صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

عربستان هشتاد ساله شد

پادشاه رئیس دولت و رئیس خزانه کشور است او امیر هر منطقه (عربستان به چهار منطقه بزرگ تقسیم شده است) را مستقیما انتخاب می کند، استانداران با حکم او به استانداری می رسند، حکم شهرداران و فرمانداران را تنفیذ می کند و او «خادم الحرمین الشریفین» نیز هست.
کد خبر: ۱۲۳۱۴۴
| |
12802 بازدید

هشتاد سال پیش «عبدالعزیز» با همکاری مستشاران انگلیسی، روسای تمام قبایل بدوی عربستان را گرد هم آورد و با معرفی برخی از این افراد به عنوان حاکم و والی خود را پادشاه نامید و پس از مدتی کوتاهی دولتی به نام «عربستان سعودی» در شبه جزیره عربستان ظاهر شد.

به گزارش «تابناک» و به نقل از «الاسبوع العربی» پس از «عبدالعزیز» فرزندان او به ترتیب «سعود»، «فیصل»، «خالد» و «فهد» بر عربستان پادشاهی کردند و اکنون نیز عبدالله پادشاه عربستان سعودی بشمار می رود. شیوه حکومت در عربستان نیز بسیار متمرکز است.

در این کشور پادشاه در راس قرار دارد و او رئیس تمام شوراهای ملی است. پادشاه رئیس دولت و رئیس خزانه کشور است او امیر هر منطقه (عربستان به چهار منطقه بزرگ تقسیم شده است) را مستقیما انتخاب می کند، استانداران با حکم او به استانداری می رسند، حکم شهرداران و فرمانداران را تنفیذ می کند و او «خادم الحرمین الشریفین» نیز هست.

درآمد نفتی عربستان به صورت 25، 25 و 50 درصد تقسیم می شود. 25 درصد خالصه پادشاه است، 25 درصد را به خاندان پادشاهی و درباریان اختصاص دارد و 50 درصد مابقی را دولت هزینه می کند و ورود هر بخش به بخش دیگر از «ذنوب لایغفر» است و دست اندازی دیگران بر این تقسیم بودجه عواقب نابخشودنی دارد. تمامی درآمد حج نیز برای توسعه حرمین هزینه می شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۰
درحاليكه عمر بعضي از ايرانيان زنده بيش از عمر مملكت عربستان است با بيشرمي خليج فارس با پيشينه اي چند هزار سال تلاش بر جعل داشته اند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۰
عبدالوهاب هم رهبر دینی و هم راه ابن سعود بوده که مذهب وهابی رو آورده
ناشناس
|
United States
|
۲۲:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۰
خوب است نويسنده محترم لااقل يك كتاب در مورد عربستان بحواند.موسس عربستان عبدالعزيز بن سعود است كه با جنگ نحد وحجاز را تحت انقياد در آوردوبعد از او هم سعود پسرش شاه شدووووو000000
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۳ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۰
اخوی اشتباهی نوشتی
اونی که با همکاری مستشاران انگلیسی همه رو دور خودش جمع کرد ملک عبدالعزیز بن سعود بود نه سعود .
سعود بن عبدالعزیز دومین پادشاه سلسله ی سعودی هست قبل از ملک فیصل ؛ ملک خالد و ملک فهد و ملک عبدالله .
ناشناس
|
-
|
۲۳:۲۲ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۰
عجب بابا اونا با 50 درصد درآمد نفتشون وضعشون اونه و ما با 100 درصد درآمد نفتمون وضعمون اینه !!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۳ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۰
اطلاعات جالبی بود ممنون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۵:۵۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۱
اينجور كه معلوم است اقلا يك حساب و كتابي دارد نه؟؟؟؟؟
صادق
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۱
بنیان گذار عربستان عبدالعزیز بن سعود است نه سعود. سعود پسر بزرگ و جانشین عبدالعزیز بن سعود است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۸ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۱
تقسيم در ديگر كشورها چطوريه؟كمي تحليل كنيد بد نيست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۱
باز دمشون گرم حداقل همه چی واضح و شفافه!!!!!!!!!!!!!!!
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟