بازدید 16049

مردم و کرونا در انتظار تصمیم بزرگ

در حالی که روز گذشته تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۴۰ هزار و ۵۸۲ نفر رسیده، مردم و کارکنان بیمارستان‌ها و حتی خود ویروس کرونا در انتظار تعطیلی دو هفته‌ای همراه با محدودیت‌هایی مثل بستن جاده‌ها هستند تا بتوان سد محکمی پیش پای این بیماری گذاشت و تا حدی فشار بیمارستان‌ها را کم کرد.
کد خبر: ۱۰۱۴۹۹۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۶ 14 November 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، ویروس کرونا از هفتم آبان ۹۹ در کشور وارد مرحله‌ای شده که روزانه جان بیش از ۴۰۰ نفر را در کشور می‌گیرد. اعمال محدودیت‌های ساعتی در کنار نظارت‌های نه چندان موثر، نتوانسته روند افزایشی ابتلا و بستری و فوت به علت کووید ۱۹ را در کشور کاهش بدهد و این در حالی است که نمی‌توان از خستگی بیش از حد نیروهای بهداشت و درمان غفلت کرد.

نظام سلامت در کشور ما نیز از ابتدای اسفند سال ۹۸ تاکنون با ویروس کرونا درگیر است و حالا این خستگی به مرحله گسیختگی رسیده است. همان طور که مواد پس از مرحله الاستیک و بعد پلاستیک، به شکست و گسیختگی می‌رسند. در این مرحله، انباشت نیرو در مواد اتفاق می‌افتد و وقتی گسیختگی رخ می‌دهد، داستان را باید جور دیگری نوشت. همان اتفاقی که با انباشت بیماران بستری کرونایی در بیمارستان‌ها در حال رخ دادن است و علاوه بر هزینه‌های مادی، هزینه‌های غیرمادی و روانی بسیاری را به جامعه تحمیل می‌کند.

زمستان سیاه

در ابتدای مسیر همه فکر می‌کردند که ویروس کرونا در فصل تابستان رو به افول خواهد رفت. بسیاری بر این گمان بودند که کووید ۱۹ هم مثل ویروس‌های هم خانواده‌اش به سمت ضعیف‌تر شدن می‌رود، اما داستان به شکل دیگری پیش رفت و وضعیت تابستان به مراتب بدتر از قبل شد.

عبور از تابستان و رسیدن پاییز، حتی قبل از سرد شدن هوا، آمار فوتی‌ها را به شدت افزایش داد و به روزانه بیش از ۳۰۰ فوتی و حالا به بیش از ۴۰۰ فوتی در روز رسیده‌ایم. روندی که اگر به همین شکل پیش برود، کرونای زمستانی همراه با برف سپید، بسیاری را سیاه پوش می‌کند.

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌گوید: روزانه سه هزار مورد بستری داریم و روز جمعه بیش از 11 هزار مورد شناسایی جدید ابتلا به کرونا داشتیم. اگر همه با هم شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت نکنیم، زمستان هم مثل پاییز که تعداد کشته‌های روزانه از رنگ فوق قرمز به سیاهی گرایید، سیاه خواهد شد.

جامعه خسته است

حال و روز خیلی‌ها پس از گذشت همه این ماه‌های سخت مبارزه با کرونا خوش نیست. از وضعیت بیماری تا مرگ و میر اطرافیان و مشکلات اقتصادی به واسطه تعطیلی کسب و کارها در این میان مطرح است. اما نکته مهم اینجاست که اعمال محدودیت‌های همراه با تاخیر، محدودیت‌های غیر موثر و عدم وجود ضمانت اجرایی برای اعمال بسیاری از این محدودیت‌ها، جامعه را خسته و دچار سردرگمی کرده است.

اباذر اشتری جامعه شناس در این رابطه به خبرنگار سلامت ایرنا گفت: تاب آوری اجتماعی در مردم کاهش یافته و افسردگی و خستگی اجتماعی افزایش پیدا کرده است. تا جایی مردم حمایت می‌کنند و پای کار هستند، اما از جایی که فشارها همچنان ادامه پیدا کند، دچار خستگی اجتماعی شده و موضوع را رها می‌کنند.

این جامعه شناس ادامه داد: از طرفی برخی سیاست‌ها در زمینه ممنوعیت‌ها ناکارآمد است. زیرا ممکن است بخشی از این سیاست‌ها کارشناسی شده نبوده یا نظارتی بر اجرا وجود نداشته است. گزارش‌های زیادی منتشر می‌شود که به طور مثال ساعت هشت شب است، اما مغازه‌ها هنوز باز هستند. به عبارت دیگر، بخشی از سیاست‌های محدود کننده کارآمدی لازم را نداشته است.

مصوبات کرونایی نیازمند ضمانت اجرایی هستند

موضوع مهمی که در همه این ماه‌ها مطرح و از آن غفلت شده، بحث ضمانت اجرایی برای مصوبات و محدودیت‌های کرونایی است. محدودیت‌هایی که مصوب و ابلاغ می‌شود، اما تا به مرحله اجرا برسد، جان بسیاری دیگر را می‌گیرد.

حتی سازمان‌ها و اداره‌های دولتی نیز تا وقتی که مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا از طریق دستگاه متبوع خود بازخوانی و ابلاغ نشود، آن مصوبات را اجرا نمی‌کنند و اگر اجرا کنند هم با تفسیر خودشان انجام می‌دهند.

اشتری در این زمینه اظهار کرد: باید نظارت و ضمانت اجرایی مصوبات نیز جدی گرفته شود. اگر توانمندسازی، حمایت و نظارت انجام شود، می‌توانیم با رعایت بیشتر مردم، در برابر ویروس کرونا موفق‌تر عمل کنیم. واقعیت این است که کشورهای جنوب شرقی آسیا مثل تایلند و تایوان و اندونزی و سنگاپور، پروتکل‌های محکمی را اجرایی کرده و زندگی آنها تقریبا به روال عادی برگشته است و کمترین درگیری با ویروس کرونا را دارند.

شاید تعطیلی دو هفته‌ای کمک کند

به هر حال در شرایط کنونی راهی به جز اعمال تعطیلی دو هفته‌ای همراه با بستن جاده‌ها و نظارت محکم در این زمینه وجود ندارد. اگر قرار باشد که تعطیلی دو هفته‌ای اعلام شود و از آن طرف فرصت دو روزه‌ای برای آغاز آن داده شده و جاده‌ها باز باشند، سیل اتومبیل‌ها به سمت خروجی‌های تهران سرازیر خواهد شد و ویروس کرونا در کوله بار سفر به استان‌هایی مثل گیلان و مازندران سوغات برده می‌شود.

اجرای محکم و قاطع تعطیلی و نظارت جدی بر بستن جاده‌ها باید پس از ماه اصرار جامعه بالاخره اجرایی شود. مطالبه‌ای مردمی که ماه‌هاست توجهی به آن نمی‌شود و حتی صدای بسیاری از مسئولان و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را هم در آورده است.

اتفاقی که قرار است در جلسه امروز صبح ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شود و می‌توان جای امیدواری داشت که تصمیم درست و محکمی در این زمینه گرفته شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۱
وقتی ده تا رستوران میبندن و دو تا باز هست،این یعنی قانون رو مسخره کردن،یا همه رو ببندین یا همه رو باز نگه دارین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
پول صندوق ذخيره ارزي را چرا براي مردم الان خرج نمي كنيد 20 درصدشو
نرود میخ آهنین در سنگ
کرونا سوار هواپیما و قطار و اتوبوس نمی شود فقط اتومبیل شخصی!!!
ای کاش در همون دو هفته عید همه چیز را تعطیل میکردید الان خیلی ازین مشکلات نبود. ولی نباید دست روی دست گذاشت. یک قرنطینه سفت و سخت. ورودی و خروجی تهران را ببندند. حتی اتوبوسهای مسافربری را. حالا دو هفته کسی نرود شهر پدریش. اتفاقی نمیافتد که. پارکها و بوستانها و همه جا تعطیل. البته دولت هم زحمت بکشید بابت این قرنطینه اجباری حساب مردم را شارژ کند. فقط تکلیف شرکتهای بدبخت خصوصی چگونه خواهد شد؟! حقوق پرسنلشان را چه بکنند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
کاش انتخابات هم برگزار نمیشد
با سلام
اگر دولت تصمیم به بستن جاده ها میگیره باید همون روز ساعت ۱۱ شب اعلام کنه که از ساعت ۱۲ امشب تمام جاده ها بسته است‌ نه اینکه از دو روز قبل اعلام کنه که مردم به سمت جاده ها سرازیر بشن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
شمالی های همیشه نگران
مسئولان عزیز منتقدین عزیز تعطیلی دوهفته ای معضل کرونارا برطرف نمیکند گیرم دوهفته ادارات وشهرتهران تعطیل ایا ویروس پاکسازی میشود ایا همه شهروندان درمنازلشان میمانند؟ اگر کسب وکار تعطیل نشد ومغازه ها باز بود ومردم هم مثل روزهای عادی درخیابان پرسه زنی کنند ایا راهکاری هست جلوی اینها گرفته شود؟ ایا ابزاری هست مانع ترددمردم ودایر بودن مغازه ها را جلوگیری کرد؟ ایا کسب وکاررا ساعت 6عصر تعطیل کرد ایا موفق شده اید؟ چنددرصد مردم وکسبه ها تعطیلی ساعت 6عصر را جدی گرفتند وعمل کردند انهاییکه عمل نکردند ایا برخورد جدی صورت گرفت؟ پس بیاییم درست ومنطقی وعلمی تصمیمی بگیریم که قابلیت اجرایی داشته باشد اگر مسئولان ستاد وزارت بهداشت ودرمان درمورد تعطیلی ساعت6را عنوان کردند ایا کرونا ساعت 6به بعد وارد خیابون ومغازه ها میشود؟ برچه معیاری این تایم را تایم تعطیلی اعلام شد؟ من پیشنهاد میدهم وقتی اسمی ازتعطیلی کسبه ها وپاساژه ها و..... به میان میاید باید این ماموریت را برگردن شهردار هرمناطق گذاشت وازشهردار هرمنطقه خواسته شود با هماهنگی کلانتری باید کسب های منطقه شهرداری هرشهردار راس تایم تعطیل واز فروش دستفروشها هم جلوگیری بعمل اورد مشکل مهم این هست فقط بگوییم تعطیل کنید چه فکری برای مستاجرانی که مغاره را باقیمت بالا کرایه کردند وبه امید کسب روزی ووقتی تعطیل کنند کی وچخ مرجعی پاسخگوی انهاست یا کارگران روزمزدی که حقوق روزانه میگیرند چاره کاراینها ومعیشت اینها چی میشه؟ پس لطفا طرحی ندهید که قابلیت اجرایی نداشته باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
شما میگی چکار کنن؟ راهکاری به ذهنت میرسه که کرونا قطع بشه؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
استاد حتی اونی که روزمزد میگیره برنج و گوشت و مرغ و اغذیه رو روزانه نمیخره و حداقل برای 10 روز تو خونش چیزی پیدا میشه برای خوردن!
ضمنا هیچ مالکی 2 هفته ای اجاره نمیگیره و میتونه صبر کنه طرف بره سرکار و با برج بعدی اجارش رو بده!
با حرفای غیر کارشناسی جو به جامعه ندین!
برای تمام شدن گردش بیماری در جامعه، تعطیلی باید سه برابر این مقدار باشد. چون در یک خانواده ممکن است نفر اول که بیمار شده است خیلی خوب رعایت کند و بجای روزهای اول بیماری در روز چهاردهم بیماری اش، ویروس را به اطرافیان منتقل کند و ممکن است در خانواده مذکور، در سایر افراد علائم بعد از ۱۴ روز از تماس اولیه شروع شود و ۱۴ روز هم سری دوم مبتلایان باید قرنطینه شوند مجموعا می شود ۴۲ روز.
مسوولین ما نه چیزی بلدن و نه جرات تصمیم گیری دارن. تنها چیزی که بلدن حرف زدن و شعار دادن و منم منم گفتنه. مثلا طرح محدودیت اجرا شده ولی دیروز دشت ارژن شیراز شلوغ و پر از مسافر بود. اتوبوس و مترو شلوغ ولی جابجایی با ماشین شخصی بد. تا حالا هیچ کار مثبتی برای مهار کرونا انجام ندادن فقط ادعا و حرف
حالا مشکلتون کرونا است یا ابان ماه؟؟!!!!!!!
مردم هم در راستای کمک به ریشه کنی کرونا و جلوگیری از تجمع، در انتخابات شرکت نخواهند کرد تا ایشاا... این بیماری ریشه کن بشه.
کلاغها خبر دادند که تو جلسه ستاد کرونا حسن اقا مخالفت کرده وشدید ضد حال زده
فقط و فقط یک تصمیم درست و حسابی میتونه معضل را خیلی خیلی کاهش بده . یکماه کل کشور بصورت کامل تعطیل بشه . هزینه یک ماه خانوار رو دولت بپردازه. در این یکماه ، دولت کل محیط کشور رو هر روز ضد عفونی کنه . و مردم هم واقعا حیا کنند و این یکماه را در خونه هاشون بمونند و از ولگردی پرهیز کنند . و جز این الباقی تصمیمات ، فقط کج دار و مریض عمل کردنه ، که بی فایدست
رئیس جمهور عزیز. تورو به خدا تعطیل کنید. این که میگم تعطیل کنید برای خودم نیست به خدا. من تو سازمانهای اورژانسی کار میکنم که در صورت تعطیلی هم باید بیام سر کار. به خاطر مردم به خاطر پدر و همسرم میگم. نگرانشونم به خدا. تو رو هر چی میپرستید قرنطینه و تعطیلی 100 درصدی اعلام کنید...
باید کلا عبور و مرور شخصی و سواری و اتوبوس رو به داخل و خارج تهران واسه دو هفته ممنوع کنن. والا ملت با اتوبوس خطی و قاطر و هر چی دستشون بیاد بالاخره رفت و آمد می کنن.
ظاهرا دولت نه توانشو داره نه عزمشو نه بودجه شو و ملت رو مدام سر میدوونه
یادش بخیر آقای نمکی میامد تلوزیون و مدام میگفت زدن ماسک علمی و ضروری نیست و فقط مبتلایان بزنن، بعد گفت قرنطینه هم علمی نیست. بعد گفت کاری میکنیم در دنیا همه مبهوت بمانند. بعد گفت در اروپا و کجا و کجا مریض رو در بیمارستانهاشون پذیرش نمیدن و ما درجا مردم رو با بهترین و سرویس دهی پذیرش میدیم اونم مجانی! بعد گفت کلی کامیابی بی نظیر در مدیریت کرونا بدست آوردیم که دنیا انگشت به دهان مانده. ولی نمیدونیم چرا هی دنیا نمیفهمه و آمار مرگ و میر ما رو بالا نشون میده و بیمارستانها هم مریض پذیرش نمیدن میگن جا نداریم برو خونه اگه به مرگ افتادی و ما جا داشتیم حالا بیا ببینیم چی میشه
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی