بازدید 10405

مردم حواسشان نباشد، قتل عام جمعی رخ می‌دهد

مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ضمن ابراز نگرانی از آمار بالای ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در مردم و همچنین جامعه پزشکی، گفت: به عنوان یک پزشک اورژانس که هر روز بیماران مبتلا به کرونا و مرگ و میرها را می بینم، از مردم می خواهم که به میدان آیند و به داد هم برسند. اگر مردم نباشد، دولت هر کاری هم که انجام دهد، نمی تواند کاری از پیش برد؛ اگر مردم حواسشان نباشد، قتل عام جمعی رخ می دهد.
کد خبر: ۱۰۰۹۱۱۹
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۴ 15 October 2020

به گزارش «تابناک»، دکتر حسین کرمانپور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کرونا در بیمارستان ها، گفت: امروز مهمترین دغدغه جامعه پزشکی بالا رفتن تعداد مرگ و میر هاست. چند روز پیش نمودار مرگ‌و میر ناشی از کرونا در کشور تا رتبه دوم‌ دنیا هم رسید.

وی افزود: شاخص مرگ و میر نسبت به میزان‌ابتلا در تمام دنیا بر اساس علوم روز یک شاخص هشدار دهنده و بزرگ‌ است. ما امروز به دنبال این هستیم که ببینیم چرا تا این حد مرگ و میر داریم و در عین حال چرا مرگ و میر خود جامعه پزشکی اینقدر بالاست؟. پزشک در بیمارستان و ای سی یو به بیماری مبتلا می شود، او را بستری می کنند و با تمام تکنولوژی که داریم، نمی توانیم او را نجات دهیم و فوت می کند. بنابراین هر دو شاخص مرگ و میر نسبت به ابتلا و شاخص مرگ و میر جامعه پزشکی نسبت به مرگ و میر جامعه، در ایران بالاست و باید دقیق و علمی مشخص شود که چرا این اتفاق می افتد.

این پزشک اورژانس ادامه داد: بررسی های میدانی نشان می دهد که هرچه حجم بیمار بیشتر می شود، به دلیل کاهش امکانات و نیروی انسانی و افت خدمات، میزان مرگ و میر بالاتر می رود. مانند اتوبوسی که می خواهد از تهران به سمت شیراز حرکت کند که خدماتش در زمانی که با مسافر و با صندلی وی آی پی، حرکت می کند با زمانیکه تا دم در هم پر از مسافر است، متفاوت است. اکنون وضعیت بیمارستان ها مانند اتوبوس پر از مسافر است که بیش از ظرفیتش مسافر سوار کرده است.

وی گفت: حال تصور کنید که یک پزشک یا پرستار در بین این افراد رفت و آمد کند، اصلا امکان پذیر نیست و نمی تواند خدمات دهی مناسبی داشته باشد. حال چه کنیم که از این وضعیت خارج شویم؟. باید تعداد بیماری که به سمت بیمارستان ها می آیند، کاهش یابد. اول اینکه مردم باید جدی بگیرند. این مسافرت ها در افزایش بیماری موثرند. اغلب خودشان را گول می زنند که ما در ماشین را از مبدا می بندیم و در ویلایمان پیاده می شویم، اما این ها حرف و گول زنک است. دوم اینکه در این موج همه گیری، متاسفانه بیماری کووید_۱۹ به تدریج وارد خانه کسانی شده که بیشترین رعایت را داشتند. من شبانه روز دارم پاسخ افرادی را می دهم که می گویند ما شش ماه است که رعایت کرده ایم، پس چرا گرفتار شدیم؟.

کرمانپور افزود: این موضوع نشان می دهد که افت دقت اتفاق افتاده است. به این معنا که آن دقت روزهای اول که باعث شد در این شش ماه گرفتار نشویم، کاهش یافته است. بالاخره از یک جایی ضربه خوردیم و دچار مشکل شدیم. تمنا می کنم که مردم چند ماه دیگر دندان روی جگر بگذارند تا دارو و واکسن تولید شود که در این صورت موج عظیمی از کنترل انجام می شود تا مردم به سمت بیمارستان نیایند.

این پزشک‌ اورژانس ادامه داد: در عین حال دولت و وزارت بهداشت باید کمک کنند که مطب های پزشکان، به ویژه مطب های پزشکان عمومی فعال شوند و مطب ها با درمان هایشان در مطب چه به صورت مجازی و هم به صورت حضوری، موج ورود بیمار به بیمارستان ها را بشکنند. در کشور بین ۷۰ تا ۷۵ هزار مطب پزشک عمومی است که اگر در این حوزه فعال شوند و سر راه ورود بیماران مبتلا به کرونا و بیمارستان قرار گیرند، تقریبا ۷۰ تا ۸۰ درصد موج ورود بیمار به بیمارستان ها شکسته می شود و حتی در خانه درمان می شوند. معتقدم بیماری که در خانه درمان می شود، زودتر به آغوش خانواده اش بازمی گردد. زیرا بالاخره بیمارستان عوارض خاص خود را دارد و طول زمان بستری بیمار هم طولانی است.

وی گفت: متاسفانه کرونا جزو معدود بیماری هایی است که مدت بستری بیمار در بیمارستان بیش از سه روز است که منجر به اشغال تخت بیش از ظرفیت می شود. حال بهتر است بگوئیم که پر شدن بیش از ظرفیت بیمارستان ها مانند پر شدن بیش از ظرفیت هواپیما است. زیرا اگر هواپیما بیش از حد مسافر داشته باشد، اصلا نمی تواند پرواز کند.

کرمانپور گفت: اکنون شرایط ما به گونه ای است که اگر بیمار افزایش یابد، بیمار باید منتظر بماند تا تخت خالی شود. در عین حال در این هفت ماه باید برای مردم ثابت شده باشد که وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی نمی توانند بیش از ۲۵ درصد به سلامت جامعه کمک کنند و ۷۵ درصد عوامل در اختیار مردم است. به عنوان یک پزشک اورژانس که هر روز بیماران مبتلا به کرونا و مرگ و میرها را می بینم، از مردم می خواهم که به میدان بیایند و به داد هم برسند. اگر این همیت در مردم گل کند، ظرف چهار ماه می توانیم جشن بگیریم، اما اگر مردم نباشد، دولت هر کاری هم که انجام دهد، نمی تواند کاری از پیش برد. اگر مردم حواسشان نباشد، قتل عام جمعی رخ می دهد.

وی همچنین گفت: در سراسر دنیا به صورت علمی ثابت شده تا کنترل و نظارت پلیس در جامعه نباشد، در پیشرفته ترین کشور هم که باشید، صدمه می بینید. بخشی از کار باید بر اساس نظارت پلیس باشد. پلیس به معنای قانون، جریمه، قاطعیت و... است. در حال حاضر در اروپا حرف اول را آموزش و نظارت پلیس می زند، اما در ایران این موضوع جا نیفتاده که با کسی که مردم را به کشتن می دهد باید برخورد شود. از آنجایی که اکنون مرگ و میر بالا رفته، هر زمان میزان مرگ از دو رقمی گذشت باید نظارت پلیس افزایش یابد و هر زمان پایین امد، باید آموزش را جدی بگیریم.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۵
مسافرت ها با ماشین شخصی در شیوع کمی موثر است اما نه آنقدر که بزرگنمایی می شود در واقع عواملی مانند دید و بازدید و میهمانی ها، مترو و حمل و نقل های همگانی، مسافرت با وسائط نقلیه عمومی بین شهری مخصوصا قطار و اتوبوس، "صف ها" در مراکز خرید و ادارات "بسیار بسیار بسیار بیشتر" از مسافرت با ماشین شخصی در شیوع موثر است. اگر به امکانات و داده ها دسترسی بود این عدد مقایسه را دقیقا می گفتم.
چیز پیچیده و محیر العقولی هم نیست بطور کلی هرجا تجمع انسانی که با هم زندگی نمی کنند در محیط با تهویه هوای نامناسب باشد باعث افزایش ابتلا می شود.
بر همین اساس، مقایسه کنید مسافرت با ماشین شخصی را با تردد مثلا با مترو.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
از شما کسی نظر کارشناسی نمیخواد.
اگه همه مردم به جای این که مثل شما کارشناس شده بودن، کاری که بهشون گفته شده بود رو انجام داده بودن الان وضعمون این نبود
هنوز توی ایران پزشکان نسخه رو رو کاغذ می نویسند. اونم خودشون نمی تونند بخونند.
داردهای تجویزی هیچ جا ذخیره نمی شود که بتوان رفتار بیماری را بررسی کرد.
عملا در ایران پزشکان از فناوری اطلاعات استفاده نمی کنند.
چون تجویزهای اشتباه و ... فوری مشخص می شود.
پزشک فقط به ذهن خود اکتفا می کند.
پزشکی باید با تکنولوژی پیش برود. ویزیت کامل بیمار انجام نمی شود.
اطلاعات و دانش به روز نیست.
کمتر از این حرف های استرس زا بزنید و لطفا دهانتان را ببندید. مردم باید حواسشان جمع باشد، درست ولی مسئولین باید چه کار هایی بکنند که نمی کنند؟ چرا همه جا و همیشه از مردم بدبخت مایه می گذارید؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
استرس؟ روزی سیصد نفر میمیرن میگی استرس؟
دهنشو بسته که کار به اینجا کشیده.
مردم از کرونا هم نمیرند بزودی از گرسنگی خواهند مرد پس فرقی نمیکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
تو از کرونا بمیر اگه دوست داری. ما ترجیح میدیم از گرسنگی بمیریم
مرذم؟ وقتی مسوولیت با مردم استشما تشریف ببرید خانه مردم خودشان کارهایشان را بکنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
آخه چرا انقد ننه من غریبم بازی در میارین؟ مگه گفت آپولو هوا کنن؟ یه ماسک ساده رو التماس میکنن کسی جدی نمیگیره.
فقط مردم؟
لطفا کنترل امور رو هم بدید دست مردم، همه چیو مراقبت می کنند
چرا دولت اداراجاتی که ارباب رجوع ندارند را تعطیل نمیکند یا حداقل نصف پرسنل را به سر کار بیاورد؟ مدیران هنوز هم مثل پادگانها پرسنل میخواهند تا مدیریت کنند
الان ماههاست که تقریبا (به نسبت گذشته) تمام مردم از ماسک استفاده می کنند ولی جای تعجب است که نه تنها بیماری کم نشده افزونتر هم شده است.
علت را جای دیگری هم ببینید کجاست
مهم نیست
ما مراسم تاسوعا و عاشورا را باشکوه اجرا می کنیم
قتل «عام» «جمعی»؟!
روزنامه‌نگارین؟!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار