بازدید 12968

از «ووهان» تا «قم» و «قشم»؛ چه زمانی دوران «شماتت» پایان خواهد یافت؟!

در آستانه یک سالگی شیوع کرونا در کشورمان، سطح شیوع ویروس در کشور و بیماری ناشی از آن به شدت نزول کرده تا جایی که شمار زیادی از شهر‌های کشورمان در شرایط آبی و زرد قرار گرفته و مسئولان به فکر بازگشایی مدارس افتاده اند و عزاداری ایام فاطمیه نیز بی هیچ منع و مشکلی در بسیاری از شهر‌ها حضوری دایر شده است. شرایطی که به تاکید مسئولان حکم زنگ خطر جدی برای شیوع پیک دوباره کرونا دارد.
کد خبر: ۱۰۲۸۴۱۸
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۸ 16 January 2021
تابناک اجتماعی«باید قم را قرنطینه می‌کردند!» یا «چرا جلوی پرواز‌ها از چین را نگرفتند؟؛ این جملات چقدر برایتان آشناست؟ یا جملات دیگری مانند «مردم ساده انگاری کردند و کرونا که در آستانه شکست قرار داشت، باز اوج گرفت»؟

به گزارش «تابناک»، در آستانه یک سالگی شیوع کرونا در کشورمان، سطح شیوع ویروس در کشور و بیماری ناشی از آن به شدت نزول کرده تا جایی که شمار زیادی از شهر‌های کشورمان در شرایط آبی و زرد قرار گرفته و مسئولان به فکر بازگشایی مدارس افتاده اند و عزاداری ایام فاطمیه نیز بی هیچ منع و مشکلی در بسیاری از شهر‌ها حضوری دایر شده است. شرایطی که به تاکید مسئولان حکم زنگ خطر جدی برای شیوع پیک دوباره کرونا دارد.

البته امروز ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمی گرفت که بنا بر آن، قرار است راهپیمایی ۲۲ بهمن متفاوت از هر سال و نمادین برگزار شود، به این صورت که راهپیمایی خودرویی و موتورسیکلتی انجام شود و حتی خبری از سخنرانی ویژه این روز به صورت حضوری و در میادین شهر‌ها نباشد و به جایش سخنرانی پیروزی انقلاب از رسانه ملی پخش شود. فرمت متفاوتی از این آیین انقلابی که برای پرهیز از شیوع کرونا در دستور کار قرار خواهد گرفت.

این در حالی است که در این روز‌ها از بسیاری شهر‌ها اخبار نگران کننده‌ای به گوش می‌رسد که به طور کلی شامل برگزاری تجمع‌های خطرناک و بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مراقبتی کروناست؛ تجمع‌هایی در قالب عزاداری حضوری و برپایی موکب‌ها و حتی تکایا و البته تجمع‌های دیگری که در نتیجه موج بزرگ مسافرت به برخی نقاط کشور شکل می‌گیرد. موج سفر‌هایی که وزیر بهداشت امروز در نامه‌ای خطاب به همتایش در وزارت راه، خواستار مقابله با آن شد.

برای درک بهتر شرایط کافی است به گزارشی مراجعه کنیم که امروز در ستاد ملی کرونا به سمع حضار و اعضای ستاد رسید و حاوی تصاویر، فیلم‌ها و از آن مهم تر، آمار و ارقامی به شدت نگران کننده بود؛ از جمله گزارشی از شکل گیری یکی از بی سابقه‌ترین موج‌های سفر به جزیره قشم در جنوب کشورمان که به ورود سی تا چهل هزار گردشگر در روز به این جزیره نیز رسیده است؛ سفری که برای انجامش صف‌های عریض و طویلی به سمت این جزیره شکل گرفته است.
 
از «ووهان» تا «قشم»؛ چه زمانی دوران «شماتت» پایان خواهد یافت؟!

در پی انتشار این گزارش، مسئولان استان هرمزگان خبر از اعمال ممنوعیت سفر با خودرو به این جزیره دادند و تاکید کردند که در ورود به این استان سخت گیری‌هایی اعمال خواهند کرد. سخت گیری‌هایی که ظاهرا قرار است در مسیر استان‌های شمالی کشورمان، به ویژه مازندران نیز اعمال شود که اغلب شهرستان‌های آن‌ها در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی قرار دارند و از آن بدتر، روند شیوع بیماری در آن‌ها صعودی و افزایشی است.

شرایطی شبیه آنچه در ایام شروع پاندمی در کشورمان شاهدش بودیم و جملاتی که در ابتدای گزارش مرورشان کردیم، زاییده باورهایمان در آن شرایط بود. اینکه می‌بایست برخی نقاط قرنطینه شوند و تردد‌ها محدود و حتی مسدود شود تا اگر در شهر یا استانی شیوع اوج گرفت، به دیگر نقاط سرایت نکند و بحران وسیع نشود؛ خواسته‌ای که حتما در این روز‌ها هم بسیاری مطرحش می‌کنند و عمل نکردن به آن را نشانه قصور مسئولان می‌دانند.

البته تردیدی نیست که مهار کرونا مستلزم سخت گیری‌هایی است که مسئولان موظف به اعمالشان هستند، همان گونه که در آذرماه محدودیت‌های کرونایی را شدت بخشیدند و در نتیجه آن، شمار جان باختگان و مبتلایان به شدت کاهش یافت و به یک چندم روز‌های سیاه آبان ماه رسید که در اوج پیک سوم شیوع کووید ۱۹ در کشورمان بودیم؛ تدابیری که حالا بسیار کمرنگ شده اند و یکی از نتایج آن، صف‌های چندین هزار نفری در مسیر قشم و تجمع‌های وسیع در قم است.

اما آیا تنها مسئولان هستند که شایسته شماتت هستند و ما و شما در این زمینه بی تقصیریم؟ مایی که در استفاده از ماسک هم کوتاهی می‌کنیم و از یاد می‌بریم که مرگ فقط برای همسایه نیست؟ اصلا مگر چه کسانی فرصت عبور از پیک سوم کرونا را برای سفر به قشم غنیمت می‌شمرند و یا بی توجه به رهنمود‌های رهبر انقلاب و علما، بر عزاداری در تکایا و برپایی موکب‌ها اصرار دارند؟ آیا این‌ها غیر از ما هستند؟ آن‌هایی که در مواجهه با رعایت نشدن پروتکل‌ها در زندگی روزمره از یک تذکر خشک و خالی دریغ می‌ورزند، چطور؟

آیا سیصد و چند ده روز بعد از شیوع کرونا در کشورمان هم قابل قبول است که بگوییم چینی‌ها خرابکاری کرده اند و اگر ووهان بازار فروش انواع حیوانات نداشت و نظام تغذیه ساکنان شرق آسیا آن گونه که هست نبود، لازم نبود ماسک بزنیم و پروتکل رعایت کنیم؟ براستی کی قرار است هم ما و هم مسئولان کشورمان دست از شماتت دیگران برداریم و بدانیم که کرونا قرار نیست به این زودی‌ها و چه بسا هرگز دست از سر بشر بردارد و تنها راه مقابله با آن، رعایت نکات بعضا ساده مانند رعایت فاصله گذاری، پرهیز از تجمع و استفاده از ماسک است؟!
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۲۳
عزیزم دل از درست شدن ایرانی جماعت ببر تا راحتتر زندگی کنی.
حرفات درست. ولی ما خیل کم داریم خیلی.
ما هم ماسک می زنیم هم فاصله را رعایت می کنبم مسافرت هم نمیریم ولی اگر به کسی که رعایت نمی کند یاداوری کنیم‌ با بی ادبی پاسخ می دهد. شما هم اگر از پس عزاداری برنمی ایی نمی توانی جلوی مسافرت را بگیری.
بیشنهاد بنده یکبار برای همیشه کشور رو دو هفته کامل تعطیل کنید
خواهشا واقعیات رو بگین
تو منطقه ما هر سال روز شهادت حضرت زهرا یه راهپیمایی تا یه میدون کوچیک محلی میشد و بعدشم دور همون میدون یه عزاداری کوچیک و تموم
امثال اما به دلیل کرونا تعطیل شد ولی دلم میسوزه وقتی میبینم در عوض کافه ها و تالارا بازه و جاده شمال و جنوب سوزن انداز نیست
از ماست که برماست
بعد از اینکه ۳۰ هزار نفر رفتن قشم تازه یادشون اومده در ترددها سختگیری کنن. خسته نباشین. یعنی شماها نمیدونستین چند روز تعطیلیه که قبلش ورود مسافر رو ممنوع کنین؟ نمونه بارز مدیریت در ایران
ظاهرا فقط شب یلدا مشکل داشته.
ظاهرا فقط شب یلدا مشکل داشته.
تعطیلی راهپیمایی 22 بهمن اشتباه است. چون اولا در فضای آزاد است از همه مهمتر اهمیت راهپیمایی و نمایش اتحاد و همبستگی ملت
چطور مراسم شجريان كرونا نداره، عزاداري حضرت فاطمه زهرا (س) كرونا داره؟
بصیرت که کم باشد انسان سفرهای شمال و جنوب که باعث شیوع بیماری میشود را در کنار مراسم عزای فاطمیه که دارالشفاست نام می برد. البته بصیرت میخواهد فهمیدن اینکه دارالشفا چیست!
عادت ماست که همیشه بقیه رو مقصر بدونیم و خودمون رو نه...
میزان عقل و خرد جمعی در این کرونا برملا شد. میزان بزرگتر بودن کاسبکاری ها و به همان اندازه کوچک بودن حقوق مردم در این کرونا روشن شد، میزان روح جمعی و تعاون دراین کرونا روشن شد
نگاه کنید به عراق و وضعیتی که کرونا اونجا داره. هیچ مراسمی هم تعطیل نکردن.
این ترساندن مردم و تست داروهای مسخره و عدم امکان کار به طب های قدیم این وضعو درست کرده ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
خب پاشو برو عراق توو مراسم شرکت کن
ما هنوز نمیدونیم با خودمون چند چندیم . تو شهر ما بلندگوی خودروی مرکز بهداشت میچرخه و هشدار میده کرونا در کمین است و..... ازین شعارهایی که ایهاالناس رعایت کنید ولی جلو دفاتر خدمات دولتی و مخابراتی صفهای بهم پیوسته و طویل دریافت خدمات و سیمکارت برا سهام عدالت، صف توزیع مرغ و روغن و کود شیمیایی و نفت، مراسمات عروسی و عزا و ترحیم، بدون تعطیلی ادامه داره، یه موکب زدن گلزار شهدای گمنام و هر پنج شنبه و تمام مناسبت ها بساط چای و شام و حلوا و شیرینی و سایر نذورات برقراره
تجمعات مذهبی ممنوع نیست؟؟؟؟
شما هر چقدر هم سعی کنی این اوضاع را به گردن مردم بیاندازی باز هم نمی توانید بر این امر پوشش بگذارید که کار این دولت از روز اول تا کنون در برخورد قاطع با این مشکل بسیار مسخره و کم رمق و بیشتر برخوردی دوگانه بوده.
هیچ نگران نباشید! مراسم عزاداری اصلن خطری برای شیوع کووید نداره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
مخصوصاً از نوع یلدایی که فقط ویروس پخش میکنه
بعد از اینکه این همه آدم رفتن قشم تازه به فکر ایجاد محدودیت افتادین. واقعا مدیران لایقی برای این مملکت هستین
از دیروز مراسم مذهبی در بعضی نقاط میگیرند وچای نذری هم میدهند همه رعایت نمیکنند نه مراسم مذهبی نه مسافرت نه مهمانی هم مثل هم هستیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
توی خونواده من و خانمم فقط رعایت می کنیم و مورد حمله و مسخره هستیم.
دوز همی و جشن تولد همه برقراره
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی