بازدید 12424
۸

قانون مهریه، احتمالا از دستور کار مجلس خارج شود

رئیس کمیسیون حقوقی مجلس گفت: برخی از افراد انتظاراتی از قانون مهریه دارند که این امر نشدنی است؛ پس احتمال دارد این قانون برای ضایع نشدن حقی از دستورکار مجلس خارج شود.
کد خبر: ۱۱۱۱۹۳۲
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۷ 03 April 2022

به گزارش تابناک، موسی غضنفرآبادی گفت « مثلاً یک مورد از این درخواست ها این است که زوجی که در سال ۸۰ عقد کرده‌اند و مهریه خانم ۱۴ سکه است اکنون قصد دریافت مهریه خود در سال ۱۴۰۱ را دارد می بایست مهریه به قیمت روز پرداخت شود اما برخی ها این انتظار را دارند که در این قانون مجلس حکم کند که این سکه ها به نرخ همان سال ۸۰ محاسبه شود این مورد نیز هم خلاف قانون و هم خلاف شرع است.

ضمن اینکه موردی که به عنوان مهریه در نظر گرفته شده است می بایست همان مورد پرداخت شود مثلا اگر سکه بوده باید داده شود یا مبلغ سکه ها به نرخ روز محاسبه شده و پول آن پرداخت شود؛ از این رو مجلس نمی‌تواند قانونی وضع کند که مهریه به نرخ زمان عقد محاسبه شود.»

طبق قانون جدید مهریه مرد مکلف است که ۱۱۰ سکه را بپردازد و بیشتر از این مقدار حکم جلب صادر نمی شود. فقط در صورتی می توان مابقی مهریه را وصول کرد که زن بتواند ثابت کند همسرش استطاعت مالی دارد و همچنین می تواند اموال مازاد شوهر که جز مستثنیات دین نیست، را توقیف کند.

گفتنی است، از جایی اکثریت زوج ها مهریه را سکه بهار آزادی قرار می دهند، و با توجه به قیمت روز افزون سکه، در سال ۹۷ تصمیم بر آن شد که حکم جلب برای مهریه به ۵۵ سکه کاهش پیدا کند، اما این طرح ناکام ماند و طبق روال سال های گذشته همان ۱۱۰ سکه را مبنای حکم جلب قرار دادند.

قانون جدید مهریه می گوید که اگر زن مهریه خود را توسط دادگاه به اجرا بگذارد، دادگاه برای مرد اجرائیه می فرستد و مرد تا یک ماه پس از صدور اجرائیه فرصت دارد که مهریه زن را تا ۱۱۰ سکه یا معادل ریالی آن را بپردازد. اگر توان پرداخت تمام این مبلغ یا بخشی از آن را نداشته باشد، حتما باید طبق زمان تعیین شده یک ماهه، دادخواست اعسار خود را به دادگاه بدهد. در غیر این صورت زوجه می تواند درخواست دهد که حکم جلب مرد صادر شود.

به گفته رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس« در قانون نمی توان کف یا سقفی برای مهریه در نظر گرفت همچنین برخی از بانوان یا آقایان از مجلس درخواست هایی دارند که این درخواست ها نمی تواند در قالب قانون قرار بگیرد.»

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۸
هروقت حقوق زن ومرد برابر شد انموقع میتوان درمورد مهریه بحث کرد .وقتی زن هیچ پشتوانه ایی نداره مهریه میشه براش پشتوانه .وقتی همسر فوت کنه مادر همسر بیشتر از همسر ارث میبره واگر بچه ها مادر رو از خونه پدری بیرون کنند مادرشون باید بره کهریزک پس مهریه اینجاست که به درد زن میخوره .هستند زنهایی که سواستفاده کردند اما مردی که مهریه میندازه باید حساب کار خودش رو داشته باشه
جوانانی که به غیر از دانشگاه رفتن و پول توجیبی از پاپا و مامان گرفتن هنری نداشته اند و بدون مشورت با خانواده خود با تکیه بر احساسات زودگذر و فریبنده ازدواج کرده اند باعث رشد سرسام آور آمار طلاق در ایران شده اند .
این مملکت همه چیزش نوبره تو دنیا!!!
به عنوان یک مرد و یک شخص , هیچ وقت فکر و خیالش هم نمیکردم که سکه یک میلیون تومانی تا 16 میلیون تومان در مدت یکسال برسد و در حال حاضر حدودا 13 تومان قیمت یک سکه است .
تاوان این افزایش فضایی نرخ سکه و تورم را باید من به عنوان یک مرد بپردازم ؟!
آن هم به زنی که حتی تمکین خاص نمیکرده و اثبات عدم تمکین زن هم کار حضرت فیل است همانند جور کردن یک سکه در این روزها .

اگر توانایی تعیین درست قانون ندارید , حداقل به بدهکاران مهریه سکه با نرخ ارز دولتی بدهید .

اصل داستان اینجاست که شما نمایندگان عزیز به شدت از همسران خودتان میترسید , میترسید بلایی که سره ما آوردید برای خودتان نازل شود .
به هر حال برای این چالش که هم مردان و هم زنان را گرفتار کرده است باید چاره ای اندیشیده شود. البته کار سختی است اما محال که نیست. دست کم مجلس می تواند برای جلوگیری این منازعات از این به بعد قانون تصویب کند مانند این که مردان حق ندارند کالاهایی از قبیل سکه که قیمت آن پیوسته در حال نوسان است را مهریه قرار دهند یا از این به بعد قیمت ریالی آن محاسبه می شود. قیمت ریالی همون زمان که مهریه تعیین شده است. بالاخره مجلس شورای اسلامی مرجع حل مشکلات است.
از دست مجلس و دولت و .... کاری برنمی آید. آقایان دست به یکی کنند و دیگر سکه مهر نکنند، زیر بار مهریه سنگین هم نروند.
به جای ادامه کورکورانه روش سنتی اتاق فکری تشکیل و با نو آوری این معضل را حل کنیم..
مثلا صندوق بیمه ازدواج تشکیل و مبلغی توسط مردان در صندوق ماهیانه طی ده یا بیست سال شبیه حق بیمه عمر پرداخت شود و در صورت طلاق مبلغی را از محل صندوق به زنان مطلقه ماهیانه پرداخت شود و در صورت تداوم ازدواج نیز به زنان یک جا و‌ یا ماهیانه پرداخت گردد
به هر حال معضل مهریه باید حل شود آیا حق خانمی که چند ماه زندگی کرده با خانمی که تمام جوانی خود را گذاشته در یک زندگی برابر است
ایا حق زنی که دو روز بعد از اینکه منزل را ترک میکند مهریه را به اجرا میگذارد با کسی که صبورانه مشکلات را تحمل میکند و به دنبال راه چاره برای اصلاح امور است یکسان است . چرا به این نکات ریز توجه نمیشود چرا فقط عندالمطالبه بودن مطرح است
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار