بازدید 18146
در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی بررسی شد

گام مهم ایران برای خنثی‌سازی تحریم‌ها با سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی/ چرا صادرات خدمات فنی مهندسی ضرورت دارد؟

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اگر کشوری اعلام کند به دانش فنی و خدمات فنی مهندسی ایران نیاز دارد، حتما مورد قبول ماست، زیرا از یک سو صادرات در بخش فنی مهندسی به خودی خود غیر قابل تحریم است و از سوی دیگر، می‌توانیم از ظرفیت پالایشی کشور مد نظر برای خنثی‌سازی تحریم‌ها استفاده لازم را ببریم.
کد خبر: ۱۱۳۰۱۱۶
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۱ 16 July 2022

به گزارش تابناک اقتصادی؛ تحریم‌های حوزه انرژی باعث کاهش شدید نفت ایران شده است و در این زمینه دو رویکرد خنثی‌سازی تحریم‌ها یا رفع تحریم‌ها با مذاکرات وجود دارد. در زمینه رفع تحریم‌ها با توجه به تجربه دولت قبل و بدعهدی آمریکا، دولت سیزدهم به جای اینکه تمام تلاش خود را صرف رفع تحریم‌ها با مذاکرات کند، به دنبال بی‌اثر کردن و خنثی‌سازی تحریم‌ها نیز رفته است.

در همین راستا، وزارت نفت دولت سیزدهم اخیرا در سفری که به ونزوئلا داشت، به تفاهم‌نامه جدیدی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی برای تجهیز و نوسازی و بازگرداندن پالایشگاه‌های این کشور به ظرفیت فول خود اقدام کرد و به جای آن، بخشی از سهام پالایشگاه‌های این کشور را در اختیار گرفته است.

این اقدام وزارت نفت، علاوه بر بهبود روابط حوزه انرژی کشور، با کشورهای همسو و تحریمی، موجب صادرات خدمات فنی و مهندسی و همچنین امکان فروش تضمینی نفت ایران به ونزوئلا جهت استفاده در پالایشگاه‌های فراسرزمینی که ایران در آن‌ها سهامدار است، فراهم می‌کند و از همین روی نیز این رویکرد بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.

مهم‌ترین مزیت سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی این است که این پالایشگاه ها ساخته شدند و دیگر نیازی به سرمایه‌گذاری اولیه نیست و ایران نیز با صادرات خدمات فنی مهندسی، علاوه بر سهامدار شدن در این پالایشگاه‌ها، به سمت استفاده از نفت روی می آورد که فوری‌ترین روش خنثی‌سازی تحریم‌ها و فروش تضمینی نفت خام و تبدیل آن به فرآورده است.

در همین رابطه با محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تابناک اقتصادی با اشاره به موضوع ظرفیت سازی برای فروش نفت ایران با سرمایه گذاری در بخش انرژی کشورهای آمریکای لاتین و همسایگان اظهار کرد: هرگونه حضور در کشورهای دیگر که بتواند توان صادراتی بخش فنی مهندسی ما را افزایش دهد، قطعا برای ما قابل قبول است، البته منوط به اعلام نیاز کشورهای همسایه و مقابل ماست.

پور ابراهیمی با بیان اینکه یکی از موضوعات بسیار مهم کشور صادرات خدمات فنی و مهندسی است، تصریح کرد: معتقدم پیگیری این موضوع را وزارت صمت به عنوان متولی اصلی صادرات چه در بخش خدمات فنی مهندسی و چه در بخش کالا باید داشته باشد، ما به عنوان کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بر این باور هستیم که علی رغم همه تحریم ها، موضوع تراز تجاری ما می تواند عملیاتی شود که راهکار اصلی برای آن هم صادرات خدمات فنی و مهندسی است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: صادرات خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها جمله بسیار دقیقی است. ما در سال های قبل بالغ بر ده میلیارد دلار قرارداد برای صادرات خدمات فنی مهندسی داشتیم که به دلیل عدم پشتیبانی لازم در دولت قبل این رقم کاهش پیدا کرد؛ اما با توجه به خبرهایی که اکنون به گوش می رسد دولت آقای رئیسی پشتیبانی خودش بر صادرات خدمات فنی مهندسی را افزایش داده و سازمان توسعه تجارت هم به طور جدی به موضوع ورود پیدا کرده است.

گام مهم ایران برای برای خنثی‌سازی تحریم‌ها با سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی/ چرا صادرات خدمات فنی مهندسی ضرورت دارد؟

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر کشوری اعلام کند به دانش فنی و خدمات فنی مهندسی ایران نیاز دارد، حتما مورد قبول ماست، زیرا از یک سو صادرات در بخش فنی مهندسی به خودی خود غیر قابل تحریم است و از سوی دیگر، می‌توانیم از ظرفیت پالایشی کشور مد نظر برای خنثی‌سازی تحریم‌ها استفاده لازم را ببریم.

پورابراهیمی با بیان اینکه ما در کشور خودمان شرایط تبدیل نفت به دیگر صنایع اعم از بنزین را داریم، گفت: به طور طبیعی ایجاد درآمد پایدار ارزی در کشور دیگر کار سختی است، ولی امکان وقوع دارد و با برنامه‌ریزی قابل دسترس است.

وی با بیان اینکه اگر حمایت‌ها ادامه پیدا کند، ما می‌توانیم به دوران طلایی خودمان برگردیم، گفت: صادرات خدمات فنی مهندسی، یکی از راهکار‌های اصلی برای توسعه صادرات غیر نفتی است که درآمد‌هایی را برای ما بدون هیچ گونه هزینه‌ای ایجاد می‌کند و مشمول تحریم هم نمی‌شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
فروش نفت به ونزوئلا!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
اروپا امریکا دنبال پول تو افریقا همه جا هستند
خدايا ببين كيا ميخوان اقتصاد ايران رو نجات بدن
آخه ونزوئلا هم كشوره كه بخواييد بريد اونجا سرمايه گذاري كنيد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
هنوز كاري هم نكرديد داريد كلي ضرر ميديد
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
مشکل ایران همین تفکره که همه چیز در اروپا و آمریکاست. در حالیکه همین کشورها چشمشون به بازارهای آفریقا و امریکای جنوبیست. نگاه نکن به اسم کشور، نگاه کن به بازار هدف و پولی که از اونجا میشه بدست اکرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
هدف تان فقط تحقیر است همین.
حرف مفت عوامفریبانه
من خودم چند سال با یه شرکت ایتالیایی در حوزه فولاد کار کردم به عنوان سوپروایزر(مهندس) در مورد حقوق اونا یه واسطه پیدا کرده بودن که با بالادستی رابطه داشت و پول رو به یورو به حساب اون تو ایتالیا واریز میکردن اونم با منت کمتر از نصف اون پول رو به ریال به من میداد
خلاصه وقتی با هزار کار خوب و دوندگی تو سایت اون شرکت قانع شد که من نیروی خوبی هستم و خواستند با من مستقیم کار کنن تنها مشکل پرداخت وجه به من بود که اون شرکت رو پشیمون کرد
حالا شما هم میخوای مهندس دربدر ایرانی روبفرستی خارج پول دلاری از شرکت مقابل بگیری بعد ریالی پرداخت کنی
شرکت واسط کیه؟؟؟
اساتید و کاربران همه فن حریف سایت وزین تابناک نظری ندارند؟! ماشالله همه در همه زمینه ها استاد تشریف دارند. سیاست اقتصاد حقوق بشر و ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
چیه ؟ حسودیت میشه ؟ خخخخ
ناشناس
| France |
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
واقعا حسودی هم داره!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
تا کور شود هر آنکه نتواند دید
ارسال نفت مجاني. كي تضمين مي كنه پول ها برگرده؟
همون خدمات فنی مهندسی که با کارخانه ایران خودرو در بیابان‌های ونزوئلا به هدف رسید و اصل سرمایه با سودش به مملکت برگشت و ایران خودرو داخل رو از زیاندهی خارج کرد الگوی مناسبی برا جناب پورابراهیمی اقتصاد دان هست، آخه جناب نشنیدی آزموده را آزمودن خطاست؟؟
چیزی به مردم نمیرسه. فقط یه رانتِ برای پیمانکارا و شرکتای خودشون
هر شرکتی که ایران سهام دار باشه تحریم میشه
این ها چیه کی میگی
همچین تیتر زده بودید که با خواندن آن ابتدا فکرمان رفت پیش اینکه شاید اوضاع خوب شده و با شرکت‌های نفتی بزرگی که پالایشگاههای زیادی دارند مشارکت کرده اید و سهامدار شده اید!! واقعاً ضرب نخورید گرفتن سهم پالایشگاهی در ونزوئلا چه مشکلی را حل میکند؟ پولش را چطوری بر میگردانید ؟ سرمایه گذاریهای قبلی در ونزوئلا سود ده بوده اند و توانسته اید اگر سودی داشته به خزانهٔ دولت برگرداند؟ احتمالاً این پروژه هم سیساسی است و نه اقتصادی و جز خسران برای مردم چیزی نخواهد داشت . ضمناً آنچنان فکر بکری هم نیست . فقط یک نمونه اینکه کویت سال‌های سال است که چنین سرمایه گذاریهایی در کشورهای غربی کرده و پالایشگاه هم دارد و در زمان حمله صدام از این محل به مردمش کمک کرد و خسارات خود را هم از عراق تا دینار آخرش گرفت .
چیش به ما می‌رسه؟؟؟

همه چی داریم و هیچ نداریم
بیان سهام شرکت های ایرانی را بخرند که همیشه در حال نزول هستند خداییش چقدر مسخره هستند بعضی ها
به ما چه؟! مگه فرقی هم به حال من و امثال من داره کجا نفت تصفیه میکنید؟
برچسب منتخب
# انتخابات # محمدباقر قالیباف # مصطفی پورمحمدی # سعید جلیلی # علیرضا زاکانی # امیرحسین قاضی زاده هاشمی # مسعود پزشکیان # انتخابات ریاست جمهوری