بازدید 4610
اقتصاد در گذر زمان

از «فرمان برقراری حکومت مشروطه» تا «ورود طلا به هزاره سوم»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهاردهمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۶۸۱۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۴ 05 August 2021

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهاردهمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

14 مرداد 1285، فرمان برقراري حكومت مشروطه در ايران از سوي مظفرالدين شاه قاجار صادر شد.

14 مرداد 1353، در خبری که در این روز در روزنامه اطلاعات به چاپ رسیده آمده بود: «بازار آزاد تلفن در تهران پس از دوره ‌ای رکود مجددا رونق گرفت و در بعضی از مراکز تلفن پایتخت یک شماره تلفن در بازار آزاد تا 200 هزار ریال (20 هزار تومان) به فروش رسید.

14 مرداد 1355، كيسينجر با هدف رفع ناخشنودي شاه نسبت به گزارش اقتصادي كميته روابط خارجي سناي امريكا در مورد فروش اسلحه به ايران وارد تهران شد.

14 مرداد 1357، آلفونس داماتو سناتور جمهوريخواه امريكا طرح جديدي براي تحريم اقتصادي ايران به بيل كلينتون رئيس جمهور اين كشور ارائه كرد و به عنوان «طرح داماتو» مورد موافقت و تصويب كنگره قرار گرفت‌. به موجب اين طرح شركت يا دولتي كه بيش از 40 ميليون دلار در صنايع نفت و گاز ايران سرمايه‌ گذاري كند، مورد مجازات قرار خواهد گرفت.

14 مرداد 1389، باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا در جمع گروهی از روزنامه‌نگاران در کاخ سفید از اعلام آمادگی واشنگتن برای گفت‌و‌گوهای هسته‌ای با ایران خبر داد؛ اوباما در عین حال مدعی شد که تحریم‌ها در حال تاثیرگذاری بر ایران هستند.

14 مرداد 1391، اتحادیه اروپا در نامه‌هایی جداگانه به ۵ نفر از مدیران بانکی ایران اطلاع داده که از ۱۲ مرداد اسامی آنها از فهرست تحریم خارج شده است. این نامه‌ها به مدیران بانکی شامل عبدالناصر همتی (بانک سینا)، علی دیواندری (بانک ملت)، احمد عزیزی (بانک ملی لندن)، محمدرضا مسگریان و سعید زوار (بانک ملی لندن) ارسال شده است.

14 مرداد 1392، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور روحانی شد.

14 مرداد 1395، وزارت خزانه‌داری بریتانیا اعلام کرد که در پی حکم دادگاه عمومی اروپا و در فهرست به‌‌روزرسانی شده خود از تحریم‌های مالی علیه ایران، نام سه شرکت ایرانی شامل موسسه خدمات رفاهی کشتیرانی جمهوری اسلامی، شرکت حمل‌ونقل ترکیبی کشتیرانی و شرکت خطوط کشتیرانی را از فهرست تحریم‌ها حذف کرده است.

14 مرداد 1396، جمشید انصاری رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام کرد امسال حدود ۱۱ هزار نفر از طریق آزمون استخدامی فراگیر جذب ۱۵ دستگاه اجرایی کشور می‌ شوند.

14 مرداد 1397، بسته جدید ارزی سرانجام رونمایی شد. محوریت این بسته به رسمیت شناختن بازار و آزادسازی داد و ستد ارزی بر مبنای عرضه و تقاضا بود.

14 مرداد 1398، نرخ تورم سوئیس در دوازده ماه منتهی به ژوئیه به ۰.۳ درصدکاهش یافت که پایین‌ترین نرخ تورم این کشور از ژوئیه ۲۰۱۷ محسوب می‌شود. این نرخ تورم که ۰.۲ درصد کمتر از نرخ پیش‌بینی شده توسط کارشناسان بود بیش از همه تحت تاثیر کاهش قیمت‌ها در بخش حمل و نقل، رستوران و هتلداری و مواد غذایی قرار گرفته است.

14 مرداد 1399، بازار طلا وارد هزاره سوم شد. اونس طلای جهانی سقف ۲ هزار دلار را لمس کرد تا رکورد تاریخی جابه‌جا شود. این اتفاق پس از یک رالی ۸ هفته‌ای رخ داده است تا روز سه‌‌شنبه ۴ آگوست، به عنوان یک روز فراموش نشدنی در تاریخ فلز زرد به ثبت برسد. با این اوصاف ۱۱ سال پس از آنکه طلا وارد کانال هزار دلاری شد، توانست از سد کانال جدید نیز بگذرد.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر