پیگیری می‌کنند.

همچنین وزیر خارجه اسپانیا با کشورهای دیگری که شهروندانشان در این مأموریت حضور داشته‌اند، در تماس دیپلماتیک مستمر است.

توقیف در آب‌های بین‌المللی؛ اقدامی که مشروعیت حقوقی ندارد

نکته کلیدی در این ماجرا، مکان وقوع حادثه است: آب‌های بین‌المللی. این موضوع موجی از انتقادات را از سوی سازمان‌های حامی ناوگان و برخی محافل سیاسی اروپایی برانگیخته که مشروعیت قانونی این اقدام رژیم صهیونیستی را زیر سؤال برده‌اند.

ناوگان جهانی صمود با مأموریتی کاملاً مدنی و نمادین به سمت غزه در حرکت بود؛ ابتکاری مشابه ناوگان‌های پیشین که در ماه‌های گذشته نیز هدف حملات مشابه نیروهای رژیم صهیونیستی قرار گرفته بودند. از جمله در اکتبر ۲۰۲۵، ناوگان دیگری در شرایطی مشابه توقیف شد و پیش از آن نیز کشتی «مدلین» با حمله نیروهای اسرائیلی مواجه شده بود.

دولت اسپانیا تأکید کرده که اولویت اصلی آن، حفاظت از شهروندان بازداشت‌شده و پیگیری وضعیت حقوقی و کنسولی آن‌هاست. وزارت خارجه این کشور می‌گوید تمام تلاش خود را برای تضمین دسترسی فوری به بازداشت‌شدگان و حفظ کانال ارتباطی با مقامات رژیم صهیونیستی به کار گرفته است.

این حادثه در حالی رخ می‌دهد که پیش‌تر نیز تظاهرات گسترده‌ای در شهرهای مختلف ایتالیا در محکومیت حمله به همین ناوگان برگزار شده و خشم افکار عمومی اروپا از ادامه محاصره غزه و هدف‌قرار دادن فعالان بشردوستانه رو به افزایش است.
 

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟