خداحافظ دلار، سلام بریکس!

رئیس بانک مرکزی گفت: فعلا با استفاده از سپام (سامانه پیام‌رسان مالی ایران) و سیستم‌های پیام‌رسان بانکی کشورهای مختلف می‌توانیم ارتباطات بانکی برقرار کنیم و نیازی به استفاده از سوئیفت نداریم.
کد خبر: ۱۳۰۵۳۴۶
|
۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۳ 13 May 2025
|
40051 بازدید
|

فرزین: نیازی به استفاده از سوئیفت نداریم

به گزارش تابناک به نقل از مهر؛ محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، امروز (سه‌شنبه)، در حاشیه آئین رونمایی از مرحله دوم طرح اتصال شبکه ‎شتاب ایران به شبکه ‎میر روسیه -که با حضور مقامات عالی بانک‌های مرکزی ایران و روسیه در محل بانک مرکزی برگزار شد- در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت ایجاد زیرساخت‌های مستقل بانکی برای همکاری با کشورهای عضو بریکس، تأکید کرد: برای برقراری روابط پولی و بانکی با کشورهای منطقه و اعضای بریکس، باید زیرساخت‌هایی را ایجاد کنیم که مستقل از سیستم‌های مالی رایج در غرب باشد، چرا که این سیستم‌ها امنیت لازم را برای ما تأمین نمی‌کنند.

وی افزود: در سال‌های اخیر همکاری‌های بسیار خوبی با روسیه داشته‌ایم. آنچه امروز شاهد آن هستیم، محصول بیش از سه سال تلاش مشترک سیاسی و روابط بانکی بین ایران و روسیه است. در هر گامی که برمی‌داریم، توسعه این همکاری‌ها به چشم می‌خورد. امروز تمامی بانک‌های ایرانی با بانک‌های روسیه دارای روابط کارگزاری فعال هستند، سامانه‌های کارت بانکی بین دو کشور به هم متصل شده و دلار از مبادلات حذف شده است. ما تجارت خود را با ارزهای ملی انجام می‌دهیم.

فرزین ادامه داد: امیدواریم سایر کشورها نیز به این مسیر بپیوندند. البته این موضوع به خواست و اراده بانک‌ها بستگی دارد و اجباری در کار نیست. اگر بانک‌ها علاقه‌مند باشند، می‌توانند به این شبکه متصل شوند. از لحاظ فنی نیز پس از توافقات اولیه، امکان توسعه این ارتباطات فراهم می‌شود.

رئیس‌کل بانک مرکزی با تأکید بر اینکه مسیر همکاری ایران با بریکس کاملاً مستقل از مذاکرات جاری با غرب است، گفت: ارتباطاتی که اکنون با کشورهای عضو بریکس داریم، هیچ ربطی به مذاکرات کنونی ندارد. ما بیش از سه سال است که همکاری‌های خود را با بریکس آغاز کرده‌ایم. اکنون متقاضی عضویت در بانک توسعه بریکس (NDB) هستیم و این موضوع به زودی در مجمع عمومی این بانک مطرح خواهد شد.

وی ادامه داد: پیش از این، مذاکراتی را با هند، آفریقای جنوبی و چین آغاز کرده‌ایم. پروژه‌های ما با روسیه به نتیجه رسیده و این روند به‌صورت مستقل از مذاکرات با غرب ادامه دارد. همچنین با کشورهای همسایه مانند افغانستان مذاکراتی داشته‌ایم و با عراق روابط نسبتاً خوبی داریم. با ترکیه نیز تعاملات بانکی مناسبی برقرار است. البته معتقدم که این روابط باید بیش از این گسترش یابد. هنوز از وضعیت موجود رضایت کامل ندارم و فکر می‌کنم باید بیش از پیش توسعه پیدا کند.

فرزین در پاسخ به سوالی درباره نیاز به سوئیفت گفت: ما فعلاً با استفاده از سپام (سامانه پیام‌رسان مالی ایران) و سیستم‌های پیام‌رسان بانکی کشورهای مختلف می‌توانیم ارتباطات بانکی برقرار کنیم و نیازی به استفاده از سوئیفت نداریم. اگر در آینده به هر دلیل تشخیص دهیم که استفاده از سوئیفت مفید است، ممکن است از آن بهره ببریم، اما در شرایط فعلی هیچ ضرورتی برای استفاده از آن نمی‌بینیم.

وی درباره گسترش همکاری‌ها با چین نیز اظهار داشت: همان اتفاقی که با روسیه رقم خورده، با چین نیز در حال پیگیری است. ما در حال توسعه روابط با تمامی کشورهای علاقه‌مند به همکاری هستیم. برخی موضوعات نیز در حال نهایی شدن هستند، اما اجازه دهید فعلاً درباره آن‌ها صحبت نکنم.

رئیس‌کل بانک مرکزی درباره موضوع «پول مشترک بریکس» گفت: این مسئله در اجلاس روسیه مطرح شد و ما نیز نظرات خود را ارائه دادیم. دبیرخانه بریکس که اکنون در برزیل مستقر است، در حال بررسی این موضوع است. قبلاً این دبیرخانه در روسیه بود. به نظر می‌رسد که این فرآیند زمان‌بر خواهد بود، اما اراده کشورهای عضو برای پیگیری آن وجود دارد و مسیر در حال طی شدن است.

فرزین همچنین با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری و تسهیل تجارت از طریق پیمان‌های پولی، گفت: این موضوع می‌تواند به صنعت گردشگری ایران نیز کمک کند، چرا که اگر در کشورهای دیگر نیز اجرایی شود، تبادلات مالی گردشگران راحت‌تر صورت می‌گیرد. در خصوص تجار هم عرض کردم که توجیهات پیمان پولی اهمیت زیادی دارد. البته سامانه‌های کارت نیز در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پیمان‌های پولی ما در حال پیگیری و اجرا هستند. بانک مرکزی به اندازه کافی روی این موضوع کار کرده و برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۴
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
ایشان در حال مزاح می‌باشند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
یعنی رییس بانک مرکزی نمیدونه سویفت یعنی چی ؟؟؟!!!! و خبر نداره سوییف رو تحریم شدیم ؟؟؟؟؟
ناشناس
|
France
|
۱۷:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
خخخخخخخخخخخخخخخخخههههههههههه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
ترامپ میداند،،،که دلار در معامله های کشور های بریکس،،دیگر جایی،نخواهد داشت ،،،،و اولین سفر خود را ب عربستان سعودی از سرگرفته،،،،آمریکا رو ب افول است ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
الکیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
تا تو این کارها را بکنی ملات از گرسنگی مردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
پزشکیان برنامه اش فشار بر مردم برای پذیرش تسلیم در برابر غرب است. وزیر خارجه اش را به اجلاس وزرای خارجه بریکس نفرستاد و سفیری توانا برای چین و روسیه هنوز اعزام نکرده
کاردر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
آفرین بالاخره یه راهکار پیدا کردید ،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
باشه
عبدالله
|
Finland
|
۱۹:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
قدرتمندترین پول جهان دلار آمریکاست و هیچ کشوری به لحاظ وضعیت اقتصادی قدرت حذف دلار را ندارد
اگر شما قدرت دارید و می توانید دلار را از معادلات اقتصادی حذف کنید تا برای سایر کشورها هم سرمشق شود
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت