بازدید 7188

زمان دسترسی به واکسن‌های ایرانی کرونا

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا آخرین جزئیات تولید واکسن‌های ایرانی کرونا را تشریح کرد.
کد خبر: ۱۰۳۹۶۶۹
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۴ 09 March 2021

به گزارش «تابناک»، دکتر مصطفی قانعی در گفت و گو با ایسنا، گفت: واکسن شهید فخری زاده، واکسنی است که با آنچه که در واکسن برکت و واکسن مربوط به وزارت دفاع می بینیم، متفاوت است. به طوری که این واکسن نوترکیب است و در آن تقریبا از قطعات پروتئینی و قطعات ویروس استفاده شده است.

وی افزود: بر همین اساس این واکسن به سه دوز نیاز دارد که یک دوزآن را به صورت استنشاقی طراحی کرده اند. این واکسن فعلا در حال گذراندن مرحله یک کارآزمایی بالینی است و تا پایان مرحله یک، قضاوت درباره ایمنی و اثربخشی آن زود است و نمی توان فعلا در این باره صحبت کرد.

قانعی گفت: در این واکسن دو دوز تزریقی داریم و یک دوز استنشاقی است و فاز اول آن با حدود ۲۰۰ نفر آغاز می شود و حداقل دو تا سه ماه این فاز طول خواهد کشید.
وضعیت "کووبرکت"، "کووپارس" و "واکسن ایرانی_کوبایی"

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره سایر واکسن های ایرانی نیز گفت: واکسن برکت بسیار خوب پیش رفت و فاز اول کارآزمایی بالینی این واکسن کاملا موفق بود. فاز دوم و سوم آن با هم ادغام و آغاز شده است و بر روی چند صد نفر در این فازها تست می شود. به نظر می رسد تا پایان خرداد ماه نتایج این فاز هم مشخص می شود و احتمال زیاد مجوز ورود به بازار را خواهد گرفت.

قانعی افزود: واکسن‌های کووپارس و وزارت دفاع هم در حال طی مسیر است و باید منتظر ماند تا نتایج تحقیقات‌شان مشخص شود.

قانعی گفت: از خرداد ماه ۱۴۰۰ به بعد تولید واکسن‌ها شروع می شود و در شهریور ماه می‌توان گفت که از واکسن های ایران می‌شود در واکسیناسیون عمومی، در حد قابل نیاز تولید شده باشد. از یکسال قبل هم همین پیش بینی می شد که حدود شهریور ماه این اقدام انجام شود. شاید حدود پنج تا شش واکسن ساز داشته باشیم که امید این است که هر کدام بتوانند ۱۰ میلیون دوز تحویل دهند.

وی درباره وضعیت واکسن ایرانی_کوبایی (انستیتوپاستو) نیز گفت: پیش بینی می شد که فاز سوم این واکسن به صورت مشترک در پایان اسفند ماه آغاز شود، اما با توجه به شرایط احتمالا به بعد از تعطیلات فروردین موکول می شود. به هر حال این پروژه در حال تدوین است و از آنجایی که پروژه مشترک بین دو کشور است، سیر مراحلش مقداری طولانی‌تر از زمانی است که برای کشورمان باشد.

قانعی درباره وضعیت تولید با اسپوتنیک وی در کشور نیز، گفت: یک شرکت داخلی ایرانی وارد قرارداد شده تا با زیرساخت خودش برای اسپوتنیک تولید کند. بنابراین این کار تولید مشترک نیست، بلکه این شرکت برای اسپوتنیک در داخل ایران تولید می کند. حال تا زمان شروع مراحل آن باید صبر کرد. به هر حال باید زیرساخت تولید را آماده کنند تا کار شروع شود.

وی همچنین گفت: یک واکسن دیگر هم هست که مانند واکسن مدرنای آمریکا است و با تکنولوژی MRNA است که فکر می کنم آن هم تا اواخر اسفند ماه فاز حیوانی‌اش تمام شود و برای کسب مجوز اخلاق اقدام کند که این واکسن برای شرکت رِنا است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
كشورهاي صاحب دار ميليون ها نفر واكسن ما هنوز دور خودمون مي چرخيم
كاش به جاي هدر دادن سرمايه انساني محدود كشور،‌ در قالب يك تيم كار واكسن پيش برده شده بود. شيوه فعلي بيشتر به يك بازي تحقيقاتي يا تبليغاتي شبيه هست
صبح تا شب حلوا حلوا کنید!
کم کم مایه خنده مردم شده اید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۹
کم کم !!! 40 ساله
فعلا فقط و فقط حرفش را می زنید. تا واکسنتان بیاید تا تابستان آماده بشود، ویروس جدید کرونا آنقدر پخش می شود که واکسن هایتان بی تاثیر خواهد بود. دارید دیر می جنبید
اگر اين واكسن ها بموقع بياد قبل از اينكه نصف جمعيت ايران بميرن ، اگه استاندارد هاي سازمانهاي بهداشتي جهاني رو داشته باشن ، اگه وقتي بياد مثل الان ناعادلانه توزيع نشه و ........... اينجا ايرانه
حتما تعطیلات عید مهمتر از ساخت واکسن هست
تا اینها بیان ما مردیم
شما درباره تعداد همین واکسنهایی که وارد شده و اینکه به کیا زدین شفاف سازی کن نمیخواد واکسن جدید رونمایی کنی. فقط به اسم تولید واکسن، ورود واکسن معتبر رو ممنوع کردین و بودجه کلان میگیرین و حرف و وعده تحویل میدین
امیدوام واکسن به سرنوشت خودروی ملی پراید دچار نشه...راستی میدونستی پراید معنیش میشه افتخار....چه اسم با معنایی هست ..نه!!!!!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها