بازدید 4007

دومینوی برقراری روابط مجدد با ایران؛ این بار سودان

در ادامه تلاش های دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای منطقه و جهان اسلام در چارچوب اجرای سیاست خارجی متوازن ، صبح روز پنچ شنبه وزیر امور خارجه کشورمان و "علی صادق علی "، سرپرست وزارت امورخارجه سودان در حاشیه برگزاری نشست وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد در باکو با یکدیگر دیدار و رایزنی کردند.
کد خبر: ۱۱۸۲۰۶۴
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۲ 06 July 2023

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، این اولین دیدار دو مقام عالی رتبه وزارت امور خارجه  ایران و سودان بعد از قطعی روابط تهران و خارطوم در دی ماه ۱۳۹۴ است.

حدود ۸ سال پیش بعد از حمله صورت گرفته به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در جده ، مقامات ریاض تصمیم به قطع رابطه دیپلماتیک  با ایران کردند و از مقامات تهران  درخواست کردند که هرچه زودتر فعالیت سفارت و کنسولگری خود در ریاض و جده را متوقف کنند.

در پی این تصمیم ریاض، برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و همچنین تعدادی از کشورهایی آفریقایی نزدیک به ریاض برای اعلام حمایت از این تصمیم مقامات سعودی ، اقدام به قطع روابط و یا کاهش سطح روابط با تهران کردند که در این میان مقامات دولت سودان به ریاست عمر البشیر( رییس جمهور وقت سودان ) تصمیم به قطع روابط با تهران کردند.

در اسفندماه سال گذشته مقامات تهران و ریاض بعد از برگزاری چندین دور مذاکره در بغداد ، عمان و همچنین پکن اعلام کردند که تعاملات دیپلماتیک خود در تهران و ریاض را  از سر خواهند گرفت  و در همین چارچوب  در اواسط خردادماه سفارت ایران در عربستان بازگشایی شد و وزیر خارحه عربستان نیز بعد از ۱۷ سال به تهران  آمد و قرار است بزودی اماکن دیپلماتیک عربستان سعودی در ایران نیز افتتاح شود.

در پی تصمیم تهران و ریاض برای برقراری  مجدد روابط، کشورهایی همچون بحرین و کومور که در سال ۱۳۹۴ اقدام به قطعی روابط با ایران کرده بودند ، برای برقراری مجدد تعاملات دیپلماتیک با تهران ابراز تمایل و امادگی کردند، چنان که در ۱۲ تیر ماه سال جاری در حاشیه نشست بریکس پلاس " ظهیر ذوالکمال" وزیر امور خارجه کومور با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه  جمهوری اسلامی در" کیپ تاون آفریقای جنوبی" دیدار و گفت و گو کرد.

در این دیدار وزیر امور خارجه کومور به تمایل کشورش برای ازسرگیری روابط رسمی با جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد که با استقبال وزیر امور خارجه کشورمان روبرو شد، طرفین  همچنین در این دیدار توافق کردند مقدمات این کار فراهم شود.

به گزارش ایسنا، امروز نیز در حاشیه اجلاس وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد، وزیر امور خارجه ایران و سرپرست وزارت امور خارجه سودان با یکدیگر دیدار و رایزنی کردند و بر اساس آنچه که وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده است یکی از محورهای رایزنی این دو مقام ارشد در این دیدار نحوه از سرگیری قریب‌الوقوع مناسبات دیپلماتیک خارطوم‌ و تهران بوده است.

در جریان این دیدار طرفین راهکار ازسرگیری مناسبات دو کشور - در اولین زمان ممکن- را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش ایسنا، در جریان سفر وزیر امور خارجه عربستان به تهران در ۲۷ خردادماه سال جاری نیز  یکی از موضوعات مورد  گفت وگوی  وزیران امور خارجه  تهران و ریاض با توجه به برگزاری مذاکرات صلح سودان درعربستان، بررسی  آخرین تحولات سودان و نارامی های اخیر در این کشور بود.

همچنین دراوایل اردیبهشت ماه  سال جاری  با توجه به بروز برخی ناآرامی‌ها در کشور سودان، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه  ای ضمن اعلام نگرانی از این تحولات خبر داد که هماهنگی های  لازم برای خروج اتباع ایرانی که در آن کشور اقامت دارند، به طریق مقتضی انجام  شده است.

در همین راستا در ۹ اردیبهشت ماه سال جاری ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی  ایران از خارج کردن ۶۵ تبعه ایرانی ساکن  در سودان پس از انجام هماهنگی‌های لازم، از خارطوم به پورت سودان و سپس خروج و اعزام آن‌ها به بندر جده عربستان خبر داد.

وی تاکید کرد: در این مسیر، همکاری موثر کشورعربستان و مساعدت دولت سودان کمک کننده بود که جای تقدیر و تشکر دارد.

به گزارش ایسنا ، سودان با حدود ۴۶ میلیون نفر جمعیت و ذخایر غنی نفت و طلا، به لحاظ وسعت سومین کشور بزرگ قاره آفریقا و یکی از کشورهای مهم جهان اسلام  است ، این کشور علیرغم داشتن سابقه ی مبارزات ضد استعماری ، متاسفانه در دهه های اخیر با فراز و نشیبی زیاد از جمله وقوع جنگ های  داخلی مواجه بوده است و همین موضوع باعث کاهش جایگاه و اعتبار سیاسی این کشور در عرصه منطقه ای و بین المللی شده است و اکنون نیز با توجه به تشدید جنگ داخلی در سودان در سه ماه گذشته و ایجاد درگیری بین ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع در خارطوم ، به نظر می رسد یکی از موضوعات مهم برای از سرگیری روابط دپپلماتیک بین  ایران و سودان و تسریع این موضوع ، آرام شدن شرایط در این کشور و حاکم شدن یک دولت قوی در خارطوم است؛ چنان که وزیر امور خارجه ایران نیز در دیدار امروز خود با سرپرست وزارت امور خارجه سودان ابراز امیدواری کرد با مدیریت دولت رئیس جمهور عبدالفتاح، امنیت و آرامش در سریع ترین زمان ممکن به سودان بازگردد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۶
همون کشوره که همه گششششششششششششششششششنن؟
سودان فقط یک نان خور اضافی است که در گذشته رفتاری غیر قابل قبول داشته و ارزش همکاری ندارد.مشکل کشور های فقیر همین است که با اندکی پول ،گذشته و منلسبات خود را فراموش می کنند.
تو این فکرم که این کشورهای جهان چهارم پنجمی چه سودی میتونن برا ما داشته باشن؟
دولت پوپولیستی یعنی این
اصل کار رابطه با آمریکا است
۵ ماه است که در ساز و دهل مینوازید و از معجزات ایجاد رابطه دوباره با عربستان سعودی میگویید!!!! اما دریغ از هیچ گونه دستاوردی...!!!
عربستان با این اقتصاد شکوفا و قدرت مالی و اعتباری بالا هیچ نفعی برای ما نداشت
سندان و جیبوتی و دیگران که جای خود دارد
اول اینکه اصلا چرا این روابط قطع شد
دوم اینکه الان چه سودی برای ما دارد
سوم اینکه چرا این تعاملات با دیگر کشورها که تاثیرات مهمی برای ما دارند صورت نمیگیرد
تیتر رو به این صورت اصلاح بفرمایید: دومینوی برقراری روابط مجدد ایران با کشورهای منطقه
آخه سودان چی داره؟ فقط بخاطر منافع خودتون و نه منفعت مردم، کلی پول اونجا هزینه میکنین
دیگه همه می دونیم ، این کشورها به خاطر عربستان با ما بد شدند و حالا هم بعد عربستان با ما خوب میشن ...
شما بگو جرا از دیوار کمسولگری عربستان بالا رفتی ؟!
چی را دارید می بخشید که اینها اینطور هجوم آوردن؟
اين دومينو نشان دهنده نفوذ عربستان بين كشورهاي عربي است
دیپلماسی کاسه گدایی
مسخره ها. سودان؟؟؟؟؟؟
سودان بهتراست فعلا تکلیف داخل خود را روشن کنند بعد سراغ روابط خارجی برن
هر چی گدا گودوله هست رابطه برقرار بشه یا نه چه نفعی برا ما داره اصل تحریمهاست،،بیست و چهارساعته اب زاهدان قطع شده ولی خبرگزاریهای زاهدان فقط غدیر غدیر میکنن درحالیکه مردم مثل صحرای کربلا گرفتار یه چکه اب هستن
دولت فعلی یک دولت انقلابی است و خوب میداند شعار مردم در انقلاب نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی بوده است و تنها گرایش به شرق و دشمنی با غرب در واقع نقض این شعاره و انقلابی گری حساب نمیشه لذا تلاش میکنه بر اساس خواست مردم در انقلاب رفتار کنه و با همه دنیا رابطه برقرار کنه و تنها هدفش تامین منافع ملی باشه
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست