محمد هاشمی با اشاره به آخرین تحولات در روند مذاکرات ایران و آمریکا، اظهارکرد: بر اساس تعریفی که از مذاکره وجود دارد، مذاکره باید برد_برد باشد. معنای برد_برد نیز این بوده که شما یک امتیاز بدهی و یک امتیاز بگیرید.
ترامپ به سخنان خود وفادار نیست
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ وی ادامه داد: تا پایان دور چهارم مذاکرات طبق تعریف دو طرف، راضی کننده بوده، اما بعد از دور چهارم مذاکرات مواردی اتفاق افتاده که اصولا خارج از مذاکره است. مثلا ترامپ به عربستان سفر کرده و در سخنرانی علیه ایران و به نفع اعراب صحبت کرده است. این ربطی به چارچوب مذاکرات ندارد بلکه این مطالب نشان میدهد که ترامپ به حرفی که میزند وفادار نیست. ترامپ حرف خودش را قبول ندارد؛ یک حرفی امروز میزند و فردا عکس آن را میگوید.
شخصیت ترامپ کار تیم مذاکره کننده را سخت می کند
این فعال سیاسی تصریح کرد: ترامپ به این معروف است که مرد جنگ نیست اما به دنبال تجارت است. ترامپ برای تجارت گاهی باید به یک کشوری امتیاز دهد تا پول بیشتری بگیرد یا یک کشور دیگر را تحقیر کند. ترامپ شخصیتی ندارد که بتوان به آن اعتماد کرد. هیات مذاکرهکننده ایرانی از این پس با شخصیتی مانند ترامپ مواجه هستند که شخصیت ثابتی ندارد. این کار هیات ایرانی را مشکل می کند، اما هیات مذاکره کننده ایرانی باید بر همان اصولی که از ابتدا تعیین شده، کار را پیش ببرد.
آمریکاییها باید خود را با چارچوب مذاکرات تطبیق دهند
وی در ادامه تاکید کرد: ایران به دنبال بمب اتمی نبوده و نخواهد رفت. در مذاکرات نیز بر همان چارچوب تعیین شده استوار است. این آمریکاییها هستند که باید خود را تطبیق دهند. در مذاکره تا به حال حرفی خارج از چارچوب زده نشده است. ترامپ در سفر به عربستان گفته که شما بیابانهای خود را سبز کردهاید اما ایران سبزیهای خود را خشک کرده است. مسائلی را مطرح کرده که اصلا ارتباطی به ترامپ ندارد. این مسائل صرفا در سخنرانی ترامپ جای دارد.
ترامپ نمی تواند تعیین کند که ایران انرژی هسته ای نداشته باشد
وی گفت: از سوی دیگر در بخشی از سخنرانی خود گفته که ایران دریای نفت و گاز است و به انرژی هستهای نیاز ندارد. در حالیکه این اصلا به کسی ربطی ندارد. ایران تنها کشوری نیست که نفت و گاز دارد. خود آمریکا نفت و گاز دارد، انرژی هستهای نیز دارد. کشورهای دیگر نیز در کنار نفت و گاز انرژی هسته ای دارند. ترامپ نمیتواند تعیین کند که ما انرژی هستهای داشته باشیم یا نه. این به عهده رئیس جمهور آمریکا نیست که تعیین کند کدام کشور انرژی هسته ای داشته باشد و کدام کشور نداشته باشد، این موارد خارج از میز مذاکره است.
هاشمی خاطرنشان کرد: این موارد حاکی از پیمانشکن بودن ترامپ است. هیات مذاکرهکننده ایرانی باید با در نظر گرفتن این ملاحظات به مذاکره ادامه دهد. تاکنون کشورهای اروپایی مواضع خوبی نسبت به این مذاکرات نداشته اند. به نوعی همسو و هم موضع با آمریکا و اسرائیل هستند. سه کشور اروپایی که موضعگیری داشتند، مواضع مستقلی اتخاذ نکردند، اما چین و روسیه عکس آنان بودند و در حمایت از ایران صحبت کردند. موضع روسیه و چین حمایت از ایران بود، اما اروپایی ها مواضع مستقلی نداشتند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.