جزئیات فروش ۵ هزار یورو به مردم از زبان رئیس کل بانک مرکزی

نسخه جدید «فرزین» برای دلار؛ با ورود به بازار آزاد، «نرخ سازی» می‌کنیم

فرزین با تاکید بر اینکه در یک فضای مجازی و ذهنی برای کشور محدودیت ایجاد کردند افزود: در حالی که عملیات واقعی این نیست و منابع ارزی کشور آزاد است و تامین ارز در بازار به خوبی در حال انجام است، در فضای مجازی عددسازی می‌کنند و می‌گویند این بازار آزاد است!
کد خبر: ۱۱۶۰۸۱۷
|
۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۳ 23 January 2023
|
21889 بازدید
|

به گزارش تابناک اقتصادی؛ محمدرضا فرزین، رئیس‌کل این بانک، با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، درباره وضعیت بازار ارز گفت: ۲۰ روز پیش که در این برنامه حضور یافتم، نرخ ارز در بازار غیررسمی به ۴۴ هزار تومان هم رسیده بود و پس از آنکه ما برنامه‌هایمان را اعلام کردیم، نرخ ارز ریزش داشت و نشان داد که اگر بانک مرکزی بخواهد در بازار ورود کند این کار امکان‌پذیر و موثر خواهد بود. وی افزود: متاسفانه از روز پنجشنبه مجدداً نرخ‌هایی در بازار آزاد مطرح شده که قابل اعتماد نیستند.

بخش زیادی از ارز‌های بلوکه شده قابل استفاده شد

فرزین با ارائه گزارشی از اقداماتی که طی ۲۰ روز اخیر انجام داده است، بیان کرد: ما روز اول اعلام کردیم به دنبال ثبات ارزی هستیم، ثبات ارزی هم اقدامی یک مرحله‌ای نیست. نخستین کاری که انجام دادیم مذاکرات سازنده تجاری با شرکای تجاری کشورمان در قالب دیپلماسی پولی و بانکی بود. ما طی این مدت با قطر، امارات متحده عربی، چین و عراق مذاکرات بسیار سازنده‌ای داشتیم و در تمام آن‌ها نیز دستاورد‌های بسیار خوبی داشتیم. بطوری که منجر شد بخش زیادی از منابع ارزی تحریم و مسدود شده ایران قابل استفاده شود و هم اکنون از آن استفاده می‌کنیم؛ به عنوان مثال، از دیروز توانستیم حدود ۳۰۰ میلیون دلار از مجموع ۱۰ میلیارد دلار منابع ارز TBI که در عراق داشتیم را در بازار نیما برای کالا‌های اساسی عرضه کنیم و از این به بعد این ارز را در بازار نیما عرضه می‌کنیم و همه واردکنندگان می‌توانند از آن استفاده کنند.

 

ارز‌هایی که در چین داشتیم معمولاً در نیما به فروش نمی‌رفت، ولی هم اکنون در نیما به فروش می‌رسد و زمان تخصیص را که حدود ۲۱ روز طول می‌کشید به ۴۸ ساعت کاهش دادیم

فرزین ادامه داد: ارز‌هایی که در چین داشتیم معمولاً در نیما به فروش نمی‌رفت، ولی هم اکنون در نیما به فروش می‌رسد و زمان تخصیص را که حدود ۲۱ روز طول می‌کشید به ۴۸ ساعت کاهش دادیم. همچنین توانستیم در مذاکرات بسیار سازنده‌ای که با اماراتی‌ها داشتیم عرضه ارز درهم در سامانه نیما را افزایش دهیم.
 

تامین ارز ۲۸۵۰۰ تومانی بدون مشکل ادامه دارد

وی افزود: ما قول دادیم که نرخ را در سامانه نیما با میانگین ۲۸۵۰۰ تومان تثبیت کنیم و هم اکنون این کار را انجام داده‌ایم و همه نیاز‌های کشور با این نرخ میانگین تأمین می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی یادآور شد: در همین ماه گذشته ۳.۳ میلیارد دلار ارز که متعلق به فروش نفت و پتروشیمی‌ها بوده تخصیص داده‌ایم که با همکاری بسیار خوب صادرکنندگان رقم خورده است و جا دارد از آن‌ها تشکر کنم.
 
وی ادامه داد: مذاکرات ما با این کشور‌ها همچنان در حال انجام است و تمام ارز‌هایی که در خارج از کشور داریم از طریق سامانه نیما در اختیار واردکنندگان برای واردات کالا قرار خواهیم داد.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه تلاش خواهیم کرد بخش عمده نیاز‌های کالایی کشور را در سامانه نیما تامین کنیم، گفت: سه دسته کالا یعنی کالا‌های اساسی، مواد اولیه و ماشین‌آلات در این بازار تامین می‌شود. بخش عمده‌ای از ارزی که در این بازار عرضه می‌شود متعلق به ارز حاصل از فروش نفت و بخشی از آن ارز حاصل از فروش محصولات پتروشیمی است.

وی افزود: بخشی از محصولات مثل خشکبار نیز هستند که تا پیش از این با نرخی بالاتر از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ارز حاصل از صادرات خود را می‌فروختند که در رابطه با این محصولات در حال مذاکره هستیم که بخشی از آن را در بازار مبادله‌ای عرضه کنند و با ایجاد یارانه‌های صادراتی به گونه‌ای عمل شود که این صادرکنندگان از فروش ارز خود متضرر نشوند.
 

در بازار آزاد هم ورود خواهیم کرد

رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه در یک فضای مجازی و ذهنی برای کشور محدودیت ایجاد کردند افزود: در حالی که عملیات واقعی این نیست و منابع ارزی کشور آزاد است و تامین ارز در بازار به خوبی در حال انجام است، اما در فضای مجازی عددسازی می‌کنند و می‌گویند این بازار آزاد است!

فرزین تصریح کرد: ما در بازار آزاد هم ورود خواهیم کرد و شروع به نرخ سازی می‌کنیم لذا  بانک مرکزی نرخ سازی را از این به بعد با اقدامات خود انجام خواهد داد.

رییس شورای پول و اعتبار خاطرنشان کرد: آمار ۹ ماهه بانک مرکزی نشان می‌دهد که حساب کالای کشور یعنی صادرات منهای واردات، ۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار مثبت بوده است؛ یعنی به این میزان بیش از واردات، صادرات داشته‌ایم. میزان صادرات ما ۷۳.۴ میلیارد دلار بوده که ۳۱ درصد رشد داشته است. در حالی که واردات ما ۵۲.۹ میلیارد دلار بوده که ۱۹.۶ درصد رشد کرده است. همین باعث شده که ذخایر ارزی کشور به دلیل صادرات بیش از واردات، ۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا کند و این ذخایر هم اکنون در دسترس ماست و ما هیچ مشکلی در تامین نیاز‌های ارزی کشور برای تامین کالا نداریم.
 
وی با تاکید بر اینکه هیچ محدودیت ارزی وجود ندارد تاکید کرد: صادرات ما بیش از واردات است و همه آن قابل دسترس شده، مذاکرات ما نتایج مثبتی داشته و همه این موارد در عملکرد ما منعکس شده است. اگر تخصیص ارز در سامانه نیما را با سال گذشته مقایسه نمایید متوجه افزایش تخصیص می‌شوید و هم اکنون به طور میانگین با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان کالا‌های اساسی تامین می‌شود.

فرزین ادامه داد: یکی از نیاز‌های دیگری که مطرح کرده بودیم، بازار متشکل ارزی بود؛ در بازار متشکل ارزی، اسکناس عرضه می‌شود که بخوبی در حال انجام است. از ابتدای امسال ۲ میلیارد و ۶۰ میلیون دلار اسکناس به بازار تزریق کرده‌ایم که قیمت آن بین ۳۷ هزار تومان تا ۳۹ هزار تومان بوده است. همین روز گذشته ۲۱ میلیون دلار در بازار متشکل ارزی عرضه شد که بانک مرکزی تنها سه میلیون دلار از این رقم را عرضه کرده است و ۱۸ میلیون دلار از این رقم را خود صرافان عرضه کرده‌اند.
 

تفاوت‌های ارز ۲۸۵۰۰ تومانی با دلار ۴۲۰۰ و ۱۲۲۶ تومانی

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به نقد‌هایی که درباره سیاست ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی مطرح شده است و این نرخ را مثل ارز ۴۲۰۰ تومانی و ۱۲۲۶ تومانی دانسته‌اند، گفت: نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ با سیاست‌های تثبیت قبلی تفاوت‌هایی دارد. بانک مرکزی مکلف است ارز را در سامانه نیما با نرخ ETS و طبق قانون با نوسان ۲ درصدی عرضه کند. در روزی که نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی اعلام شد، نرخ ارز ETS حدود ۲۹ هزار تومان بود و نرخ ۲۸ و ۵۰۰ تومانی در واقع میانگین است.

نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی بودجه دولت را به تعادل می‌رساند. دولت در حال حاضر بودجه خود را با نرخ ۲۳ هزار تومان تحویل مجلس داده است، بنابراین این نرخ بودجه دولت را به تعادل می‌رساند و حتی دولت ارز حاصل از نفت خود را در این نرخ می‌تواند با قیمتی بیش‌تر بفروشد


 
وی افزود: نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی بودجه دولت را به تعادل می‌رساند. دولت در حال حاضر بودجه خود را با نرخ ۲۳ هزار تومان تحویل مجلس داده است، بنابراین این نرخ بودجه دولت را به تعادل می‌رساند و حتی دولت ارز حاصل از نفت خود را در این نرخ می‌تواند با قیمتی بیش‌تر بفروشد. البته در رابطه با کالا‌های اساسی ممکن است ارز با نرخ کمتری خریداری شود.
 
فرزین در ادامه تاکید کرد: با این نرخ تعادل مصرف کننده برقرار خواهد شد و در واقع قیمت کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم با افزایش نرخ ارز، افزایش پیدا نمی‌کند. به همین دلیل، نرخ ۲۸ و ۵۰۰ تومانی برای مصرف‌کنندگان نیز اقدام مثبتی است.
 
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه با این نرخ تنها برای برخی صادرکنندگان ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید، افزود: بخش عمده این ارز مربوط به نفت و بخشی از پتروشیمی‌ها می‌شود و این صادرکنندگان مشکلی پیدا نمی‌کنند. در رابطه با دیگر صادرکنندگان در روش جدید بازارسازی که داریم، حتما این را جبران می‌کنیم تا متضرر نشوند؛ بنابراین نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تعادل را برای دولت، مصرف‌کننده و تولیدکننده برقرار می‌کند و به همین دلیل نرخ قابل اعتمادی است.
 

راه‌اندازی بازار مبادله ارز و طلا تا دوهفته آینده

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: من قول دادم که بازار مبادله طلا و ارز را راه‌اندازی کنم. این بازار تا دو هفته آینده راه‌اندازی خواهد شد. در این بازار نه تنها اسکناس‌های فعلی را عرضه خواهیم کرد بلکه از طریق سامانه «ناخدا» نیز تامین ارز نیاز‌های ارزی انجام خواهد شد، مثلا افرادی که فرزند آن‌ها خارج از کشور دانشجو است، افرادی که بیماری در خارج کشور دارند، آژانس‌های گردشگری و سایر موارد نیاز‌های ارزی خود را در این بازار که نرخ و تابلو مخصوص به خود را خواهد داشت، تامین خواهند کرد. فرزین تاکید کرد که تخصیص ارز به این گروه‌ها بر اساس مستندات ارائه شده خواهد بود.

جزئیات فروش ۵ هزار یورو به مردم از زبان رئیس کل بانک مرکزی

وی درباره علت اینکه چرا عرضه ارز از سوی صرافی‌ها را مطرح کرده‌ایم، گفت: صرافی‌ها را آزاد کرده‌ایم که بتوانند خرید و فروش کنند و در حالی که قبلاً تا ۲۰۰۰ یورو می‌توانستند به افراد بفروشند، اکنون این رقم را به ۵ هزار یورو افزایش داده‌ایم. اگر صرافی‌ها کسری داشتند، ما در بانک مرکزی آن را تامین خواهیم کرد.

صرافی‌ها را آزاد کرده‌ایم که بتوانند خرید و فروش کنند و در حالی که قبلاً تا ۲۰۰۰ یورو می‌توانستند به افراد بفروشند، اکنون این رقم به ۵ هزار یورو افزایش داده‌ایم. اگر صرافی‌ها کسری داشتند ما در بانک مرکزی آن را تامین خواهیم کرد.


 
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به کسانی که فکر می‌کنند، بازار بانک مرکزی قادر به تامین اسکناس بازار نیست، گفت: ما در بانک مرکزی همه نیاز‌های اسکناس ارزی را تامین  و با راه‌اندازی سامانه ناخدا، همه نیاز‌ها را بر اساس مستندات تأمین خواهیم کرد.
 
فرزین درباره ابهام اینکه صرافی‌ها محدود شده‌اند، توضیح داد: ما گفته‌ایم که رفع تعهد به جای صرافی، توسط بانک مرکزی صورت بگیرد. ما به صرافی‌ها اجازه خرید و فروش ارز دادیم، در حالی که قبلا چنین امکانی نبود.

وی ادامه داد: چون یک عدد ۳۰ هزار یورو در بخشنامه اخیر آمده بود، این تصور ایجاد شده که صرافی‌ها تا سقف ۳۰ هزار یورو می‌توانند معامله کنند، در حالی که این عدد به این معناست که پوزیشن مثبتی که صرافی‌ها می‌توانند حفظ کنند ۳۰ هزار یورو است؛ یعنی اگر در یک روز ۱۰۰ هزار یورو خرید، باید ۷۰ هزار یورو آن را بفروشد. قصد ما این است که ارز در صرافی نماند و بتواند آن را به مردم بفروشد؛ بنابراین، بخشنامه جدید، فرصت جدیدی به صرافی‌ها برای حضور در بازار ارز داده است.

رئیس بانک مرکزی تاکید کرد: برای افرادی که سهیمه ارز ۲ هزار یورویی خود را دریافت کرده‌اند، آیین نامه فعلا اجازه دریافت تا سقف ۵ هزار یورو را به این افراد نمی‌دهد.
 

نرخ سازی در بازار آزاد


فرزین اظهار کرد: از روز سه‌شنبه اعلام کرده‌ایم که تا ۵ هزار یورو ارز فروخته خواهد شد. این ارز از طریق صرافی‌ها در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. صرافی‌ها اختیار خرید و فروش ارز را دارند و اگر محدودیتی در این کار داشتند، بانک مرکزی در بازار متشکل و در قالب یک حراج به آن‌ها ارز می‌فروشد و در واقع، نرخ در این محل تعیین خواهد شد. به دنبال این هستیم که این نرخ به نرخ بازار آزاد تبدیل شود. با توجه به اینکه یکی از اشکالات بانک مرکزی تا به حال این بوده که نتوانسته نرخ ساز بازار ارز باشد، تلاش می‌کنیم تا با این روش به یک نرخ ساز در بازار آزاد تبدیل شویم.

نسخه جدید «فرزین» برای دلار؛ با ورود به بازار آزاد، «نرخ سازی» می کنیم

 

راه‌اندازی امکان سواپ و فیوچرز در بازار مبادله طلا و ارز؛ بعد از ثبات ارزی

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه اقدامات لازم برای ایجاد بازار مبادله ارز و طلا انجام شده و تا دو هفته دیگر بازار مبادله ارز و طلا ایجاد می‌شود، گفت: تمام نیاز‌های خدماتی ارزی که بالغ بر ۴۰ نوع نیاز ارزی است، تامین خواهیم کرد.
 
وی در ادامه اظهار کرد: در این مدت نیز به دلیل هیجاناتی که در بازار آزاد به وجود آمده است، با دستورالعمل جدید ارز را تامین خواهیم کرد تا بازار مبادله ارز و طلا ایجاد شود.
 
فرزین در رابطه با بازار مبادله ارز و طلا گفت: در این بازار علاوه بر اسکناس، بازار حواله را نیز راه‌اندازی می‌کنیم و به دلیل اینکه طلا نیز در این بازار مبادله می‌شود، سکه نیز در این بازار وجود دارد. همچنین از ابزار‌های لازم برای بازار ارز از قبیل ابزار سواپ استفاده خواهیم کرد.
 
وی با اشاره به اینکه افق بلندمدتی برای بازار مبادله در نظر گرفته شده، تاکید کرد: در حال حاضر فضا هیجانی است و به این دلیل سعی می‌کنیم در این بازار همه نیاز‌ها را برطرف کنیم و پس از آن از سایر ابزار‌هایی که در بازار‌های ارز دنیا از آن استفاده می‌شود، بهره خواهیم برد. در این بازار به دنبال راه‌هایی هستیم تا از ابزار‌هایی مثل سواپ، فوروارد و فیوچر استفاده شود. اما این اقدامات موکول به آینده می‌شود و در حال حاضر به دنبال ایجاد ثبات در بازار هستیم.
 

برای کنترل تورم یک برنامه کلی از سمت حاکمیت نیاز است

رئیس کل بانک مرکزی در رابطه با کنترل تورم گفت: منشأ نقدینگی در کشور مربوط به پایه پولی و ضریب فزاینده است، افزایش پایه پولی نیز ناشی از بدهی دولت و ناترازی بانک‌هاست. همچنین در صورتی که نتوانیم ارزی را که به دولت می‌دهیم ریال آن را بفروشیم، نقدینگی افزایش پیدا می‌کند.
 
وی ادامه داد: در خصوص بودجه تعاملات خوبی با سازمان برنامه و مجلس داشتیم تا بتوانیم یکی از منشا‌های تورم که در صورت کسری بودجه دولت رخ می‌دهد را کاهش دهیم. البته برای بانک‌های دارای ناترازی برنامه خواهیم داشت، چون اضافه برداشت تعدادی از این بانک‌ها بالاست، در حالی که برخی از این بانک‌ها، دارایی‌های خوبی دارند و می‌توانند با فروش دارایی‌هایشان مشکل خود را حل کنند.

برای بانک‌های دارای ناترازی برنامه خواهیم داشت، چون اضافه برداشت تعدادی از این بانک‌ها بالا است، در حالی که برخی از این بانک‌ها، دارایی‌های خوبی دارند و می‌توانند با فروش دارایی‌هایشان مشکل خود را حل کنند.


 
فرزین با بیان اینکه از ابزار سیاست پولی استفاده خواهیم کرد، گفت: تمامی تورم مربوط به سیاست پولی نیست، بلکه بخشی از آن به سیاست مالی نیز مربوط است که از طرف دولت، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه بودجه باید کنترل شود. برای کنترل تورم یک برنامه کلی از سمت حاکمیت نیاز است و  بانک مرکزی هم از سمت پولی به این برنامه وارد شود.
 
وی افزود: محدودیت در ترازنامه بانک‌ها از قبل اعمال می‌شد؛ اما ما آن را ادامه می‌دهیم، همچنین بسته سیاست‌های پولی را در هفته‌های آتی عرضه و تلاش می‌کنیم با تعامل با بانک‌ها وضعیت بهتری را برای سال آینده رقم بزنیم.
 
رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی در رابطه با تغییر یا افزایش نرخ سود بانکی تصریح کرد: در این خصوص شورای پول و اعتبار مصوبه‌ای دارد که انشاءالله در آینده نزدیک آن مصوبه را اجرایی می‌کنیم.

برنامه بانک مرکزی برای عرضه سکه در بورس


وی در رابطه با عرضه ربع سکه گفت: عرضه ربع سکه در قیمت آن به شدت موثر بود، اما با افزایش انتظارات تورمی فاصله بین قیمت فروش ما و بازار ایجاد شد. گفتنی است، حباب سکه انتظاری است و برنامه ما نیز برای عرضه مستمر است و اگر نیاز باشد سکه تمام نیز عرضه خواهیم کرد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۱
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۹۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
شما هم بردی در فضا مجازی دلار بیارید پایین با اخبار مذاکره از این دست کارا مگ کاری داره؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
آقای دکتر فقط این و بگم شما از همتی با سوادتر نیستید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
عین روز روشنه نمیتونه کاری انجام بده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
اگر از فردا حقوق ها و هزینه ها با دلار پرداخت شوند دیگر مشکل حل می شود از ین چین در پرداخت حقوق و هزینه ها و ... استفاده شود ثابت می ماند چون قدرت شان را می توانند حفظ کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
کاش از نخبگان اقتصادی کشور مشاوره می گرفتید.
بین این همه وزیر فقط دکتر طیب نیا وزیر دوره اول روحانی کارش درست بود که آکادمیک برخورد می کرد که متاسفانه روحانی همان را هم کنار گذاشت و بعد از او داستان شروع شد و تا الان ادامه دارد.
کاش متوجه می شدید هر چیزی علمی دارد و تصادفی و شانسی نمیشه باهاش کار کرد.
خودتون برای درمان می روید پیش کسی که بلد نیست و همینجوری تصادفی نسخه می پیچه یا حاذق ترین و باسوادترین پزشک را انتخاب می کنید. وقتی واسه سلامتی به پزشک حاذق مراجعه می کنید چرا برای اقتصاد به پیش اقتصاددان حاذق نمی روید؟!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
همین امروز اگر ند پرایس اعلام کند جلسه بعدی برای مذاکرات برجامی در موگادیشو برگزار می شود
دلار 10 هزار تومان تا شب می ریزد
به این می گویند اقتدار
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
ما هم باید کاری را بکنیم که ونزوئلا کرد
بولیوار را کنار گذاشت و با دلار داد وستد قانونی شد و البته با آمریکا صلح کرد و تورم یک رقمی شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
دوست گرامی ند پرایس،،اگه قیمت دست اوناست پس مسوولان ما چه کاره اند؟شما که دائما میگید غربیا عددی نیستن
ناشناس
| Canada |
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
در فضای مجازی عددسازی می‌کنند و می‌گویند این بازار آزاد است!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
تا زمانی که بودجه بی حساب و کتاب خواهد بود تورم هم خواهد بود و زندگی و معیشت مردم قربانی این وضعیت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
قیمت 23 هزاری دلار در بودجه 45 فروخته بشه حال داره.
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۵:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
اقای فرزین دست بردار از این حرکات نمایشی
صالح آبادی هزار مرتبه بهتر از شما بود و لااقل روراست بود
شما عملکرد بسیار ضعیفی در بانک ملی و سازمان هدف مندی یارانه ها داشتید
ادعا میکنید ربع سکه حباب داره خوب بسم الله در بورس قیمت
پایه را ۵ میلیون اعلام کنید تا مردم بخرند نه اینکه قیمت ربع سکه ۱۰ میلیون باشد آقایون بیایند به اسم کشف قیمت ۹.۵ میلیون بفروشید

تمام کارهای بهمنی در سال ۹۰ را در دارید تکرار میکنید
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
احتمالا دلار وقتی ۱۰۰ هزار تومان شود پهلوون فرزین می اید شبش در تلویزیون می اید و میگوید کل پولهای بلوکه شده در چین و کره جنوبی و هند و عراق و حتی پولهای بلوکه شده در امریکا ازاد شده
برو اقای محترم
محدودیت ارزی علیه مان توسط امریکا داره شدیدتر میشه و چینی ها و کره جنوبی ها هم علیه مان شده اند، بعد شما هم مثل همتی خالی بندی میکنی؟؟؟
صالح آبادی هزار مرتبه بهتر از شما و همتی بود و شما دارید همان صحبتها و خالی بندی های همتی را با جیب خالی خزانه تکرار میکنی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
خدا بخیر بگذرونه دوباره مسئولین دست بکار شدند با توجیه طرح را ارائه و بعد هم که نشد دشمن و..... را عنوان می‌کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
نرخ سازي هميشه بوده اين اقا فقط لو داد
ناشناس
|
Australia
|
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
اگر کانالهای تلگرامی قیمت تعیین می کنند خوب دولت هم چند صد کانال بزنه قیمت سازی کنه

واقعیت اینه که مثلا کانال نرخ درهم که در دبی هم هست نرخ سازی نمی کنه فقط نرخ رو اطلاع می ده و منطق پشتش باعث میشه که بازار بهش اعتماد کنه و بیش از 10 تا 20 سال مرجع نرخ درهم بوده حالا شکل اطلاع رسانیش عوض شده قبلا با تلفن بوده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
مسخره بازی درنیار
بازار را عرضه و تقاضا تعیین می کند
حتی اگر تقاضای کاذب باشد
در ژاپن نوعی خربزه صدها هزار دلار قیمت دارد. یک تقاضای کاذب. ارزش حقیقی ندارد اما یک واقعیته
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
جواب ۱۲۴۸: اقای محترم سایتهای معروف ارز فقط قیمت اعلام می‌کنند و قیمت سازی نمی کنند و ان چیزی که قیمت سازی میکند اقتصاد یک کشور شامل : شرایط تورمی و نقدینگی و رشد اقتصادی و میزان فروش نفت و المانهای دیگر است که قیمت ارز یک کشور را تعیین می‌کند
اگر منطق عرضه و تقاضا را در مورد قیمت ها بخواهید اجرا کنید خوب بیایید نصفه شب دم پمپ بنزین‌ها و بگویید الان که مشتری بنزین ندارد پس نرخ ان باید رایگان باشد چون متقاضی ان وقت شب ندارد!!!
عرضه و تقاضا در اقتصاد جایی مشخصی دارد استفاده ان ولی نه در مورد قیمت ذاتی ارزها
شما دنباله رو اخبارهای فیک هستی و از منطق اقتصادی پیروی نمی کنی (اصطلاحا فاندامنتال)منتهی واقعیتهای اقتصاد را با فاندامنتال بازی نمیشود به دست اورد و هر گاه نوسان ارزی رخ می‌دهد از ۳ کشور مختلف آزادسازی ارزی رخ دهد
صدای ملت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
با سلام واحترام

فقط نسخه آقای خاتمی جواب میدهد: تنش زدایی با جهان=توافق با آمریکا واروپا=گاهش قیمت دلار=افزایش قیمت ریال=ثبات اقتصادی=افزایش رضایتمندی مردم

نسخه ریسی=عدم توافق=افزایش تنش با آمریکا واروپا=افزایش قیمت دلار=فشار اقتصادی بیشتر برمردم بدبخت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
اشتباه قبلی ها رو تکرار نکنید. اگر چند میلیارد دلار هم تو بازار ازاد بریزید، همه رو رمدم می خرند و قیمت پایین نمیاد. فقط دلار هدر میدید.
راهکار اینه که کلا خرید و فروش دلار رو ممنوع کنید. دلار فقط باید دست دولت باشه و فقط برای مصارف واردات کالای مورد نیاز با نرخ منطقی مصرف بشه. هر کس کالای مورد نیاز می خواد وارد کنه دلار بهش بدهند و باید کالا با نظارت فروخته بشه. اینکه به هر کد ملی دلار بدهیم یعنی چه؟ دلار رو ببره تو خونه نگهداره که چه؟ نفت فروختیم دلارش کذیم حالا دلار تو کردیم تو متکا و بالش. این سرمایه باید گردش داشته باشه وگرنه هیچ استفاده ای نداره.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
حرف تو وامثال تو باشه همه چی قدغن آخه اگه قرار بود با بستن و بگیر و ببند درست بشه و مملکت آباد شه تو این چهل سال میشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
این رویه ای که می فرمایید جایی دیگر هم اجرا شده؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
مردم پول ندارند دلال می خرد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
یه نگاه به دوران خاتمی بندازی میفهمی اون دوران هم دلار سه برابر شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
الان مامورین نیروی انتظامی کجا هستند تا با اخلالگران بازار ارز برخورد بکنند ؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
جناب فرزین عزیز
اولا به امارات که هم پیمان اسرائیل شده اصلا نمیتوان اعتماد کرد
دوم : وقتی کشورهای غربی پول ترزیق میکردند برای اغتشاش و الان از آن مایوس شدند شک نکن که این پولهای کلان را برای برهم زدن بازار ارز هزینه میکنند
سوم اینکه : شما برای موفقیت پشتوانه میخواهید و وقتی حتی مدیران دولت دلار میخرند و دعا میکنند که دلار گران شود تا سود کنند چه پشتوانه ای دارید حتی مدیران مملکت خودتون هم پشتتون نیستند
چهارم:بسیاری از مردم لج کردند و شاید بتوان گفت شاید حق هم دارند مدیرانی که اصلا مدیر نیستند و صرف آشنائی با ... و ژن ... مدیر شدند و اصلا اعتقادی به خدا و آخرت ندارند ولی به ناچار ادای معتقدین را در می آورند و بعد اختلاس آنچنانی و .... میکنند اعتقاد را از مردم برده اند و دولت میگوید گاز کمتر مصرف کنید برعکس بیشتر مصرف میکنند و... اینها همه از روی لج بازی است و عده ای مردم بیچاره هم به پای این دو طرف دارند میسوزند و در گل گرانی و زندگی مانده اند آخه کارمند بدبخت که نمیتونه لج بازی بکنه و نه و از طرفی دولت هر سال میگه تورم 80 درصده حقوقش را ده بیست درصد اضافه میکنه چه گناهی داره که این وسط له میشه
کماهاشتاتالیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
روبل چی شد !؟ یوان چین چی شد ؟!
مگر با اون کشورها تفاهمنامه تجارتی چند صد میلیاردی امضا نکردین !؟
چرا روبل وارد بازار نمیکنین !؟
چرا همش دلار دلار دلار میکنین !؟
دلار که برای امپریالیسم چهانوخواره که
مرگ بر تو ای آمریکا - میچکد از دست او تو جوانان ما ننگ بر تو ای آمریکا مرک بر تو ای آمریکا
چرا دس از سر دلار بر نمیدارین !؟
چرا اقتصادتون گره خورده به دلار !؟
خخ خخ خخ خخ خخ خخ خخ خخ
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # یحیی السنوار # قیمت طلا # استقلال # پرسپولیس # خلیج فارس # آرین طباطبایی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات