سپاهان در انديشه سنتشكنی
روزي كه امير قلعهنويي پس از قهرماني در ليگ نهم، رودرروي عادل فردوسيپور در برنامه پرمخاطب «نود» نشست، بصراحت از علاقه وافر خود به سيستم منسوخ 2ـ 5 ـ3 گفت و مدعي شد اگر دو پيستون خوب داشته باشد، در ليگ دهم سپاهان را با اين شيوه به ميدان خواهد فرستاد، چون سيستم 2ـ 5 ـ3 مزاياي زيادي در فاز تهاجمي دارد.
کد خبر: ۱۰۸۵۰۲
| | 2463 بازدید
جام جم؛ مدافع عنوان قهرماني ليگ برتر يعني سپاهان كه در ليگ نهم جزو پرستارهترين تيمهاي باشگاهي بود و در نهايت با بهرهبرداري بهينه از مجموعه رويدادها، فراز و فرودها و اشتباهات موفق شد به عنوان نخست دست يابد، بدون ترديد نامزد نخست تكرار اين عنوان در ليگ دهم و دفاع از قهرماني فصل گذشته است؛ كاري كه البته هيچ تيمي در تاريخ 9 ساله ليگ برتر موفق به انجام آن يعني دفاع شايسته از عنوان قهرماني نشده است. براي اين ادعا كه سپاهان بخت نخست قهرماني در ليگ دهم است، دلايل مختلفي ميتوان ذكر كرد:1ـ حفظ كادر فني فصل گذشته: امير قلعهنويي فصل گذشته به هر شكل ممكن توانست سپاهان پرستاره را با اقتدار به عنوان قهرماني برساند. هرچند بعد از پايان فصل و تحولات منجر به تغيير مديرعامل استقلال و آمدن علي فتحاللهزاده، قلعهنويي در آستانه بازگشت به استقلال قرار داشت؛ ولي سپاهانيها خوششانس بودند كه چند روز قبل از آمدن فتحاللهزاده، قرار داد داخلي محكمي با سرمربي خود بسته بودند و توانستند او را حفظ كنند. به طور طبيعي آشنايي كامل قلعهنويي با فضاي باشگاه، امكانات و بازيكنانش ميتواند عامل مهمي در حفظ اقتدار سپاهان باشد.
2ـ حفظ ستارههاي فصل قبل: سپاهانيها به لطف بودجه قابل توجهي كه دارند، موفق شدند بجز عمادرضا، تمام نفرات اصلي خود را در ليگ نهم همانند سيدمهدي رحمتي، هادي عقيلي، سيدجلال حسيني، مهدي كريميان، احمد جمشيديان، احسان حاجصفي، ابراهيم توره و محرم نويدكيا حفظ كنند و بديهي است كه در اين شرايط كادر فني اين تيم كمترين زمان ممكن را صرف هماهنگي كرده و بيشترين برنامههاي خود را معطوف به برطرف كردن نقاط ضعف و افزودن بر توان تيمي خواهد كرد.
3ـ جذب ستارههاي جديد و پرتعداد: خيليها انتظار نداشتند سپاهان با توجه به نفراتي كه در اختيار دارد، ريخت و پاش چنداني در فصل نقل و انتقالات انجام دهد؛ ولي به مصداق حكايت دارندگي و برازندگي سپاهان آنقدر بازيكن گرفت كه به جرات ميتوان گفت حالا زردپوشان اصفهاني به اندازه 2 تيم ستاره دارند. فابياد جانواريو، هاشم بيگزاده و بخصوص خسرو حيدري از استقلال، رضا ناصحي و محمدحسن رجبزاده از ابومسلم، يانوش ميلار از پاختاكور ازبكستان و بالاخره جواد كاظميان لژيونر برگشتي از امارات، نفراتي هستند كه سپاهان به خدمت گرفت تا با توجه به مجموعه عوامل، سپاهانيها عملا هيچ توجيهي براي ناكامي يا ناكاميهاي احتمالي نداشته باشند.
روزي كه امير قلعهنويي پس از قهرماني در ليگ نهم، رودرروي عادل فردوسيپور در برنامه پرمخاطب «نود» نشست، بصراحت از علاقه وافر خود به سيستم منسوخ 2ـ 5 ـ3 گفت و مدعي شد اگر دو پيستون خوب داشته باشد، در ليگ دهم سپاهان را با اين شيوه به ميدان خواهد فرستاد، چون سيستم 2ـ 5 ـ3 مزاياي زيادي در فاز تهاجمي دارد.
با توجه به نفرات جذب شده سپاهان ميتوان انتظار داشت كه قلعهنويي به وعده خود عمل كرده و سپاهان را با 2ـ 5 ـ3 وارد عرصه ليگ برتر كند، چون او هماكنون در پيستون راست، جواد كاظميان، مهدي جعفرپور و مهمتر از آنها خسرو حيدري را در اختيار دارد و در پيستون چپ هم در كنار احسان حاجصفي ميتواند از هاشم بيگزاده و رضا ناصحي هم استفاده كند و در اين حالت، هيچ مشكلي براي استفاده از سيستم مورد علاقه ژنرال اسبق آبيها در تيم سپاهان ديده نميشود. سپاهان در حال حاضر در تركيه اردوي خود را برقرار كرده و فارغ از هياهوي جام جهاني و همچنين حواشي داخلي مشغول تمرينات آمادهسازي خود است؛ ولي به نظر ميرسد اين تيم چند ايراد جزيي دارد كه برطرف نشدن آنها ممكن است در طول فصل مشكلات عديدهاي را گريبانگير سپاهان كند.
1ـ نبود دروازهبان ذخيره: داشتن يك دروازهبان خوب براي هر تيم فوتبال، يك امتياز مهم و ويژه محسوب ميشود و سپاهان هم فصل گذشته با حضور درخشان سيدمهدي رحمتي، از اين امتياز نهايت استفاده را برد. رحمتي با تمديد قراردادش همچنان در جمع زردپوشان حاشيه زايندهرود حضور دارد؛ ولي با جدايي رحمان احمدي هماكنون سپاهان فاقد يك ذخيره مطمئن است. بدون شك امير قلعهنويي بهتر از خيليها ميداند كه مصدوميت در فوتبال يك امر اجتنابناپذير است و دروازهبان بيش از بقيه نفرات در معرض اين خطر است و حالا بايد ديد كه ژنرال براي قوت قلب خود روي نيمكت و براي جانشيني احمدي، چه گزينهاي مدنظر دارد.
2ـ فقدان هافبك دفاعي تخصصي: سپاهان در فصل گذشته هم فقط شاهين خيري را به عنوان يك هافبك دفاعي تخصصي در اختيار داشت كه البته او هم چهره چندان درخشاني از خود نشان نداد؛ ولي درخشش بقيه نفرات و قدرت تيمي باعث شد ضعف خيري خيلي به چشم نيايد. حالا خيري از سپاهان به ذوبآهن كوچ كرده و ديگر هيچ هافبك دفاعي متخصص در اين تيم ديده نميشود. آيا قلعهنويي از بين مهدي كريميان و احمد جمشيديان، يكي را به اين منطقه حساس ميكشاند يا بهرغم تكذيب باشگاه سپاهان، آندرانيك تيموريان هم جذب سپاهان ميشود تا جمع كهكشانيهاي ليگ ايران جمع شود؟
همانطور كه اشاره شد، در تاريخ 9 ساله ليگ برتر هيچ تيمي نتوانسته طي 2 دوره پياپي قهرمان ليگ برتر شود؛ ولي با تداركي كه سپاهان براي ليگ دهم ديده و نفرات سرشناسي كه به جمع ستارههاي فصل گذشتهاش اضافه كرده، به هر شكلي كه بخواهيم محاسبه كنيم، اين تيم بخت نخست قهرماني در اين رقابتهاست و در اين بين هر گونه لغزشي چه در ليگ، چه در جام حذفي و چه در ليگ قهرمانان آسيا از اين مجموعه متمول، مقتدر و پرستاره قابل پذيرش نيست. آيا سپاهان پتانسيل موفقيت در هر 3 عرصه و ظرفيت روحي تحمل فشار بالاي انتظارات و توقعات را خواهد داشت؟
گزارش خطا
نظرسنجی
آیا جام جهانی میتواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟


