تابناک گزارش می‌دهد؛

ناآشنایی وزارت جهاد با وضع معیشتی مردم/ ادعای عجیب و غریب درباره قیمت برنج

قیمت برنج ایرانی به دلیل سومدیریت و نبود نظارت کافی بر این بازار با چالش های زیادی را تجربه کرد این در حالی است که اظهارنظر اخیر وزیر جهادکشاورزی با واقعیت بازار و آنچه طی حدود یک سال گذشته رقم خورده، متفاوت است.
کد خبر: ۱۳۲۲۲۱۹
|
۲۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰ 12 August 2025
|
2113 بازدید
|

یک ماه از وعده نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر کاهشی شدن قیمت برنج می‌گذرد، اما بازار برنج نه تنها متعادل نشد بلکه حتی در برخی برندها شیب تندتری به خود گرفته یا در دیگر برند‌ها قیمت‌ها یا ثابت مانده است که کمک چندانی به قدرت خرید خانوار‌ها نمی‌کند. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، براساس رصد قیمتی از بازار نشان می‌دهد که نرخ‌های رسمی میادین میوه و تره‌بار بسیارپایین‌تر از مغازه داران است به طوری که قیمت هر کیلوگرم برنج دودی ۲۲۸ هزار تومان، انواع برنج هاشمی، دم‌سیاه و طارم اصل ۲۵۰ هزار تومان، برنج شیرودی ۲۱۴ هزار تومان، برنج فجر ۲۲۳ هزار تومان، برنج معطر ایرانی ۱۹۵ هزار تومان و نیم‌دانه معطر ۱۶۵ هزار تومان تعیین شده است.

همچنین نرخ مصوب برنج پاکستانی ۶۶ هزار و ۳۰۰ تومان و برنج هندی ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده است. این درحالی است که قیمت برنج خرده فروشان و مغازه داران قیمت‌های دیگری به گفته فروشندگان، برنج هاشمی تا بیش از ۴۰۰ هزار تومان، برنج هندی درجه‌یک بالای ۸۰ هزار تومان و انواع برنج پاکستانی دانه‌بلند کمتر از ۱۰۰ هزار تومان نیست. بنابراین این اختلاف قیمتی در برخی انواع برنج داخلی و وارداتی به بیش از ۵۰ درصد می‌رسد که نشانه‌ای از نابسامانی بازار و فاصله جدی میان نرخ‌های رسمی و واقعی فروش در بازار است. 

غفلت وزارت جهادکشاورزی از جیب مردم

باوجود نابه سامانی شدید در بازار برنج، اما وزیرجهاد کشاورزی در حاشیه جلسه هیات دولت گرانی قیمت برنج را انکار کرد و گفت: قیمت کالا‌های اساسی که از ارز ترجیحی استفاده کرده و مشمول قیمت گذاری هستند در طول یکسال گذشته روند خطی داشته‌اند و افزایش قیمت چندانی نداشته است.

این درحالی است که افزایش قیمت برنج در واقعیت به هیچ وجه خطی نبوده است و جهش‌های قیمتی در بازار کاملا مشهود بوده و نشان دهنده این است که آقای وزیر یا از مشکلات معیشتی مردم خبر ندارد یا آمار‌های غلط را معیار سنجش بازار قرار داده است. 

چرا برنج ارزان نمی شود؟ 

به نظرمی رسد تفاوت قیمت‌های رسمی با قیمت تمام‌شده برنج بیشتر ناشی از آن است که تولیدکننده تمایلی به عرضه محصول خود با نرخ مصوب ندارد و این امر باعث کاهش عرضه در کانال‌های رسمی و افزایش قیمت در بازار آزاد می‌شود. همچنین ارائه آمار غیرواقعی از میزان تولید برنج و آمارسازی‌ها منجر به تصمیمات نادرستی مانند محدودیت واردات برنج شد که خود به افزایش قیمت‌ها دامن زد. 

به گزارش تابناک، اختلاف شدید قیمت‌ها و ناتوانی مردم به ویژه خانوار‌های کم‌درآمد در خرید برنج، این کالای اساسی را از سفره‌های آنها حذف کرده و امنیت غذایی کشور را در معرض تهدید قرار داده است که به نظر می‌رسد بی‌برنامگی وزارت جهاد کشاورزی در مدیریت این بازار و عدم نظارت کافی، شرایط را وخیم‌تر کرده است.

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۴
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
تو چه چیزی سو مدیریت نداریم میشه لطف کنید به ما بگید!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
به مدیریت ارتباطی ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
راست میگه به ملت ربط داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
ممکن است لطف فرموده بفرمائید افزایش قیمت نامعقول برنج به چه کس یا کسانی ارتباط دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
اولا همه چیز گرون شده شما گیر دادید به برنج در ثانی عقل داشته باشید و موقع فصلش از تولید کننده بخرید نه از دلال
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
چطور برم شمال وسیله هم ندارم برنج بخرم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
کشاورزها میلیاردر شدن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
نشناس از طریق دیوار و نرم افزارهای دیگه باهاشون ارتباط برقرار کن برات میفرستن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
خوب با دیوار وپست همان قیمت شهر خودمون میشه بعد مگه من چند کیلو میخواهم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
من اعتماد به خرید اینتر نتی ندارم از کجا معلوم بفرستن از کجا معلوم قاطی نداشته باشه باید خودت بری حضوری بخری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
صورت مساله را پاک نکنید کشاورز هم زرنگ شده مقداری از محصولش میفروشه بقیش را میزاره سال بعد 3برابر میفروشه تنها راه حل واردات اون با حجم زیاد نه مجوز 150هزار تن حد اقل یک میلیون تن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
ما مردم همیشه در صحنه هستیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
اینقدر برنج هندی وپاکستانی وارد کنید تا برنج ارزان بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
عقل کل وارد کردن یک میلون تن گم شد متوجه شدی یعنی چی
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
چرا در این کشور به نظرات کارشناسان دلسوز توجهی نمی شود. بارزگانی حوزه فعالیت تخصصی است و کار وزارت کشاورزی نیست. بنده سالها در سازمان بودجه بوده ام و دیده ام که تمام آمار تولید گشاورزی نادرست و دستکاری شده است. بازرگانی نیاز به سازکار تخصصی و فنی دارد و باید وزارت بازرگانی احیا شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
اگر گوش میدادن بین وزارت صمت وکشاورزی داستان چای دبش به وجود نمی امد فقط یک مسئول کافیه اونم وزارت بازرگانی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
مشکل اقتصاد وگرانی فقط واردات هست 2سال این کار بکنید مردم که دارن پول کالا را 2برابر میدهن حداقل وارد کنیم قیمتها بشکنه وتنها چاره کار تشکیل وزارت بازرگانی هست اخرش این کار میشه اما بعد از چندین سال وصبر بی مورد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
چرا بهترین برنج دنیا کیلویی دو دلار است ولی ما باید برنج بخریم کیلویی پنج دلار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
من از وزیر سوال دارم
لطفا بگید برنج ۱۱۲۱ از پاکستان کیلویی چند خرید می‌شود و کیلویی چند به مردم داده می‌شود؟
خوب معلوم است برنج خارجی را دو برابر به مردم می فروشند تا قیمت برنج داخلی نیز گران شود!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
برنج را در قیمت جهانی بزن الان یک دلار وچند سنته خود دولت باید وارد کنه تاجر میاره با دلار ازاد میفروشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۱
منظور جناب وزیر از افزایش قیمت خطی به این صورت می باشد که مثلا امروز روی خط الف می باشد وفردا روی خط ب حالا این دوتا خط باهم چقدر اختلاف دارن این دیگه بنظر شما مشکل وزیره خوب قطعا نه این مشکل این دوتا خته که بینشون فاصله افتاده .
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # پل ترامپ
نظرسنجی
آیا موافق ساخت بمب اتم هستید؟
الی گشت
آخرین اخبار