بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی

«خانه‌های ملی گفت‌وگوی آزاد» تشکیل خواهند شد

روز گذشته اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ۹ مساله مهم و دارای اولویت فرهنگی و اجتماعی را بررسی و بر مبنای آن راهبرد‌ها و برنامه‌های اقدام را تنظیم و تصویب کردند.خانه گفت‌وگوی آزاد، زمینه ایجاد فضای آزاد برای دانش‌آموزان و دانشجویان را به دور از هرگونه محذوریت علمی و گفت‌وگوی در محیط مدرسه و دانشگاه فراهم می‌کند.
کد خبر: ۱۱۴۴۳۶۰
|
۱۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۹ 10 October 2022
|
6747 بازدید
|

تابناک _ روز گذشته، شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی تشکیل جلسه داد. در این جلسه ۹ مساله مهم و دارای اولویت فرهنگی و اجتماعی بررسی و بر مبنای آن راهبرد‌ها و برنامه‌های اقدام تنظیم و تصویب شد.

این برنامه‌ها با هدف افزایش کارآمدی آموزش و پرورش، نشاط و پویایی اجتماعی در دانشگاه‌ها، تقویت نحوه گذراندن اوقات فراغت، تقویت فضای گفت‌وگو و فعلیت بخشیدن به مصوبه قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی تحت عنوان «خانه ملی گفت‌وگوی آزاد» تنظیم و تصویب شده‌اند.

خانه گفت‌وگوی آزاد، زمینه ایجاد فضای آزاد برای دانش‌آموزان و دانشجویان را به دور از هرگونه محذوریت علمی و گفت‌وگوی در محیط مدرسه و دانشگاه فراهم می‌کند.

همچنین در این جلسه موضوع فراهم کردن زمینه‌های فعالیت کرسی‌های آزاداندیشی مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت.

«خانه ملی گفت‌وگوی آزاد» فضای گفت‌وگو را تقویت می‌کند

دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه ۸۷۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر تقویت و انسجام فرهنگی اظهار کرد: موضوع جلسه امروز دریافت گزارش از اتفاقات فرهنگی و اجتماعی روز‌های اخیر بود، متاسفانه در این روز‌ها شاهد اذیت مردم در فضای عمومی و مجازی هستیم. این فضا را دشمن با اغتشاش و محوریت برنامه ریزی آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و انگلیس ایجاد کرده است و مردم و فرزندان و خانواده‌ها دچار آزار و اذیت روحی شده اند.
 
وی ادامه داد: در جلسه امروز دستگاه‌ها و مسئولان مربوط نظیر وزیر کشور، وزیر آموزش و پرورش، وزیر علوم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی گزارش‌ها و بحث‌های تحلیلی لازم را ارائه دادند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اعتراض اجتماعی با قوت گرفتن فرد در دنیای جدید امر طبیعی است، گفت: در فضای مجازی وقتی مخاطب تبدیل به کاربر می‌شود، یعنی کنشگر است، کنشگر در محیط مجازی بازنشر و بازخورد دارد و محتوا تولید می‌کند.
 
وی با اشاره به اطلاعاتی که فضای مجازی تولید و منتشر می‌شود، ادامه داد: اطلاعات فضای مجازی الزاما حقیقی نیستند و بسیاری از اطلاعات جعلی است، اما فضای باز اجتماعی باعث می‌شود که کاربران به تصمیمات سیاسی و فرهنگی و اجتماعی اعتراض داشته باشند.
 
دکتر عاملی با تاکید بر اینکه اعتراض در دنیا افزایش پیدا کرده است اضافه کرد: بعد از ظهور صنعت ارتباطات، خصوصا گسترش عملکردی فضای مجازی، حجم اعتراضات دو برابر شده است. آمار‌هایی که موسسه اجتماعی و صلح ارائه داده نشان می‌دهد که حجم اعتراضات از سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۸ به میزان ۱۰۲ درصد افزایش پیدا کرده است. بیشترین حجم اعتراض در اروپا بوده است و ۱۶۰۰ اعتراض ثبت شده در اروپا وجود داشته است.
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اعتراض لازمه دنیای جدید و دنیای مجازی است تاکید کرد: آنچه در کشور‌های دیگر دیده نمی‌شود مهندسی اعتراض و کشاندن آن به اغتشاشات است. ۶۴ درصد اعتراض‌ها در جهان، اعتراض مدنی است یعنی مجوز گرفته می‌شود و اعتراض صورت می‌گیرد، حجم زیادی از اعتراضات برای تامین امنیت اجتماعی و سلامت فرهنگی است، بزرگترین پویش‌ها برای دوری کردن از جنگ و طرفداری از صلح است. اما اغتشاش، توسعه فضای خشونت و تخریب سرمایه‌های عمومی و نگران کردن مردم را در بردارد.
 
وی ادامه داد: مردم ایران باید هوشیار باشند چراکه دولت‌های استعماری تلاش می‌کنند در ایران اغتشاش ایجاد شود تا به اهداف سیاسی خود دست یابند، حفاطت و تامین امنیت خانواده بزرگ ایران امری ملی است که باید با انگیزه ملی مورد اهتمام قرار گیرد. خوشبختانه مردم در مسائل اخیر با اغتشاشات همراهی نکردند. با اینکه اغتشاش گران برای همراهی مردم بسیار تلاش کردند، اما خوشبختانه هوشیاری لازم در میان مردم وجود دارد.

دکتر عاملی با اشاره به جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در جلسه امروز با مرور نظام مسائل اجتماعی و فرهنگی ۹ مسئله دارای اولویت شناسایی و متناسب با ۹ مسئله راهبرد‌ها و برنامه اقدامی مناسب دیده شد. با تصویب این مجموعه شاهد آموزش و پرورش کارآمدتر، نشاط و پویایی بیشتر در دانشگاه ها، تقویت کننده نحوه گذراندان اوقات فراغت و تقویت فضای گفتگو با به فعلیت درآوردن مصوبه قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی تحت عنوان خانه ملی گفتگوی آزاد خواهیم بود. خانه گفتگوی آزاد می‌تواند باعث شود که افراد در فضای آزادانه‌ای که تحت هیچ نوع محذوریت نباشند به گفتگو بپردازند. در دانشگاه‌ها هم تحت تاثیر خانه گفتگوی آزاد، کرسی‌های آزاداندیشی با قوت بیشتر برگزار می‌شود. البته در گذشته هم کرسی‌های آزاد اندیشی و نظریه‌پردازی در سراسر کشور فعال بوده‌اند.
 
وی ادامه داد: مصوبه دیگر جلسه امروز بحث فراهم آوردن زمینه اجرایی شدن اعتراض رسمی بود تا افراد یا گروه‌ها با مشخصات قانونی اعتراض‌شان را ثبت و بیان کنند. اشتراکات فکری و ارزشی در همه ملت ایران بسیار است و ایران سرزمین امن و دارای آرامش فراگیر است. به نظر می‌رسد برخی از کشور‌های اروپایی که با معضلات تامین آب و برق و گاز و انرژی درگیر هستند می‌خواهند این نارضایتی خود را به مردم ایران منتقل کنند. به لطف خدا توسعه و پیشرفت شتاب گرفته و رشد علم و فناوری با همه ضریب و توانش ادامه پیدا خواهد کرد. اینکه ایران در رشد علم رتبه چهارم جهان را به خود اختصاص داده، برای روحیات استعماری بسیار نگران کننده است.

مردم ایران باید هوشیار باشند چراکه دولت‌های استعماری تلاش می‌کنند در ایران اغتشاش ایجاد شود تا به اهداف سیاسی خود دست یابند، حفاطت و تامین امنیت خانواده بزرگ ایران امری ملی است که باید با انگیزه ملی مورد اهتمام قرار گیرد. خوشبختانه مردم در مسائل اخیر با اغتشاشات همراهی نکردند. با اینکه اغتشاش‌گران برای همراهی مردم بسیار تلاش کردند، اما خوشبختانه هوشیاری لازم در میان مردم وجود دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سواد مجازی بیان کرد: بر مبنای حکم مقام معظم رهبری شورای عالی انقلاب فرهنگی موظف است تا زیرساخت‌های لازم برای سواد مجازی که شامل سواد اطلاعاتی، سواد مهارتی، سواد حقوقی و فهم آسیب‌های اجتماعی و سواد تحلیلی است، در کشور فراهم کند چراکه با سواد تحلیلی کاربر می‌فهمد که از چه اطلاعاتی استفاده و از چه اطلاعاتی استفاده نکند.
وی خاطرنشان کرد: با بروز بیماری کرونا ۲۸ ماه دانش آموزان و دانشجویان به مدرسه و دانشگاه نرفتند، اما ملزم شدند که از سامانه‌های مجازی استفاده کنند، عدم شناخت این فضا باعث شد که عده‌ای دچار مشکل شوند، بنابراین شناخت این فضا ضروری است، تصمیم بر این شد سازوکار لازم در آموزش و پرورش و آموزش عالی و صدا و سیما برای آموزش سواد مجازی فراهم شود. مجموعه مصوبات این جلسه متعاقبا منتشر خواهد شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۹
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۴۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
سال های زیادیه که ملت این کشور دارن گفتگو میکنن
به هیچ دردی هم نخورده فقط می خوان همدیگرو قانع کنن

آقا برید ببینید مثلا آلمان چجوری مدیریت میشه شما هم یاد بگیرید، برید ببینید آموزش و پرورشش چی کار کرده شما هم همون کارو بکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
لطفا به اسمش دقت کنید
خانه ملی گفتگوی آزاد
یعنی زیر نظر ما می تونید گفتگو کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
به احتمال زیاد تبدیل میشه به یه نون دونی برای یه عده ای
چون معاون می خواد، مدیر می خواد و ....
حجت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
من فکر میکنم صدا سیما بهترین گزینه باشه ما این همه کانلهای تلویزیونی داریم کافیه یک کانال با تریبون آزاد در اختیار ملت و احزاب قراربکیره دیگه نیازی به هاید پارک و یا ایجاد مکانهای مختلف نبست
همه کشورهای مترقی از کانل های تلویزیونی استفاده میکنند و مردم هم مخاطب خوبی خواهند شد بهتر از شبکه های غیر منطقی فارسی زبان هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
اینها همه شوخی است شما منطق ندارید چگونه می خواهید گفتگو کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
خودیها نیاز به مجوز برای تجمعات ندارند این مسخره بازیها برای نخودیهاست
دلسوز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
با سلام امیدوام این فضای گفتگو را هر چه سریغتر راه اندازی شود و بدون سانسور و برخوردهای گزینشی اجرا شود اولین قدم در این راستا ادغام سازمانهای موازی هم در سطح نیروهای مسلح و هم در سطح ارگانها و سازمانهای موازی وزارت خانها شافاف سازی در بوجه و ایجاد شبکه های تلویزیونی خصوصی و مستقل از رسانه ملی به گونه ای نظارت عمومی بر عمکردها افزایش یابد انشالله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
با حرف زدن چیزی دست نمیشه. باید عمل کرد. چهل ساله فقط حرف و شعار بوده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
گفتگو در جارچوب تعریف شده یعنی نمایش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
حالا چرا حتما باید در یک فضای مشخص گفتگوی آزاد کنند؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟