قابلی پلو که غذای ملی افغانستان محسوب میشود، در دیگر کشورها نظیر ایران، ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز پخت میشود و به نوعی جزو میراث مشترک این کشورها محسوب میشود. قابلی پلو یکی از انواع پلو است که در پخت آن از برنج، کشمش، زردک (هویج)، گوشت و خلال پسته و بادام استفاده میشود. دستور پخت آن را از یک آشپز محلی فرا میگیرید.
قابلی در تبریز هم پخته میشود. البته با برنج و نخود و بلغور و پیاز و با کشمش یا زردآلویرخشک که در کره پخته میشود، سرو میشود. از اسمش هم معلوم است که ترکی است، مانند دکلمه و قیمت قورمه و....