کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

افزایش اعتماد عمومی به بازار، با واریز سود‌های رسوب کرده

کارشناس بازار سرمایه گفت: تصمیم سازمان بورس برای واریز سود‌های رسوب کرده اقدامی بود که باعث کاهش سردرگمی سهامداران و همچنین دسترسی به سود‌های مانده در شرکت‌ها شد که در نهایت اعتماد عمومی را به بازار برمی‌گرداند.
کد خبر: ۱۱۱۶۶۱۶
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۵ 01 May 2022

به گزارش مرضیه یاسی خبرنگار بورس تابناک، سال ها بود که برخی شرکت ها از پرداخت سود به صورت سجامی سرباز می زدند و برای این کار نیز دلیل داشتند. دلیل آن ها این بود که برخی سودها ارزش آن را نداشت که سهامدار برای دریافت آن به بانک مراجعه کند در نتیجه شرکت ها سعی می کردند تا سود سالیانه را به هر طریقی که شده از طریق بانک ها واریز کنند. 

ارجاع سهامدار به بانک ها برای دریافت سود اندک قطعا بسیاری از سهامداران را از دریافت سود منصرف می کرد و این پول در حساب شرکت ها باقی می ماند و شرکت ها از آن بهره می بردند. 

در سال گذشته و با روی کار آمدن مجید عشقی در سازمان بورس، وی اعلام کرد که سود سهامداران باید پرداخت شود و وی این سود و سود رسوب کرده از سال های گذشته را حق الناسی بر گردن شرکت ها دانست. 

سرانجام تصمیم بر آن شد که این سودهای رسوب کرده از عید فطر امسال به حساب سهامداران واریز شود. در گفتگو با پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه به بررسی این تصمیم پرداخته ایم. 

افزایش اعتماد عمومی به بازار، با واریز سود‌های رسوب کرده

پیام الیاس کردی در گفتگو با مرضیه یاسی خبرنگار بورس تابناک در ارتباط با اقدام سازمان بورس در الزام شرکت‌های بورسی برای پرداخت سود‌های رسوب کرده و اثر آن در بازار سرمایه و بین سهامداران اظهار کرد: واریز سود‌های رسوب کرده در شرکت‌ها اتفاق بسیاری مثبتی است و به شدت می‌تواند به افزایش اعتماد عمومی کمک کند و مفید باشد.

وی ادامه داد: دلیل آن هم این است که وقتی مردم خودشان قصد دریافت سود را داشتند باید پروسه طولانی‌ای را طی می‌کردند که از تماس شروع می‌شد و با مراجعه حضوری به شرکت‌ها و ... ادامه می‌یافت. سامانه سجام روی کار آمد و قرار بود این اقدامات را انجام بدهد که متاسفانه این اتفاق نیفتاد، ولی با پیگیری‌هایی که شده می‌بینیم که در بازار سرمایه، این رخداد در شرف انجام است.

الیاس کردی تاکید کرد: نکته دوم این است که پرداخت سود‌ها تاخیر زیادی داشت و یکباره دیده می‌شد که به‌عنوان مثال وقتی سهامداری قصد دریافت سود از شرکت را داشت که در هر صورت حق او محسوب می‌شود، فردای روز اعلام واریز، این سود باید در حساب بانکی سهامدار می‌نشست، بعضا مبلغ بسیار کمی از این سود نصیب برخی از این سرمایه‌گذاران می‌شد و صرفه‌ای نداشت که بخواهند آن را پیگیری کنند. به‌عنوان مثال بعضا سود نقدی یک سهامدار دو تا سه هزار تومان بود و جذابیتی برای پیگیری نداشت. 

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بخش دیگری از مردم گاهی سهمی را می‌فروختند و فراموش می‌کردند که باید به دنبال سود نقدی آن بروند، به‌نظرم برای این دسته از سهامداران بازار سرمایه جذابیت دارد و با این تصمیم حقی از آن‌ها ضایع نخواهد شد و این اقدام و تصمیم برای احقاق حق سهامداران بسیار مفید خواهد بود.

به پروسه افزایش سرمایه هم شدت ببخشیم

وی اضافه کرد: البته به‌نظرم می‌شد در کنار این اقدام، به پروسه افزایش سرمایه شدت ببخشیم یعنی در خیلی از شرکت‌ها موضوع افزایش سرمایه هم مشمول زمان می‌شود و خیلی از وقت‌ها سرمایه‌گذاران نمی‌دانند که حق تقدم خود را به چه حسابی باید واریزی کنند و چه زمانی بسته می‌شود یا اینکه اگر این حق تقدم از سوی شرکت فروخته شود پول آن چگونه به سهامداران برمی‌گردد.

الیاس کردی در پایان تصریح کرد: این موارد هم قابلیت حل شدن از همین روشی را دارد که سود‌های رسوب شده پیگیری شده‌اند. به‌نظرم وقتی به مجموع این موارد نگاه کنیم می‌توان گفت که اتفاق خوبی افتاده است. هر چه سریع‌تر سازمان بورس به این سمت حرکت کند که هم موضوع پروسه افزایش سرمایه کوتاه‌تر و هم تکلیف حق تقدم‌ها روشن شود و هم پروسه آورده نقدی شرکت‌ها در صورت نیاز از طریق سجام انجام شود تا مشخص‌تر، راحت‌تر و قانونمند باشد؛ اعتماد به بازار زودتر برمی‌گردد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # انتخابات # روز دختر # نمایشگاه کتاب
آخرین اخبار
وب گردی