عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب، در نشست خبری درمورد افت فشار آب تهران گفت: شهر تهران حدود ۸۰۰ متر ارتفاع دارد که برای هر ۳۰ متر ارتفاع یک فشارشکن در طول شبکه گذاشته تا خطوط لوله ناشی از فشار آب دچار آسیب نشوند همچنین ۲۱ هزار کیلومتر طول لولههای تهران است که اگر کاهش فشار داده نشود، ۸۰ میلیون مترمکعب در سال نشت آب داریم.
بزرگ زاده افزود: در شرایط فعلی به منظور توزیع عادلانه آب، افت فشار بیشتری در شبکه ایجاد شده تا مدیریت شبکه آب تهران به مقیاس محلات برسد و به این منظور سامانه ۱۲۲ را به شدت تقویت کردهایم تا اگر مشترکانی در محلاتی به مشکل برخوردند، با دریافت گزارشهای مردمی، بتوانیم به مشکلات احتمالی رسیدگی کنیم.
سخنگوی صنعت آب کشور درپاسخ به سوال خبرنگار تابناک درمورد چرایی نصب مخزن آب و تعبیه پمپ تقویت فشار آن هم در شرایط کم آبی کشور گفت: نصب پمپ آب در واحدها کمک به تنظیم آب شهری و نوسانهای آن میکند چرا که در ۲۴ ساعت قدرت تامین یکسانی ندارد و این سیستم البته نقدهایی به آن وارد است و به گوش ما هم رسیده است؛ مثلا اینکه ثروتمندان مخازن بزرگ نصب کرده و قشر آسیب پذیرتوان مالی برای نصب پمپ آن ندارند که همه این انتقادها پذیرفته است.
قبول داریم که نصب پمپ آب فشار مالی به خانوارها می آورد
بزرگ زاده در ادامه به مقایسه هزینه نصب پمپ آب با قیمت میوه و لبنیات پرداخت و بیان کرد: گرچه انتقادها به نصب پمپ آب در واحدها برای بسیاری از خانوارها امکان پذیر نیست و فشار مالی زیادی به خانوارها وارد می کند به حق است اما این مساله را نیز باید درنظر گرفت که این رقم درمقایسه با قیمت لبنیات و میوه که به طور هفتگی بالا میرود اعداد و ارقام هزینههای آب درآخرین مرحله از سطح اقتصادی قرار دارد .
این مقام مسئول همچنین با اشاره به جزئیات میانگین قیمت آب بهای خالص برای هرواحد مسکونی برای مدت یک ماه در تهران گفت: شهروندانی که میزان مصرف آنها زیر الگو هستند به طور میانگین در یک ماه ۱۴ هزار و ۶۲۵ تومان و کسانی که تا یک و نیم برابر الگو مصرف آب استفاده میکنند به طور میانگین ۸۸ هزار هزار و ۴۸۱ تومان و مشترکانی که تا یک و نیم تا دوبرابر الگوی مصرف کرده ۲۰۰ هزار و ۸۴۵ تومان و مشترکانی که بیش از ۲ تا ۳ برابر الگو مصرف آب دارند ۴۰۰ هزار و ۸۱ تومان پول آب می پردازند که هم قیمت خرید یک عدد پیتزا است؛ این درحالی که درمقایسه با قیمت لبنیات، میوه و گوشت که هفتگی قیمت آن بالا میرود رقم بسیار ناچیزی است.
او متذکر شد : این واقعیت را باید پذیرفت که شرایط زندگی در تهران هزینههای سرسام آوری با خودش به همراه دارد که نیاز است که مسئولان دربخشهای بودجهای، مجلس و قانون گذاری شهرهایی مانند تهران، مشهد و اصفهان را از فرصتهای استثنایی خارج کرده و تمهیداتی برای پراکنده کردن جمعیت درنقاط مختلف کشور بیندیشند.
احتمال بحران آبی در تهران چقدر جدی است؟
این مقام مسئول درپاسخ به سوال دیگری از خبرنگار تابناک درمورد اینکه گفته شده است احتمال از مدارخارج شدن ظرفیت تامین منابع آب سدماملو تا شهریورماه زیاد است گفت: دراظهارنظرها اعلام شده است که برخی سدهای تأمینکننده آب شرب به کف رسیدهاند و آبخوان تهران دیگر کشش تأمین آب بیشتر را ندارد ؛ بنابراین اعلام بحران تامین آب تهران با قید شرط «اگر» همراه شده است و اگر از راهکارهای جایگزین مانند اصلاح مصرف و دراختیارگرفتن سیستم شرب خارج از تهران است استفاده نشود ممکن است این اتفاق رخ دهد .
شهرداری همکاری نمی کند
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه هدفگذاری مدیریت مصرف ۲۵ درصدی برای تابستان امسال داشتیم که محقق نشد، اعلام کرد: در شهر تهران توانستیم ۲.۵ درصد فقط مدیریت مصرف داشته باشیم که این میزان تنها رشد جمیعیت تهران را پوشش داد، یعنی به اندازه سال گذشته داریم برای تهران تأمین آب میکنیم؛ درحالی که در پنجمین سال خشکسالی تهران، باید ۲۵ درصد از مصرف را کاهش میدادیم.
بزرگ زاده به میزان ظرفیت آب شرب شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: ۳ هزار و ۲۶۰ فضای سبز در تهران وجود دارد که ۷۰۰ چاه در سطح شهر تهران در اختیار شهرداری و فضای سبز است که ۵۵ حلقه از این چاهها کیفیت آب شرب دارند و این چاهها باید در اختیار وزارت نیرو قرار بگیرد که نگرفته است. بنابراین قانون شهرداری را مکلف میکند آبیاری فضای سبز را با پساب انجام دهد که وزارت نیرو در این زمینه آمادگی کامل دارد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.