به گزارش خبرنگار تابناک از ارومیه، امروزه مسئله امنیت غذایی در سطح جهان ابعاد تازهای به خود گرفته و به یکی از مباحث مهم در کلیه کشورهای جهان تبدیل شده است.
از آنجایی که گندم یکی از محصولات استراتژیک کشورمان و جهان است و قسمت عمدهای از کالری مورد نیاز مردم را همین محصول گندم تأمین میکند و بدلیل استراتژیک بودن این محصول بسیاری از کشورا در تلاشند در تولید گندم به خودکفایی برسند .
طبیعی است که اگر در بخش کشاورزی هر وقت سیاستهای حمایتی خوبی از کشاورزان در راستای تولید و خرید گندم صورت بگیرد راه رسیدن به آن امکان پذیر می شود. از این رو حفظ و نگهداری گندم از کاشت تا برداشت بسیار مهم و تاثیرگذار است.
یکی از روش های نگهداری از این محصول مهم مبارزه با آفت موجود در مزارع یا آفت مخصوص این گیاه می باشد که نوع و زمان آن با اهمیت می باشد.
انجام عملیات مبازره با سن مادری در ۱۴۴هزارو ۸۳۶ هکتار از اراضی آذربایجانغربی
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت : عملیات مبارزه تاکنون در سطح ۱۴۴ هزار و ۸۳۶ هکتار از اراضی استان به انجام رسیده است.
علی دیانتی در گفتوگو با خبرنگار تابناک در ارومیه ،اظهار داشت: از مجموع اراضی مبارزه شده، ۳۷ هزار و ۵۴۳ هکتار مربوط به مزارع گندم آبی و ۱۰۵ هزار و ۳۸ هکتار نیز به مزارع گندم دیم اختصاص دارد. علاوه بر این، عملیات مبارزه در سطح دو هزار و ۲۲۵ هکتار از مزارع جو آبی و دیم استان انجام شده است.
وی افزود: این اقدامات در راستای کنترل و کاهش آفت سن مادری انجام شده است و در حال حاضر، عملیات مبارزه در برخی مناطق جنوبی استان به اتمام رسیده، اما در شمال استان، بهویژه در شهرستانهای خوی، چایپاره و چالدران، همچنان ادامه دارد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به وضعیت تخمریزی سن مادری در برخی شهرستانها خاطر نشان کرد : در برخی مناطق سنهای مادری در حال تخمریزی هستند و در شهرستانهایی مانند بوکان و مهاباد، به زودی مبارزه با پوره سن آغاز خواهد شد.
دیانتی از اهمیت پایش و ردیابی مستمر وضعیت سن در اراضی زراعی استان خبر داد و گفت: تا کنون بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی استان تحت پایش و ردیابی سن قرار گرفته است و بهطور روزانه وضعیت این آفات در مناطق مختلف استان رصد میشود.
وی با اشاره به همکاری نزدیک بین کارشناسان و کشاورزان، افزود: امسال عملیات مبارزه با سن مادری نسبت به سال گذشته با موفقیتهای بیشتری همراه بوده است.
دیانتی تصریح کرد : با ادامه روند فعلی، آذربایجانغربی در سال جاری میتواند شاهد کاهش قابل توجه خسارات ناشی از سن مادری و بهبود قابل توجه در عملکرد تولید گندم باشد.
نقش تولید گندم در تامین امنیت غذایی بسیار پررنگ و چشم گیر می باشد، و روز به روز با افزایش جمعیت جوامع ، نگرانی در خصوص تأمین مواد غذایی مردم افزایش می یابد .
پس بسیار مهم است که نگاه مهربانانه به بخش کشاورزی داشت و توجه اساسی به رشد و تولید آن نمود و همچنین برای ذخیره این محصول با اهمیت برنامه ریزی درستی انجام داد.
کشاورزان نیز با حمایت مسؤلین و کارشناسان کشاورزی با کود دهی و سم پاشی بموقع و رسیدگی به وضعیت گندم های کاشت شده و همچنین ذخیره شان در انبارهای استاندارد نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.