بازدید 23439
۴

آمار تکان‌دهنده از بحران گرانی مسکن

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس سهم هزینه های مسکن در سبد خانوارهای شهری ایران را بین ۶۰ تا ۷۰ درصد خواند و تاکید کرد: این در حالی است که میانگین این شاخص در جهان ۱۸ درصد است و در دامنه نوسانات حدودا ۱۵ تا ۲۵ درصد است.
کد خبر: ۱۱۲۸۲۶۸
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۱ 05 July 2022

 

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در همایش الزامات و سازوکارهای فنی، اجتماعی و اقتصادی تحقق نهضت ملی مسکن گفت: صنعت تولید مسکن موتور رشد اقتصادی و تاثیرگذار بر صنایع مادر است.

نگاهداری با اشاره به برخی از عوامل مشکلات مسکن و اقدامات پژوهشگران این مرکز در راستای بهبود بخشی به وضعیت کنونی، بیان داشت: تاثیر حوزه مسکن بر رشد و توسعه اقتصادی کشور غیر قابل انکار است.

وی افزود: صنعت تولید مسکن علاوه بر تاثیرات ژرف اجتماعی و فرهنگی به لحاظ اقتصادی نیز دارای اهمیت ویژه‌ای است چرا که همچون موتور رشد و توسعه اقتصاد کشور عمل می‌کند.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس خاطرنشان کرد: بخش مسکن با ایجاد رشد اقتصادی و اشتغال آفرینی در بخش ساختمان و بخش های وابسته از طریق تاثیر بر مخارج مصرفی، سرمایه گذاری و تغییرات در تولید ناخالص داخلی، نوسانات اقتصادی را به شدت تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، بنابراین تاثیرات ناشی از آن نیز محدود به بخش مسکن نیست.

وی ادامه داد: در کشور ما باتوجه به ابعاد نیاز به مسکن در دوره های مختلف، قوانین و سیاست های متعددی وضع شده است اما مقطعی بودن سیاست‌ها و نبود برنامه مشخص و دورنمای بلند برای چگونگی رفع مشکل مسکن، نبود اطلاعات و آمار شفاف و دقیق، نحوه اجرای سیاست ها و میزان کارایی آنها و موانع احتمالی که بر سر اجرای آنها وجود دارد مانند کمبود مالی، فقدان دانش لازم و همچنین سیستم نهادی ناقص و کج کارکرد، موجب شده است تا رویکردهای حقوقی و برنامه‌ای مصوبات همواره از خلاءهای متعددی برخوردار باشند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس سهم هزینه های مسکن در سبد خانوارهای شهری ایران را بین ۶۰ تا ۷۰ درصد خواند و تاکید کرد: این در حالی است که میانگین این شاخص در جهان ۱۸ درصد است و در دامنه نوسانات حدودا ۱۵ تا ۲۵ درصد است.

وی با بررسی مطالعات بخش مسکن در ۶ برنامه توسعه قبلی گفت: دربررسی بخش مسکن در ۶ برنامه قبلی توسعه کشور، مهمترین مسئله ای را که می‌توان در عدم توفیق موثر در بخش مسکن جمع بندی کرد مسئله عدم وجود یک بسته جامع، با ابعاد مختلف برای رفع نیازهای مختلف آحاد جامعه ایرانی با نگاه به حل مشکلات حوزه مسکن همچون بدمسکنی، بی مسکنی و نظایر آن است.

وی افزود: برخوردهای موضعی و محدود برای حل مسئله مسکن بدون استفاده از ابزارهای حاکمیتی، حقوقی و قانونی سبب گردیده مسئله مسکن، به شکل پایدار و مضمن از مسائل اصلی حوزه شهری و اجتماعی کشور باقی بماند.

نگاهداری تاکید کرد: قانون جهش تولید مسکن نیز در پی راهکاری عملیاتی برای برون رفت بخش مسکن از وضعیت کنونی و تبعات آن بوده اما این قانون نیز صرفا تمرکز خود را بر بخشی محدود از ابعاد گسترده مسکن که شامل سرمایه‌گذاری تولید و عرضه مسکن است محدود می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس در خصوص فعالیت‌ها و اثر گذاری این مرکز برای بهبود وضعیت فعلی مسکن، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در راستای وظایف ذاتی خود ضمن همکاری در تدوین قانون جهش تولید مسکن با پایش مستمر طرح‌های گذشته و وضعیت فعلی بازار مسکن همواره ضمن حفظ جایگاه مشورتی خود و با ارائه جایگزین های مختلف با نگاهی چند بعدی شامل اجاره به شرط تملیک، ساخت تدریجی، پیش خرید، مالکیت مشترک، مسکن استیجاری در قالب سازمانی نهادی و اجاره داری حرفه ای مالکیت سهام مشترک و تشویق به ارائه طیف وسیعی از واحدها با مساحت‌ها و ویژگی‌های مختلف از طرف سازندگان جهت ساماندهی به شرایط فعلی اقدام کرده است.

وی افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس با درک نیازهای مختلف در بازار مسکن باتوجه به درآمدها و توانایی اقتصادی اقشار مختلف جامعه، پیشنهاد برنامه‌ای جامع را در راستای سرمایه‌گذاری، تولید و عرضه مسکن دارد تا ضمن تامین مسکن برای طبقات متوسط جامعه و گروه‌های کم درآمد، زمینه‌های خروج سرمایه از کشور و عدم پاسخگویی به نیازهای موجود رفع شود.

نگاهداری با اشاره به نقش دولت در بهبود وضعیت حاکم بر مسکن گفت: امید است دولت با درنظر گرفتن کلیه راهکارهای پیشنهادی و مشاوره کارشناسان امکان دسترسی همه آحاد جامعه و بخصوص اقشار با درآمد متوسط و کم را به مسکن فراهم آورد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان ابرازی امیدواری کرد که مجموعه گفتگوها و مباحث کارشناسی که در نشست امروز برگزار خواهد شد چند قدمی در راستای رفع مشکل تامین مسکن بتواند نقش ایفا کند.

همایش یک روزه الزامات و سازوکارهای فنی، اجتماعی و اقتصادی تحقق نهضت ملی مسکن توسط دفتر زیربنایی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و با حضور کارشناسان این مرکز و جمعی از مسئولان وزارت راه و شهرسازی و دیگر نهادهای مرتبط و همچنین بخش خصوصی برگزار شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۰
انتشار یافته: ۴
آقای رئیسی خواهشا یه دستور برای جلوگیری از گرونی صادر کن شاید جواب داد
60 تا 70 درصد مال سالای پیش بود عمو.....الان بالای 90 درصده درامدو به خودش اختصاص میده!
حالا خوبه کیفیت زندگی تو ایران همچین مالی هم نیست که قیمت خونه و سکونت توش اینقدر بالاست!
اینکه سهم اجاره خانه کاهاًبیش از ۵۰ درصددرآمد فردیا خانواده راتشکیل میدهد میتواندبصورتی درست باشد چونکه بعضی ازشهرستانیها که میتوانند براحتی درشهرخوداستخدام شوندوکارکنند ومسکنی بمراتب ارزانترازکلانشهرتهران داشته باشندراهی تهران میشوندودرمناطق نسبتاًگران شهرخانه اجاره میکنندمسلماًهزینه سنگینی برای اجاره خانه آنهم دراول کار که هنوزدرآمددرست وحسابی ندارندبایدبپردازند راستی دراین میان تکلیف دولت چه چیزی است بحرف افرادنااگاه ویاآگاه ولی بامنظور گوش کند وهرکه به تهران میآید راصاحب خانه کند ویا به مالکین خانه های اجاره ای فشارآوردکه ملک خودشان رابه قسمت پائین ترازتورم اجاره دهند وخودشان بمروربه نیازمندان تبدیل شوندکه امری غیرعقلانی است البته دولت میتواندبا فراهم کردن امکانات بیشتردرشهرستانها وعدم دخالت درروابط مالک ومستاجرمشکل راحل کند چون اگرامکان زندگی ومهاجرت بیشتر رابشهرتهران فراهم نمایدبسیارعواقب بدی چه ازنظر زیست محیطی وچه ازنظرناهنجاری های اجتماعی برای ساکنین این کلانشهرپدیدخواهدامد کمااینکه برج سازیهای تهران وازدیا جمعیت فعلی آنهم خفه کننده است درکشورهای دیگرمعمولاً زندگی درشهرهای شلوغ بسیارگران است وهیچ دولتی کمک به ارزان شدن وآسان شدن امکانات زندگی درابرشهرهانمیکند چون ازعواقبش آگاه است کاری که مانکردیم واکنون برایمان مشکل سازشده یعنی بجای شلوغ ترکردن بیشترشهرتهران شهرهای کوچک رابایدآبادکردکه هم ابجاداشتغال صحیح میکند وهم ازآواره شدن مردم جلوگیری وهم برای اینده مملکت بهتر خواهدبود
18 درصد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
وقتی مسئولین قوا اجاره بها را میکنن 25 درصد یعنی از قیمت جهانی بالاتر ولی حقوق ها هنوز به ریال ؟؟؟
یعنی تیشه به ریشه کارمند و مستاجر بدبخت !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل