تغییر در درمان جراحی سرطان سینه
مدیرگروه پژوهشی سرطان سینه جهاددانشگاهی گفت:در روش های جدید جراحی سرطان سینه ، جراحی محدود شده و شامل برداشتن توده سرطانی و حاشیه سالم آن است و سینه در بیشتر موارد برداشته نمی شود.
دکتر آسیه الفت بخش در سومین همایش سرطان سینه افزود: نگرانی بسیاری بانوان از مراجعه به پزشک و معاینه سینه ها به خصوص در مواردی که توده ای را در سینه خود احساس می کنند ترس از برداشته شدن سینه است در صورتی که با وارد شدن روش های جدید جراحی به این بیماری، در بیشتر موارد سرطان سینه دیگر سینه برداشته نمی شود و در صورتی که مراجعه در مراحل اولیه سرطان باشد موفقیت درمان او صددرصد است.
وی با بیان این که هنوز در برخی از موارد سرطان سینه در مراحل سه و چهار، پزشک مجبور به برداشتن سینه می شود اضافه کرد: در حال حاضر خوشبختانه جدیدترین روش های تشخیص سرطان سینه در بیشتر مراکز استان های کشور انجام می شود.
این جراح پستان، جراحی های همراه با حفظ سینه، پاک کردن غدد لنفاوی نگهبان به جای برداشتن همه غدد لنفاوی زیر بغل که در گذشته انجام می شد و با ورم شدید لنفاوی همراه بود و همچنین درمان های هورمونی مانند درمان با "هرسپتین" را، جدیدترین روش های درمانی سرطان سینه اعلام و اضافه کرد: همه این روش ها در کشور انجام می شود.
دکتر الفت بخش پیشگیری از سرطان سینه را مشابه آنچه که در سرطان دهانه رحم از طریق واکسیناسیون انجام می شود، امکان پذیر ندانست و گفت: با غربالگری سرطان سینه در خانم ها که شامل آموزش خودآزمایی ماهانه سینه ها، مراجعه سالانه به پزشک از سن20سالگی و انجام سالانه یا دو سال یک بار ماموگرافی از40سالگی، می توان از طریق تشخیص زودهنگام سرطان سینه از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
وی تاکید کرد درمان سرطان سینه در مراحل ابتدایی نه تنها با هزینه کم و درد و رنج کمتری همراه است، بلکه موفقیت درمان نیز به مراتب در این مراحل افزایش می یابد.
مدیرگروه پژوهشی سرطان سینه جهاد دانشگاهی آمار ابتلا به سرطان سینه را در ایران پیدایش سالانه27مبتلای جدید به ازای هر100هزار نفر جمعیت اعلام کرد و گفت: ایران در مقایسه با کشورهای غربی که شیوع بسیار بالایی از این سرطان دارد از شیوع متوسطی دارد.


