بازدید 3284

بررسی و معرفی  انواع کابل برق خودنگهدار

کد خبر: ۱۲۲۰۱۶۵
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ 06 February 2024

کابل برق خودنگهدار یکی از پرکاربردترین انواع کابل برق است که از اواسط قرن بیستم میلادی تاکنون مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته استفاده از این کابل در شبکه توزیع و انتقال برق ایران سابقه کم‌تری دارد، ولی به دلیل ویژگی‌های خوبی که این کابل ارائه می‌دهد، استفاده از آن در کشور ما نیز بیشتر شده است. کابل خودنگهدار همانند سایر کابل‌ها متشکل از رشته‌های هادی است که از جنس آلومینیوم ساخته شده‌اند. امروزه کابل‌های آلومینیومی جایگزین مناسبی برای سایر انواع کابل‌ها شده‌اند. به‌طور کلی کابل خودنگهدار جهت انتقال و توزیع نیروی برق در خطوط هوایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربرد زمینی ندارد. در بازار قیمت کابل خودنگهدار مناسب است و از کابل‌های مسی موجود در بازار بسیار ارزان‌تر هستند. به همین دلیل تکنسین‌های برق به خرید کابل خودنگهدار اقدام می‌کنند. برای خرید کابل خودنگهدار می‌توانید به سایت راندنو مراجعه کنید و از این طریق با فروشندگان به صورت مستقیم در ارتباط باشید.

بررسی و معرفی  انواع کابل برق خودنگهدار

کابل برق خودنگهدار در دو نوع فشار ضعیف و فشار قوی تولید می‌شود و بصورت تک‌فاز و سه‌فاز در بازار موجود است. در ادامه با ویژگی‌های فنی این کابل و برخی از انواع آن آشنا خواهیم شد.  

مشخصات کابل خودنگهدار

پیش از پرداختن به مشخصات کابل خودنگهدار به معرفی این نوع کابل می‌پردازیم. کابل خودنگهدار از سری کابل برق است که با هادی آلومینیوم و از نوع مفتولی و خشک تولید می‌شود. در نتیجه در ابتدای کار باید گفت این کابل‌ها انعطاف‌پذیری کمی دارند. معمولاً این کابل‌ها با عایق پلی اتیلن کراس لینک (XPLE) که رنگ مشکی دارند، ساخته می‌شوند. عایق پلی اتیلن کراس لینک عایقی محکم است. به همین دلیل کابل‌های آلومینیومی خودنگهدار دوام بسیار زیادی دارند.

تمامی این کابل‌ها از هادی، عایق، سیم نگهدارنده و روکش ساخته شده‌اند. سیم نگهدارنده این کابل برق از فولاد است. در کابل‌های فشار ضعیف خودنگهدار این سیم  نقش سیم نول را ایفا می‌کند. روکش کابل هم از پی وی سی یا پلی اتیلن است که می‌بایست در برابر شرایط محیطی مقاومت داشته باشد. این کابل خودنگهدار با مشخصاتی که دارد در مسیرهای کم عرض بیشتر استفاده می‌شود.

هادی آلومینیومی این کابل رسانا الکتریکی خوبی است و ویژگی‌های خوبی از خود نشان می‌دهد اما با این حال رسانایی مس کمی بیشتر از آلومینیوم است.

کاربرد کابل برق خودنگهدار

کاربرد اصلی کابل خودنگهدار انتقال جریان الکتریکی از نقطه‌ای به نقطه دیگر است. همچنین برای ایجاد اتصال میان تجهیزات مختلف کارخانه‌ای گاهاً از این کابل استفاده می‌شود. کابل خودنگهدار بیشترین کاربرد را در سیستم‌های توزیع برق دارد. برای جلوگیری از وقوع حوادث، افزایش زیبایی شهر، صرفه‌جویی در هزینه و وزن سبک این کابل‌ها در سیم کشی شهری به کار گرفته می‌شوند. لازم به ذکر است که در اغلب سیستم‌های روشنایی شهری و معابر، از این نوع کابل استفاده شده است.

بررسی و معرفی  انواع کابل برق خودنگهدار

این محصولات به واسطه یک پایه برروی دکل‌های برق به صورت هوایی نصب ‌می‌شوند. از دیگر مواردی که کابل خودنگهدار کاربرد دارد، می‌توان به عملیاتی پیرامون ایمن‌سازی خطوط انتقال جریان، سیستم‌های مخابراتی و خطوط انتقال دیتا اشاره کرد.

مزایا کابل خودنگهدار

کابل خودنگهدار مزایای زیادی دارد. در ابتدای این متن به برخی از این مزایا اشاره شده است. در ادامه به توضیح بیشتر درباره آن‌ها می‌پردازیم:

  • کابل‌های خودنگهدار قابل اطمینان هستند. زیرا ایمنی آن‌ها بیشتر است و نیاز نیست در هنگام برخورد با اشیا نگران حوادث باشید؛
  • به واسطه کابل آلومینیومی خودنگهدار می‌توان هزینه‌های شاخه‌زنی در مناطقی که درخت زیاد وجود دارد را کاهش داد. این محصول به راحتی در مکان‌های باریک نصب می‌شود؛
  • به کمک این محصولات می‌توان احتمال آتش‌سوزی را کاهش داد و از تخریب محیط زیست جلوگیری کرد؛
  • استفاده از کابل خودنگهدار سبب افزایش آزادی عمل در هنگام طراحی خطوط می‌شود؛
  • این محصولات در تعداد رشته‌ها، سطح مقطع‌ها و برندهای گوناگون به بازار عرضه می‌شوند؛
  • شبکه‌هایی که در آن‌ها از کابل‌های خودنگهدار استفاده شده است، به راحتی قابل توسعه، گسترش، عیب‌یابی، تعمیر و بازبینی هستند. در این شبکه‌ها می‌توان خط جدید در کنار خط قبلی نصب کرد؛
  • قیمت مناسب کابل خودنگهدار نسبت به کابل‌های دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌های این کابل است. همین موضوع سبب شده تا این کابل‌ها به سرقت نروند؛
  • کابل‌های برق خودنگهدار وزنی سبک و مقاومت بالایی دارند.

ویژگی‌های کابل خودنگهدار

کابل خودنگهدار که وظیفه اصلی آن تامین برق بر روی خطوط هوایی است، با هادی آلومینیوم و عایق پلی اتیلن طراحی می‌شود و به بازار عرضه می‌شود. این نوع کابل‌ها برای نصب روی یک پایه قرار می‌گیرند و به واسطه سیم نگهدارنده نصب می‌شوند. دیگر رشته‌های این کابل به صورت به هم تابیده شده هستند. این ویژگی کابل‌خودنگهدار براساس استاندارد بین‌المللی است.

در بین تمامی این مزیت‌ها، کابل خودنگهدار معایبی هم دارد. به عنوان مثال کابل خودنگهدار رسانایی کمتری نسبت به کابل مسی دارد و تلفات فنی آن زیاد است. در نتیجه مقداری هدر رفت انرژی الکتریکی دارد.

در شبکه‌هایی که از کابل خودنگهدار استفاده شده است، انعطاف‌پذیری کمی وجود دارد. این محصولات را نمی‌توان با سیم و کابل مسی ادغام کرد. کابل‌های خودنگهدار به دو صورت فشار قوی و فشار ضعیف به بازار عرضه می‌شوند و براساس تعداد رشته‌ها و تعداد فازشان می‌توانند تک فاز و یا سه فاز باشند.

قیمت و خرید کابل خودنگهدار

عواملی مانند نوع هادی کابل، تعداد رشته، سطح مقطع، تکفاز یا سه فاز بودن آن، فشار ضعیف یا فشار قوی بودن آن، برند و شرکتی که این محصول را تولید کرده است بر روی کابل تیر برق مخصوصاً خودنگهدار تاثیر دارد. برای مشاهده قیمت کابل خودنگهدار در سایزهای مختلف می‌توانید به سایت راندنو مراجعه کنید و سپس خرید کنید.

خرید کابل خودنگهدار بواسطه راندنو

در این مطلب به معرفی کابل خودنگهدار، بررسی ویژگی‌ها و مزایای این کابل پرداختیم. همان‌طور که ذکر شد، استفاده از کابل‌های آلومینیومی خودنگهدار مزایای زیادی دارد و سبب کاهش هزینه‌ها می‌شود. سایت راندنو یکی از بهترین مراجع برای خرید انواع سیم و کابل است. در این سایت می‌توانید کالای مورد نظر خود را جستجو کنید و سپس مشخصات فنی و ویژگی‌های آن را با هم مقایسه کنید. همچنین می‌توانید قیمت کالای مورد نظر را بررسی کنید و سپس با فروشنده و نماینده فروش کابل خودنگهدار به صورت مستقیم ارتباط برقرار کنید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
برچسب منتخب
# انتخابات # مسعود پزشکیان # مصطفی پورمحمدی # سعید جلیلی # علیرضا زاکانی # امیرحسین قاضی زاده هاشمی # محمدباقر قالیباف # انتخابات ریاست جمهوری