بازدید 33503

با این نحوه «اطلاع رسانی» و «اقناع سازی» انتظار «تجمع و اعتراض» نداشتید؟!

شب گذشته برخی ازشهر‌های کشور شاهد تجمعات اعتراضی برای افزایش نرخ برخی از اقلام اساسی بود. در این تجمعات که شعار‌هایی درباره رویکرد دولت در حذف ارز ترجیحی و در پی آن گران شدن برخی از کالا‌ها و عدم پیش بینی تمهیدات لازم برای اجرای این اقدام بزرگ و حیاتی مطرح شد آن چه کاملا مشهود بود معضل «عدم اقناع سازی» و توجیه افکار عمومی بود که تا پیش از این بار‌ها تذکر داده شده بود.
کد خبر: ۱۱۱۸۵۱۰
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۵ 13 May 2022
تابناک : شب گذشته برخی ازشهر‌های کشور شاهد تجمعات اعتراضی برای افزایش نرخ برخی از اقلام اساسی بود. در این تجمعات که شعار‌هایی درباره رویکرد دولت در حذف ارز ترجیحی و در پی آن گران شدن برخی از کالا‌ها و عدم پیش بینی تمهیدات لازم برای اجرای این اقدام بزرگ و حیاتی مطرح شد آن چه کاملا مشهود بود معضل «عدم اقناع سازی» و توجیه افکار عمومی بود که تا پیش از این بار‌ها تذکر داده شده بود.

بر اساس متن قانون بودجه در بند ص تبصره یک این قانون حذفِ ارزِ ترجیحیِ کالا‌های اساسی را منوط و مشروط کرده است به جبرانِ پیشینیِ زیانِ رفاهِ مصرف کننده از طریق کالابرگ الکترونیکی به همراه امکان تهیه این کالا‌ها با قیمت شهریور ۱۴۰۰. همانگونه که در این متن دیده می‌شود تمهیدات پیشینی برای اجرای این کار مورد تاکید قرار گرفته است.

درباره اینکه این اقدام باید انجام می‌شد و نرخ ارزی که منشا فساد‌های بزرگی شده بود «بر روی کاغذ» دلایل زیادی وجود داشت و حدودا همه صاحبنظران درباره حذف آن اجماع داشتند، اما آنچه از تصویب و شروع این اقدام مهمتر است مرحله اجرا و آنچه در مرحله اجرا از همه اجزای آن مهمتر است «اقناع سازی و اطلاع رسانی» شفاف و صادقانه است که رفتار‌های اخیر رخ داده در جامعه و تجمعات شب گذشته در برخی از شهر‌ها نشان می‌دهد متاسفانه این جزء مهم کاملا مغفول واقع شده و تاکنون مسئولان نتوانسته اند در این مورد موفق باشند.

مشکل دیگر که در این روز‌های اخیر کاملا مشهود است بیان ادله و دلایلی از سوی برخی از مسئولان و افراد است که نه تنها در جهت اقناع سازی عمومی نبوده بلکه افکار عمومی را تحریک کرده و بیان چنان گفتار‌هایی را وهن به کرامت و منطق و نظام فکری هر فردی ارزیابی می‌کنند.

متاسفانه در این روز‌ها بار‌ها از مسئولان شنیده شده که قرار است فقط چند کالا اعلام شده دچار تغییر قیمت شوند و بقیه اجناس یا خدمات «حق گران شدن» ندارند و به طور مثال از سوی مسئولی گفته شده که مثلا گران شدن ماکارونی نباید موجب گران شدن نرخ کرایه تاکسی شود.
 
این سخنان درحالی بیان می‌شود که عموم جامعه کاملا واقف هستند که منطق و سیر کف بازار تابع هیچ کدام از این دستورات و باید‌ها و نباید‌ها نبوده و بلکه منطق و روال خود را دارد؛ لذا بهتر است هر مسئول و یا مقامی که قرار است به ابهامات و سوالات مردم پاسخ دهد در ابتدا خود گشتی در جامعه و کف بازار بزند و یا مایحتاج زندگی را خودش تهیه کند یا با یک ماه حقوق کارگری گذر ایام کند که کاملا بر این روند و سیر کف بازار واقف شود تا بتواند هم تصمیم شفاف تری اتخاذ نماید و هم اینکه بتواند افرادی را که نسبت به نتایج مثبت این طرح شک و شبهه دارند بهتر قانع نماید.

یا دیده می‌شود که برخی از افراد که سعی دارند این طرح را برای دیگران تشریح نمایند به تفاوت قیمت ارزی یارانه پرداختی آن در دولت‌ها اشاره می‌کنند که همین امر هم با توجه به افزایش و تغییرات قیمت ارز در چند روز اخیر بسیار مورد انتقاد افکار عمومی واقع شده و طرح چنین دلایلی را از سوی برخی از فعالان فضای مجازی نپسندیده و نسبت به آن واکنش‌های منفی بروز داده اند.

یا شنیده می‌شود که مسئول یا فردی گلایه‌های فعلی مردم از اوضاع اقتصادی راغیر واقعی دانسته و معتقد است که، چون در ایام تعطیلات جاده‌ها شلوغ می‌شود و یا، چون حدودا هر خانواده ایرانی یک خودرو دارد پس گلایه و ابراز نگرانی از اوضاع اقتصادی عملی مبتنی بر اطلاعات غیر شفاف از سوی برخی افراد خارج از کشور بوده باید مردم عاقلانه‌تر تصمیم بگیرند.

یا همچنین گفته شده که یکی از دلایل اجرای این طرح این بوده که بر اساس آمار مقامات رسمی و گفته یکی از نمایندگان مجلس ، حدودا فقط ۲۰۰ نفر ذی نفوذ ، از مواهب ارز ترجیحی بهره برده اند و بیشترین سود از این ارز نصیب آنان شده است درحالیکه این دلیل و توجیه این ابهام را پررنگ‌تر کرده که دستگاه‌های نظارتی و بازرسی عریض و طویلی که در کشور وجود دارند چگونه نتوانسته اند در این سال‌ها بر این امر نظارت کرده و افراد را تحت تعقیب و پیگیری قرار دهند.

یا دیده شده که در همین چند روزی که از اجرای طرح گذشته و پرداخت یارانه‌ها و تغییر قیمت‌ها آغاز شده بسیاری از خانواده‌ها به علت نقص اطلاعات بانک‌های اطلاعاتی موجود که دهک بندی‌ها بر اساس آن رخ داده دچار مشکل شده اند و هنوز تنوانسته اند مسیر یا راهی برای رفع این نقیصه پیدا کنند.
 
یا تناقض هایی دیده و شنیده می شود که از لابه لای سخنان برخی از مسئولان عیان می شود.در حالیکه یک مسئول فروش نفت و دریافت ارز آن را در بهترین سطح بیان می کند و مسئول دیگر از اوضاع مناسب ذخیره ارزی حرف می زند مقام یا نماینده دیگری در توجیه اجرای این طرح سخن از کمبود منابع ارزی به میان می آورد و افکار عمومی را با تناقض و ابهام جدید روبرو می نماید.

خلاصه اینکه آنچه در این چند روز و قبل از آن دیده می‌شود که متاسفانه اجرای این طرح و از همه مهمتر نظام اطلاع رسانی و دستگاه‌های توجیه کننده علی رغم اینکه تازه فعال شده اند هنوز نتوانسته اند به ابهامات و سوالات متعددی که برای چنین طرح کلانی وجود دارد به خوبی پاسخ دهند که تایید کننده این ادعا نظرسنجی مهمی است که از حدود یک هفته پیش بر روی سایت «تابناک» وجود داشته و حدود 83 درصد رای دهندگان نحوه اطلاع رسانی دولت درباره حذف ارز ترجیحیدر حد «خیلی کم» اقناع کننده دانسته اند.
 
با این نحوه «اطلاع رسانی» و «اقناع سازی» انتظار «تجمع و اعتراض» نداشتید؟!
 
 
لذا اینکه ما هر روز شاهد یک رفتار نامناسب و یا حتی تجمعات اعتراضی در برخی از نقاط شهر‌ها باشیم شاید به دلیل همین اهمال کاری ها بوده که شایسته است سریعا نسبت به رفع انان اقدام شود.

اما باید چه کرد که عموم مردم رفتار بهتری در همراهی با این طرح نشان دهند؟

آنچه به ذهن متبادر می‌شود این است که برای پاسخ به این سوال و همراهی بهتر مردم چند «نباید» و «باید» وجود دارد.

نخست اینکه «نباید» مسئولان گرفتار بازی‌های سیاسی شده و همچنان درگیر رقابت و تضاد با دولت گذشته باشند  و نباید به فکر این باشند که قبل از اجرای موفق این طرح به فکر نمایش دادن با آن باشند و تصمیماتی که اتخاذ نمایند بر امور ایجابی استوار باشد و توصیه عالمان دینی را فراموش نکنند که یکی از اموری که اقدامات خوب را زایل می‌کند این است که تصمیمات و اقدامات بر اساس «لا لحب علی (ع) بل لبغض معاویه» باشد یعنی تصمیماتی را نگیرند که از جنس «بغض به معاویه» باشد نه «حب به علی» .

دوم اینکه «نباید» در برابر هر اعتراض و تجمعی واکنش غیر صبورانه در پیش گرفت، چون در شرایط موجود عموم مردم دارای ابهامات و گلایه‌هایی هستند که قطعا برخورد‌های غیر صبورانه پاسخ مناسبی به این سوالات نخواهد بود.

سوم اینکه «نباید» اجرای این طرح را بر پایه ادله‌های سطحی و جناحی تبیین کرد و «باید» توسط کارشناسان توضیحات عمیق و مستند و مستدل و آینده نگرانه‌ای بیان گردد تا مردم نسبت به آن واکنش بهتری داشته باشند.

چهارم اینکه «باید» اطلاع رسانی سریع و یکپارچه و به هنگام و البته صادقانه و شفاف در سرلوحه کار قرار گیرد که انتخاب سخنگوی واحدی که روزانه و در ساعت مشخصی به مردم گزارش دهد می‌تواند راهگشا بوده که ابهامات و سوالات و مشکلات مردمی که هر روزه مطرح می‌شود توسط این سخنگوی واحد سریع و صریح پاسخ داده شود.

پنچم اینکه «باید» بر اجرا کنندگان دستورات و تصمیمات نظارت دائمی وجود داشته باشد و نباید با هیچ مسئول و مقامی در هیچ سطحی که نسبت به انجام وظایف محوله کاهلی نشان داده مماشات گردد و هیچ فردی نباید تصور کند این شرایط ویژه می‌تواند حاشیه امنی برای یک وزیر یا مدیرکل یا مقام محلی باشد.
 
ششم اینکه موضوع مذاکرات هسته ای و تعیین تکلیف آن و همچنین اطلاع رسانی از آخرین تحولات مرتبط با آن که تاثیر مستقیمی بر بازار ارز دارد «باید» مورد توجه جدی قرار گیرد.
 
و آخر اینکه باید «مردمی بودن با رعایت تمام اجزای آن» رعایت شود. این نکته که از همه مهمتر است می‌تواند در همراهی مردم تاثیر فراوانی داشه باشد. چون وقتی مردم ببینند که مسئولان و مقامات هم مانند آن‌ها برای مایتحتاج زندگی خود در این شرایط ویژه دچار زحمت و مشکل شده اند قطعا بهتر همراهی خواهند کرد.

رهبر انقلاب در نخستین دیدار که با رییس جمهور و اعضای کابینه دولت سیزدهم در شهریور ماه سال گذشته داشتند نکاتی را در باره جنبه‌های مردمی بودن مسئولان مطرح کردند. ایشان خطاب به اعضای دولت گفتند:

«یک جلوه‌ی دیگر، مسئله‌ی اتّخاذ سبک زندگی مردمی است؛ بی‌تکلّف بودن در ممشیٰ و منش، دوری کردن از منش‌های اشرافیگری و از موضع بالا به مردم نگاه کردن و مانند اینها؛ این هم یک جلوه‌ی دیگری است از مردمی بودن که از این منش‌های اشرافیگری که معمول است در دنیا، و همه‌ی دولت‌ها و مسئولیّتها و مسئولین مبتلا هستند به این جور نگاه به مردم، به این جور روش زندگی، باید اجتناب کرد.

حرف زدن با مردم و مشکلات را و راه‌حل‌ها را با مردم در میان گذاشتن هم یکی از جلوه‌های مردمی بودن است. مسائلتان را با مردم مطرح کنید. یک وقت مشکلی وجود دارد، راه‌حلّی [هم]وجود دارد. البتّه سعی کنید حرف زدن شما موجب یأس مردم نشود که بعضی بی‌توجّهی میکنند به این نکته و حرف نامناسب و خلاف واقع میزنند که موجب ناامیدی مردم میشود؛ نه، هر مشکلی راه‌حلی هم دارد. با مردم در میان بگذارید، با مردم حرف بزنید، از مردم کمک بخواهید در موارد مختلف، هم کمک فکری، هم کمک عملی. در یک جا‌هایی یک خطایی اتّفاق می‌افتد -خب همه‌ی ما‌ها اشتباه میکنیم دیگر؛ خطا در کار ما‌ها کم نیست- از مردم عذرخواهی کنید؛ صریحاً [بگویید]این اشتباه شده، از مردم عذرخواهی کنید. مردمی بودن این جهات مختلف را دارد. گزارش خدمات خودتان را هم به مردم بدهید؛ گزارش صادقانه، بدون مبالغه، بدون بزرگ‌نمایی؛ صادقانه [بگویید]این کار‌ها را انجام داده‌اید. مردمی بودن این‌ها است؛ این‌ها جهات مختلف مردمی بودن است.

امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در این فرمان بسیار مهمّ حکومتی‌شان به مالک اشتر به همه‌ی این چیز‌ها پرداخته‌اند؛ توصیه میکنم که دوستان مراجعه کنید، نگاه کنید، این فرمان را ببینید. در همین زمینه عبارت ایشان [این است:]فَلا تُطَوِّلَنَّ -یک احتمال هم فَلا تَطولَنَّ، یا فَلا یَطولَنَّ- اِحتِجابَکَ عَن رَعِیَّتِک؛ از مردم در مدّت‌زمان طولانی غایب نباش. البتّه مسئول نمیتواند دائم بین مردم باشد، امّا در برهه‌هایی باید حتماً در میان مردم حاضر باشید. لا تُطَوِّلَنَّ، طول نده احتجاب از مردم را. بعد در این مورد چند جمله بیان میفرمایند، بعد میفرمایند: وَ اِن ظَنَّتِ الرَّعِیَّةُ بِکَ حَیفاً فَاَصحِر لَهُم بِعُذرِک؛ اگر چنانچه یک گرهی در ذهن مردم پیدا شد، یک شبهه‌ای در ذهنشان نسبت به تو پیدا شد، بیا عذر خودت را با مردم درمیان بگذار، صریحاً با مردم حرف بزن، صحبت کن. ببینید، اصلاً رابطه‌ی حاکم و مردم یک رابطه‌ی این جوری است؛ رابطه‌ی برادرانه است، رابطه‌ی دوستانه است. وَ اَعدِل عَنکَ ظُنونَهُم بِاِصحارِک؛ (۱) اگر شبهه‌ای دارند، با این سخن گفتنِ خودت و حرف زدن خودت، و بیان خودت، شبهه را از ذهنشان برطرف کن. این توضیحی [بود]در مورد مردمی بودن؛ بنابراین سعی کنید این‌ها را واقعاً داشته باشید؛ همه‌ی بخش‌های مختلف، این خصوصیّت را داشته باشند.

مسئله‌ی بعدی عدالت‌ورزی است که خب اساس حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی بر اقامه‌ی عدل است، کما اینکه اساس همه‌ی ادیان بر اقامه‌ی عدل است. خدای متعال میفرماید که ما پیغمبران را فرستادیم، کتاب‌های آسمانی را فرستادیم، لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط؛ اصلاً برای اینکه مردم قیام به قسط کنند و جامعه، جامعه‌ی عدالت‌آمیز باشد. خب ما در این زمینه‌ها عقبیم، خیلی باید کار کنیم، خیلی باید تلاش کنیم. به نظر من هر مصوّبه‌ای که شما تصویب میکنید، هر لایحه‌ای که در دولت تنظیم میکنید، هر بخشنامه‌ای که خود شما در دستگاهِ خودتان صادر میکنید، یک پیوست عدالت باید داشته باشد؛ باید مراقب باشید این روش، این کار، این دستور، ضربه‌ای به عدالت نزند، طبقات مظلوم را پایمال نکند؛ این مراقبت باید همیشه باشد؛ حالا یا با یک پیوست مکتوب یا بالاخره از لحاظ نوع تنظیم جوری باشد که این طور باشد»

از قدرت استدلال یکی از توانایی‌های ارزشمند شناختی است که انسان‌ها با بهره‌ی هوشی بالا توانایی استفاده از آن را دارند. افزایش قدرت استدلال یکی از چالش‌های همیشگی جامعه است. این توانایی در زندگی روزمره، در ارتباط با اطرافیان و همچنین در محیط کاری می‌تواند بسیار به فرد کمک کند.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۲۱۰
انتشار یافته: ۵۹
اگر چند ملیون اتباع خارجی که اکثرا غیر مجاز هستند و مشکلات مختلف اقتصادی و اجتماعی و حتی امنیتی برای کشورمان درست کردند و از یارانه نان و بهداشت و مدرسه و... استفاده میکنند و هیچ تعهدی نسبت به ایران ندارند را بیرون کنند بخشی از مشکلات حل میشود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
پس " رافت اسلامی" چه میشود؟!!!! به مردم خودشان که بقول نمایندگانشان نان را باگرو. گذاشتن کارت ملی میخرند و روغن را با قاشق سخت می گیرند...بخاطر دوتار مو هیاهو راه میاندازند که خدمات باینان ندهید و هر روز یک جور روی اعصاب مردم میروند بعد مرغ همسایه برایشان غاز و دایه مهربانتر از مادر می شوند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
!اتباع باید باشند برای عزیمت به سوریه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
بنده خدامشکلات کشورروول کردی چسبیدی به اتباع خارجی،به قول معروف میگن گربه دستش به گوشت نمیرسید میگفت بومیده.نکنه توهم همدست همینایی
تابناک عزیز

این وسط حرف چه کسی را باور کنیم ؟

حرف شمارو که میگین دیشب چند جا اعتراض بوده و یا حرف اون نماینده حتما منتخب ملت فهیم و غیور ( با رای خیلی بالا یعنی حدود دو یا سه میلیارد نفر ) که گفته اصلا هیچ اعتراضی نشده و همه اینا فیلمهای ساختگی هستش و اتفاقا مردم از گرانی بسیار خشنود هستن ؟!

کی این وسط راست میگه ؟

شما یا اون نماینده خیلی و بیش از حد محترم ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
حرف وحیدی وزیر کشور رو گوش کن که گفته : همه چی آرومه و اینترنت قطع نشده اونجا !!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
۱۵:۳۳ عزیز !
این بنده خدا شب و روز در حال سجده و عبادت خالصانه است .
برای همین اطلاع دقیقی نداره از اوضاع
تمام راه ها و فرصت ها تمام شده . حل مشکلات ایران فقط یک راه حل داره
رئیسی میگفت این دولت معیشت مردم رو به برجام گره نمیزنه .
حالا یه هفته است داره گرونی آرد و روغن رو گره میزنه به جنگ پوتین با اوکراین
درود
تو محاسبات دولت...برای هر خانواده چهار نفره

ماهانه یک مرغ یک روغن یک و نیم کیلو تخم مرغ و یک قالب پنیر...در نظر گرفته آمد اما تا آنجا که من خبر دارم این اقلام فقط تو دهک ضعیف هفته‌ای مصرف می شود...وای به حال دهکهای متوسط که مثل ما که هفته‌ای دو تا مرغ و دو کیلو تخم مرغ ..و غیره ..مصرف می کنیم...چند بار غذای آماده می خریدم...
وقتی روغن و شیر و مرغ و تخم مرغ گران بشه تمام مجموع بالای آنها هم گران میشه
مثل فرآورد های آنها
مثل کیک و بیسکوییت و کنسول... هزاران قلم کالای که مواد اولیه آنها آن چهار قلم است...
دولت سردرگم حراف
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
آقا ببخشید من اشتباهی حرف مطلب شما را منفی زدم عذر خواهی می کنم با سخن شما بسیار موافقم
خدا از اونی که در حق این ملت مظلوم ظلم میکنه نگذره
تا کسی در هر زمینه ای، سواد و معلومات لازم را نداشته باشد،نمیتواند دیگران را قانع کند.
طرف معاون وزیره،اومده تلویزیون میگه خط فقر ۵ تومنه.آخه این کی میتونه مردم رو قانع کنه؟
زندگی توام با رفاه مانند زندگی مردم در کشورهای عربستان و امارات و کویت و قطر حق مسلم مردم ماست
ضعیف ترین و ناکارآمدترین دولت در طول این ۴۳ سال گذشته همین دولته
تلویزیون و مسوولین دست از مغالطه بردارند. مدام ادعا میکنند که کالاهای گران شده (بخوانید با دستور آقای رییسی) در بازار به اندازه کافی موجود است. در حالیکه این موضوع اصلی نیست، موضوع اصلی گران شدن رسمی چند برابر کالاهاست که تناسبی با درآمد عموم مردم ندارد. این خود سرآغاز گران شدن زنجیره وار همه مایحتاج مردم ستمدیده ماست.
حداقل از سال 90 به این سو رسانه های رسمی کشور , نهاد اجرایی و ارکان انرا زیر ضربه انواع اتهامات از جمله جریان انحرافی' تجمل گرایی , غربگرایی بی برنامه گی رانت خواری, و عافیت طلبی گرفته اند اکنون انتظار نداشته باشید ملت به راحتی به برنامه های نهاد اجرایی اطمینان کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
احسنت
شب خوابیدیم صبح بیدار شدیم دیدیم قیمت ماکارانی ۳ برابر شده .
رئیسی
کو اطلاع رسانیت ؟!
سلام مردم شریف ایران. به قصد اقناع شما می خواهم بدانم آیا مشکلی با گرسنگی و فلاکت ندارید؟ خوب خدا رو شکر که قانع شدید.
دولتی که خودش از هیچی خبر و اطلاع نداره چی جوری میخواد برای مررم اطلاع رسانی کنه ؟
بعد از چهل سال نماینده ای در مجلس داریم که مردم را احمق فرض می کند و می گوید ۹۰٪ دنیا با کوپن و جیره بندی زندگی می کنند. مردک فکر می کند مردم‌ مثل خودش از پشت کوه امده اند. انقلاب کردیم که این ها نماینده شوند؟؟؟
شکم گشنه اقناع نمیفهمه
حالا کجاش دیدی
بازنشسته هستم با حقوق ۱۲ میلیوتی و خونه اجاره ای و بدون ماشین و ۳ فرزند بیکار تحصیل کرده...اما از نظر سازمان هدفمندی بنده دهک ۱۰ هستم و برادر میلیاردر من که شغلش آزاده نیازمند!
دیر یا زود این وضعیت تمام میشه.
مردم گرسنه اند . مردم بی کارند . مردم در فقر به سر میبرند .
اعتراضات را به اطلاع رسانی و اقناع ربطی ندارد .
گرانی ها دلیل قانع کننده ندارد
اطلاع رسانی شکم مردم را سیر نمیکند و برای مردم معیشت نمیشود
دولت و مجلس هم یکدست شد تا مردم بیچاره تر بشن چرا نمی توانید تصور کنید یک نفر در ایران دیگه حتی نمی تونه با ماهی 6 میلیون پول غذاشو بده این چه کابوسیه
گرانی ها کار دشمنه کار تحریم های آمریکا ما داریم دفاع میکنیم هرکی اعتراض کنه خیانت کرده به کشورش دشمن شاد کن نباشیم
اولین نکته مهم بعد ازاطلاع رسانی و ایجاد گفتمان مردمی این است که باید مبلغ یارانه قطع شده در حلقه توزیع قبل از قطع باید مستقیم به حساب مردم ( به صورت غیر قابل برداشت ) واریز شود تا نگرانی مردم کمتر شود در قضیه بنزین با فاصله پرداخت شد در قضیه اخیر هم تقریبا همزمان که بهتر بود از چند روز قبل انجام میشد
البته همه شعار ها بر ضد دولت نبود بعضی هاش جاهای دیگری را که اصلا پاسخگو هم نیستند هدف گرفته بود.
بحث اطلاع رسانی نیست. بحث عاقل شدن مردم هست که ۱ دهم هزینه های زندگیشون هم تامین نمیشه. اینم از جراحی اقتصادی
فقط امکان تهیه با قیمت شهریورماه 1400 رو عالی اومدن.. اصلا امکان تهیه ش نیست چون تو بازار وجود نداره، قیمت شهریور 1400 رو خدا بیامرزه به همراه روحانی.
قربونت برم کار از این حرفها گذشته است. عده ای رانت خور پشت تحریم ها پنهان شده و ملت را در حال چاپیدن هستند وبه ملت مقاومت را توصیه می کنند!
مسئله رو نپیچونید.اقناع سازی هم فایده مداره ما با اصل گرونی ها، با وعده های پوچ و با کاهش قدرت خرید مشکل داریم. حالا میخواید قانعمون کنید که چی؟
ظاهرا ابراهیم رییسی هم مثل حسن روحانی، صبح جمعه از قضایا مطلع میشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
قیمت جدید ماکارانی رو صبح عید فطر فهمید
حکومت افغانستان روسیه آمریکا کره شمالی و جنوبی و خلاصه همه کشورها برپایه عدل است.
دلارها را به چه کسانی دادند؟
اسمشان را اعلام کنید
و بعد پولها را پس بگیرید.
دولت باید تمرکز ویژه ای برای بهبود وضع معیشت مردم مخصوصا اقشار آسیب پذیر داشته و کاهش فساد داشته باشه. درسته جراحی اقتصادی درد داره اما هرچقدر این اصلاحات به تاخیر بیفته وضع مردم بدتر میشه و اعتراضات در آینده ممکنه شدیدتر بشن.
آیا وقت آن نرسیده است که حزب الله لبنان و انصارالله یمن به گرسنگان ایرانی کمک کند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
وقت آن است که برادران دینی ما در یمن برایمان لنگ
و نان خشک بفرستند
گفتمان دولت ها برای توجیه تصمیمات اقتصادی، سیاسی و . . . همیشه گفتگو از موضع قدرت بوده و هیچوقت در صدد تشریح دلایل تصمیمات متخذه و طرح های در دست اجرا مانند تصمیمات اقتصادی اخیر و حذف یارانه کالاهای اساسی، طرح صیانت، عملیات و کمک های نظامی برون مرزی برای مردم، بر نیامده اند. ترجمه خودمانی صحبت های مسئولین که در لفافه یا صراحتاً بیان داشته اند همان "آش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته" معروف است و یا اینکه مانند وزیر کشور و استانداران استان های مختلف، اعتراضات را از بیخ و ین تکذیب کرده و می گویند همه چیز آرومه ماچقدر خوبیم!
شما را به خدا دست از سر ما بردارید
اجاره خانه را سه برابر کرده صاحبخانه حالا من چکار کنم؟ وزیر محترم کشور اعلام کردند فقط چهارقلم گران‌می‌شود ولی آیا در عمل این‌ چنین است؟ من بازنشسته هستم هنوز تامین‌اجتماعی افزایش حقوق را اعلام نکرده؟ دوستان می‌گویند کلاس زبان در جهاد دانشگاهی قبل از این چهارصد هزار و الان ششصد و هشتاد هزار تومان شده و...... مردم حق دارند ناراحت باشند و اینکه امنیتی برخورد شود درست نیست مشکلات را ریشه ای باید حل کرد.
تابی جون یک چیز بنویس که خودت باور داشته باشی از این دولت با این سیستم هیچی بر نمی اید برای همین مسٸولین داستان تعریف می کنند؟که ادم شاخهایش می زند بیرون....؟فکرمسٸولین.....مگر فکر هم می کنند.!!!!؟؟؟
متاسفانه ما در ایران به ریال دریافت میکنیم و به دلار پرداخت ،دوم اینکه هر اعتراض رو برای سست کردن نظام تعریف میکنند،سوم هیچ راهی برای انتقاد از دولت نگذاشتند نه رفراندم نه همه پرسی
بازم دم تابناک گرم واقعیت جامعه رو میبینه، خبرگزاری های دیگه مثل فارس و... کلا بایکوت کردن
با افزایش قیمت دلار از 25 به 31 تومن
هزینه یارانه چند ماه مردم دراومد
در صورتیکه باید کاهش پیدا میکرد
پس اینا همش بازیه
مرتب مالیات ها اضافه میشه و یارانه ها حذف میشه
و منابع عظیم این کشور نصیب عده‌ای خاص و یا منافعی خاص
اینهمه سال دویست نفر میلیاردر دلاری شدند بدون اینکه شناسایی شده و تعقیب قضایی شوند ؟ پس این دستگاههای عریض و طویل قضائی و امنیتی کجا بودند ؟
اگر صد سال پیش وضع مردم یک کشور ثروتمند رو درنظر بگیریم وضعشون از مردم امروز ما بدتر بوده. باید پرسید که چرا اون کشور به وضع معیشتشون اعتراض نمیکردند و برخی مردم امروز ایران اعتراض میکنند؟ چون برخی از مردم ما درست یا غلط فکر میکنند که وضعشون میتونه خیلی بهتر بشه و مقصر فقط مسئولان هستند.
حالا این وسطه که نقش رسانه های غربی خیلی پررنگ میشه. اینکه چجور بتونن روی افکار مردم تاثیر بگذارن. مثلا همین الان در کشورهای اروپایی هم به خاطر جنگ اوکراین قیمت مواد غذایی و سوخت بالا رفته. اما اینجور خبرها بسیار کم در رسانه های غربی فارسی مطرح میشه و عمدتا روی این مانور میدن که وضع کشور ما بده و همه اش هم به خاطر مسئولانه. البته نه اینکه مسئولان بی تقصیرند اما همه تقصیر داخلی نیست و همه تقصیر داخلی هم مسئولان نیستند مردم هم به دلایل مختلف مقصرند.
البته باید توجه داشت که مساله فقط اقتصادی نیست. برخی به دلایل دیگه دنبال تغییر حکومت هستند و از هر جریانی استفاده میکنند. بنابراین راه حل مشکل دو چیزه. یکی اینکه اصل مشکلات اقتصادی، ازدواج جوان و غیره حل بشه. در کنارش قدرت رسانه ای هم مهمه.
مثلا یک موضوع مهمی که وجود داره بحث نیازهای جنسی جوانانه. متاسفانه بعد از چنددهه هنوز مسئولان نتونستند نه ازدواج به موقع رو برای بخشهایی از جامعه گسترش بدن و نه راه جایگزینی مثل ازدواج موقت رو با روش درست و به روز جابندازن. اینجوریه که رسانه های غربی از این موضوع خیلی استفاده میکنند و با جاذبه های جنسی جوانان رو جذب میکنند.
سلام همه توجیه آقایان هم این است که فقط همین چند قم اجناس گران می شود
ایا سس که همه مواد آن تخم مرغ و روغن است گران نمی شود؟ سوسیس و کالباس چطور
نان بربری که تادیروز تخم مرغ شانه ای 40 هزار برروی نان پخش می کرده قیمتش فرق نخواهد کرد شیرینی و کیک وبسیکویت چطور سیل جدید گرانی به راه خواهد افتاد.
مردم نگران این هستند.
مثلا یارانه دارو را گفته اند به حساب بیمه ها واریز ومردم گرانی دارو ندارند به داروخانه سر بزنید ببینید بخاطر مشکل سامانه و نسخ الکترونیک چند درصد مردم مجبورند همین الان هم دارو را آزاد حساب کنند؟
دولت فقط روی پر کردن خزانه حساب کرده نه اسایش و ارامش مردم
واقعیت این است که دولت بدون علم و دانش وارد هدفمندی یارانه هاشده است که ضرر آن بیشتر از نفعش است
دولت بخیال خودش می خواهد با شناسایی نیازمندان و دهک بندی آنها اقدام به پرداخت یارانه کند و کسی نیست به او بگوید که تو وقتی قدرت شناسایی چند تا کارخانه را نداری که ببینی در گرفتن یارانه و توزیع آن چکار می کنند چگونه می خواهی نیازمندی ۷۰ میلیون جمعیت را شناسایی کنی که بسیار مشکل تر است و آیا می خواهی چه مقدار برای آن هزینه کنی؟
من فردی را می شناسم که صاحب ۳ خانه است و یارانه به تعلق گرفته و فرد دیگری که در درآمد خود مانده است یارانه تعلق نگرفته است
این افراد یکی و دو تا نیستند که دولت بخواهد یارانه آنها را برقرار کند بلکه میلیونها نفر هستند که باید شناسایی شوند و هزار سوراخ و سنبه برای دورزدن آن وجود دارد و یقیناْ با مشکل و اعتراض مواجه خواهد شد
خوب حالا که ای دولت تصمیم اشتباه گرفتی و مثل بنزین که یکشبه سه برابر شد روغن را ۵ برابر کردی و افتخار می کنی که ما از قبل اعلان کردیم و اتفاقاْ خوب که نشد بدتر هم شد و با هجوم مردم برای خرید روغن مواجه شد بیا و صادقانه برخورد کن
صادقانه یعنی همان مبلغ یارانه ای را که برای روغن می دهی بطور مساوی بین همه چه نیازمند و چه غیر نیازمند تقسیم کن هر چند که کار دولت این نیست که بین مردم پول تقسیم کند
دولت به معنای کارگزار است یعنی هر کجا که برای بخش خصوصی صرفه اقتصادی ندارد وارد و زمینه های اشتغال و کاستی ها را فراهم کند و یارانه ها را در این مسیر خرج کند
در مسیر درمان و تامین درمان و در مسیر جاده سازی و رفاه عمومی و کارهایی که باعث شود فعالیت های جامعه با قوانین و کنترل با سلامت به حرکت خود ادامه دهد و موجب شکوفایی و اشتغال شود و نیازمندان و فقیران از طریق کار و اشتغال در یک محیطی که کمترین فاصله طبقاتی وجود دارد نیازهای خود را برطرف کنند و کنترل این فاصله طبقاتی هم به عهده دولت است تا از طریق شناسایی مقدار درآمدها از آنها مالیات و در مصرف عمومی خرج کند
اقناعمون کنن که کم تر بخوریم؟
زودتر تکلیف توافقم معلوم کنی
چرا ما عادتکردیم به همه چیز ایراد بگیریم چه خوب چه بد به نظر میرسه دولت از عمد یک دفعه ااین طرح اجرا کرد تا افراد زیادی که ممکن بود این طرح خنثی کنند فرصت نداشته باشند وسو استفاده نشه ومردم برای خرید اجناس ازدحام نکنند و شرایط بدتر نکنه البته این طرح را بصورت رمزی رهبر اعلام کردند وگفتند دولت کاری های می خواهد انجام دهد مردم با دولت همراهی کنند دو اینکه قبل از گرانی کالاها پولش را تو قلهک مردم ریختندواز این بابت دیگه جای اعتراضی نمی ماند من نمی دانم برای چی مردم اعتراض کردن چه توجیهی داشتن چرا اینقدر مردم لوس می کنید وچرا شما هم الکی دنبال ان شروع تفسیر بی مورد می کنید این افرادی که اعتراض کردند در هر صورت اعتراض می کردند چون هدفشان فقط اعتراض است انهم به همه چی
چرا مردم خبردار نکردید مگر خبردار می شدند چیکار می خواستند بکنند می خواستند بریزند تو فروشگاهها بلوا کنند منی این کامنت را می نویسم خودم معترض هستم ولی این اعتراضات خیابانی اصلا مورد نداشت اولا چیزی از این طرح عاید ما نشده وبه خاطر داشتن یک خانه ویک خودروی ایرانی ده سال پیش وچند تومان پس انداز جز دهک دهم حساب شدیم در صورتیکه اصلابا دهک دهم قابل قیاس نیستم مثلا من با یک خودروی ده ساله ایرانی که چند سال می خواهم انرا عوض کنم نمی تونم ونه در قرعکشی برنده میشم ونه پول یک خوروی بازار ازاد دارم باید با کسی که خانه چند صد میلیاردی داره وخوروهایش به اندازه قیمت خونه من است با من بازنشسته با حقوق 7. هشت ملیونی ویک دختروپسر دانشجو ودم وبخت یکسان تلقی بشم انوقت حقوق من را ده درصد افزایش دادند ولی هزینه هارا ده برابر کردند این کجایش کار درستی است دولت می تونست این پول به حقوقها ی کار مندان وکارگران وباز نشستگان اضافه می کرد چون هزینهایشان ده برابر شده وتازه این گرانی جدید هزینه هایشان بالاتر هم خواهد برد انوقت یک چیز کمی به حقوق در حد ده درصد اضافه بشه خیلی کم وانهارا فقیر تر از گذشته خواهد کرد بقیه را که کار دولتی نداشتند یارانه می داد من شخصا اعتقاد دارم با توجه به اینکه دولت برای هفتاد میلیون ایرانی یارانه داده یارانه ها جای دیگری غیر از مردم میرسه کسان دیگری یارانه می گیرند من باز نشسته وخیلی از افرادی مثل من یارانه نگرفتند در صورتیکه گرد ما هم به پای دهک دهم نمی رسد
کدوم دولت!!!!!
دولت خیلی وقته مرده، کسی نیست جنازشو برداره فقط
اگر به جغرافیای اعتراضات در چند سال اخیر نگاه کنیم مناطقی را می بینیم که از طرحهای انتقال آب داغدیده هستند ریزگردها که از اثرات طرحهای انتقال آب خوزستان به فلات مرکزی است امان مردم را بریده است طرحهای انتقال آب بر اقتصاد و محیط زیست و سلامت مردم تاثیر گذاشته است این طرحها اکثرا توسط دولتهای قبلی طراحی و اجرا شدند و انتظار مردم این است که عوامل این طرحها مورد محاکمه قرار گیرند
کی به نظر مردم اهمیت میده؟ همینه که هست. نمیخواین از ایران برین همه تون. برین ترکیه سیسمونی بخرین. تازه کنارش آپارتمان هم جایزه میدن بهتون
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل