به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا جعفری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر سیما افزود: این عدد ممکن است افزایش پیدا کند و با توجه به اینکه بررسی و تأیید و پالایش نهایی در این حوزه روزانه در حال شکل گیری است، پیش بینی میکنیم این عدد افزایش پیدا کند.
وی گفت: در بررسی اولیه شروطی که برای بحث ثبت نام در خصوص بحث فرم «ج» شان و شرط سکونت است مورد بررسی قرار میگیرد و این مسکن، حمایتی و برای اقشاری است که از تسهیلات و حمایتهایی که در حوزه بحث مسکن بوده است برخوردار نبودند و بر اساس قانون اساسی ماده ۳۱ دولت موظف مسکن مناسب برای اقشار مختلف جامعه تأمین کند.
جعفری ادامه داد این نگاه تأمین مسکن بر اساس قانون و بر اساس ظرفیتی است که هموطنان عزیز برای یک نوبت از این تسهیلات و این بسته حمایتی باید بهرهمند شوند و بعد از اینکه این پالایش انجام میشود در مرحله اول اطلاع رسانی میکنیم به آن متقاضیانی که وارد مرحله ثبت نام نهایی شدند و باید افتتاح حساب کنند و واریز وجه نقدی اولیه شان داشته باشند که این مراحل پشت سر هم انجام میشود.
وی گفت: این روند بستگی به مشارکت شهروندانی دارد که تأییدیه اولیه شده و به آنها پیامک داده شده باشد مبنی بر اینکه بروند و در بانک افتتاح حساب بکنند و وجه آورده متقاضی وارد اعتبار و حسابشان در بانک شود.
جعفری اعلام کرد: معمولا ًسه بار پیامک میدهیم و بر اساس دوره زمانیای که دعوت میشوند عزیزان که به بانک مراجعه کنند و بعد از سه بار پیامک معمولاً یک ماه تا یک ماه و نیم دوستان باید اقدام کنند و در غیر این صورت از سامانه حذف میشوند.
وی تاکید کرد: دولت تمام اهتمام خودش را برای ایجاد زمینه تولید مسکن و استفاده از ظرفیت مسکن برای هموطنان نیازمند در این طرح دنبال میکند و ما در هر صورت چهار میلیون مسکنی که در وعده دولت مطرح شده، تکلیف اولیه ماست و با توجه به برنامه ریزیهایی که انجام شده و مدیریت زمین در سطح کشور، امیدوار هستیم که ان شاء الله بتوانیم بر اساس برآوردهایی که هست، تحقق یابد و نیاز اولیه ما بر اساس تعداد خانوار و تعداد پیش بینی ازدواجهایی که انجام میشود و تعداد سکونتهایی که نیازمند است برای این چهار سال همان چهار میلیون نفر کفایت میکند.
جعفری افزود: در صورتی که متقاضیان ما بیش از این آمار باشند و ثبت نام کنند قطعاً دولت و وزارت راه و شهرسازی برای اینکه پاسخگوی همه متقاضیان واجد شرایط باشد قابلیت برنامه ریزی و مدیریت را دارد.
وی افزود: دو رویکرد داریم رویکرد اول مان این است زمینهایی که امروز در داخل محدودیتهای فضای شهری است در گام اول برای پاسخگویی به نیاز این چهار میلیون مسکن برنامه ریزی شود و اتفاق مهمی که در دستور کار دولت و دستور کار وزارت راه و شهرسازی بوده، ساماندهی زمینهایی است که خارج از محدوده است و مناطقی که الحاق میشوند به بافتها یا در مناطقی که نیاز بحث تغییر کاربری یا افزایش تراکم داریم.
جعفری گفت: در گام اول، متقاضیان ۴۰ میلیون تومان واریز حساب میکنند و ما با این ۴۰ میلیون تومان طرح را اغاز میکنیم و همزمان در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، کلانشهرهای اطراف تهران و کلانشهرهای اصلی و کلانشهرهای مادر ما ۴۰۰ میلیون تومان و مراکز استانهای ما ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات میدهند که متقاضیان میتوانند از این تسهیلات بهرمند شوند. این تسهیلات بر اساس شرایطی است که بانک به آنان اعلام میکند و ما در اقساط بلندمدت این وامها را از متقاضی پس میگیریم و این وامها فقط هزینه ساخت است که شامل هزینه ساخت هر واحد مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن میشود.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران گفت: تمام تلاش ما این است که با مدیریت تولید مسکن و همچنین بحث مدیریت زنجیره تولید مصالح ساختمانی با کیفیت قیمت تمام شده واحدها را به حداقل برسانیم و با همکاری که هم انبوه سازان دارند و هم مجموعههایی که به شرکتهای رتبه دار ما در نگاه انبوه سازی وارد میشوند ما بر اساس ارقامی که سال گذشته اعلام شد تلاش ما این است که هر متر مربع برای سازنده بتوانیم با همان ۴۵۰ میلیون تومان در تهران و ۴۰ میلیون تومانی که آورده متقاضی است واحد مسکونی ۷۵ تا ۱۱۰ متری را بتوانیم، تحویل دهیم و در طرح نهضت ملی مسکن با این عدد بتوانیم طرح را به اتمام برسانیم.
در هر صورت آنچه که در برنامه ریزی برای تولید مسکن در وزارت راه و شهرسازی بوده این است که بتوانیم حداقل هزینه ساخت و هزینه خانه دار شدن را برای متقاضیان ایجاد کنیم و بر اساس این برنامه ما هزینه زمین را تقریباً حذف کردیم اما نکته حائز اهمیت این است که بسیاری از زمین ها نیاز به آماده سازی دارد و توجه ویژه ای که ما امروز در وزارت راه و شهرسازی وزیر تأکید دارد این است که ما صرفاً مسکن سازی نمی کنیم و باید زیربناها و مراکز خدماتی مورد نیاز در نگاه شهرسازی و در این طرح ها نیز توجه کنیم شاید اشکالی که در طرح های گذشته وجود داشت این بود که صرفاً مسکن تولید شده و توجه ای به حوزه زیربنایی و روبنایی طرح ها کمتر بوده است و برای اینکه ما بتوانیم هم زیست سکونتی متقاضیان را به صورت یک زیست مطلوب بیاوریم هم امکانات به عنوان زیستِ اجتماعی شان را بهشان توجه کنیم.
جعفری گفت: تأکید کنم به دوستانی که در عرصه جهاد ساخت مسکن تلاش می کنند عزیزان انبوه سازان و پیمانکاران ، باید به این نکته توجه کنیم که اولاً عددی که ما اشاره کردیم تجهیزاتی که به عنوان تجهیزات هزینه بر است ، حذف شده و ما مثلاً مسکن ما فاقد آسانسور و فاقد محوطه سازی و فاقد بسته یا پکیج است و در نهضت ملی مسکن باید به سمت صنعتی سازی برویم و رویکرد صنعتی سازی اگر اتفاق نیفتد ما هم بحث کیفیت و هم سرعت و هم قیمت تمام شده را داریم بله با روش های سنتی ای که بعضاً سازندگان بخواهند دنبال کنند این هزینه ها جبران نمی شود.
وی افزود: صنعتی سازی در نهضت ملی مسکن شعار ماست و باید عزیزان سازندگان ما به سمت حوزه صنعتی سازی و فناوری نوین بروند که هم کیفیت، هم سرعت، هم قیمت را بتوانند در این عددی که اعلام کردیم پاسخگو باشند.