میلی صفحه خبر لوگو بالا
شاتل صفحه خبر لوگو بالا
میلی صفحه خبر موبایل

سن ورود به مدرسه در کشور تغییر می‌کند

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس از تصویب اجباری شدن پیش‌دبستانی از سن ۵ سالگی خبر داد و گفت: ساختار آموزشی کشور به تدریج از الگوی «۳-۳-۶» به «۳-۳-۵-۱» تغییر خواهد کرد.
کد خبر: ۱۳۳۱۳۳۱
| |
37962 بازدید
|
سن ورود به مدرسه در کشور تغییر می‌کند

به گزارش تابناک به نقل از مهر؛ احسان عظیمی‌راد سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات جلسه کمیسیون متبوعش، گفت: در این نشست، ادامه بررسی طرح «تقویت نظام آموزش و پرورش» در دستور کار قرار گرفت و مواد ۱۱ تا ۱۵ این طرح بررسی شد؛ در نهایت، دو ماده (۱۳ و ۱۵) حذف و سایر مواد با اصلاحاتی به تصویب کمیسیون رسید.

کاهش سن ورود به آموزش رسمی

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت ماده (۱۱) طرح یاد شده، افزود: بر اساس مصوبه کمیسیون، سن لازم برای ورود به آموزش رسمی از ۶ سال به ۵ سال کاهش می‌یابد و دوره پیش‌دبستانی در این سن به‌صورت اجباری برگزار خواهد شد. به این ترتیب، نظام آموزشی کشور که هم‌اکنون به شکل «۳-۳-۶» اجرا می‌شود، به‌تدریج به ساختار «۳-۳-۵-۱» تغییر خواهد یافت و در عوض یکسال زودتر تحصیلات به اتمام می‌رسد.

۱۲ سال تحصیلی تغییری نمی‌کند

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق این تغییر، کودکان از ۵ سالگی وارد دوره پیش‌دبستانی می‌شوند و سپس تحصیل رسمی خود را از پایه اول تا پنجم ابتدایی آغاز می‌کنند. همچنین ظرفیت قانونی برای ایجاد دوره «پیش یک» نیز پیش‌بینی شده است تا در صورت ضرورت، سازمان تعلیم و تربیت بتواند آن را اجرا کند، در واقع نظام آموزش و پرورش کشور بعد از تصویب قانون به نظام «۳-۳-۵-۱» تبدیل خواهد شد.

تنظیم تقویم آموزشی بر اساس اقلیم

عظیمی‌راد در ادامه با تاکید بر اینکه در بخشی از طرح تقویت نظام آموزش و پرورش به تغییر نظام آموزشی با توجه به اقلیم جغرافیایی می‌پردازد، گفت: در بخشی از طرح یاد شده به اختیار وزارت آموزش و پرورش برای تنظیم تقویم آموزشی متناسب با شرایط اقلیمی هر استان و شهرستان تصمیم گیری می‌شود که بر این اساس، شورا‌های آموزش و پرورش در استان‌ها می‌توانند زمان‌بندی حضور دانش‌آموزان در مدارس را با توجه به ویژگی‌های جغرافیایی، آب‌وهوایی و اجتماعی منطقه تنظیم کنند. این اقدام موجب افزایش انعطاف و چابک‌سازی نظام آموزشی خواهد شد.

وی با بیان اینکه اهمیت نظارت بر محتوای کتب درسی در نشست امروز مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: کمیسیون آموزش معتقد است واگذاری چاپ و توزیع کتاب‌های درسی به بخش غیردولتی می‌تواند زمینه‌ساز بروز فساد و کاهش کیفیت شود؛ خوشبختانه این موضوع با حذف ماده مربوطه برطرف شد و روند فعلی ادامه خواهد داشت؛ بدین معنا که سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی مسئولیت تدوین محتوا را برعهده دارد و چاپ از طریق شرکت‌های وابسته به وزارتخانه انجام می‌شود. همچنین مقرر شد وزارت صمت و سایر دستگاه‌های مرتبط مکلف به همکاری با وزارت آموزش و پرورش در تأمین کاغذ و امکانات مورد نیاز شوند.

سخنگوی کمیسیون آموزش در پایان خاطرنشان کرد: بررسی این طرح در جلسات بعدی ادامه خواهد داشت و در جلسه سه‌شنبه این هفته جاری، فصل چهارم طرح که مربوط به تغییرات ساختاری در ستاد وزارت آموزش و پرورش است، بررسی می‌شود. هدف نهایی کمیسیون این است که طرح پس از تکمیل و تصویب نهایی، در صحن علنی مجلس مطرح و تبدیل به قانونی کارآمد برای تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش کشور شود.

میلی صفحه خبر موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
شما همین وضع موجود را مدیریت کنید نیاز به تغییر نداره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
سلام بچه 5ساله بلد نیست مداد درست دست بگیره چه برسه که بره باسوادبشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
کیفیت آموزش رو درست کنید معلمین باسواد و کتابهای مناسب سن و پر محتوی داشته باشید این بازی با اعداد تغییری در کیفیت آموزش نداره !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Denmark
|
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
وقتی غیرمتخصص جای افراد متخصص بشینه میشه وضع قوانین بدون آگاهی کافی از سیستم آموزشی کارامد. نتیجه میشه وضع فعلی موجود
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
یه بازی گرفتن . هر روز یه بازی جدید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۸
وسایل گرمایش مدرسه خرابه و درست نمی کنند میگن معلم باید بره یه ادم دخیر پیدا کنه یا از دانش اموزان بگیره
بنده‌ی خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۹
نه حالا بقیه که فارغ‌التحصیل شدند همگی به کار مشغولند،کار زیاد ریخته روزمین وکارکناشا نیست
ابراهیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۹
مردم داخل خرج مدرسه مانده‌اند کجا بیاورم هزینه پیش کنند خیلی خودشان بچه هامون رو آموزش می دهند بچه‌ها در پیش هیچی یاد نمی گیرند فقط پول می گیرند
سهراب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۹
من ۵۲ سالمه ولی شناسنامه را زودتر گرفتن و در نتیجه از ۵ سالگی رفتم مدرسه. هنوز سختی و تلخی آن دوران یادمه. راضی نیستم که سر هیچ بچه ای بیاد. خانواده های عزیز برای جلوگیری از تصویب شدن این طرح با نمایندگان مجلس شهرمان صحبت کنیم.
ستار دهقان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۹
درود،محیط وامکانات آموزشی رفاعی ومدیریت نطام اموزشی با توجه به تخصص و نه از روی روابط رو محیا کنید،بازی با عداد وارقام پیش کش مدیران نالایق اموزشی این مرز بوم.
برچسب منتخب
# آتش بس غزه # خروج از ان پی تی # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # حمله اسرائیل به ایران # مکانیسم ماشه # اسنپ بک
نظرسنجی
از میان 5 بانک و موسسه مالی ناتراز کدامیک عملکرد بدتری دارند؟
مرجع جواهرات
الی گشت