تیمهای تحقیقاتی دانشبنیان در ایران موفق به طراحی واکسن ضد سرطان مبتنی بر ویروس مهندسیشده سرخک شدهاند که نتایج اولیه آن در بیماران مبتلا به تومور مغزی بدخیم، تحولی چشمگیر در درمان سرطان ایجاد کرده است.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، نتایج اولیه نشان میدهد واکسن ضدسرطان طراحیشده توسط محققان کشورمان روی بیماران مبتلا به تومور مغزی بدخیم، نهتنها از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده، بلکه موجب کاهش اندازه و حذف تومور نیز شده است.
یکی از این آزمایش ها در بیمارستانی در تهران به تحلیل و سپس حذف تومور مغزی در خانمی ۳۸ ساله منجر شده است.
این واکسن که بر پایه ویروس مهندسیشده سرخک ساخته شده، در مراحل آزمایشگاهی و حیوانی نتایج موفقیتآمیزی داشته و اکنون در حال آزمایش روی بیمارانی است که در مراحل پیشرفته بیماری قرار دارند و درمان دیگری برای آنها وجود ندارد.
به گفته محققین، ویژگی مهم این واکسن، ایمنی بالا و عدم تأثیرگذاری بر سلولهای سالم است. در صورت موفقیت نهایی، این روش میتواند گزینهای مؤثر برای درمان سرطان، بهویژه در مراحل پیشرفته باشد.
این پژوهش، نخستین کارآزمایی بالینی از این نوع در منطقه محسوب میشود و موفقیت آن میتواند نقطه عطفی در درمان سرطان باشد.
اولین مطالعه بالینی واکسن سرطان در سال ۱۹۹۷ در آمریکا شروع شد و شاید اوج این اتفاق سال ۲۰۱۴ بود که یک خانمی که در مرحله و استیج آخر سرطان خون پیشرفته بود، توسط واکسن سرخک مهندسی شده ضد سرطان درمان شد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.