به گزارش سرویس علم و فناوری تابناک، در این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشگاه سوری در بریتانیا و دانشگاه هامبورگ در آلمان انجام شده، روش تازهای برای شبیهسازی معرفی شده است که به پژوهشگران اجازه میدهد رباتهای اجتماعی را بدون نیاز به شرکتکنندگان انسانی آزمایش کرده و فرایند توسعه آنها را با سرعت و مقیاس بیشتری پیش ببرند.
تیم تحقیقاتی با استفاده از یک ربات انساننما، مدلی پویا برای پیشبینی مسیر حرکت و رفتار افراد طراحی کرده است.
این مدل با دو مجموعه داده عمومی مورد ارزیابی قرار گرفته و مشخص شد که رباتها میتوانند حتی در محیطهای پرتنش و غیرقابل پیشبینی نیز رفتارهایی شبیه انسان، مانند تقلید از حرکات چشم، از خود نشان دهند.
دکتر دی فو، استاد علوم اعصاب در دانشگاه سوری و یکی از سرپرستان پژوهش، عنوان کرده است که این مدل به ما اجازه میدهد بررسی کنیم که آیا ربات واقعاً مانند یک انسان به محرکهای محیطی واکنش نشان میدهد یا خیر، بدون آنکه نیاز به نظارت انسانی مستقیم وجود داشته باشد.
رباتهای اجتماعی که برای تعامل با انسان از طریق گفتار، حرکات و حالات چهره طراحی شدهاند، در حوزههایی مانند آموزش، مراقبتهای درمانی و خدمات مشتری کاربرد زیادی دارند. از جمله نمونههای این رباتها میتوان به «پپر» (دستیار اجتماعی) و «پارو» (ربات درمانی برای بیماران زوال عقل) اشاره کرد.
پژوهشگران همچنین با مقایسه مدلهای شبیهسازیشده با دادههای واقعی انسانی، توانستند دقت مدل را در تشخیص و واکنش به رفتار انسانی مورد ارزیابی قرار دهند.
این روش میتواند نیاز به انجام آزمایشهای انسانی گسترده در مراحل اولیه توسعه رباتها را به شکل چشمگیری کاهش دهد.
به گفته دکتر فو، این پیشرفت میتواند به توسعه سریعتر و دقیقتر رباتهایی منجر شود که تعاملات اجتماعی را بهتر درک میکنند. او افزود: در آینده میتوان این فناوری را در محیطهای اجتماعی پیچیدهتر به کار گرفت و در زمینههایی مانند آگاهی اجتماعی نیز آن را گسترش داد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.