به گزارش سرویس علم و فناوری تابناک، بر اساس مقالهای منتشرشده در نشریه Journal of Biological Chemistry، گروهی از پژوهشگران به رهبری دیمیتری کوروسکی، دانشیار بیوشیمی دانشگاه تگزاس A&M، با استفاده از نانوذراتی موسوم به «نانوفلور» (Nanoflower) موفق شدهاند عملکرد میتوکندریها در سلولهای مغزی را بهبود بخشیده و استرس اکسیداتیو را بهطور قابلتوجهی کاهش دهند.
میتوکندریها که مسئول تولید انرژی در سلولها هستند، در بیماریهای تحلیلبرنده عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر آسیبپذیرند. نانوفلورها از موادی مانند دیسولفید و دیسلنید مولیبدن ساخته شدهاند و پژوهشها نشان میدهد که این ذرات نهتنها موجب کاهش چشمگیر گونههای فعال اکسیژن میشوند، بلکه بازسازی و سلامت سلولها را نیز ارتقا میدهند.
در این پژوهش، تیم تحقیقاتی تأثیر نانوفلورها را ابتدا در محیط کشت سلولی و سپس در کرمهای آزمایشگاهی Caenorhabditis elegans بررسی کرد. نتایج نشان داد که موجودات درمانشده با این نانوذرات، عمر طولانیتری داشته و مرگومیر کمتری در مراحل اولیه زندگی داشتند.
کوروسکی با اشاره به آینده این فناوری گفت: «ما بر این باوریم که نانوفلورها میتوانند به یک طبقه درمانی جدید تبدیل شوند. تاکنون نتایج امیدوارکننده بودهاند، اما مرحله بعدی بررسی ایمنی و کارایی آنها در مدلهای حیوانی پیچیدهتر است.»
در حال حاضر، تیم دانشگاه تگزاس A&M در حال ثبت اختراع این فناوری است و برنامههایی برای توسعه همکاری با دانشکده پزشکی جهت آزمایشهای بالینی در زمینههایی مانند سکته مغزی و آسیب نخاعی در دست اجرا دارد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.