صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
سيستم تي‌ام‌اس فيفا وارد مي‌شود؛

کابوس دلال‌ها

در صورتي که هر دو فدراسيون و باشگاه در اين سيستم آنلاين باشند، مي‌توانند در عرض اين زمان کارهاي لازم براي صدور آي‌تي‌سي را صورت دهند و کاغذ بازي‌هاي زمان‌بر از بين برود. مؤمني اين موضوع را تأييد مي‌کند: «از اکتبر سال 2009 اين سيستم تنها در ليگ‌هاي برتر هر کشور راه‌اندازي شد، منتها به صورت آزمايشي. از اکتبر امسال تي‌ام‌اس در ليگ‌هاي دسته پايين‌تر هم راه‌اندازي مي‌شود و به صورت جدي کار خود را آغاز خواهد کرد.»
کد خبر: ۱۰۸۶۰۹
| |
2238 بازدید

خراسان؛ فيفا پاي دلالان را از معامله‌هاي خارجي قطع مي‌کند. سيستم تي‌ام‌اس (TRANSFER MATCHING SYSTEM) همان بلاي خانمان‌سوزي است که دلالان فوتبال ايران را در انتقالات خارجي ناکام خواهد گذاشت. حضور بازيکنان کم کيفيت خارجي با رقم‌هاي کلان و بي‌سود که درصد زياد سود آن به جيب دلالان رفته با وجود سيستم تي‌ام‌اس براي دلالان دردسرساز خواهد بود. با پيدايش اين سيستم ديگر آن‌ها نمي‌توانند بازيکنان درجه چندم خود را وارد بازار ايران کنند و با قيمت‌هاي کلان به هر باشگاهي غالب کنند.

اين واقعيت ملموس فوتبال ايران بوده و هر ساله باشگاه‌ها چه بزرگ و چه کوچک بابت اشتهاي بي‌حد و حصر دلالان از بابت خريد بازيکنان خارجي ضررهاي زيادي ديده‌اند. ديگر براي همه مثل روز روشن است که اغلب خريدهاي بي‌کيفيت باشگاه‌هاي ليگ برتر کار همين افراد سودجود بوده تا با هر انتقالي و با هر ورودي ميليون‌ها تومان پول زبان بسته به جيب بزنند و کک‌شان هم نگزد.

يکي از مديران سابق ليگ برتر که دوست ندارد نامش فاش شود در اين باره مي‌گويد: «متأسفانه برخي از مديران فوتبالي هم با اين افراد همکاري مي‌کنند و باعث مي‌شوند هر روز جا پاي دلال‌ها در فوتبال سفت شود. زماني‌که من خودم مدير عامل بودم خيلي از اين آدم‌ها به ما مراجعه کردند و گفتند فلان بازيکن خارجي را بگيريد، سود مي‌کنيد.» ظاهرا آن دوران گذشته و دلالان بايد با سيستم جديد کنار بيايند و پاي خود را تا حد امکان از نقل و انتقالات بازيکنان خارجي بيرون بکشند.

حامد مؤمني عضو کميته روابط بين‌الملل فدراسيون فوتبال که اخيرا به همراه حامد کسرايي از فدراسيون فوتبال براي حضور در سمينار تي‌ام‌اس به زوريخ رفته بودند، مي‌گويد: «شايد دلال‌ها بتوانند حتي با وجود اين سيستم دوباره در نقل و انقالات دخالت کنند ولي باشگاه‌ها و بازيکن طبق قانون مي‌توانند به آن‌ها پولي ندهند.»

تي‌ام‌اس بيشتر براي رفع مشکل صدور آي‌تي‌سي طراحي شده و کاغذ‌بازي‌هاي زمان‌بر را از بين خواهد برد. در صدور آي‌تي‌سي دو فدراسيون و دو باشگاه فرستنده و گيرنده درگير هستند. روش صدور آن نيز به اين صورت است که فدراسيون و باشگاه گيرنده با نامه‌نگاري به فدراسيون و باشگاه فرستنده دو هفته زمان صرف مي‌کنند تا آي‌تي‌سي را صادر کنند اما با وجود سيستم تي‌ام‌اس اين مجوز 7 دقيقه‌اي صادر مي‌شود.

در صورتي که هر دو فدراسيون و باشگاه در اين سيستم آنلاين باشند، مي‌توانند در عرض اين زمان کارهاي لازم براي صدور آي‌تي‌سي را صورت دهند و کاغذ بازي‌هاي زمان‌بر از بين برود. مؤمني اين موضوع را تأييد مي‌کند: «از اکتبر سال 2009 اين سيستم تنها در ليگ‌هاي برتر هر کشور راه‌اندازي شد، منتها به صورت آزمايشي. از اکتبر امسال تي‌ام‌اس در ليگ‌هاي دسته پايين‌تر هم راه‌اندازي مي‌شود و به صورت جدي کار خود را آغاز خواهد کرد.»

يعني از نزديک به سه ماه ديگر اين سيستم به صورت رسمي فعاليت خود را آغاز مي‌کند؛ يعني زماني‌که نقل و انتقالات ليگ برتر به پايان رسيده است. براي تي‌ام‌اس تفاوتي نمي‌کند نقل و انتقال خارجي در ليگ حرفه‌اي صورت گيرد يا دسته يک و يا پايين‌تر، هر بازيکني که با شرايط حرفه‌اي بخواهد به ليگي منتقل شود بايد نام مدير برنامه خود را وارد اين سيستم کند. مدير برنامه مورد نظر هم بايد حتما ايجنت رسمي فيفا باشد در غير اين‌صورت نام آن ثبت نخواهد شد. در اين راه ممکن است دلال‌ها دوباره وارد شوند اما باشگاه‌ها و بازيکنان مي‌توانند با عدم پرداخت حق‌الزحمه آن‌ها به پاک‌سازي اين سيستم فوتبال کمک کنند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟