بازدید 3415
۵

کاهش ۴۰ درصدی بدهی خارجی ایران در دولت سیزدهم

صندوق بین‌المللی پول نسبت بدهی ناخالص خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ را ۳.۱ درصد برآورد کرد و ایران را از این نظر در رتبه یکی مانده به آخر در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی قرار داد.
کد خبر: ۱۱۷۴۸۳۲
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۸ 11 May 2023

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، صندوق بین‌المللی پول در بخشی از جدیدترین گزارش خود موسوم به چشم‌انداز اقتصادی منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی ۲۸ کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی کشور‌ها به تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال ۲۰۲۲ مورد بررسی قرار گرفته که بر اساس آن ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در مقایسه با سایر کشور‌ها داشته‌اند.

نسبت بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور ۱.۵ درصد بوده که کمترین رقم در منطقه است و پس از آن ایران با نسبت بدهی خارجی ۳.۱ درصدی به تولید ناخالص داخلی در رتبه دوم قرار گرفته است. ترکمنستان با نسبت بدهی خارجی ۵.۲ درصدی به تولید ناخالص داخلی در رتبه سوم قرار گرفته است.

بحرین بدهکارترین کشور منطقه شناخته شده است. نسبت بدهی ناخالص خارجی بحرین به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۹۷.۱ درصد بوده که بیشتر از هر کشور منطقه است.

متوسط بدهی کشور‌های منطقه به کل تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال میلادی گذشته ۴۷.۳ درصد برآورد شده است. بدهی ایران نسبت به متوسط منطقه‌ای بسیار ناچیز و در حد یک پانزدهم بوده است. کشور‌هایی مثل عربستان، امارات، مصر، عراق و قطر با فاصله بسیار زیاد نسبت به ایران از نظر بدهی خارجی قرار دارند به طوری که بدهی خارجی عربستان به نسبت تولید ناخالص داخلی ۸ برابر ایران، امارات ۲۷ برابر ایران، مصر ۱۲ برابر ایران، عراق ۷ برابر ایران و قطر ۴۰ برابر ایران بوده است.

بر اساس این گزارش با روی کار آمدن دولت سیزدهم بدهی خارجی ایران کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است. در سال ۲۰۲۰ نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی ۵.۱ درصد بود که این رقم در سال اول دولت سیزدهم به ۳.۱ درصد رسید و در سال ۲۰۲۲ نیز در همین رقم باقی مانده است که نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهش ۴۰ درصدی داشته است.

متوسط نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در بازه ۲۰ ساله ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ نیز ۵.۵ درصد بوده است.

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده است بدهی خارجی ایران در سال جاری نیز کاهش یابد و به ۲.۹ درصد تولید ناخالص داخلی برسد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۵
ما که نمی فهمیم. شاید همین پول های باشه که از شکم مردم زده میشه!! اگر نظر حاج حسین را بپرسید که میگه این دولت قویترین، کارآمدترین، بی نظیرترین و بی نقص ترین دولت در تاریخچه کره زمین و شاید هم منظومه شمسی است!!
این موضوع به سادگی نشون می ده که ایران هیچ تعامل تجاری با هیچ کجا نداره. یعنی جزیره مطروکه. یعنی تعطیلی محض! کشوری با این همه منابع و پتانسیل تجاری، شده کشور ارواح و ترک شده!
تاسف داره
این دروغ ها را تحویل مردم ندهید
توجه کنیم بدهی خارجی یک دولت مثل بدهی یک شخص نیست که هرچه کمتر باشد بهتر است و دولت با افتخار تمام اعلام میکند که بدهی خارجی را کاهش داده. بدهی خارجی به معنی سرمایه گذاری خارجی در کشور است که اتفاقا خوب است. در دولت رئیسی به دلیل تنش ها و بی ثباتی وضعیت اقتصادی کشور و تحریم ها، تمایل به سرمایه گذاری خارجی در ایران کمتر شده و سرمایه گذاران قبلی هم سرمایه خود را خارج کرده اند و این اصلا خوب نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۱
دقیقا همینطوره
ژاپن بدهکارترین کشور جهان از نظر سرانه تولید ناخالص ملی است.
تابناک به جای پخش کردن کامنت های تمسخر آمیز نسبت به دولت یا ملت (مثل کامنت های بالا) کامنت های عالمانه تر را پخش نماید و شان و جایگاه سایت را حفظ نماید
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست