بازدید 4836

کم دقتی یا دور زدن قانون؟/با علاج واقعه قبل از وقوع مجلس دوازدهم را وارد حاشیه نکنید!

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی یازدهم اسفند ماه امسال در سراسر کشور برگزار شد و داوطلبان مشمول این قانون باید ۶ ماه پیش از آغاز ثبت نام از داوطلبان باید از سمت خود استعفا می دادند.به نظر می رسد علی رغم همه این تمهیدات کم دقتی هایی برای اعمال این قانون رخ داده است.
کد خبر: ۱۲۲۶۴۳۷
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰ 11 March 2024

تابناک _ انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی یازدهم اسفند ماه امسال در سراسر کشور برگزار شد و داوطلبان مشمول قانون انتخابات باید ۶ ماه پیش از آغاز ثبت نام از داوطلبان باید از سمت خود استعفا می دادند.بر اساس  قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، پست ها و مشاغلی که در قانون ذکر شده و پست های هم تراز با آنها از داوطلبی نمایندگی مجلس محرومند مگر اینکه حداقل شش ماه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفاء نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.

لیست مشاغل و پست هایی که می بایست برای داوطلبی نمایندگی مجلس استعفا کننده را اینجا بخوانید.بر اساس اطلاعیه شماره 4 ستاد انتخابات کشور، قبول استعفا بعد از مدت تعیین شده، برای ثبت نام و اعلام داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد پذیرش مراکز ثبت نام قرار نمی گرفت

چه کسانی مشمول استعفا برای داوطلبی مجلس هستند؟

بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، علاوه بر مشاغل ذکر شده در قانون انتخابات مجلس، افراد شاغل در مشاغل همتراز نیز باید در مدت تعیین شده استعفا می داند تا بتوانند آذرماه برای نمایندگی مجلس داوطلب شوند.

چنانچه داوطلبی همچنان نسبت به همترازی پست خود همچنان دارای ابهام بود، به دلیل آنکه حقوقی از کسی تضییع نشود و امکان ثبت نام برای تمامی دواطلبان فراهم باشد، ضرورت داشت یادشدگان فوق به قید فوریت، با حضور در فرمانداری ها، ستادهای انتخابات مستقر در استانداری ها یا ستاد انتخابات کشور، مراتب را اعلام تا در اسرع وقت از سازمان امور اداری و استخدامی استعلام لازم بعمل آمده و نتیجه در اختیار فرد، افراد یا افکار عمومی قرار می دادند

بر این اساس عناوین پستها و سمتهای مشمول قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی شامل ۱۷۸ مورد، عناوین پست ها و سمت های مشمول بندهای دیگر قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی شامل ۱۴۱ عنوان و عناوین پست ها و سمت های غیر مشمول شامل ۵۵ عنوان است.

حال به نظر می رسد علی رغم همه این تمهیدات کم دقتی هایی برای اعمال این قانون رخ داده که بر اساس گزارش منابع خبری متعدد یکی از منتخبین مجلس دوازدهم در حوزه انتخابیه اصفهان با عدم رعایت این قانون پا به عرصه انتخابات گذاشته است.

منتخب پنجم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه اصفهان، (حامد یزدیان) عضو هیئت مدیره شرکت عمران و مسکن اصفهان بوده است و استعفا نداده است.

 

کم دقتی یا دور زدن قانون؟/با علاج واقعه قبل از وقوع مجلس دوازدهم را وارد حاشیه نکنید!

 

شرکت فوق ابتدا با نام "شرکت توسعه عمران و مسکن اصفهان" در تاريخ ۱۶/۱۲/۱۳۹۱ تحت شماره ۴۳۶۱۴۱ و شناسه ملي ۱۰۳۲۰۸۵۷۲۰۷ به صورت سهامي‌خاص، به ثبت رسيده که به استناد صورتجلسه مجمع عمومي فوق العاده مورخ۲۴/۱/۱۳۹۲ ، نام شرکت به "عمران و مسکن اصفهان" تغييريافته است.

سهامداران مستقیم شرکت فوق عبارتند از :۱.بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي (سهامي خاص)۲.شرکت عمران و مسکن ايران (سهامي خاص) که وابسته به بنیاد مستضعفان  می باشد.۳. شرکت مديريت سرمايه گذاري کوثر بهمن، که ۸۰ درصد سهام آن متعلق به  بانک سینا می باشد، که مجددا بنیاد مستضعفان مالک اصلی بانک سینا هست.

بنابراین شرکت عمران و مسکن اصفهان مشمول ردیف ۷ از بند ب ماده ۳۲ قانون انتخابات می باشد و آقای حامد یزدیان، جهت ثبت نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی مکلف به استعفا از هیئت مدیره بوده است و طبق تبصره ۳ همین ماده قانونی، در هنگام ثبت‌نام، موظف به ارائه گواهی رسمی مبنی بر قبول‏ استعفا از سِمَت یاد شده بوده، همچنین طبق تبصره ۴،  جایگزین ایشان باید از سوی مرجع یا مقام ذی‌صلاح، حداکثر به مدت یک‌ماه از زمان قبول استعفا به طور رسمی معرفی می شده است و البته تخلف از حکم این ماده توسط فرد مستعفی و مقام ذی‌صلاح، جرم بوده و مرتکب یا مرتکبان به انفصال موقت از خدمات دولتی از شش ماه تا یک سال محکوم می‌شوند. در صورتی که تخلف از سوی شخص داوطلب باشد، فرد مستعفی، از داوطلبی در آن انتخابات محروم می‌شود.

طبق ردیف ۷ از بند ب ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، اعضای هیأت مدیره و مدیران عامل شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت در استان و شهرستان باید ۶ ماه قبل از ثبت نام در انتخابات در حوزه‌های انتخابیه قلمرو مأموریت خود، از سمت خود استعفا نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.

همچنین طبق تبصره ۷ همین ماده ۳۲- منظور از واژه «دولت» در بند‌های این ماده، معنای عام آن است که شامل دستگاه‌های اجرائی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و مستثنیات آن و همچنین نهاد‌های تابعه یا وابسته به آن‌ها می‌شود. منظور از «تابعه» و «وابسته به دولت» در این ماده، کلیه اشخاص حقوقی است که حداقل دارای یکی از شرایط زیر باشند:

۱- حداقل ده‌درصد (۱۰%) سهام آن‌ها متعلق به دولت و یا بیش از پنجاه‌درصد (۵۰%) سهام آن‌ها مجموعاً متعلق به دولت و نهاد‌های عمومی غیردولتی موضوع قانون فهرست نهاد‌ها و مؤسسات عمومی غیردولتی مصوب ۱۳۷۳/۴/۱۹ با اصلاحات بعدی آن باشد.

۲- تأسیس، انحلال و یا آیین‌نامه‌های اجرائی یا مستقل آن‌ها به موجب تصویب یا تصمیم هیأت وزیران یا هر یک از وزیران یا رؤسای قوا باشد.

۳- مدیرعامل یا نیمی از اعضای هیأت مدیره یا مقامات آن‌ها از اشخاص دولتی یا توسط مقامات دولت منصوب می‌شوند.

البته موضوع به همین جا ختم نمی شود زیرا گفته می شود پس از مطرح شدن این که حامد یزدیان به عنوان عضو علی البدل شورای شهر اصفهان و رئیس هیئت مدیره یکی از شرکت های متعلق به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی از مقام خود استعفا ننموده است، سوال دیگری که مطرح می شود این است که آیا ایشان به عنوان مشاور و دستیار ویژه استاندار اصفهان هم در مهلت قانونی از مقام خود استعفا نموده است؟ آیا استاندار اصفهان با استعفای ایشان موافقت نموده است؟این سوالات هنگامی مهمتر جلوه می کند که با مرور برخی اخبار دیده می شود ایشان به عنوان مشاور استاندار اصفهان در برخی از جلسات رسمی حضور پیدا می کرده است.

لازم به تذکر است که معاون قوانین مجلس شورای اسلامی هم به واسطه همین شبهات و سوالات در پاسخ به نامه حسین میرزایی و جمعی از نمایندگان مجلس در خصوص شمول قانون انتخابات درباره اعضای اصلی و علی البدل شورای شهر و عضویت در هیئت مدیره شرکت های دولتی یا وابسته به دولت ااظهار داشت که از نظر قانونگذار اطلاق عضو، عضو اصلی و علی البدل هردو است و شرکت های دولتی یا وابسته به دولت و نهادهای عمومی غیردولتی مشمول حکم استعفا هستند.

حال با این اوصاف به نظر می رسد با توجه به اهمیت آرامش پس از انتخابات مجلس دوازدهم و توصیه اکید رهبر انقلاب برای ستیزه گری های دشمن پسند هم مقامات نظارتی برای رفع شبهه سریعتر ورود نمایند و هم افرادی که به هر دلیل سهوی یا عمدی دچار نقض قانون شده اند یا اقدام مناسب و معقولانه از بروز حاشیه و جنجال برای مجلسی که اقدامات مهمی در پیش دارد ممانعت به عمل آورند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۲
ماشاالله همه سیاسیون ابوالمشاغل هستند فقط اسم جناب حداد بد در رفته است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
مجلس دوازهم خودش حاشیه است اصل نداره
مفهوم 500 هزار آرای سفید در انتخابات تهران چیست؟
در انتخابات قبلی گفتند گه به خاطر کرونا تعداد رای دهندگان کم بود.
در انتخابات 11 اسفند، چرا کم بود؟
تصور کنید که رسایی یا آقا تهرانی رییس محلس شوند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
خبلی هم خوبست تکلیف را یکسره می کنند
آخر نفهمیدیم ماجرای مهاجرت پسر قالیباف به کانادا چه شد؟
یعنی بی خیالش شد؟ چرا به همان استرالیا مهاجرت نمی کند؟
هیچکدوم واسه بالا بردن مشارکت هر کاندیدااای بی ضرری باید تایید صلاحیت میشد تنها مورد اینه که زاویه نداشته باشه
حالا مگه قانون در این کشور رعایت شده
چه مجلسی شود این مجلس...
نیومده فقط برا حجاب و زن و بچه مردم خط و نشون می کشند
یکی شون تا حالا نگفته چای دبش بالاخره چی شد . کی برد ، کی خورد ، کی رو گرفتن ، کی استعفا داد ، کی عذر خواهی کرد ...
چشمشون به دنبال چندرغاز پول مردم تو حسابشونه که می خوان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
این درگیری با مردم عاقبت خوبی ندارد دوباره دارند گشت ارشاد را جور دیگری اجرا می کنند
نیامده شاخ و شانه میکشند تا از پسر قالیباف و چای دبش نپرسید
برچسب منتخب
# انتخابات # محمدباقر قالیباف # مصطفی پورمحمدی # سعید جلیلی # علیرضا زاکانی # امیرحسین قاضی زاده هاشمی # مسعود پزشکیان # انتخابات ریاست جمهوری