رهبر انقلاب اسلامي، تلقي عمومي از قوه قضاييه به عنوان پناهگاه مظلومان را نقطه مطلوب و هدف اصلي برشمردند و با اشاره به نقش بسيار مهم و سنگين قوه قضاييه در اجراي عدالت تأکيد کردند: مطالبه هفت سال پيش از سران قوا براي مبارزه جدي و قاطعانه با مفاسد اقتصادي همچنان به روز است.
به گزارش ايسنا، آيتالله خامنهاي روز چهارشنبه در ديدار رئيس، مسئولان و جمعي از قضات، کارکنان دستگاه قضايي و خانوادههاي شهداي هفتم تير که در آستانه سالروز شهادت آيتالله دکتر بهشتي و هفتاد و دو تن از ياران ايشان در هفتم تير 1360 برگزار شد، با گراميداشت ياد و خاطره اين شهدا، به خدمات مهم و کارهاي بزرگ و زيربنايي انجام گرفته در قوه قضاييه اشاره کردند و افزودند: اين اقدامات ارزشمند که در چهارچوب سياستهاي کلي و برنامه دوم توسعه قوه قضاييه انجام گرفته است بايد با جديت و تا نهايت کار ادامه يابد.
آيتالله خامنهاي هدف از اجراي اين سياستها را رساندن قوه قضاييه به جايگاه شايسته خود در جامعه اسلامي دانستند و خاطرنشان کردند: اين جايگاه شايسته، همان به وجود آمدن احساس عمومي مبني بر مأمن بودن قوه قضاييه و اجراي عدالت در اين قوه است.
ايشان با تأکيد بر لزوم بهرهگيري از عناصر مؤمن، کارآمد و عالِم قوه قضاييه براي رسيدن به نقطه مطلوب افزودند: رياست جناب آقاي هاشمي شاهرودي که شخصيتي عالم، مجتهد، فاضل و مسلط بر مباني است و همچنين حضور شخصيتهاي برجسته در قوه قضاييه فرصت مناسبي براي ارتقاي اين قوه و رساندن آن به جايگاه شايسته است.
رهبر انقلاب اسلامي، ارزيابي مستمر درباره ميزان حرکت و پيشرفت به سوي نقطه مطلوب را يکي از اولويت هاي مهم برشمردند و تأکيد کردند: بايد دائما بررسي شود که چه ميزان از اهداف سياستهاي کلي قوه قضاييه تحقق يافته است و اين بررسي مستمر بايد شاخص و معيار حرکت باشد.
آيتالله خامنهاي تلاش پيگير براي کاهش مدت زمان دادرسيها را از ديگر اولويتهاي قوه قضاييه دانستند و خاطرنشان کردند: به عموم پروندهها بايد با سرعت، دقت و قاطعيت و به دور از جنجال رسيدگي شود.
ايشان با تأکيد بر اينکه اتقان احکام و به حداقل رساندن نقض آنها يکي ديگر از اولويتهاست، به موضوع زندانها اشاره کردند و افزودند: پيگيري سياست حبس زدايي از کارهاي خوب است، اما وجود زندان نيز يک واقعيت است که بايد با مديريت صحيح، زندان به آموزشگاه نيکيها تبديل شود.
آيتالله خامنهاي، مجموعه قوه قضاييه را مجموعهاي پيشرفته، قوي و منطقي دانستند و تأکيد کردند: يکي از اولويتها، استفاده از همه ظرفيتهاي قانوني اين مجموعه به ويژه وزارت دادگستري است.
ايشان در بخش ديگري از سخنان خود، با اشاره به اهميت مقابله قواي سه گانه با مفاسد اقتصادي و خشکاندن ريشه آن خاطرنشان کردند: مفاسد اقتصادي علاوه بر اينکه مانع از سرمايهگذاري سالم اقتصادي در جامعه ميشود، زمينهساز رواج مفاسد فرهنگي و اخلاقي نيز خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان کردند: هرچند تاريخ نامه و مطالبه از سران سه قوه براي مقابله با مفاسد اقتصادي مربوط به هفت سال پيش است، اما اين مطالبه هميشه تاريخ روز دارد و مسئولان قواي سه گانه بايد اين مسأله را جدي بگيرند.
ايشان همچنين همزماني هفته قوه قضاييه را با ايام شهادت شهيد مظلوم دکتر بهشتي و 72 تن از ياران ايشان را نکتهاي درخور تأمل دانستند و افزودند: اين تقارن، بدين معناست که مسئولان بايد همواره رشادتها و فداکاريهاي شهدا را به ياد داشته باشند و فرصتِ خدمتگزاري را که به برکت اين شهادتها به وجود آمده است، قدر بدانند.
در آغاز اين ديدار آيتالله هاشمي شاهرودي، رئيس قوه قضاييه با گراميداشت ياد و خاطره شهداي هفتم تير، در گزارشي از عملکرد اين قوه گفت: کوتاه شدن فرآيند دادرسي، کاهش 25 درصدي ورودي پروندهها، کاهش جمعيت کيفري، ارتقاي سطح دانش قضايي، ارزشيابي مستمر قضات، ارتباط مستقيم مديران دستگاه قضايي با مردم، استفاده وسيع از فناوريهاي جديد به ويژه فناوري اطلاعات و تشکيل محاکم اختصاصي به ويژه در زمينه مفاسد اقتصادي، زمينخواري و قاچاق کالا، از جمله اقدامات انجام شده در قوه قضاييه است.
رئيس قوه قضاييه، ورود بيش از هشت ميليون پرونده در سال به محاکم قضايي را بسيار زياد دانست و افزود: براي کاهش ورودي پروندهها، بايد ريشههاي برخي جرايم و اختلافها شناسايي و برطرف شود که اين امر نيازمند بهداشت حقوقي و قضايي در جامعه است.