بازدید 6637

نسخه جدید برای تغییر در محاسبه حقوق بازنشستگی

دولت و مجلس همچنان در حال پاسکاری طرح تغییر مبنای محاسبه حقوق بازنشستگی از دو سال به ۵ سال هستند؛ اما معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی راهکاری پیشنهاد کرده که هم مشکل تغییر مبنای محاسبه را رفع می‌کند و هم به افزایش دریافتی بازنشستگان منجر می‌شود.
کد خبر: ۱۱۹۴۲۱۸
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۲ 21 September 2023

به گزارش «تابناک» به نقل از همشهری، دولت در برنامه هفتم توسعه بار دیگر پیشنهاد تغییر مبنای محاسبه حقوق بازنشستگی از دو سال آخر خدمت به ۵ سال را مطرح کرده است. این پیشنهاد البته از سوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه رد شده و بعید است به‌واسطه تأثیر نامطلوب پیشنهاد دولت روی حقوق و معیشت بازنشستگان در دفعات بعدی هم مجلس با آن موافقت کند و بار منفی قبول چنین پیشنهادی را بپذیرد؛ اما اصل ماجرا پیشنهاد دولت چیست که چندین سال است با مجلس پاس‌کاری می‌شود؟

در شرایط فعلی، یک بیمه‌گذار، بابت بخشی از دریافتی خود حق بیمه می‌پردازد و بعد از اتمام سال‌های خدمت ضروری که در حالت عادی ۳۰ سال است، معادل میانگین دو سال آخر حقوقی که حق بیمه آن را پرداخته، مستمری می‌گیرد. در این شرایط با توجه به اینکه اقتصاد ایران با تورم مداوم روبروست، اگر میانگین حقوق ۵ سال افراد گرفته شود، مبلغ آن به‌شدت نسبت به میانگین دو سال آخر افت می‌کند چراکه مثلاً فرد در سال پنجم ۲۰ میلیون تومان دریافتی داشته اما ۵ سال پیش این رقم حدود ۵ میلیون تومان بوده و میانگین گرفتن از آنها به ضرر بازنشسته و به نفع صندوق بیمه است.

دولت هم برای کاهش بار هزینه‌ای صندوق‌های بیمه بحران‌زده که ازقضا عمدتاً زیرمجموعه دولت و دستگاه‌های دولتی هستند این پیشنهاد را می‌دهد اما محمد محمدی، معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی پیشنهاد کارشناسی و خوبی را مطرح کرده که هرچند ممکن است مورد پسند دولت نباشد، اما در یک معادله برد برد، منابع بازنشسته و صندوق بیمه را هم‌زمان برآورده می‌کند.
او توصیه می‌کند که به‌جای اصرار روی میانگین ۵ سال، ضریبی از حداقل دستمزد مبنای بیمه در هر دوره‌ای مثلاً ۵ سال، ۱۰، سال یا حتی کل دوره خدمت یا یکی از دوره‌های ۱۰ ساله به انتخاب بازنشسته به‌عنوان مبنای محاسبه حقوق بازنشستگی مدنظر قرار گیرد و بعد از افزایش حداقل دستمزد مبنای بیمه فرد در هرسال به میزان کل افزایش انباشته مزد تا زمان بازنشستگی، میانگین آنها گرفته شود. در این فرایند، نه‌تنها میانگین به‌دست‌آمده برای بازنشستگی نسبت به میانگین دوساله افت نمی‌کند بلکه اگر به سایر توصیه‌های محمدی عمل شود، می‌تواند به افزایش دریافتی بازنشسته و همچنین کمک به صندوق‌های بیمه نیز منجر شود.

معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی، اولاً به کارگران و کارفرمایان توصیه می‌کند که به رویه مرسوم برای بیمه پردازی بر مبنای حداقل حقوق در ۲۸ سال و افزایش آن در دو سال پایانی خاتمه دهند و دوما به دولت نیز توصیه می‌کند که تمهیداتی برای اضافه شدن سایر پرداختی‌های حقوق‌بگیران نظیر اضافه‌کاری و ... به مبنای واریز حق بیمه بیندیشد.

این دو کار، از یک‌سو ورودی پول به صندوق‌های بیمه را افزایش می‌دهد و از پایمال شدن حق آنها جلوگیری می‌کند و از سوی دیگر میانگین دریافتی بازنشستگان را در همه شیوه‌های محاسبه بالاتر می‌برد که نتیجه آن دریافت مستمری بالاتر است. با عمل به این توصیه‌ها، عملاً دولت از اجرای طرح‌های همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیز بی‌نیاز می‌شود چراکه بازنشستگان مانند شاغلان از همه ردیف‌های پرداختی به‌عنوان حقوق و دستمزد برخوردار خواهند بود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۴
سلام
اینجا کارفرما رو کلا ندید گرفتن که آیا زیر بار ثبت حقوق عادلانه و همچنین ثبت مزایا و اضافه کاری در لیست بیمه و پرداخت بیمه سهم کارفرما خواهد شد یا خیر.
ضمن اینکه همین الان اگر شرکتی اینگونه هم عمل کرده باشه باز هم بیمه تامین اجتماعی موارد اضافه شده تحت عنوان مزایا و ... رو "افزایش نامتعارف دستمزد" قلمداد میکنه و حتی برای 5 محاسبه سال آخر هم کلی داستان درست میکنه.
فعلا که بیمه با این وضعیتش، قرارش بر ندادن یا حداقل دادن هست...
پاسخ ها
سهند
| Germany |
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۳۰
دقیقا درست و فنی بیان کردید همین است! کارفرما و شگردهای او را نادیده گرفته است کارفرما برای پرداحت کمتر حق بیمه اضافه کار و بعضی از مزایا را در پاکت و خارج از فیش حقوق می دهد! تامین اجتماعی باید اجازه دهد و بپذیرد که کارگر خود به صورت اختیاری و بر حسب تمایل خود به به سهم ÷رداختی اش به بیمه بییفزاید بسیاری از کارگران از کارفرمای خود تقاضا می کنند که برای پرداخت حق بیمه بیشتر خودشان مابه التفاوت را بپرازند اما کارفرما نمی پذیرد!
این نوابغ نه دست از پوپولیسم بر می دارند و هم این که می خواهند سورنا را از سر گشادش بنوازند چاره کار فقط افزایش سن بازنشستگی است ولو غیر باید حتی امکان دریافت مستمری بیشتر هم فراهم شود و محدود کردن سقف بی مفهوم است اما از ان طرف هم نباید هیچ کس قبل از سن 65 سالگی یا سن 10 سال کمتر از سن امید به زندگی بازنشسته شود اینطوری با کاهش سالهای مستمری پردازی مشگل صندوق ها حل میشود.
یک عمر کار کردیم به امید دوران بازنشستگی که آنهم مثل جوانیمان دارد هیچ می شود-والله ظلم هست و ناله و نفرین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۳۰
خدا ظالمین را نوازش کند.
تخصص دولت ايجاد فقر بدبختیه
باز شروع شد دست از سر مردم بردارید کمتر دزدی کنید و کمتر دستتان را در جیب مردم ببرید . کارفرما و دولت هیچگاه طرحی را به نفع مردم و کارگر به مجلس نبرده و نخواهد برد . این هم یک نوع کلاه شرعی مجدده که سر بازنشسته بدبخت دارید میارید . اگه ناراحت نمیشید بریم بمیریم شماها بقیه مال مردم را هم بخورید . خجالت بکشید .
با این پیشنهادات ارائه شده از سوی دولت آیا روح ایثار گری برای کارمند باقی می ماند در حالی که آینده اش تیره و تار است
30 سال 30 درصد درآمد بیمه پرداز را میگرند بعد شندرغاز مستمری میدن که برای اون هم نقش همیکشن تا خرج صدها سیخ کباب یک روز فلان مسئول دربیاد
مطمن باشید قانونی تصویب نمی شه که به نفع ما باشه.
جالبه بیمه در مدت کارکرد خدمات درست و حسابی نمیده نوبت بازنشستگی که شده باز هم خدمات نمیده تقریبا یک سوم درامد ما رو بیمه گرفته حالا به دلیل سوء مدیریت تا اخر عمر باید تاوان بدهیم
انشالاه هرکس در هر لباسی به کارگر و نان و سفره زن و فرزند کارگر خیانت می کند سرطان معده بگیرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۳۰
الهی آمین
دولت محترم ومجلس عزیز اگر همان گارگر حق سنوات وبیمه خود را به مدت 30 سال دربانک بگذارد در اخر پایان کارش به شما اختلاس گرا نیازی نیست گارگر بدبخت بیمه پرداخت میکنه تا اقا زادها در شستا بهتر بهرورداری کنند بس است این همه سر گارگر بدبخت وبازنشسته بیچاره رو کلاه گذاشتن
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست