دلار نیما ترمز کشید

نرخ دلار نیما که تا قبل از ۱۰ آبان ماه با سرعت درحال ثبت رکورد‌های صعودی بود، از هفته قبل تا کنون با ثبات نسبی همراه بوده و امروز نیز نسبت به دیروز تغییری نکرده است.
کد خبر: ۱۲۷۰۱۴۴
|
۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰ 06 November 2024
|
2056 بازدید
|
۱

قیمت دلار نیما که در ماه های اخیر با سرعت در حال ثبت رکوردهای صعودی بود تقریبا طی یک هفته گذشته با ثبات نسبی همراه بوده است.

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم،‌ تیم اقتصادی دولت چهاردهم به افزایش قیمت دلار نیما و کاهش اختلاف آن با بازار آزاد معتقدند و برهمین اساس نیز با این نگاه طی ماه های اخیر بر سرعت رشد دلار نیمایی افزوده شده بود.

مدافع اصلی افزایش قیمت دلار نیمایی، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد دولت چهاردهم است؛ او از همان ابتدای حضورش در این وزارت خانه گفته بود که بنا دارد دلار نیمایی را بالا ببرد. البته همتی همزمان گفته بود که دلار نیما را بالا می بریم و دلار آزاد را هم کاهش می دهیم.

ولی تجربه ماه های گذشته نشان میدهد که فقط دلار نیما رشد کرد و اقدامی برای کاهش دلار آزاد صورت نگرفت. حتی به دلیل سیگنال افزایشی نیما به بازار آزاد، شاهد پیشروی قیمت ها در این بخش هم بودیم. هرچند نمی توان از تاثیر تنش های سیاسی بر افزایش دلار آزاد هم چشم پوشی کرد.

با این حال دلار نیما از کانال 45 هزار تومان به 49 هزار تومان رسید؛ دلار آزاد هم همچنان بین کانال 68 تا 69 هزار تومان در نوسان است.

گفتنی است، نرخ دلار نیما در ابتدای شهریور ماه که همتی در وزارت اقتصاد مستقر شد در کانال 45200 تومان قرار داشت و 70 روز بعد یعنی 10 آبان ماه پس از فشارهای مستمری که او به بانک مرکزی وارد کرد، نرخ نیما با افزایش 9.1 درصدی به کانال 49300 هزار تومان رسید.

همزمان با این افزایش، نرخ دلار در بازار آزاد از حدود 58600 تومان به 68500 تومان رسید که بیانگر افزایش 10 هزار تومانی معادل 16.8 درصد رشد است.

همتی و تعدادی کارشناس همراه با او مدعی این موضوع هستند که برای رسیدن به ارز تک‌نرخی و حذف رانت ناشی از اختلاف نرخ ارز آزاد و نیمایی، باید نرخ نیما افزایش یابد، اما این تنها یک وجه ماجرا است و این گروه، از اتفاقات و پیش‌فرض‌های آن سوی گران کردن ارز نیما چیزی نمی‌گویند. این در حالی است که کارشناسان هشدار داده بودند که اگر نرخ نیما زیاد شود نرخ بازار هم بالا می رود.

کارشناسان معتقدند که اظهارات همتی درباره تک نرخی شدن ارز اگرچه از لحاظ نظری درست است، اما در شرایط کنونی شدنی نیست؛ چراکه نرخ ارز یکی از متغیرهای کلیدی در اقتصاد کشورمان محسوب می‌شود و نمی‌توان مانند سایر متغیرها با گفتار درمانی آن را مدیریت کرد.

فرزین رئیس کل بانک مرکزی هم قبلا در همین راستا گفته بود امکان افزایش بیشتر ارز نیما وجود ندارد چراکه این بانک باید به فکر کنترل تورم هم باشد.

او اما در اظهارات اخیرش داشته اعلام کرده که بانک مرکزی به دنبال حذف تعدد نرخ ها در بازار ارز است؛ به گفته فرزین، سیاست ارزی بانک مرکزی در حال حاضر این است که نرخ ارز نیما متناسب با متغیرهای بنیادین اقتصادی تغییر کند.

بنا بر این گزارش؛ قیمت دلار نیما که تا 10 آبان هر روز با رشد شارپی همراه بود از آن تاریخ تا امروز 16 آبان ماه با ثبات نسبی همراه شده و در کانال 49 هزار و 356 تومان در نوسان است.

ثبات نسبی قیمت دلار نیما طی یک هفته گذشته را می توان اقدامی بی سابقه حداقل بعد از ورود تیم اقتصاد جدیدی دولت چهاردهم دانست و از همین رو شاید بتوان این احتمال را مطرح کرد که فعلا سیاستگذار ارزی ترجیح داده تا از رشد سریع دلار نیما بکاهد.

امروز (چهارشنبه 16 آبان 1403) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با ثبات نسبت به روز کاری قبل، به‌نرخ 50 هزار و 738 تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ 49 هزار و 356 تومان معامله می‌شود.

گفتنی است؛ قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با افزایش نسبت به روز کاری قبل به 55 هزار و 407 تومان و نرخ حواله یورو نیزبا افزایش نسبت به دیروز به 53 هزار و 897 تومان رسیده است.

از سوی دیگر، اسکناس درهم امارات نیز با ثبات نسبت به روز کاری گذشته، 13 هزار و 815 تومان ارزش‌گذاری شده است و نرخ حواله درهم نیز با ثبات نسبت به روز قبل 13 هزار و 439 تومان است. قیمت یکصد دینار عراق هم امروز در مرکز مبادله با کاهش  نسبت به روز قبل 38،740ریال اعلام شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
ارز باید تک نرخی باشه. چند نرخی بودن ارز یعنی راه برای رانت و فساد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟