حمله موشکی اسراییل به مأمن معلولان!

در حالی که ساختمان بهزیستی قصرشیرین مأمنی برای افراد دارای معلولیت و نیازمندان به حمایت اجتماعی بود، رژیم صهیونیستی با بی‌اعتنایی آشکار به معاهدات بین‌المللی، آن را هدف حمله موشکی قرار داد.
کد خبر: ۱۳۱۷۹۸۰
|
۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۰ 19 July 2025
|
1310 بازدید
|
۱

حمله موشکی اسراییل به مأمن معلولان!

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم؛ آنچه در بامداد خونین ۲۳ خرداد بر سر قصرشیرین آوار شد، تنها یک ساختمان نبود؛ بلکه فروپاشی وجدان بشری در برابر تهاجمی بی‌رحمانه بود که حتی از مراکز مددکاری و پناهگاه‌های سالمندان و معلولان نیز نگذشت. حمله موشکی رژیم غاصب صهیونیستی به ساختمان بهزیستی قصرشیرین، نماد دیگری از زیر پا گذاشتن آشکار اصول انسانی و قواعد حقوق بین‌الملل بود؛ مرکزی که مأمنی آرام برای معلولان و سالمندانی بی‌پناه بود، اکنون به تل خاکستری بدل شده است.

در این حمله وحشیانه، ساختمان بهزیستی به‌طور کامل تخریب شد، جان پاک شهید فرامرز حضرتی گرفته شد و یکی از مددکاران زحمت‌کش این مرکز، کیومرث صادقی به‌شدت مجروح و جانباز شد؛ فاجعه‌ای که نه‌تنها خانواده این عزیزان بلکه افکار عمومی کشور را نیز جریحه‌دار کرد. این جنایت در حالی صورت گرفت که بر اساس ماده ۱۸ کنوانسیون چهارم ژنو، حمله به اماکن غیرنظامی، درمانی و خدمات اجتماعی تحت هر شرایطی در منازعات مسلحانه ممنوع است، با این حال، رژیم اشغالگر قدس، بار دیگر نشان داد که هیچ خط قرمزی برای او معنا ندارد.

در پی این حادثه دردناک، سیدحسن موسوی‌چلک، معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با سفر به استان کرمانشاه، با خانواده شهید و جانباز این حادثه دیدار و گفت‌و‌گو کرد و از پیگیری جدی حقوقی و بین‌المللی این حمله غیرقانونی خبر داد، دیداری که نه‌تنها حامل پیام همدردی، بلکه نویدبخش اقداماتی برای احقاق حق قربانیان مظلوم این فاجعه بود.

آنچه در ادامه می‌خوانید، حاصل گفت‌وگوی با این مقام مسئول و واکاوی ابعاد حقوقی، انسانی و اجتماعی حمله‌ای است که به‌روشنی باید نام آن را «یورش به انسانیت» گذاشت.

با توجه به ممنوعیت حمله به مراکز حمایتی طبق قوانین بین‌المللی و وقوع حمله به ساختمان بهزیستی قصرشیرین، چه‌سازوکار‌های حقوقی و بین‌المللی دیگری می‌تواند برای جلوگیری از تکرار چنین جنایاتی و حصول اطمینان از پاسخگویی عاملان آن به‌کار گرفته شود؟

موسوی‌چلک: رژیم صهیونیستی با حمله به ساختمان بهزیستی شهرستان قصرشیرین، یکی از جنایات خود را مرتکب شد. بر اساس معاهدات بین‌المللی، حمله به اماکن خاصی از جمله مراکز ارائه خدمات به معلولان، سالمندان و کودکان، طبق ماده ۱۸ کنوانسیون چهارم ژنو ممنوع است، با این حال، به‌نظر می‌رسد اسرائیل به این قوانین بین‌المللی پایبند نیست و بدون توجه به ماهیت مراکز مورد هدف، اقدام به حمله می‌کند.

در همین راستا، اقدامات مستندسازی جنایات رژیم صهیونیستی در قصرشیرین در حال انجام است، قرار بر این است که شکایت رسمی به سازمان ملل در این خصوص ارائه شود. این ساختمان، طبق تمامی معاهدات بین‌المللی، باید در تمام شرایط جنگی مصون از حمله باشد. یکی از اقدامات مهم در این راستا مستندسازی دقیق و طرح شکایت رسمی است، لازم به ذکر است که علاوه بر این مورد شاهد شهادت مددکاران اجتماعی در زندان اوین نیز بوده‌ایم.

فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی در دو مرحله، یکی به‌طور اختصاصی برای حادثه قصرشیرین و دیگری برای هر دو حوزه اجتماعی که شاهد شهادت مددکاران بودیم، محکومیت شدیدی علیه اسرائیل صادر کرده است، این اقدامات نشان‌دهنده تلاش‌های بین‌المللی برای پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی در قبال نقض قوانین بشردوستانه است.

چگونه سازمان بهزیستی با وجود چالش‌های ناشی از حملات و فشار‌های وارده، توانست خدمات خود را به ذی‌نفعان و مراکز تحت پوشش در سراسر کشور بدون وقفه ادامه دهد؟

موسوی‌چلک: واقعیت را باید قبول کنیم که ما در قصرشیرین ساختمانی داشتیم که همکاران ما در آن حضور داشتند، اما به‌دلیل حمله، امکان ارائه خدمات در آنجا برای ما وجود نداشت، نمی‌توانیم آثار این حمله ناجوانمردانه را در همه حوزه‌ها نادیده بگیریم، با این حال، با تدبیری که در استان انجام شد و فرمانداری شهرستان، همکاران ما در اداره ارشاد شهرستان قصرشیرین مستقر شدند، من از مدیرکل ارشاد استان و شهرستان سپاسگزارم که توانستیم کارهایمان را تعطیل نکنیم.

در کل کشور، حدود چهار ساعت بعد از اولین حمله، ستاد مدیریت بحران کشور تشکیل شد و این اتفاق به‌تناسب در کل کشور افتاد. ذی‌نفعان ما کسانی هستند که در بسیاری از جا‌ها جز ما کسی را ندارند. سازمان بهزیستی تنها سازمانی در کشور است که همزمان ۵۰۰ هزار نفر در مراکز ما نگهداری می‌شوند و چنین ویژگی منحصر به فردی دارد.

لذا ما با همه این سختی‌ها و فشاری که روی سازمان ما بود، حتی یک روز کارمان را تعطیل نکردیم. همه همکاران در همه استان‌ها، حتی در قصرشیرین که مورد اصابت موشک قرار گرفت، بلافاصله در اداره ارشاد مستقر شدند تا خدمات بدون هیچ‌گونه کم‌وکاستی ارائه شود، اتفاقاً تأکید رئیس محترم سازمان در گردهمایی مدیران این بود که ما باید با قوت بیشتری کارمان را انجام دهیم.

این خدمات ما هم به ذی‌نفعان ما بود و هم به مؤسساتی که از ما مجوز داشتند. ما سعی کردیم در طول این مدت، به بالای ۹۰ درصد مراکز از ۲۰ هزار مرکز غیردولتی که داریم، مراجعه کنیم، خداقوت بگوییم و کنارشان باشیم، این همدلی که ما در کل کشور داشتیم، واقعاً در مجموعه سازمان بهزیستی نیز اتفاق افتاد.

ما می‌دانیم که این‌چنین شرایط چقدر برای فردی که دارای معلولیت است و هویت مشخصی ندارد، سخت است. ما تلاش کردیم که هیچ مانعی برای ارائه خدمات نباشد، حتی اگر مجبور باشیم در اداره ارشاد مهمان شویم.

با توجه به اولویت‌بندی توسعه خدمات بهزیستی و راه‌اندازی ایستگاه اورژانس اجتماعی، چه‌تدابیر عملیاتی برای اطمینان از پایداری و اثربخشی این خدمات در شرایط بحرانی و همچنین پوشش جامع در سراسر استان کرمانشاه در نظر گرفته شده است؟

موسوی‌چلک: اولویت اصلی ما بر توسعه کمّی و کیفی خدمات بهزیستی و همچنین آمادگی برای مواجهه با بحران‌های مختلف، اعم از طبیعی و غیرطبیعی، متمرکز است.

در این راستا، تجهیز مراکز برای ذخیره‌سازی طولانی‌مدت مواد غذایی و شناسایی اماکن امن برای هر مرکز به‌عنوان مراکز معین در دستور کار قرار دارد. تجربه بحران‌ها به‌دقت ثبت و مستندسازی خواهد شد تا بتوانیم از آنها درس بگیریم و خدمات خود را بهبود ببخشیم.

در زمینه توسعه اورژانس اجتماعی، راه‌اندازی اورژانس اجتماعی در شهرستان قصرشیرین در اولویت کاری ما قرار دارد، این امر نه‌تنها به‌دلیل درگیر بودن این شهرستان در حادثه اخیر، بلکه به‌دلیل اهمیت آن به‌عنوان یکی از شهر‌هایی است که نیازمند پوشش خدمات اورژانس اجتماعی است.

حتی اگر در گام اول امکان استقرار کامل مرکز اورژانس اجتماعی فراهم نباشد، راه‌اندازی یک ایستگاه اورژانس اجتماعی می‌تواند گامی مؤثر در این زمینه باشد. پیش‌بینی می‌شود با راه‌اندازی این ایستگاه، سایر شهر‌های استان نیز بتوانند از خدمات اورژانس اجتماعی بهره‌مند شوند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۸
خد لعنت کند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت
آخرین اخبار