تابناک بررسی می کند

پشت پرده رشد سه برابری واردات کالا در شرایط جنگی / برنامه دولت برای واردات کالا چیست؟

چراغ سبز دولت به واردات کالاهای اساسی اثرات خود را نشان داد به طوری که حجم واردات کالا‌ها در هفته های گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است که نشان دهنده تلاش جدی دولت برای تامین نیازهای اساسی مردم است.
کد خبر: ۱۳۱۳۰۰۳
|
۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵ 29 June 2025
|
833 بازدید
|
۱

افزایش ۵۳ درصدی واردات کالا‌های اساسی در هفته های گذشته آن هم در شرایطی که کشور درگیر حملات خصمانه رژیم صهیونیستی به کشور بوده رقم قابل توجهی است که نشان دهنده تلاش دولت برای تامین کالا‌های اساسی، جلوگیری از افزایش قیمت کالا‌ها و جلوگیری از نارضایتی اجتماعی است.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی از افزایش ۵۳ درصدی واردات کالا‌های اساسی در هفته گذشته خبر داد و اعلام کرد: با اتخاذ تدابیر ویژه و هماهنگی‌های بین‌دستگاهی، حجم واردات کالا‌های اساسی در هفته ۲۴ تا ۳۰ خرداد به ۹۸۰ هزار تن رسید که نسبت به هفته قبل از آن ۵۳ درصد رشد نشان می‌دهد.

او با اشاره به آمار هفته ۱۷ تا ۲۳ خرداد که میزان ترخیص کالا‌های اساسی ۶۳۹ هزار تن ثبت شده بود، این افزایش را نشانه اثربخشی سیاست‌های اتخاذشده دانست همچنین در بخش کالا‌های اساسی پنج‌گانه، شاهد رشد سه‌برابری واردات کالا‌های اساسی بوده‌ایم که از ۲۷۱ هزار تن به ۸۱۴ هزار تن افزایش یافته است که اگر این روند روبه‌ رشد ادامه داشته باشد نیاز‌های اساسی مردم به‌خوبی تأمین می شود. 

به نظر می‌رسد سیاست‌های وزارت اقتصاد در جهت افزایش واردات کالا‌های اساسی، تسهیل مقررات ترخیص کالا، کاهش بوروکراسی اداری و تسریع فرآیند ترخیص کالا در گمرک است. بنابراین دولت قصد دارد با اولویت‌دهی به کالا‌های اساسی، مسیر واردات آنها را هموار کند. 

ارز ارزان برای واردات

همچنین دولت تلاش دارد تا برای کالا‌های اساسی مانند گندم، روغن، دارو و... ارز دولتی یا نرخ ثابتی اختصاص داده تا از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کرده تا در شرایط تورمی و کاهش ارزش ریال، تخصیص ارز ارزان‌تر انگیزه واردات را افزایش دهد.

ازسویی دیگر، با توجه به تنش‌های منطقه‌ای محتمل است که دولت سیاست انبارکردن کالا‌های اساسی را برای جلوگیری از شوک‌های آتی در پیش گرفته باشد یا اینکه با استفاده از روابط سیاسی، مبادلات تهاتری یا پرداخت‌های غیردلاری میزان واردات را گسترش دهند. 

البته دولت ممکن است برای جلوگیری از کمبود کالاها، تعرفه‌های وارداتی را به صورت موقت کاهش داده باشد چراکه در شرایط تنش‌های خارجی، تلاش براین است که با تأمین کالا‌های اساسی، از نارضایتی‌های اجتماعی جلوگیری شود ضمن اینکه افزایش واردات سیگنالی برای آرام‌سازی بازار است.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۸
همه اینها دروغ است.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
الی گشت