رئيس سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه از ساخت تانك بومي و واكنش سريع "توسن" در اين نيرو خبر داد و گفت: مدرنيزه شدن سيستم موتوري و سيستم كنترل آتش تانك T55 نيز با موفقيت به انجام رسيده است.
سرهنگ ناصر عرببيگي رئيس سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه پاسداران در گفتگوي مشروح با فارس از آخرين دستاوردها، اقدامات و تلاشهاي اين سازمان در بهروز كردن و تامين نيازهاي نيروي زميني سپاه سخن گفت.
وي با اشاره به اهميت و جايگاه سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه اظهار داشت: در مقطع كنوني اوضاع سياسي جهان و با عربدهكشيهاي استكبار جهاني در منطقه خاورميانه و چنگ و دندان نشان دادن به جمهوري اسلامي ايران، اهميت توجه به افزايش قدرت دفاعي كشور بيش از پيش ضرورت دارد چراكه يقينا با افزايش قدرت دفاعي، قدرت بازدارندگي در مقابل تهديدات دشمن نيز بيشتر مي شود.
عرببيگي با تاكيد بر نقش تعيينكننده و محوري سپاه پاسداران در مقاطع مختلف انقلاب، ماموريت اين نيرو را در دفاع از انقلاب اسلامي در ابعاد دفاعي، امنيتي، فرهنگي و حتي امداد و نجات در زمان وقوع بلاياي طبيعي دانست و گفت: نيروي زميني به عنوان ستون فقرات سپاه پاسداران نقش تعيينكنندهاي در انجام اين ماموريت و رسالت دارد.
وي با اشاره به طرح تعالي سپاه و سياستهاي كلان مشخص شده توسط سرلشكر جعفري فرمانده كل سپاه اظهار داشت: سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني بر اساس ماموريتي كه بر عهدهاش گذاشته شده به تحقيقات صنعتي جهت تامين نيازها، خودكفايي و نيز تجهيز نيرو جهت انجام ماموريتها ميپردازد.
رئيس سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه يادآور شد: تجهيزات نيروي زميني بايد همواره به روز بوده و دائما با پيشرفت دانش جهاني و فناوريهاي نو به جلو برود و از طرفي ميبايست تجهيزات موجود در جهت تقويت بنيه دفاعي سپاه مدرنيزه شود تا بتوانيم قدرت بازدارندگي را افزايش دهيم.
عرببيگي با اشاره به تعامل جهاد خودكفايي با سازمانهاي مختلف وزارت دفاع تاكيد كرد: اين تعامل موجب شده تا بتوانيم پتانسيلهاي اين دو بخش را در كنار هم قرار داده و موجبات توفيق در جهت رفع نيازهاي نيروهاي مسلح ميسر شود.
وي خاطرنشان كرد: جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه همكاريهاي مشتركي نيز با سازمانهاي جهاد خودكفايي ديگر نيروهاي سپاه و نيز ارتش در زمينههاي تحقيقات صنعتي دارد كه بسيار موثر بوده است.
رئيس سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه تاكيد كرد: محورهاي مهمي را كه فرمانده كل سپاه و فرمانده نيروي زميني سپاه تعيين كردهاند منشعب از دكترين عملياتي سپاه است و جهاد خودكفايي به بهترين نحو اين محورها را عملي كرده است.
عرببيگي يكي از اقدامات سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه را توجه به پدافند غيرعامل ذكر كرد و گفت: تجهيزات مورد نظر براي اجراي اين پروژهها در دست تهيه و ساخت است كه اين تجهيزات در واحدها و اماكن نظامي و براي حفاظت و حراست از تاسيسات مهم كشور مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي بخش ديگر اقدامات سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه را توجه به تجهيزات انفرادي عنوان كرد و افزود: با تغيير رويكرد جنگها در قرن جديد و تولد جنگهاي غيركلاسيك موسوم به جنگهاي "ناهمطراز" و يا "نامتقارن" بالطبع نوع تجهيزات نيز به دليل تاكتيكهاي متفاوت در اين جنگها تغيير ميكند.
عرببيگي تاكيد كرد: يكي از مهمترين ويژگيهايي كه بايد در نبرد ناهمطراز از مورد توجه قرار گيرد، ايجاد امكان واكنش سريع با متحركسازي تجهيزات است و توجه به اين موضوع كه هر رزمنده بتواند به سرعت تاكتيك عوض كرده و جابجا شود كه به همين دليل سمتگيري تحقيقات نيز در همين راستا صورت ميگيرد.
وي با تاكيد بر توجه ويژه به سمت توليد و طراحي سلاحهاي سبك، پرتحرك و با برد و دقت بيشتر براي پاسخ به نيازهاي نبرد ناهمطراز در جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه، به پروژه طراحي خودروهاي تاكتيكي اشاره كرد و گفت: از سال 72 تاكنون ساخت انواع خودروهاي تاكتيكي نظامي را در دست تهيه و ساخت داريم كه تاكنون 3 نوع از اين خودروهاي يك چهارم تن، سه چهارم تن و يك و يك چهارم تن تهيه و خودروي 5/2 تن را در دست طراحي داريم.
عرببيگي ماموريت اين خودروها را پشتيباني و عملياتي معرفي كرد و افزود: اين خودروها در حمل سلاحهاي سبك و نيمهسنگين و نيز تداركات و تجهيزات امدادي به كار گرفته مي شوند.
رئيس سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه اظهار داشت: طراحي و ساخت پرندههاي سبك و فوق سبك را نيز در دستور كار داريم كه اين پروندهها ميتوانند تحرك هوايي را افزايش دهند.
عرببيگي در خصوص توانمنديهاي موجود در توليد سيستمهاي الكترونيك نوين توسط سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه نيز گفت: در بخش پروژههاي الكترونيك، الكترومغناطيس و اپتيك، باتوجه به نيازهاي جنگ الكترونيك (جنگال) پروژههايي در خصوص جستجو و رديابي غيرفعال اپتيكي داشتهايم.
وي در خصوص تجهيزات زرهاي از جمله تانك نيز اظهار داشت: سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني 2 پروژه تانك را به پايان رساند كه يكي از اين پروژهها مدرنيزه كردن تانك T55 است كه در سالهاي گذشته توسط سازمان جهاد خودكفايي انجام شده و طي آن بخشهاي مختلفي از جمله سيستم موتوري و سيستم كنترل آتش مدرنيزه شده است. پروژه ديگر، ساخت تانك واكنش سريع نيروي زميني موسوم به تانك "توسن" است.
رئيس سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه در خصوص تجهيزات ضد زره نيز اظهار داشت: باتوجه به نيازهاي يگانهايي مانند يگانهاي تكاور و يگانهاي ويژه سپاه، 4 پروژه ضد زره را در دست اقدام داريم كه اين پروژهها پيشرفت خوبي داشته است.
عرب بيگي با اشاره به پروژه پل سريع النصب صراط، گفت: اين پل به طول 40 متر توسط يك نفر و در مدت زمان كمتر از سه دقيقه پهن شده و براي تردد نفر از روي آن آماده مي شود.
وي خاطرنشان كرد: اين پل همينك جهت بهرهوري در اختيار يگانهاي عملياتي قرار گرفته است.
عرببيگي در خصوص استفاده از نخبگان جوان كشور در امر تحقيقات وطراحي تجهيزات اظهار داشت: در سازمان جهاد خودكفايي، مديريتي تحت عنوان مديريت ارتباطات داريم كه كليه مسايل مربوط به ارتباط تخصصي كه در بيرون از سازمان قرار دارد را پيگيري ميكند.
وي ادامه داد: در سازمان جهاد خودكفايي علاوه بر همكاري با صنايع دفاعي و بخشهاي دولتي از درياي عظيم نخبگان، محققين و دانشجويان بسيجي و غيربسيجي در دانشگاههاي سراسر كشور نيز استفاده ميكنيم.
رئيس سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه در خصوص نوع طرحها و نحوه ارايه آنها نيز خاطرنشان كرد: طرحهاي ارايه شده توسط اين عزيزان بايد در راستاي اهداف راهبردي نيروي زميني باشد؛ هرچند اگر طراحي نيز در اين راستا نبود ما از افراد خلاق و نوآور استقبال خواهيم كرد.
عرببيگي افزود: هم اكنون نيز بسياري از اين دوستان در طرحهاي مختلف به ما كمك ميكنند و ما نيز با تامين هزينهها و پشتيباني علمي از اين عزيزان و خط دهي به آنها سعي داريم تا بهترين استفاده را از نيروي علمي آنان داشته باشيم.
وي در خصوص ارزيابي بنيه نظامي نيروي زميني سپاه نيز اظهار داشت :برنامه بلندمدت تعالي سپاه تا آخرين رده در نيروها تعريف، ابلاغ و نيز آموزش داده شده است و برنامه روزانهاي جهت اجراي اين ابلاغيه تهيه شده كه هم اكنون در سال سوم اجراي آن هستيم و اين برنامه در نظام ارزشيابي عملكرد سپاه بوسيله مسولان نتايج اجراي برنامه كنترل و ارزيابي ميشود.
وي گفت: برنامه مجزايي نيز براي واحدهاي مسئول در بخش آمادگي تجهيزاتي در نظر گرفته شده و با تامين اعتبار صورت گفته و با حداكثر تلاشي كه در مراكز بازسازي، تعميراتي وتوليدي داخل سپاه و وزارت دفاع انجام ميشود، در حال پيگيري است.
عرببيگي تحريمهاي اقتصادي عليه جمهوري اسلامي ايران را موجب تحرك، كارآيي و شكوفايي نيروهاي نظامي كشور دانست و تاكيد كرد: امروز نيروي زميني سپاه در سطح بسيار مطلوبي از نظر آمادگي برخوردار است واين موضوع از برگزاري رزمايشهاي مختلف كاملا مشهود است.
وي با اعلام اين مطلب كه رزمندگان نيروي زميني سپاه آمادگي مقابله با هر گونه تحرك دشمن را دارند، گفت: به هيچ وجه هيچ گونه نگراني از بابت پاسخي كه به دشمن مي دهيم، نداريم.
رئيس سازمان جهاد خودكفايي يادآور شد: كشوري كه قبل از انقلاب حتي در نظاميان آن اجازه نداشتند براي يك تعمير ساده تانك، هواپيما و يا موشك خود اقدام كنند، امروز نه تنها قادر به انجام اين كار است بلكه توانايي و طراحي و ساخت آنرا نيز دارند در حالي كه در بسياري از كشورهاي همطراز اين جسارت كارشناسان و متخصصان ايراني بويژه نظامي به چشم نميخورد.
عرببيگي تجهيزات راكتي و ديگر تجهيزات را عنصر مهمي در افزايش قدرت بازدارندگي معرفي كرد و اظهار داشت: امروز شاهد هستيم كه دشمن عليرغم همه تهديداتش، جرات وجسارت تعرض به خاك جمهوري اسلامي را ندارد.
وي با اشاره به سخنان تهديدآميز اخير برخي از مقامات رژيم صهيونيستي عليه جمهوري اسلامي ايران خاطرنشان كرد: آنقدر دشمنان از ما ميترسند كه شاهد بوديم تمام مسولان اين رژيم عليه اين سخنان موضعگيري كرده و حتي كابينه رژيم صهيونيستي رسما اعلام كرد هيچگونه برنامهاي عليه ايران ندارد.
عرببيگي اين گونه موضعگيريها را نشانه رصد توانمنديهاي نظامي ايران توسط دشمنان دانست و گفت: همين توانمنديهاست كه موجب اتخاذ اين مواضع از سوي بدخواهان نظام ميشود.
رئيس سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه رصد توانمنديهاي نظامي دشمنان را يكي از ماموريتهاي مهم اين سازمان دانست و بيان داشت: سپاه پاسداران با برنامهريزي دقيق و هميشگي در حال رصد دشمن هستند و كوچكترين تحرك آنها چه در آبهاي نيلگون خليج فارس و چه در مرزهاي زميني خصوصا مرزهاي غربي و شرقي و جنوبي تحت نظر نيروهاي ماست.
عرببيگي افزود: علاوه بر تحركات دشمن، تجهيزات و توانمنديهاي آنها نيز به صورت دائم تحت نظر كارشناسان ماست و دوستان ما ضمن تعريف پروژههاي تحقيقاتي براي مقابله با آنها اين اطلاعات را در اختيار فرماندهان قرار ميدهند تا بر اساس آن پروژههاي تحقيقاتي جديد تعريف شود.
رئيس سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه تاكيد كرد: براي مقابله با دشمن روشها وتاكتيكهاي منحصر به خودمان را داريم وبر اساس دكترين نبرد ناهمطراز و نبرد علوي راههاي مقابله غيركلاسيك با توانمنديهاي دشمن را تعريف كردهايم.
عرببيگي خاطرنشان كرد: لزومي ندارد عينا يك به يك با اين توانمنديها مقابله شود بلكه ما روشهايي داريم كه در زمان مناسب اين روشها را رو خواهيم كرد و اگر دشمن جرات تجاوز به خاك جمهوري اسلامي ايران را پيدا كرد آن موقع توانمنديهاي خود را نشان خواهيم داد.
وي در خصوص دستاوردهاي سازمان جهاد خودكفايي نيروي زميني سپاه در سال گذشته اظهار داشت: در سال گذشته بيش از 80 درصد اهداف تعريف شده براي سازمان محقق شد كه عمدتا به افزايش بهرهوري، ساماندهي مجدد در ابعاد ساختاري و نيروي انساني، تجهيزاتي و ساماندهي گروه تحقيقاتي بر اساس ارتباط و ايجاد تعامل با ردههاي كاربر مانند معاونتهاي تخصصي، يگانهاي عملياتي و نيز با صنايع دفاعي جهت تسريع در امور تسهيلسازي روند كار متمركز بوديم.
عرببيگي با اشاره به برنامه 5 ساله چهارم، برنامههاي سازمان جهادخودكفايي نيروي زميني سپاه را اينگونه اعلام كرد: با توجه به برنامه 5 ساله چهارم يك برنامه بلند مدت تهيه كردهايم كه هر سال قسمتي از آن اجرا ميشود.
وي ادامه داد: با هماهنگيهاي كه با معاونت عمليات سپاه داريم اقدام به نيازسنجي و سپس برنامهريزي ميكنيم كه اين برنامه شامل طراحي مهندسي، طراحي اوليه و مقدماتي، طراحي تفصيلي و سپس نمونهسازي آزمايشگاهي، نيمهصنعتي و صنعتي است كه پس از انجام تستهاي مختلف توسط كاربران، تجهيزات به توليد انبوه مي رسد.
رئيس سازمان جهاد خودكفايي در خصوص بحث آموزش تجهيزات به كاربران نيز گفت: سازمان مستقيما در مورد آموزش مسوليت ندارد ولي با تعريف بخشي در راهبرد تحقيقاتي به عنوان تامين يا ساخت تجهيزات در جهت افزايش مهارتهاي تخصصي رزمندگان نيروي زميني كمك ميكنيم.
وي با اشاره به مركز شبيهسازيهاي نيروي زميني بيان داشت: در اين مركز تجهيزات و سيميلاتورهايي جهت تمرينهاي كم هزينه و بدون محدوديت تاكتيكهاي مختلف نظامي و كار با سلاحها و تجهيزات مختلف ساخته شده و در اختيار يگانهاي عملياتي قرار ميگيرند.
عرببيگي در خصوص ويژگي اين تجهيزات شبيهسازي شده نيز اظهار داشت: شبيهسازها شامل سختافزاي ونرمافزار رايانهاي است وكاملا محيط نبرد را در يك سالن شبيهسازي ميكنند.
عرببيگي خاطرنشان كرد: سالنهاي تيراندازي مجازي با نام فتح 5 در همين رابطه در مركز شبيهسازها طراحي و با همكاري صنايع دفاع توليد و در اختيار يگانها قرار گرفته است.
وي افزود: ميدانهاي تير اتوماتيك براي يگانهاي پياده و نيز يگانهاي زرهي طراحي و ساخته شده وهم اكنون در برخي از يگانها مورد استفاده قرار ميگيرند در برخي ديگر در حال نصب است.