بازدید 135325

توقیف خودرو توسط پلیس ممنوع شد

نمايندگان مجلس همچنين طبق اين مصوبه مقرر كردند «در صورتي كه ثابت شود ماموران نيروي انتظامي حسب مورد و به ناحق قبض جريمه صادر يا با علم و اطلاع گزارش خلاف واقع در مورد امور مربوطه به اين قانون دادند ضمن جبران خسارت وارده به مجازات بزه گزارش خلاف واقع محكوم مي‌شود.»
کد خبر: ۱۰۰۹۲۱
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۶ 27 May 2010
دنیای اقتصاد: مجلس شورای اسلامی توقیف هرگونه خودرو توسط ماموران راهنمایی و رانندگی را مگر در موارد مصرح در قانون ممنوع کرد.

بر اساس ماده 6 لایحه «رسیدگی به تخلفات رانندگی» که روز گذشته در مجلس به تصویب نمایندگان رسید، «ماموران رانندگي به جز در موارد مصرح قانوني و موارد تصادفات منجر به جرح و قتل، مجاز به توقيف وسيله‌ نقليه‌ موتوري نمی‌باشند.» این در حالی است که در سال‌های اخیر توقیف و انتقال خودروهای شهروندان به پارکینگ از سوی راهنمایی و رانندگی موجب نارضایتی‌هایی شده بود که با تصویب این مصوبه در مجلس، از این پس ماموران راهنمایی و رانندگی به جز در موارد مصرح در قانون مجاز به انجام این کار نخواهند بود.

بر اساس یکی دیگر از مواد لایحه یادشده که دیروز به تصویب مجلس رسید، «ماموران نيروي انتظامي مجازند متخلفين از قوانين و مقررات راهنمايي و رانندگي را پس از تشخيص تخلف و انطباق آن با ميزان جرايم متوقف كنند و مشخصات وسيله نقليه و راننده، زمان و محل وقوع تخلف و نوع آن و نيز مشخصات خود را در قبض جريمه درج و به راننده متخلف تسليم نمايند.»
به موجب اين قانون «در صورتي كه متخلف از دريافت قبض جريمه خودداري كند قبض صادر شده به منظور ابلاغ قانوني تلقي شده و زمينه سوابق نزد اداره راهنمايي و رانندگي مربوطه نگهداري مي‌شود؛ چنانچه وسيله نقليه در محل غيرمجاز متوقف باشد و در صورت عدم حضور متخلف، قبض جريمه به بدنه خودرو الصاق مي‌شود.»

طبق اين مصوبه «در صورتي كه متوقف ساختن وسيله نقليه مقدور نباشد يا تخلف توسط تجهيزات الكترونيكي ثبت شده باشد مراتب به نحو مقتضي به اطلاع دارنده وسيله نقليه مي‌رسد.»

براساس ماده دیگر این لایحه، «متخلفان موظف است ظرف مدت 60 روز از تاريخ مندرج در قبض جريمه يا تاريخ ابلاغ شده در قبض جريمه‌اي كه به اطلاع عموم مي‌رسد جريمه را به حسابي كه از طرف خزانه‌داري كل تعيين و اعلام مي‌شود پرداخت و رسيد دريافت نمايد يا مراتب اعتراض خود را ظرف مدت مذكور با ذكر دلايل به اداره اجراييات راهنمايي و رانندگي تسليم كند. اداره مذكور موظف است حداكثر ظرف 24 ساعت پس از وصول اعتراض، بررسي لازم را انجام داده و در صورت غيرموجه دانستن اعتراض، مراتب را به معترض ابلاغ كند. در صورت اصرار معترض اداره اجرائيات موضوع را جهت رسيدگي به واحد رسيدگي به اعتراضات ناشي از تخلفات رانندگي ارسال مي‌كند.»

همچنين اين قانون مقرر كرد «واحد فوق‌الذكر متشكل از يك قاضي با معرفي رييس حوزه قضائيه محل و يك كارشناس راهنمايي و رانندگي با معرفي رييس پليس راهنمايي و رانندگي مربوطه باشد و رياست آن واحد با قاضي خواهد بود كه پس از اخذ نظر مشورتي عضو ديگر مبادرت به صدور راي مي‌كند و راي صادره قطعي است.»

طبق اين مصوبه «در صورتي كه متخلف در مهلت قانوني مذكور اعتراض خود را تسليم نكند يا ظرف 20 روز پس از ابلاغ راي واحد، جريمه را پرداخت نكند، موظف است جريمه را به ماخذ دو برابر مبلغ مندرج در قبض جريمه بپردازد.»

نمايندگان مجلس همچنين طبق اين مصوبه مقرر كردند «در صورتي كه ثابت شود ماموران نيروي انتظامي حسب مورد و به ناحق قبض جريمه صادر يا با علم و اطلاع گزارش خلاف واقع در مورد امور مربوطه به اين قانون دادند ضمن جبران خسارت وارده به مجازات بزه گزارش خلاف واقع محكوم مي‌شود.»

نمايندگان مجلس همچنين در مصوبه ديگري «شهرداري‌ها را مسوول تهيه،‌ نصب و نگهداري تجهيزات الكترونيكي از قبيل عكس‌برداري، فيلم‌برداري و سامانه‌هاي ماهواره‌اي و نظاير آن جهت ثبت تخلف و كنترل عبور و مرور در شهرها كردند و همچنين اين مسووليت را در خارج از شهرها به عهده وزارت راه و ترابري (سازمان راهداري و حمل و نقل پايانه‌هاي كشور ) گذاشتند كه با هماهنگي راهنمايي و رانندگي ملزم به اجراي اين ماده هستند.»

بر اساس یکی دیگر از مواد این لایحه، «ماموران نيروي انتظامي در حدود وظايف و اختيارات تعيين شده همزمان با صدور قبض جريمه به صورت تسليمي يا ثبت توسط دوربين گزارش تخلفات را با ذكر شماره و نوع گواهينامه راننده به اداره راهنمايي و رانندگي مربوطه ارسال مي‌كنند و اين اداره متناسب با نمرات منفي با آنان رفتار مي‌كند. اگر متخلف داراي 30 نمره منفي باشد، گواهينامه او به مدت سه ماه ضبط و در پايان مدت مزبور 400 هزار ريال جريمه نقدي به نفع خزانه عمومي از وي مسترد مي‌شود. پس از اعمال مقررات مذكور چنانچه در صورت ارتكاب تخلفات جديد 25 نمره منفي به متخلف تعلق گيرد، گواهينامه او به مدت شش ماه ضبط و پس از انقضاي مدت مزبور و پرداخت 600 هزار ريال به نفع خزانه عمومي مسترد مي‌شود. هر گاه پس از اعمال مقررات مذكور بر اثر ارتكاب تخلفات جديد 20 نمره منفي به متخلف تعلق گيرد، گواهينامه او ابطال مي‌شود و پس از يكسال مي‌تواند برابر مقررات و پس از طي دوره آموزشي و پرداخت يك ميليون ريال به نفع خزانه عمومي گواهينامه جديد اخذ كند. در اين لايحه آمده به استثناي بندهاي يك تا هفت در بقيه موارد براي هر تخلف در هر 24 ساعت، صرفا يك بار نمره منفي محاسبه مي‌شود. در صورت تصويب اين قانون در صورتي كه متخلف به مدت شش ماه از زمان ارتكاب آخرين تخلف منجر به نمره منفي در بندهاي يك و دو و به مدت يكسال در بند سه اين ماده مرتكب هيچ ‌يك از تخلفات رانندگي نشود، كليه نمره‌هاي منفي ناشي از تخلفات ارتكابي گذشته بلااثر مي‌شود و تخلفات بعدي وي به عنوان تخلف اول او محسوب مي‌شود.»

به موجب اين لايحه «متخلف مكلف است ظرف 20 روز پس از ابلاغ صورت وضعيت مربوط به نمرات منفي گواهينامه خود را به اداره راهنمايي و رانندگي مربوطه تسليم كند. در صورت عدم تسليم در موعد مقرر راهنمايي و رانندگي پرونده مربوطه را به واحد رسيدگي به اعتراضات ارسال و تا پس از بررسي و عدم وجود عذر موجه علاوه بر جرايم فوق به تناسب، جرايم نقدي بندهاي اين ماده را تا دو برابر افزايش دهد. راهنمايي و رانندگي موظف است در هر نوبت كه نمره منفي به متخلف تعلق مي‌گيرد به نحو مقتضي او را در خصوص مطلع شدن از نمرات منفي راهنمايي كند.»

همچنین «كساني كه در مدت ضبط گواهينامه مبادرت به رانندگي مي‌كنند به مجازات مقرر براي رانندگي بدون گواهينامه محكوم مي‌شوند. همچنين ابطال گواهينامه يا گرفتن آزمون مجدد به جز موارد مصرح به موجب قانون ممنوع است.» البته تصویب جدول تعیین نمرات منفی برای تخلفات مورد اشاره در این قانون، به دلیل پایان وقت جلسه علنی مجلس به جلسات بعدی موکول شد.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۳۰
انتشار یافته: ۱۸
اين قانون كه بيشتر اجازه توقيف را مي ده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
با سلام تعدادی از این مأموران راهور با ندانم کاری وسوء استفاده از لباس وموقعیت وگرفتن رشوه عرصه را بر مردم تنگ نموده وارزش کاری دیگر همکاران ساعی خود را خدشه دار می نمایند، وعدم نظارت وبی لیاقتی وتدبیر مدیریت در ناجا است مثلاً نظارت همه خوری ناجادر حد یک سامانه است وبس.
ان وقت ان همه ضایع شدن حقوق ملت را چه کسی جوابگو است اصولا چرا باید پلیس اقدام به کاری کند که مستند قانونی ندارد
پس تکلیف این همه ماشینی که د راین چند رو ز به عنوان مزاحمین نوامیس گرفتند چیه ؟ این کارها کی تمام می شه
اما گویا این گشت های مبارزه با نوامیس یا یه همچین چیزی این موانع قانونی رو ندارن و هر جور بخوان میتونن ماشینا رو بگیرن. خیلی خنده داره که در ایران این گشت ها اختیاراتشون از پلیس راهنمایی و رانندگی که وظیفه اصلیش رسیدگی به وضع عبور و مروره بیشتره....
دیروزم که دوست ما رو تو ماشینش با خواهرش توی میرداماد گرفتن .. هر چی گفتن بابا ما خواهر برادریم داریم میریم خونمون بازم به جرم ایجاد مزاحمت و از این چیزا بردنشون تعهد بدن و خلاصه یه نیم ساعتی طول کشیده تا اینا ثابت کنن که خواهر و برادرن بعد ولشون کنن.
سلام من خودم 2 بار ماشینم توقیف شده به خاطر اینکه از پلیس پرسیدم چرا منو که 123 تا سرعت داشتم تو اتوبان 270000 تومن جریمه کردی ولی این آقا رو که 145 تا سرعت داشت 7000 تومن میدونید چی گفت؟ گفت برو پرویی نکن ماشینتو می خوابونم گفتم مگه شهر هرت اون ماشینو برد پارکینگ و یک هفته منو معطل کرد دستم هو به جایی نرسید
چه عجب
ملت باید جشن بگیرد که مجلس باالاخره یک روزهم دلش به حال ملت سوخت البته اگه خالی بندی نباشه.....
بنده براي اطلاع دادن تصادف چند دستگاه خودرو در بزرگراه مدرس كه باعث ترافيك شده بود جلوي ماموران توقف كردم . هيچ تخلفي نداشتم ( هم طرح داشتم هم معاينه هم كمربند بسته بودم ) يكي از ماموران بلافاصله گفت كارت ماشين و گواهينامه . تا بخواهم به ايشان توضيح بدهم يكي ديگر قفل چرخ زد . به هر زباني كه بلد بودم سعي كردم موضوع را به آقايان بفهمانم . باور كنيد احساس مي كردم يكسري انسان فضايي هستند كه زبان من را نمي فهمند . سراق رئيس يا فرمانده را در آن جمع گرفتم گفتند وايسا مياد . خلاصه بنده آن روز سه ساعت دوندگي كردم تا 26000 تومان خلافي را صفر كرده و عدم خلاف بياورم تا خودرو را به پاركينگ نبرند . بنده آنروز به يك قرار بسيار مهم كاري نرسيدم و تا يك هفته اعصابم بهم ريخته بود . آيا اين نحوه برخورد و اخذ مبلغ جرائم به اجبار و با بي احترامي صحيح است .
اين روزا مامورهاي راهنمايي و رانندگي اتومبيل‌ها را توقيف نمي‌كنند كه، نيروي انتظامي براي حفظ نواميس اين كارو مي‌كند.
ماشین ما رو که توقیف کردند
2 هفته از زندگی انداختنمون
شکنجه بود
دنیای اقتصاد: مجلس شورای اسلامی توقیف هرگونه خودرو توسط ماموران راهنمایی و رانندگی را مگر در موارد مصرح در قانون ممنوع کرد.

من عاجزانه خواهش میکنم از تابناک که این خبر رو پی گیری کنه و موارد مصرح در قانون برای توقیف خودرو توسط مامورین نیروی انتظامی یا راهنمایی رانندگی رو مطرح کنه.این حق مردمه که بدونن قانون چیه که بتونن بی قانونی رو تشخیص بدن. با تشکر
چرا هر چی نمرات منفی کمتر میشه، جریمه ها بیشتر و سنگین تر میشه؟!
به نظر میرسه بر عکس نوشتید.
از این کار مجلس خیلی تشکر میکنم.. روزی پیرزنی کنار خیابون افتاد زمین من از ماشین پیاده شدم تا کمک کنم وسایل هاشو جمع کنه وقتی برگشتم دیدم پلیس راهنمایی ماشینم رو میخواد انتقال بده به پارکینگ درحالی که میدیدن من دارم به کمک میکنم و... ولی ماشینم رفت پارکینگ
در هر جای دنیا مامور پلیس بعنوان مامور قانون و برقرار کننده نظم شناخته می شود و مورد احترا مردم است و همین احترام نیز موجب قدرت پلیس می شود. لکن در ایران این موضوع واقعیت ندارد. زیرا برغم تلاش و کوشش بسیاری از مامورین پلیس لکن متاسفانه اخیرا افرادی بعنوان پلیس در سطح شهرها دیده می شوند که بسیار بی تجربه بوده و بسیار هم جوان هستند. اینها فکر می کنند باید بهر ترتیب با مردم برخورد کنند و قدرت خود را برخ شهروندان بکشند. امروزه طوری شده که مردم با دیدن پلیس عصبی می شوند و نگرانند کهه این مامور بی جهت بیاد و اونهارو به یک بهانه ای جریمه کند یا ماشین شان را توقیف کند. متاسفانه شغل پلیس تبدیل ب یک بیزینس شده و ماموران گویا وظیفه دارند از مردم پول در ارند و مدام آنها را جریمه می کنند. لذا پلیس امروز مورد احترام مردم و جامعه نیست. فکر کنم باید تدبیری برای این قضیه اندیشید تا هم احترام پلیس رعایت شود و هم احترام مردم و مردم از پلیس ناراضی نباشند.
همه این خبررارو میخونن و به ظاهر فکر میکنن خوبه ولی برین تو پارکینگا ببینین چند درصد ماشینایی که میخوابونن واقعا حقشونه
سلام اره بالاخره خدا بخواد مجلس دلش واسه. مردم سوخت و یه قانون یه نفع مردم گذاشت ولی من میخوام بپرسم تکلیف ماشینهای که توقیف شده والا او پارکینگ هستن چیه من تمتم زندگقمو فرد تم تا خلافی ماشینمو دادم حالا میگن قولنامه قبول نیست تکلیف من که در امدم رو کاز با یه وانته الان نزدیک عیده بچهام هیچی برای عید نخریدن باید چه گلی سرم بگیرم خدا شاهده شام شب هم ندارم صاحب قبلی ماشین رفته خارج مسافرت تا 6 ماه دیگه بلپر نمیگرده پناه به کجا ببرم ترا بخدا این چه قاتونیه من که دزد نیستم چرا ماشینمو نمیدین
با سلام.ماشین من الان دو هفته هست که داخل پارکینگ هست به دلیل اینکه پلاک خودرو شکایت داشته .من ازاینکه خودرو پارکینگ هست ناراحت نیستم ولی برخورد بد وزننده مامور انتظامی واقعا در شان یک پلیس نبود ونمیدونم چرا همه رو مجرم میبینن
این مجلس نیست که قوانیین رو وضع میکنه بلکه این خود مامورین راهنمایی ورانندگی و خصوصا نیروی انتظامی هست که به صورت سلیقه ای تصویب میکنندو هر جور که دلشون بخواهند با مردم رفتار میکنند . متااسفانه
ما که جز جریمه و پول گرفتن از مردم در مورد پلیس ویژگی دیگری سراغ نداریم
درتاریخ 5 تیر 95 درشهرحسینه اندیمشک بنده بایک نیسان در حال حرکت بادنده يک از روی مانع از يک کامیون سبقت گرفتم با سرعت کمتر از 5 پلیس پشت سرم بود من که رفتم خودش هم اومد
خاک
بنام خدا
با سلام
ضمن عرض تشکر از ماموران پلیس راهوار، بدینوسیله از اخلاق ورفتار بعضی ماموران که ناهنجار بوده و باعث بدبینی مردم نسبت به پلیس می شود، و در شان یک مامور دولت جمهوری اسلامی نیست باید چه کرد تا به نتیجه مطلوب رسید.. سامانه 197 اکثرا بررسی صحیحی انجام نداده، یا اصلا بررسی نمی نمایند!!
در پایان از زحمات و تلاشهای شایسته پلیس تشکر و قدردانی می نمایم.
با احترام
محمدرضا سابقی
مامور نیروی انتظامی متور منو چون گواهینامه نداشتم توقیف کرد اخه اصلا مامور نیروی انتظامی چه ربطی به گواهینامه داره
سلام آیا مامور پلیس میتونه خفت کنه و جلوی ماشین رو بگیره جریمه کنه این کجای دنیا دیدین که مامور پلیس با درجه سروانی پشت تیر برق خفت کنن و ماشین های که تخلف میکنن رو جریمه کنن لطفا جواب بدین
کی میگه اخه ینارو دیشب موتور منو کلانتری 105ثنایی تو یست بازرسی خابونده بخاطره همراه نداشتن گواهی نامه اخه ین درسته من که خرجی دوتا خانواده رو دوشمه بچه سقیرم دردامونو به کی بگیم اخه
آخه هیشکی نیس پاسخ بده وقتی که راننده هس ماشین هم قابل حرکته سوییچ هم هست چراچراچرابایدماشین رو با جرثقیل بکشونن ببرن پارکینگ تازه به قرض اینکه خلاف مشمول توقیف خودرو باشه .آقای سردار مهری شما هم حتما از این مسایل بی خبری!!!!!!
نمیشه انتقاد کرد فقط ادم ناراحت میشه نحوه برخورد پلیس بامردمو میبینه بهتره برای ایشان وکلاس اخلاق بزارند ویکم فرهنگ برخورد یادبگیرند واقعن تاسف بار و خجالت اوره پلیس با این مامورهاش
س اینا همش دروغی پیش نیست چند روزپیش الکی الکی ماشینمو برای فقط مدارک داخل شهر گرفتن اونم همرام نبود ماشینو بردن پارکینگ
سلام در كشور ما متاسفانه نيروهاي انتظامي بجز اداراه اگاهي بقيه از راهور گرفته تا يگان انتظامي و پاسگاه ها خيلي از موقعيت خودشون سوء استفاده ميكنند ولي هيچ كس هم جوابگو نيست حرف زور ميزنند تا هم چيزي گفتي با هزاران مشكل روبرو ميشي
سلام مامورين وسط خيابان ميايستند و داخل ماشين با دقت نگاه ميكنند انگار نه انگار ناموس مردم داخل خودرو هستن هر جاي رسيدن ايست بازرسي زدن يا كه سريع بر پا ميكنند احساس ميكني كه اتفاق خيلي بدي افتاده احساس نميكني كه در شهر هستيد واقعا
چرا همه پلیس مقصر میکنید چرا یکی نمیگه جوانان ماهمباویراژحتی باعث اذار مردم میشن من از پلیس زاضی ام حتی شده درروز دوبار جریمه شدم اگه پلیس نباشه اقا وسط خیابان پارک کنه نتونی حرکت کنی باز فوش وبد وبیراه نثار دیگران میکنه قبول دار م یه سری پلیس جوان وبی تجربه اومدن مردم ازاری میکنن توی هر ارگانی خوب بد هست به پای همه زحمت کشان راهنمایی رانندگی نذارید
به این خبرهادل خوش نکنید همین دیشب ماشین منکه عاز م شهرستان بودم لوازمم واخلوماشین بود توقیف کردنداونم نیروی انتظامی حالاپلیسراهنمایی میگرفت مشکل نبود بودن اینکه خلاف رانندگی کنم
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر