هشدار درباره حال وخیم بیمارستانها؛ آوارها پیش از موشک ها آمده بودند!

موضوع فرسودگی بیمارستان‌ها در ایران سال‌هاست که به عنوان یک چالش جدی مطرح شده است، اما با تجربه جنگ اخیر بین ایران و اسرائیل، این مسئله بار دیگر با تاکید بیشتری در کانون توجه قرار گرفته است.
کد خبر: ۱۳۱۶۵۴۰
|
۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۶ 12 July 2025
|
2791 بازدید
|
۲

بیمارستانهای مریض؛ هشدارهای قدیمی و ضرورت‌های جدید پس از جنگ اخیر

 کارشناسان مدیریت بحران، اعضای شوراهای شهر و حتی مسئولان وزارت بهداشت بارها نسبت به خطرات ناشی از ناایمنی بیمارستان‌ها هشدار داده‌اند و حالا بار دیگر، هشدارهای جدی تر می شود.

 

به گزارش سرويس اجتماعی تابناک،  با وجود انتشار آمارهای نگران‌کننده از فرسودگی بیمارستان‌ها و تجهیزات اورژانس و ... اما کار ویژه و امیدوار کننده ای در این مورد انجام نشده است.

 

قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران، در سال گذشته اعلام کرد که از ۱۸۹ بیمارستان تهران، تنها ۵۲ بیمارستان تاییدیه ایمنی دارند و ۱۲۵ بیمارستان در وضعیت پرخطر قرار دارند. وی همچنین از پنج بیمارستان کاملاً ناایمن نام برد که در صورت عدم اقدام فوری، با خطر تخلیه یا پلمب مواجه خواهند بود.

 

پیشتر اعلام شده بود که پنج بیمارستان در وضعیت پرخطر در تهران قرار دارند  اما در فروردین ۱۴۰۴، محمدی اعلام کرد که تعداد بیمارستان‌های ناایمن به چهار مورد کاهش یافته! اما همچنان نیاز به اقدامات فوری وجود دارد. بیمارستان‌های سینا، یافت‌آباد، امام خمینی (ره) و رسول اکرم (ص) در این فهرست قرار داشتند.

 

سوده نجفی، عضو شورای شهر تهران، نیز در سال گذشته از هشت بیمارستان ناایمن در پایتخت نام برد که شامل بیمارستان‌های حضرت رسول اکرم (ص)، امام خمینی (ره)، لولاگر، طرفه، سینا، بوعلی، شهدای یافت‌آباد و فیاض‌بخش می‌شوند. مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران، تأکید کرد که بیمارستان‌ها ملزم به دریافت سالانه تأییدیه ایمنی هستند و در صورت بی‌توجهی، ممکن است با کاهش اعتبارات یا حتی تعطیلی مواجه شوند.

حال وخیم بیمارستانهایی که پیش از جنگ هشدارهای قدیمی و ضرورت‌های جدید پس از جنگ اخیر

آمارها و وضعیت نگران‌کننده بیمارستان‌ها

سیدسجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، در خرداد ۱۴۰۳ اعلام کرد که اگرچه درصد بیمارستان‌های فرسوده از ۷۰ درصد در دهه ۷۰ به ۳۵ درصد کاهش یافته، اما این رقم همچنان نگران‌کننده است. وی از وجود ۴۰ هزار تخت بیمارستانی فرسوده در کشور خبر داد و بر ضرورت مقاوم‌سازی آنها در برابر حوادثی مانند زلزله و آتش‌سوزی تأکید کرد.

 

بهروز رحیمی، معاون سابق توسعه منابع وزارت بهداشت، در سال ۱۴۰۲ هزینه ساخت هر تخت بیمارستانی را بیش از ۵ میلیارد تومان اعلام کرد. سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، نیز گفت که ایمن‌سازی بیمارستان‌های کشور به ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا بودجه‌های اختصاص‌یافته تاکنون توانسته‌اند مشکل فرسودگی را به طور اساسی حل کنند یا خیر.

 

زنگ خطر برای نظام سلامت 

در میان تمام اظهارنظرها، سید محمد جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به تجربه جنگ اخیر ایران و اسرائیل، هشدار داد که وضعیت بیمارستان‌های کشور در مواجهه با بحران‌ها بسیار شکننده است. وی تأکید کرد: بسیاری از بیمارستان‌های کشور ۶۰ تا ۷۰ سال عمر دارند و کاملاً فرسوده‌اند. حتی بیمارستان‌های مرجع مانند سینا که از مراکز ارجاع کشور محسوب می‌شوند، در شرایط بحرانی پاسخگو نیستند.

 

وی افزود: افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی در سال‌های اخیر، جایگزین زیرساخت‌های فرسوده نشده است. ناوگان اورژانس ۱۱۵ نیز با فرسودگی شدید مواجه است و نیاز به نوسازی فوری دارد.

 

جمالیان با انتقاد از ضعف پدافند غیرعامل در بیمارستان‌ها، گفت: «متأسفانه حتی بیمارستان‌های نوساز نیز استانداردهای پدافند غیرعامل را ندارند. در صورت وقوع جنگ یا زلزله، انبارهای دارویی، کپسول‌های اکسیژن و ژنراتورها خود به عاملی خطرناک تبدیل می‌شوند.»

حال وخیم بیمارستانهایی که پیش از جنگ هشدارهای قدیمی و ضرورت‌های جدید پس از جنگ اخیر

وی خواستار مداخله سازمان پدافند غیرعامل، آتش‌نشانی و سایر نهادها شد و تأکید کرد که حل این مشکلات نباید تنها بر دوش وزارت بهداشت باشد.

 

 آیا جنگ اخیر می‌تواند محرک تغییر باشد؟

تجربه جنگ ۱۲ روزه اخیر نشان داد که زیرساخت‌های درمانی ایران در برابر بحران‌ها آسیب‌پذیر است. اگرچه هشدارهای کارشناسان و نمایندگان سال‌هاست که مطرح می‌شود، اما به نظر می‌رسد این بار پیامدهای امنیتی و ملیِ غفلت از نوسازی بیمارستان‌ها بیش از گذشته آشکار شده است. اکنون این سؤال مطرح است که آیا دولت و مجلس با اختصاص بودجه کافی و اولویت‌دهی به ایمنی بیمارستان‌ها، از فرصت پیش‌آمده برای اصلاح زیرساخت‌های درمانی استفاده خواهند کرد یا این هشدارها نیز مانند گذشته به فراموشی سپرده می‌شوند؟

 

سید محمد جمالیان هشدار داده است: «تأخیر در نوسازی بیمارستان‌ها و تجهیز اورژانس، بهای سنگینی برای کشور خواهد داشت.» حال باید دید آیا این بار، صدای هشدارها شنیده خواهد شد یا نه.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
قارنعلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
صدای تو که شنیذه نشود وای به حال صدای دیگران؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
خوب بگید تامین اجتماعی با کمک اساتید دانشگاه بیمارستان خصوصی زنجیره ای بسازند درامدشون بالا تر . بره مشکل شون حل بشه!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت