بازدید 18696
چهارصد و چهل و چهارمین از حمله روسیه به اوکراین

حمله گسترده روسیه به اوکراین با ۳۰ موشک کروز / پولیتیکو: جنگ اوکراین شاید چند دهه طول بکشد

چهارصد و چهل و چهار روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۷۵۷۵۰
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۰ 18 May 2023

حمله گسترده روسیه به اوکراین با ۳۰ موشک کروز 

بین الملل تابناک: چهارصد و چهل و چهار روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

شولتس: گروه ۷ تحریم‌های روسیه را تشدید خواهد کرد
۱۴۰۲/۰۲/۲۸ - ۲۱:۰۹

اولاف شولتس صدراعظم آلمان اعلام کرد که برای جلوگیری از دورزدن تحریم‌ها از سوی مسکو، گروه ۷ آنها را تشدید خواهد کرد.

 شولتس امروز پنجشنبه زمان ورود برای شرکت در نشست سه روزه گروه ۷ در ژاپن به خبرنگاران گفت که کشورهای عضو این گروه تحریم‌ها علیه روسیه را شدیدتر خواهند کرد تا از دور زدن چنین محدودیت‌هایی از سوی مسکو جلوگیری شود.

شولتس در این نشست که در هیروشیما ژاپن برگزار می‌شود، تاکید کرد: تشدید تحریم ها به شیوه ای خوب و عملی انجام می‌شود.

نشست سران گروه ۷ از روز جمعه تا روز یکشنبه برگزار می‌شود. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هم که برای شرکت در این نشست به ژاپن سفر کرده قرار است با فومیو کیشیدا نخست وزیر این کشور دیدار کند. بایدن پس از ورود به ژاپن از پایگاه هوایی ایواکونی آمریکا دیدن کرد.

به غیر موضوع تشدید تحریم‌ها علیه روسیه که صدراعظم آلمان به آن اشاره کرده است، مساله چین نیز یکی از محورهای اصلی نشست سران گروه ۷ خواهد بود.

پولیتیکو: جنگ اوکراین شاید چند دهه طول بکشد
۱۴۰۲/۰۲/۲۸ - ۲۱:۰۹

نشریه پولیتیکو گزارش داد که مقام‌های آمریکایی در حال آماده شدن برای این حقیقت هستند که جنگ اوکراین ممکن است چندین سال یا شاید چند دهه طول بکشد.

 این نشریه آمریکایی امروز پنجشنبه نوشت که مقام‌هایی آمریکایی در حال بررسی این احتمال هستند که جنگ اوکراین و روسیه به یک مناقشه فرسایشی طولانی مدت تبدیل خواهد شد که چند سال (شاید چند دهه) طول بکشد و در رده رویارویی‌های طولانی در شبه جزیره کره و آسیای جنوبی قرار بگیرد.

بر اساس این گزارش، گزینه‌های مورد بحث در دولت جو بایدن برای جنگ فرسایشی بلندمدت شامل این است که کجا باید خطوط بالقوه‌ای تعیین کرد که اوکراین و روسیه طبق توافق از آن عبور نکنند و در عین حال به عنوان مرزهای رسمی نیز به رسمیت شناخته نشوند. این گفتگوها در آژانس های مختلف ایالات متحده و در کاخ سفید انجام شده است.

در این گزارش آمده است: این یک سناریو است که با توجه به اینکه نه کی‌یف و نه مسکو ظاهرا حاضر به پذیرش شکست نیستند، ممکن است واقع بینانه‌ترین نتیجه در طولانی مدت باشد. همچنین در میانه افزایش این احساس در دولت آمریکا که ضد حمله اوکراین ضربه مهلکی به روسیه وارد نمی‌کند، این سناریو محتمل‌تر می‌شود.

یک جنگ فرسایشی طولانی مدت که در آن درگیری متوقف می‌شود اما هیچ کدام از طرفین اعلام پیروزی نمی‌کند یا با پایان رسمی جنگ موافق نیست، می‌تواند نتیجه سیاسی بلند مدت مطلوبی برای آمریکا و سایر کشورهای حامی اوکراین داشته باشد.

به نوشته پولیتیکو، این بدین معنی است که شمار رویارویی‌های نظامی کم می‌شود، هزینه‌های حمایت از کی‌یف احتمالا کاهش پیدا می‌کند و توجه عموم به جنگ کمرنگ خواهد شد.

یک مقام آگاه آمریکایی به این نشریه گفت: ما برای بلندمدت برنامه ریزی می‌کنیم، خواه یخ زده (با درگیری‌های نظامی کمتر) به نظر بیاید خواه ذوب شده (با درگیری‌های نظامی آتشین). چنین برنامه ریزی تمرکز فزاینده دولت است، در حالی که در ماه های گذشته "همه چیز فوری و کوتاه مدت بود."

دو مقام دیگر ایالات متحده و یک مقام سابق دولت بایدن تایید کردند که توقف طولانی درگیری‌ها یکی از احتمالاتی است که ایالات متحده برای آن آماده می‌شود. مقامات آمریکایی همچنین به روابط بلندمدت امنیتی واشنگتن با کی‌یف و همچنین روابط اوکراین با ائتلاف نظامی ناتو فکر می‌کنند.

یک مقام دولتی پیشین آمریکا اظهار داشت: یک مکتب فکری وجود دارد که می گوید، "اوه، اوکراینی ها باید به [شهر] ماریوپول و دریای آزوف دسترسی داشته باشند."

چنین بحث‌هایی در مراحل اولیه باقی می‌ماند و مقامات آمریکایی تاکید کردند که جنگ برای مدتی طولانی ادامه خواهد داشت و دولت بایدن قصد دارد تسلیحات و پشتیبانی اوکراین را برای بیرون راندن روس‌ها از قلمروشان فراهم کند.

با این حال، حتی پیشنهاد چنین برنامه‌ریزی می‌تواند اعتماد سران اوکراینی به آمریکا را کاهش دهد، به‌ویژه با توجه به اینکه برخی از جمهوری‌خواهان خواهان کاهش حمایت از کی‌یف هستند.

یکی از مقامات ارشد دولت بایدن که به نمایندگی از کاخ سفید صحبت می‌کرد، گفت مجموعه‌ای از طرح‌های احتمالی در حال بررسی هستند، اما وضعیت سیال است و تنها پیش‌بینی قطعی این است که روسیه اوکراین را فتح نخواهد کرد.

در حالی که بسیاری از مقامات ایالات متحده از صحبت علنی در مورد چگونگی تحول درگیری روسیه و اوکراین اجتناب می کنند، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا بارها پیش بینی کرده که این درگیری به مذاکرات ختم خواهد شد، نه پیروزی نظامی برای هر یک از طرفین.

یک مقام وزارت دفاع آمریکا گفت ترکیب بسته های کمک نظامی اخیر به اوکراین نشان دهنده تغییر رویکرد دولت بایدن به یک استراتژی بلندمدت است.

لاوروف: آمریکا آماده اقدام سازنده‌ برای حل وضعیت اوکراین نیست
۱۴۰۲/۰۲/۲۸ - ۲۱:۰۷

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در کنفرانس خبری مشترک با همتای اوگاندایی گفت واضح است که آمریکا آماده اقدامات سازنده برای حل وضعیت اوکراین در آینده نزدیک نیست. 

وی در ادامه سخنانش درباره طرح صلح پیشنهادی آفریقای جنوبی و برنامه سفر هیأت آفریقایی به مسکو و کی‌یف برای حل‌وفصل بحران اوکراین گفت «جزئیات ابتکار رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی برای حل‌وفصل در اوکراین در حال حاضر در سطح کارشناسی در حال بررسی است».

وزیر امور خارجه روسیه چهارشنبه گفته بود مسکو به دنبال شنیدن پیشهادات کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین برای پایان یافتن درگیری‌های اوکراین است.

لاوروف در اظهارات امروز خود، ضمن بیان این که آفریقا بازیگر کلیدی در نظم نوین جهانی است، افزود «ماموریت کشورهای آفریقایی قصد دارد اواسط ژوئن به مسکو سفر کند». 

«سیریل رامافوزا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی سه‌شنبه اعلام کرد رؤسا‌ی‌جمهور روسیه و اوکراین موافقتشان را برای دیدار با هیأتی از رهبران آفریقایی جهت رایزنی درباره راه‌های پایان دادن به جنگ اعلام کردند.

«زِین دانگور» مدیرکل دپارتمان روابط و همکاری بین‌المللی آفریقای جنوبی گفته یک ماموریت آفریقایی قرار است در ماه ژوئن برای گفت‌وگو درباره راه‌های حل‌وفصل بحران اوکراین به مسکو و کی‌یف سفر کند. 

لاوروف در بخش دیگری از اظهاراتش به تمدید توافق غلات با اوکراین به میانجیگری ترکیه و سازمان ملل هم اشاره کرد و گفت مسائل مربوط به توافق غلات به هیچ‌وجه به رویدادهای سیاسی داخلی در ترکیه مرتبط نیست و افزود: مدت زمان دو ماهه‌ای که توافق غلات تمدید شد در سرنوشت آینده آن تعیین‌کننده خواهد بود. 

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه چهارشنبه خبر داد توافق غلات بین این کشور و اوکراین برای دو ماه دیگر تمدید شد. در واکنش، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد اقدام روسیه را در تمدید توافق غلات با اوکراین ستود و خواستار بهبود هرچه بیشتر اوضاع شد.

 این ابتکار در ژوئیه سال گذشته آغاز شد و توسط یک مرکز هماهنگی مشترک با نمایندگانی از روسیه، اوکراین، سازمان ملل متحد و ترکیه که مقر آن در «استانبول» است، مدیریت می‌شود.

روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم عرضه جهانی گندم را تشکیل می‌دهند. اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. به گفته سازمان ملل ۳۶ کشور جهان بیش از نیمی از نیاز گندم خود را از طریق اوکراین و روسیه تامین می‌کنند.

حمله گسترده روسیه به اوکراین با ۳۰ موشک کروز 

همزمان با شدت یافتن حملات روسیه به اوکراین و محک زدن سامانه‌های دفاع موشکی کی‌یف، مقام‌های مسئول اعلام کردند که مسکو ۳۰ موشک کروز به مناطق مختلف اوکراین شلیک کرده که ۲۹ فروند از آنها ساقط شدند.

سرهی براچوک سخنگوی اداره منطقه‌ای اودسا اعلام کرد که یک ساختمان صنعتی در این منطقه تخریب شده است.

انفجارهای شدیدی در کی‌یف به گوش رسیده است. نیروهای مسکو، پایتخت اوکراین را برای نهمین بار در ماه جاری میلادی هدف قرار دادند. این حملات روسیه پیش از ضد حمله پیش بینی شده اوکراین با استفاده از تسلیحات پیشرفته غربی، انجام گرفته است.

طبق ادعای مقامات، اوکراین دو پهپاد انتحاری و دو پهپاد شناسایی روسیه را نیز ساقط کرده است.

به گفته «یوری ایهنات» سخنگوی نیروی هوایی اوکراینی، در بمباران سراسر اوکراین همچنین از شش موشک ابرصوت کینژال استفاده شده که بیشترین تعداد در یک حمله تا اینجای جنگ است.

والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین در پیام رسان تلگرام اعلام کرد که موشک‌ها از دریا، هوا و پایگاه‌های زمینی شلیک شدند. وی گفت که چندین موج شلیک موشک از شامگاه چهارشنبه تا سحرگاه امروز پنجشنبه مناطقی از اوکراین را هدف قرار دادند.

مقام‌های کی‌یف مدعی شدند که نیروهای روسیه از بمب افکن‌های استراتژیک از منطقه خزر استفاده کردند و ظاهرا موشک‌های نوع ایکس-۱۰۱ و ایکس-۵۵ شلیک شدند. روسیه سپس پهپادهای شناسایی بر فراز آسمان پایتخت اوکراین روانه کرده است.

مقام‌های اوکراینی گفتند، در آخرین حمله هوایی گسترده به کی‌یف، روز سه‌شنبه سامانه‌های دفاع هوایی که با سیستم‌های پیشرفته غربی تقویت شدند، تمام موشک‌ها را ساقط کردند.

اما سامانه موشکی پاتریوت که واشنگتن بسیار روی قابلیت‌های آن و توانش برای مقابله با موشک‌های ابرصوت تاکید کرده، در حملات روز سه‌شنبه روسیه آسیب دیده است. در حالی که درگیری بر روی زمین در خطوط مقدم به بن بست رسیده، هر دو طرف همدیگر را با تسلیحات دوربرد هدف قرار می‌دهند.

در همین حال، مقامات منصوب از سوی روسیه در کریمه از خارج شدن هشت واگن قطار به دلیل انفجار در روز پنجشنبه خبر دادند.

مجارستان کمک نظامی به اوکراین را مسدود کرد

وزیر خارجه مجارستان چهارشنبه (۱۸ ماه می) گفت این کشور به جلوگیری از پرداخت سهم جدید از حمایت نظامی اتحادیه اروپا از اوکراین تا زمانی که کی‌یف بانک مجارستانی را از فهرست حامیان بین‌المللی جنگ روسیه حذف نکند، ادامه می‌دهد. 

«پیتر سیجارتو» که پس از گفت‌وگو با همتای اتریشی از وین صحبت می‌کرد، قرار دادن نام OTP Bank در فهرست مذکور از سوی اوکرین را «شرم‌آور و غیرقابل‌قبول» خواند و افزود: مجارستان با آزاد شدن ۵۴۳ میلیون دلار از تسهیلات صلح اروپا تا زمانی که این بانک از فهرست مذکور خارج نشود، موافقت نخواهد کرد. 

سیجارتو گفت بوداپست نمی‌تواند از تخصیص نیم میلیارد یورو از تسهیلات صلح اروپا برای انتقال تسلیحات به اوکراین حمایت کند و تا زمانی که OTP در این فهرست خاص باشد، چراغ سبز نشان نخواهد داد. 

اوایل این ماه، آژانس ملی پیشگیری از فساد اوکراین، بانک OTP را به عنوان حامی بین‌المللی جنگ «به دلیل ادامه حضور در روسیه» طبقه‌بندی کرد که با واکنش تند مقامات مجارستانی روبه رو شد. 

به گزارش «ای‌بی‌سی‌نیوز»، پس از این اقدام اوکراین، شعبه اوکراین این گروه بانکی در بیانیه‌ای اعلام کرد حضور خود را در بازار روسیه به شدت کاهش داده و سهم بازارش در آنجا تنها به ۰.۱۷ درصد رسیده است.

روابط مجارستان و همسایه‌اش اوکراین با امتناع بوداپست از تامین تسلیحات برای کی‌یف یا اجازه انتقال آن از مرز دو کشور تیره‌وتار شده است. مجارستان همچنین منتقد تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه بوده است. 

چهارشنبه سیجارتو همچنین گفت مجارستان برای مسدود کرد تحریم‌های بیشتر اتحادیه اروپا علیه روسیه تا زمان خارج شدن بانک مجارستانی از فهرست مذکور اقدام خواهد کرد و افزود: کی‌یف در قبال مجارستان به شکلی فزاینده متخاصم شده است. 

وی گفت: تا زمانی که اوکراین OTP را در فهرست حامیان بین‌المللی جنگ نگه دارد، مجارستان نمی‌تواند با تصمیماتی که اتحادیه اروپا و کشورهای عضو را ملزم به فداکاری‌های اقتصادی و مالی بیشتر می‌کند، موافقت کند. 

وزیر خارجه مجارستان پیشتر هم ادعاهای زلنسکی علیه بوداپست را رد کرده و گفته بود کی‌یف در جایگاهی نیست که به این کشور اتهام بزند.

زلنسکی اخیراً مدعی شده بود، مجارستان به‌ عنوان یک کشور عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) رفتار نامناسبی در اجرای تعهدات خود و همچنین حمایت ناکافی از اوکراین دارد.

سیجارتو با بیان اینکه مردم مجارستان تا الان هم هزینه بسیار سنگینی برای جنگ اوکراین پرداخت کرده‌اند، افزود: «تعداد زیادی از اقلیت قومی مجارها در اوکراین، طی درگیری‌های مداوم بین کی‌یف و مسکو جان خود را از دست داده‌اند.»

بوداپست اعلام کرده با اقدام اروپا در ارسال تسلیحات به اوکراین مخالف است، چون این اقدام باعث طولانی شدن جنگ اوکراین می‌شود.

استقبال سازمان ملل از تمدید قرارداد غلات اوکراین

دبیرکل سازمان ملل متحد از تمدید قرارداد غلات اوکراین استقبال کرد.

به گزارش آناتولی، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در یک کنفرانس خبری گفت: ما تحولات مثبت و مهمی داریم... تایید فدراسیون روسیه برای ادامه مشارکت خود در طرح دریای سیاه برای شصت روز دیگر از آن جمله است. من از این تصمیم استقبال می کنم. اظهارات وی ساعاتی پس از آن بیان شد که اردوغان اعلام کرد، این قرارداد که قرار بود در ۱۸ ماه می به پایان برسد، برای دو ماه تمدید شد.

گوترش گفت: این خبر برای جهان خبر خوبی است؛ اما مسائل باقی مانده هنوز به قوت خود باقی است.

مسکو اعلام کرده بود از آنجا که  غرب به تعهدات خود عمل نکرده، این قرارداد روز پنجشنبه ملغی می‌شود.

بر اساس گزارش آرتی،‌ رجب طیب اردوغان،‌ رئیس جمهور ترکیه روز چهارشنبه در یک سخنرانی در مقر حزب خود گفت: ابتکار دریای سیاه شصت روز دیگر ادامه خواهد داشت.

او از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به خاطر حمایت از طرح ترکیه برای تمدید توافق غلات تشکر کرد و قول داد آنکارا هر کاری بتواند برای اجرای کامل آن انجام دهد.

ابتکار دریای سیاه با میانجیگری سازمان ملل و ترکیه در ژوئیه گذشته به اوکراین اجازه ارسال حدود ۳۰ میلیون تن ذرت، گندم، سویا و سایر غلات را داده است. به عنوان بخشی از همان بسته، قرار بود سازمان ملل متحد صادرات غلات و کود روسیه را رفع انسداد کند. با این حال، مسکو می گوید که این هرگز اتفاق نیفتاد.

وزارت خارجه روسیه بلافاصله سخنان اردوغان را تایید کرد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که "انحرافات در اجرای قرارداد غلات باید هر چه سریعتر اصلاح شود."

هفته گذشته، سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه برای مذاکره در مورد تمدید توافق غلات به استانبول رفت، اما این سفر بدون نتیجه بود. او به خبرنگاران گفت که این معامله تمام شده است، مگر اینکه روسیه تا پنجشنبه تضمین های محکمی در رابطه با صادرات خود دریافت کند و نگرانی‌های مسکو برطرف شود.

در حالی که واشنگتن و اتحادیه اروپا اصرار دارند، هرگز غلات و کود روسیه را تحریم نکردند، آنها همه کشتی‌های روسیه را تحریم کردند و دسترسی آنها به خدمات بیمه را غیرممکن کردند و در عمل مانع از صادرات شدند.

به گفته گنادی گاتیلوف، نماینده این کشور در هیات سازمان ملل در ژنو، مسکو خواهان لغو این تحریم هاست. روسیه همچنین به دنبال حذف تحریم های مالی ارائه دهندگان کود، اتصال دوباره بانک کشاورزی روسیه (Rosselkhozbank) به سیستم پرداخت سوئیفت بین المللی و اوکراین برای بازگشایی خط لوله آمونیاک Togliatti-Odessa بود.

اردوغان نگفت که آیا هیچ یک از این شرایط برآورده شده است یا خیر. مقامات روسی بارها خاطرنشان کرده‌اند که تنها بخشی از توافق مربوط به اوکراین رعایت می‌شود. ابتکار دریای سیاه قرار بود قیمت‌های جهانی غذا را تثبیت و به کشورهای آفریقایی و بخش‌هایی از آسیا که به واردات وابسته هستند کمک کند تا نیازهای خود را برآورده کنند. بیشتر صادرات غلات اوکراین در واقع به علوفه حیوانات در کشورهای ثروتمند غربی ختم شد. یک تحقیق در ماه فوریه توسط یک رسانه اتریشی نشان داد که تقریباً نیمی از ذرت و گندم صادراتی به اتحادیه اروپا به تولیدکنندگان ژامبون معروف اسپانیایی برای تغذیه خوک‌هایشان می‌رفت.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴۲
انتشار یافته: ۴۶
دمت گرم پوتین عااااالیه ، بزن که خوب داری میزنی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
پوتین نشون دد دمپای بیش نیست
ناشناس
| Canada |
۰۶:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
حالا خوبه اکراینی ها خالی بند هستند . اگر خالی بند نبودند معلوم نبود که دومین ارتش مقتدر! دنیا می خواهد شهر 20 هزار نفری بخموت را در چند ماه ازاد! کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
بیشتر خود پوتین داره تلفات میده تا دشمن الان سرباز کم آورده درخواست نیروهای رزرو رو داده.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
تجهیزات روسی فقط قیافه داره در همین جنگ ایران و عراق خودمون دیدیم که هواپیماهای ما که امریکایی بود چه پدری از نیرو هوایی روسی عراق درآورد که آخرش صدام رفت از فرانسه هواپیما گرفت و عملکردشون خیلی بهتر شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
لعنت خدا بر پوتین جنایتکار... چون اخبار کشتن مردم بی گناه اوکراین در ایران سانسور میشه، همه فکر می کنن خبر خاصی نیست
اینطوری که پیش میریم به زودی باید شاهد همچین تیتری باشیم :

مقامات اوکراین اعلام کردند روسیه 30 موشک کروز به سمت ما شلیک کرد و ما با رشادت تمام 35 عدد از آنها را ساقط کردیم
پاسخ ها
رضا
| Canada |
۰۶:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
از یک مزدور درمانده چه انتظاری داری با موشک پاتریوت ۵۰ ساله هایپرسونیکی که ۱۰ ماخ سرعت دارد را می‌زند آمریکایی ها که خودشان پاتریوت را ساخته اند اینها را استخدام کنند چون خودشان به این اراجیف میخندندوهرگز چنین ادعایی ندارند
اثبات شد موشک‌های روسیه مثل ارتش روسیه کارایی نداره از ۳۰تا ۲۹تا مورد هدف واقع شده وسرنگون شده پوتین از این خوت خودکشی کنه حق داره مرگ بر متجاوز.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
مگر مهاجم تر و فاسد تر از آمریکا هم داریم؟
اون طرف کره زمین هستش 10 تا جنگ راه انداخته هرچند بیشتر جنگ هاش رو هم باخته
آمریکای کافر فاسد شیطان عامل بیشتر فتنه ها و شرارت های زمین هستش
رضا
| Canada |
۰۶:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
عزیز صرف نظر از اراجیفی که زلنسکی می‌ گوید اگر پوتین بخواهد خود کشی کند کل موشک‌های اتمی خودش را به سمت آمریکا‌،کانادا، اروپا و ژاپن شلنگ خواهد کرد و اینگونه خودکشی می‌کند لذا زیاد جای ذوق کردن برای مزدوران غربزده
ای مثل تو باقی نمی ماندچون اربابت قبل پوتین به جهنم خواهد رفت
ناشناس
| France |
۰۷:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
اثباتت شد شماها از غرب پرستی به مرحله غرب خدای شماست رسیدید بابا هرچی میگه باور نکن کمی عقلم خوب هست
پوتین....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
عشق است
اوکراین شعبه ای از آبادان پرچمش هم زرد و آبی
باور کن خسته شدیم از این حجم چاخان و خالی بندی مقامات اوکراینی
از روز اول همین غربی ها گفتن روسیه سه روزه اوکراین رو میگیره و روس ها هیچ نظری ندادن بعد همین غربی ها گفتن دیدی سه روزه نگرفت دوباره روس ها نظری ندادن
در واقع این خبرگزاری های غربی و مقامات اوکراینی فقط با چاخان و دروغگویی دارن وقت کشی میکنن یه روز میگن پهپاد بایراکتار چها کرد دو روز بعد اسمش رو هم نمیارم یه روز دیگه جاولین روز بعد هارپون بعد هویتزر بعد هیمارس بعد لئو پارد بعد استورم شادو بعد پاتریوت جدیدا هم دارن روی هواپیما بدرد نخور آف ۱۶ مانور رسانه ای میدن غرب همین جوری پیش بره مشتری های تسلیحاتیش رو از دست میده که البته تا الان هم خیلی از دست داده همین ترکیه که عضو ناتو هم هست به خاطر اس ۴۰۰ از آف ۳۵ صرف نظر کرد
کشورهای عربی هم به پوشالی بودن قدرت غرب پی بردن فقط مونده غرب زده های وطنی ما
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
کارایی تجهیزات روسی رو دیدیم در کشور ابر قدرت اوکراین برو نگاه کن ببین روسیه چقدر هواپیما هلیکوپتر تانک از دست داده در همین اوکراین بدبخت بعد میگی اف ۱۶ بده یا اف ۳۵ در ضمن ترکیه صرف نظر نکرد از اف ۳۵ از برنامه کنار گذاشته شد به خاطر خرید اس ۴۰۰ کل اروپا و ژاپن و کره با اون همه تکنولوژی خودشون التماس اف ۳۵ رو می کنند وخریدند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
مطمین باش غربزده های وطنی اخرین هستند
بهتر است پولیتیکو بگوید آمریکا دوست دارد جنگ اکراین چند دهه طول بکشد. مثل اینکه سودی که به جیب دولتمردان آمریکا رفته زیر زبان آنها مزه کرده است.
گور پدر اروپایی که صدایش درآمده و مردم اکراین که آواره و کشته شده اند.
لاوروف و مشاور زمستان سخت تیم سیاست خارجی ایران دقیقا مانند هم هستند! با زمستان سخت می خواستند المان و اروپا و امریکا را به التماس بیاندازند تا حسابی امتیاز بگیرند. حالا که خبری نبود و زمستان سخت تبدیل به تابستان سخت برای خودشان شده می گویند بیایید ملاقات و تفاهم و توافق کنیم! سنگ پا رو سفید شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
اروپا که به غلط کردن افتاده هیچ کدام از مقامات اروپایی در دور بعدی انتخابات رای نمی اورند چون صدای مردم درامده است
لاوروف و مشاور زمستان سخت تیم سیاست خارجی ایران دقیقا مانند هم هستند! با زمستان سخت می خواستند المان و اروپا و امریکا را به التماس بیاندازند تا حسابی امتیاز بگیرند. حالا که خبری نبود و زمستان سخت تبدیل به تابستان سخت برای خودشان شده می گویند بیایید ملاقات و تفاهم و توافق کنیم!
ننگ و نفرت بر روسهای جنایتکار که متعاقب ناکامی در جبهه های جنگ، شهروندان بی گناه اوکراینی را هدف حملات وحشیانه موشکی قرار میدهند.
پاسخ ها
رضا
| Canada |
۰۶:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
مرگ بر شیطان بزرگ و نوکرانش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
شعارزدگی + غربزدگی
در کمتر از ۵ سال روسیه تجزیه می شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
ارزو بر جوانان عیب نیست ولی خب بهش نمیرسن اکثرا
کی میگه روسیه تو هیچ جنگی شکست نخورده
1جنگ با نیروی دریای ژاپن نابودی ۸۰درصدی کامل نیروی دریای روسیه ازژاپن
2جنگ با افغانستان و آمار بالای کشته مجروح ودرنهایت عقب نشینی وشکست
3جنگ علم وتکنولوژی با آمریکا و درنهایت اعلام شکست
4 مقایسه تجهیزات وتسلیحات غربی با روسی نتیجه شکست
5 جنگ با آوکراین و درماندگی درجنگ و شکستی که هنوز به آن اعقراق نشده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
بهتر بود شکست های آمریکا رو هم یاد آوری داشته باشید

نبرد پرل هاربر که 70 درصد ناوگان دریایی آمریکا نابود شد

جنگ کره

جنگ ویتنام و در نهایت اعلام شکست و عقب نشینی

دشت طبس که به لطف خدا ناوگان آمریکا با شن نابود شد

جنگ سرد که شوروی توانست قوی ترین بمب اتم جهان را بسازد

جنگ افغانستان که آخرش شکست با حقارت و ذلت آمریکا

نبرد سوریه و شکست برنامه تجزیه منطقه
به اعتراف خود ترامپ هم 7 تریلیون دلار آمریکا هم از بین رفت
ناشناس
| France |
۰۷:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
شکست هیتلر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
جنگ اول چچن رو هم اضافه کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
امریکا چی؟ فکر کنم تو صد سال اخیر صد تا شکست تو کارنامش داره حتی از دمپایی پوشان طالبان شکست خورد
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
الان جزایر کوریل مال کی است ژاپن یا روسیه
غرب فقط در حد محک زدن پاتریوت به اوکراین سامانه دفاعی پاتریوت را خواهد داد چون هزینه فوق العاده ای نیز خواهد داشت...
جنگ و ویرانی باید به شهرهای روسیه کشیده شود تا روسها تکلیف پوتین را مشخص کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
تا الان که یک گلوله هم به طرف خاک روسیه شلیک نشده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
جراتش و ندارید غربزده عزیز. فقط شعار می دهید ولی روسیه عمل می کند
اگر ۳۰ موشک کروز اکراین ۲۹ فروند را رهگیری کرده باشد پس مشکل حل شده است پس این این انفجارها در کیف ترفه بازی بوده است
ارتش روسیه توان درگیری نداره عملا با طولانی شدن جنگ امکان فروپاشی روسیه وجودداره مثل جنگ افغانستان
نمی دانم چرا بعضی ها اینقدر غرب گدا هستند؟ پوتین و بایدن برای ما نباید فرق کند هر جا منافع ملی حکم کند همان دوست هست. فعلا روسیه این نقش را دارد و شاید ۵ سال آینده آمریکا. جنگ اکراین جنگ ایران نیز هست و اگر روسیه شکست بخورد ایران شکست خورده.
اصولا امریکا بیشتر از هشت سال نمی جنگه
اوکراین یه سیاه چالس که هر دو طرف دنبال خالی کردن توان طرف مقابل هستن. به نظرم طرفدار هیچ کدوم یک از طرفین نباشین چون هیچکدومشون بر مدار اخلاق حرکت نمی کنن بلکه دنبال منافعشون هستن.
پایان پوتین در انتخابات ریاست جمهوری در بیست و هفت اسفند هزار وچهارصد و دو رقم خواهد خورد و روسیه به مانند یوگوسلاوی دچار فروپاشی از درون خواهد شد سرنوشت اسلوبودن میلوسویچ در انتظار پوتین خواهد بود و فروپاشی روسیه به سود ایران و شیعیان جهان خواهد بود این نقش آخرالزمانی روسیه است که با فروپاشی پدیدار خواهد شد
غرب شعار می دهد روسیه عمل می کند.
سی تا کشور بعد از یکسال و اندی هنوز نتوانسته اند روسها را از خاک اکراین بیرون برانند.
اکراین بازنده بزرگ پیوستن به ناتو
کشوری که عمده صادراتش گندم و محصولات کشاورزی است کافی است یک بمب ضعیف هسته ای در ان منفجر شود تا صد سال اینده خالی از سکنه خواهد بود
مچم
جنگ اوکراین و روسیه تبدیل به یک جنگ فرسایشی خواهد شد ولی این دلیل بر هزینه بر بودن آن نیست ولی آمریکا هرچی تسلیحات اسقاطی از دوران جنگ سرد دارند را روانه اوکراین می کنند روسیه هم همین طور اگر روسیه یک قدرت پوشالی است پس آمریکا هم است پس چرا باید از این پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل ترسید
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر