صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ایرانی ها پاسخ بی بی سی را دادند؛ گارد جاویدان ترسید؟!

ایرانیان پاسخ های ویژه ای به گزارش بی بی سی فارسی درباره ایست های بازرسی، در شبکه های اجتماعی دادند.
کد خبر: ۱۳۶۷۷۹۸
| |
17367 بازدید
|

ایرانی ها پاسخ بی بی سی را دادند؛ گارد جاویدان ترسید؟!

 

بی بی سی فارسی در گزارشی که بخش هایی از آن در صفحات مجازی و شبکه های اجتماعی نیز منتشر شده است، به موضوع ایست بازرسی ها و ناراحتی بخشی از مردم از این اتفاق پرداخت که با پاسخ های جالبی از سوی کاربران ایرانی مواجه شده است.
به گزارش تابناک، در گزارش بی بی سی آمده است: در هفته‌های اخیر، ایست‌های بازرسی در تهران و برخی شهرهای دیگر، به یکی از پرتکرارترین موضوعات در پیام‌های بعضی از کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است. این پیام‌ها، که تنها بخشی از تجربه‌های شهروندان را بازتاب می‌دهند و لزوما تصویر کامل جامعه نیستند، از فضایی می‌گویند که برای برخی با ترس، کنترل و نقض حریم خصوصی همراه شده است.

اما در سوی دیگر، حجم قابل‌توجهی از کاربران، در پاسخ به بی بی سی به شدت با این روایت مخالفت کرده و آن را «غیرواقعی» یا «مغرضانه» خوانده‌اند.

پاسخ های ویژه برای دل نگرانی خارج نشین ها

یک کاربر  تاکید کرده: «ما مردم ایران از ایست‌های بازرسی راضی هستیم. حتی مشروبات ما را دیدند چیزی نگفتند.» این کامنت نشان‌دهنده تجربه‌ای از برخورد بدون تنش است.

بخش بزرگی از کامنت‌ها با لحنی صریح و قاطع از ایست‌های بازرسی دفاع کرده‌اند. کاربری می‌نویسد: «خدا حفظشون کنه به کوری چشم خائن.» کاربر دیگر با اشاره به شرایط جنگی می‌گوید: «در شرایط جنگی و وجود این همه وطن‌فروش و خائن، باید ایست بازرسی باشد.»

کاربری با صراحت بیشتر می‌گوید: «اگه ریگی به کفشت نباشه و وطن‌فروشی نکرده باشی، کسی کاری باهات نداره. وطن‌فروش هیچ امنیتی نباید داشته باشه.»

این دسته از کاربران، وجود بازرسی‌ها را نشانه «قدرت ملی» و «مقابله با نفوذ دشمن» می‌دانند. برخی حتی از اصطلاحاتی مثل «گارد جاویدان» یا «زامبیا» برای طعنه به مخالفان استفاده کرده‌اند. کاربری نوشته:نقض حریم شخصی مردم نه بگو مزاحم جاسوسهای موساد هستند.
یک فرد دیگر نوشته است: خیلی خوبه... بدای اینکه زامبیا نیایند اموال مردم رو آتیش بزنن. یک ایرانی دیگر پاسخ داده است: اگر اینها نبودن که تمام خانه ها رو غارت می‌کردند. خدا حفظ کنه این دلیران و قهرمان‌ها رو.
کاربری دیگر نوشته است: دنیای جالبی است که دشمن درخواست حمله به ایران می کنند و برای شهدا ما می رقصند و بعد نگران حرام شخصی ما هستند.
پاسخ کاربر دیگر چنین است: هیچ ایرانی از ایست و بازرسی ترس ندارد مگر اینکه مزدور شما باشه...شما نگران نباش و جعلیاتت رو منتشر کن.
ایرانی ها پاسخ بی بی سی را دادند؛ «حس امنیت» در برابر «نقض حریم»
طعنه به رسانه‌های غربی
بسیاری از کاربران، گزارش بی‌بی‌سی را «بخشی از جنگ روانی» خوانده‌اند. کاربری می‌گوید: «جالبه بی‌بی‌سی و رسانه‌های غربی نادیده می‌گیرند که یک جنگ برای از بین بردن ایران تحمیل شده و همه‌شان نگران حریم شخصی شدند! حقوق بشر فقط ابزار فشار غرب است.»
کاربر دیگری با کنایه می‌نویسد: «بی‌بی‌سی نگران جاسوسان و عمله‌های خودش است که نمی‌توانند با حضور بسیج کاری کنند.»
این نگاه ریشه در بی‌اعتمادی تاریخی به رسانه‌های خارجی دارد. بر اساس تجربیات تاریخی آنها هر نقد غیرمنصفانه ای به اقدامات امنیتی، خود مدرکی بر «همدستی با دشمن» تلقی می‌شود.

کاربری می‌نویسد: «چرا انقدر ما براتون مهمیم؟ گم شین» .فرد دیگری نوشته است: شما از کی نگران حریم خصوصی هستین؟
کاربر دیگری از فضای مثبت نسبت به این بازرسی ها در داخل کشور نوشته است: اتفاقا خیلی احساس رضایت داریم ، دم همه حافظ امنیت ایرانم گرم.
کاربر بعدی نوشته است:ما از همه بسیجی ها و نیروی های امنیتی تشکر میکنیم با وجود اونها احساس آرامش میکنیم .
کاربر بعد اینگونه پاسخ داده است که حريم خصوصي ما اصلا به شماها ربطي نداره کلا تخصصتون اینه چرت و‌پرت تحویل بدین ادای ادمهای نگران رو هم در نیارین.

کامنت هایی هم هستند که طعه سنگین تری به وعده وعیدهایی ترامپ و نتانیاهو زده اند.
کاربری می‌گوید: «دست آمریکا درد نکنه، از گشت ارشاد رسیدیم به ایست بازرسی، عقبگرد به دهه ۶۰.» این کاربر بازرسی‌ها را نه امنیت، که «عقبگرد» می‌بیند.

ایرانی ها پاسخ بی بی سی را دادند؛ «حس امنیت» در برابر «نقض حریم»
کاربر بعدی با خشم پاسخ داده است: خفه شید بابا بس کنید دیگه دروغ پراکنی و شستشو مغزی دادن هاتون رو.
کاربر دیگری هم نوشته است: اینقدر خبرات درپیت و مضحک شده که حس میکنم برا یه کره ای دیگه داری خبر میذاری. کسایی که از زمین بی خبرن.

غلبه کامل روایت امنیت‌محور
تعداد پاسخ های مخالف با این نگاه بی بی سی همچنان و لحظه به لحظه در حال رشد است و از نگاه مثبت ایرانیان به ضرورت حفظ امنیت در این شرایط حکایت دارد. آنچه در این کامنت‌ها می‌بینیم، یک جامعه تقریبا یکصدای حامی امنیت است. اکثریت قریب‌به‌اتفاق کاربران، ایست‌های بازرسی را «ضرورت جنگ» و «مایه دلگرمی» می‌دانند و هرگونه نقد به آن را به حساب «جاسوسی» یا «رسانه‌های معاند» می‌گذارند. در مقابل، اقلیتی کوچک، این بازرسی‌ها را نماد «عقبگرد» و «تحقیر» می‌خوانند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴۲
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۲۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۷ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
عجب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
ما که اینترنت نداریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۵ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
اپوزوسیون شکست سنگینی خورد مردم دیگه هیچ اهمیتی برای رسانه های کثیفی مثل اینترنشنال و بی بی سی قائل نیستن، البته به جز یه اقلیت لمپن و بی سواد و سطحی که پای اینترنشنال میشینن و لذت میبرن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۹ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
فقط در مبادی ورودی شهر ها باعث ایجاد ترافیک می شود تصور کن ۵ ساعت رانندگی باید کل بار و بندیل تون بریزن به هم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
ماشالله اینا همه اینترنت دارند ؟ مردم عادی که اینترنت ندارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
وقتی این بزرگواران نیستند من خودم احساس ناامنی می کنم . خداوند حفظشان کند
Reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
ایست بازرسی باید باشه اگر نباشه که چهارتا کودن و خود فروخته فریب خورده و جاسوس امنیت نمیذارن تو خیابونا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
فقط اینترنت رو وصل کنید ... فقط ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۰ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
گارد بیماران جنسی نه جاویدان. اون ۱۸ دی هم متوجه نبودن وارد چه میدانی شدن وگرنه مال این حرفها نیستن اونا مشتی عرق شرابی بیمار جنسی و ذهنی هستن مرد میدان،نیستن که
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۰ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
مردم با امثال گشت ارشاد مشکل داشتن. اما از دیدن این نیروها که قصدشان حفاظت از مردم در مقابل تروریست ها است احساس امنیت می کنند.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟