بازدید 34157

هنوز وزیر راه و بیش از ۲۰ میلیون ایرانی وقت نکرده اند در سامانه املاک نام نویسی کنند/ چرخه باطل به دولت بعدی می‌رسد؟!

سامانه ملی املاک و اسکان که باید در سال ۱۳۹۴ راه اندازی می‌شد، در نهایت با تمام فراز و نشیب‌های خود، فروردین ماه سال جاری راه اندازی شد و خانوار‌ها دو ماه زمان داشتند تا در این سامانه، مسکن خود را ثبت کنند و در نهایت مهلت نام نویسی تا مهرماه سال جاری تمدید شده است.
کد خبر: ۱۰۶۲۵۲۱
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۲ 07 July 2021
سامانه املاک و اسکان

ماجرای شناسایی خانه‌های خالی از سکنه چند سالی است که مطرح شده و مسئولین در راستای مقابله با احتکار خانه به نیت گرانتر فروختن آن تصمیم گرفتند تا از این نوع خانه‌ها مالیات ستانی کنند.

به گزارش تابناک اقتصادی، آمار‌ها نشان می‌داد، تا سال ۱۳۹۵ حدود ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی در کشور وجود داشت و این یعنی حدود ۱۱ درصد خانه‌های موجود خالی از سکنه بودند؛ به عبارت بهتر، از هر ده خانه یک خانه، خالی از سکنه بود.

در تیرماه سال ۱۳۹۴ بود که مجلس شورای اسلامی برای بازگرداندن خانه‌های خالی به چرخه بازار مسکن تصمیم گرفت تا با تصویب ماده ۱۶۹ مکرر اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم از این خانه‌های خالی مالیات دریافت کند. خانه‌های خالی طبق این ماده از سال دوم مشمول پرداخت مالیات می‌شدند.

چالشی که در این زمینه وجود داشت این بود که شناسایی خانه‌های خالی از سکنه اندکی سخت بود و به همین خاطر پیشنهاد داده شد تا سامانه‌ای با نام سامانه ملی املاک و اسکان راه اندازی شود.

راه اندازی سامانه املاک و اسکان، اما سال‌ها به طول انجامید. در ۲۹ بهمن ماه سال ۱۳۹۸ بود که محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی گفت: مسیری که در دوره قبلی برای راه‌اندازی سامانه طی شد مسیر درستی نبود و به سرانجام نرسید. بر اساس تکلیف قانونی ما این مسیر را اصلاح کردیم و از امروز این سامانه برای شناسایی خانه‌های خالی راه‌اندازی شد.

هر چند این مصاحبه وزیر، خبر از راه اندازی این سامانه در سال ۱۳۹۸ می‌داد، سرانجام این سامانه از ۱۹ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ کار خود را آغاز کرد!

از نوزدهم فروردین ماه سال جاری همه مالکین موظف شدند تا با مراجعه به نشانی amlak.mrud.ir اطلاعات ملکی و سکونتی خود را ثبت کنند. طبق این قانون کلیه سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی، مالک و مستاجر و تمامی مالکین واحد‌های مسکونی مکلف بودند که اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود (با مالکیت‌های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی) را ظرف مدت دو ماه از نوزدهم فروردین ۱۴۰۰ در سامانه املاک و اسکان درج کنند.

در بخشی از این قانون اعلام شده بود؛

پس از پایان مهلت خوداظهاری موضوع تبصره (۱) این ماده، دستگاه‌های اجرایی مکلفند خدمات خود از قبیل افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، خدمات ناشی از اعمال سیاست‌های حمایتی، یارانه‌ای و کمک معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، تلفن و گاز طبیعی، ارسال اسناد و مدارک مانند گواهینامه رانندگی، گذرنامه، مدارک خودرو، اخطاریه، ابلاغیه، ثبت نام مدارس در منطقه محل اقامت، استحقاق دریافت خوابگاه دانشجویی و امثال آن را صرفا با اخذ کد ملی و بر اساس کد پستی یا شرح نشانی یکتای درج شده مربوط به اقامتگاه اصلی آنان در سامانه املاک و اسکان کشور ارائه کنند. همچنین حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این تبصره، کلیه ارائه دهندگان خدمات عمومی از قبیل آب و فاضلاب، برق، گاز و تلفن مکلفند قبوض مصرفی را بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه املاک و اسکان کشور، مطابق با کد پستی یا نشانی یکتا و به نام مالک یا بهره بردار صادر نمایند.

مهلت دو ماهه ثبت اطلاعات ملکی و مسکونی در سامانه ملی املاک و اسکان در ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ به پایان رسید.

تمدید مهلت ثبت نام تا چهار ماه دیگر

هر چند مهلت دو ماهه برای ثبت اطلاعات ملکی و مسکونی در سامانه ملی املاک و اسکان در ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ به پایان رسید، به دلیل عدم استقبال این طرح تمدید شد.

در ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی طی مصاحبه‌ای اظهار داشت: مهلت خوداظهاری مالکان در سامانه املاک و اسکان که ۱۹ خرداد ماه به پایان رسیده بود، با موافقت ستاد مبارزه با کرونا با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی تمدید شد. وی اضافه‌کرد: مهلت خوداظهاری تا مهر ۱۴۰۰ تمدید شد و اکنون امکان ثبت‌نام مجدد در سامانه وجود دارد.

آمار‌ها درباره میزان ثبت نام در سامانه املاک و اسکان چه می‌گویند؟

نهم تیرماه سال جاری بود که محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم گرامیداشت روز دریانورد در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره تعداد ثبت نام کنندگان در سامانه ملی املاک و اسکان کشور اظهار کرد: تا کنون بیش از سه میلیون محل سکونت خود را در سامانه ثبت کرده‌اند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تعداد ثبت اطلاعات، تا پایان شهریور به بیش از ۲۵ میلیون واحد مسکونی که در سرشماری نفوس و مسکن آمده، می‌رسد یا خیر، گفت: اگر کسی نگوید ضرورت ندارد این کار انجام شود و بگذارند مردم کار خودشان را انجام دهند امیدواریم کل کار انجام شود، چون سامانه اسکان ظرفیت و کشش آن را دارد رسانه‌ها هم حتماً تبلیغ کنند تا مردم این کار را انجام دهند.

این نشان می‌دهد که تنها ۱۳ درصد خانوار‌ها تنها در این سامانه ثبت نام کرده اند و ۸۷ درصد از خانوار‌ها به هر دلیلی در این سامانه ثبت نام نکرده اند.

بیشتر بخوانید:
وزیر راه و بیش از ۲۰ میلیون ایرانی هنوز وقت نکرده اند در سامانه املاک ثبت نام کنند/ چرخه باطل به دولت بعدی می‌رسد؟!

حتی وزیر هم در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت نام نکرد!

اسلامی در پاسخ به پرسشی که آیا شما خودتان در سامانه اسکان ثبت نام کرده‌اید، گفت: من در سامانه اسکان ثبت نام نکرده‌ام فقط یک خانه دارم و وقت نکرده‌ام در سامانه اسکان نام نویسی کنم.

نامه معاون وزیر به معاون وزیر؛ احتمال شکست پروژه وجود دارد!

هجدهم فروردین ۱۴۰۰ احمد میدری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نامه خطاب به محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص اجرای پروژه ملی شناسایی محل اسکان خانوار‌ها در سامانه ملی املاک و اسکان نوشت: «از آنجایی که مشخص نمودن موقعیت دقیق محل سکونت افراد از بدو تشکیل پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، از دغدغه‌های این معاونت بوده و به دنبال تحقق آن است، اما شیوه اجرای کنونی با مشکلات زیادی روبه رو خواهد شد و احتمال می‌رود این پروژه ملی با شکست روبه رو شود.»

خانه‌های خالی تحت مالکیت بانک‌ها و نهاد‌ها و اتباع خارجی چه می‌شود؟

آن گونه که عنوان شده است هم اکنون تنها افراد حقیقی خاص باید به ثبت املاک تحت مالکیت خود اقدام کنند. طبق اطلاعیه منتشر شده ثبت نام اشخاص حقوقی، اشخاص حقیقی که کمتر از ۱۸ سال دارند، اتباع خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور در آینده اطلاع رسانی خواهد شد.

این در حالی است که بیشتر خانه‌های خالی احتمالا در اختیار اشخاص حقوقی به خصوص بانک‌هاست تا اینکه در اختیار اشخاص حقیقی باشد. در این باره در ۷ مرداد ۹۹ محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: کلید‌های ۱۰۰۰ واحد مسکونی در اختیار یک بانک است. بخشی از سهام این بانک در اختیار دولت و بخشی هم در اختیار بخش خصوصی است.

در این خصوص، حسین میرزایی، کارشناس حوزه دولت الکترونیک معتقد است: بخش عمده خانه‌های خالی در اختیار بانک‌ها و... است؛ این سیستم برای اطلاعات خانوار است؛ پس تکلیف اشخاص حقوقی چه می‌شود؟ به بیانی دیگر فرد قادر است ملک خود را به نام شرکت کند و از مالیات بر خانه‌های خالی مبرا شود؛ یعنی هرچند گفته شده بود که املاک حقوقی هم مشمول مالیات می‌شود، ظرفیتی برای انجام آن وجود ندارد. 
 
همچنین برخی خانه‌ها به خصوص در شهر‌های مرزی، مذهبی و خوش آب و هوا در اختیار اتباع خارجی است که تنها برای حضور‌های چند ماهه خود در ایران آن‌ها را خریداری کرده اند و در باقی ماه‌های سال خالی از سکنه می‌باشند. این مساله در شهر‌های شمالی، خوزستان، قم و مشهد بیشتر به چشم می‌خورد. تکلیف این خانه‌ها هم باید هر چه زودتر مشخص شود.

تنها مزیت سامانه املاک و اسکان شناسایی خانه‌های خالی برای مالیات ستانی است؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت خیر!

«سرشماری آنلاین و برخط نفوس و مسکن»، «کاهش کلاهبرداری در حوزه املاک با محوریت نظارت آنلاین و هوشمند»، «عدم نیاز به درج مکرر آدرس محل سکونت در مراجعات به ادارات دولتی»، «پایش آنلاین اراضی کل کشور برای سنجش میزان نیاز ساخت املاک تجاری، اجاری و ملکی» از جمله این مزایای این سامانه به شمار می‌رود.


همان گونه که ملاحظه می‌شود، این سامانه مزایای بسیاری دارد؛ اما شاید مهمترین کاربرد آن شناسایی خانه‌های خالی و مالیات ستانی از آن‌هاست.

شاید تبلیغ ضعیف در رابطه با سایر مزایای این سامانه و همچنین نبود اجبار کافی در این باره، باعث شده است تا خانوار‌ها اقبال کمی به ثبت نام در این سامانه نشان دهند تا جایی که حتی شخص وزیر راه به عنوان متولی این بستر نیز در این سامانه در مهلت قانونی ثبت نام نکرده است.

تاخیر شش ساله در راه اندازی این سامانه که عمدتاً به دلیل کارشکنی‌های عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی بود و بعد از آن جدی نگرفتن این طرح توسط وزیر فعلی راه و شهرسازی موجب شد تا راه اندازی این سامانه در نهایت به سال جاری موکول شود و حالا به نظر می‌رسد که این سامانه و مسئولیت آن با تمدیدی که اخیرا برای ثبت نام صورت گرفت، در نهایت به دولت بعدی سپرده شود.
 
سامانه املاک و اسکان
 

چرخه باطلی که به دولت بعدی می رسد؟!

در کنار نکات گفته شده بالا، باید توجه داشت افرادی که به سامانه مراجعه و اطلاعات مربوطه را به روش خوداظهاری ثبت کرده اند، در یک چرخه باطلی قرار گرفته اند، زیرا مسیر منطقی و قابل قبول این گونه بود که «فرد با ورود به سامانه املاک و اسکان، اطلاعات خود را مشاهده و تنها آن‌ها را ویرایش، تایید و یا حذف نماید»؛ اما در این شرایط به گفته میرزایی، کارشناس حوزه دولت الکترونیک «۳۰ میلیون خانوار در کشور وجود دارد. با اجرای طرح به شکل کنونی، این ۳۰ میلیون خانوار باید اطلاعات خود را در سیستم وارد کنند؛ سپس اطلاعات چک شده و به افرادی که اطلاعات نادرست وارد کردند، بگوییم اطلاعات را ویرایش کنند؛ سپس دوباره اطلاعات ویرایش‌ شده را چک کنیم و این عمل چرخه معیوبی است که هیچ گاه پایان نخواهد یافت.»

بنابراین یکی از ایرادات اصلی در روش ثبت اطلاعات املاک اشخاص حقیقی است و ایراد بعدی نیز به پنهان شدن اشخاص حقوقی از چشم سامانه املاک است. در نتیجه ضروت دارد در شرایطی که هدفگذاری مطلوبی برای شفاف شدن وضعیت مسکن کشور در دستور کار قرار گرفته است، با اجرای ناقص و ضعیف، اعتماد مردم سلب نشود. همچنین ضرورت دارد که هرچه زودتر بستری برای راستی آزمایی از اطلاعات ثبت شده فراهم شود؛ هرچند برای این کار زمان کافی وجود ندارد، برنامه ریزی از سوی مسئولان وزارت راه و شهرسازی و حتی نمایندگان مجلس، برای برطرف کردن این ابهامات ضرورت دارد.
 
 
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸۴
از اولش هم معلوم بود این کار بیفایده به جایی نمیرسه
و محکوم به شکست است. همش قیل و قال و شعار پوپولیستی.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
همش کیسه دوزی... بجای تدبیر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
بنظرم روش درستی است مثلا سعی شود طبق قانون پیش برود مثلا فرد بازنشسته ای است می گفت کسی نمی تواند کاری بکند. مثلا از طریق بستن حقوق فرد می توان انجام داد. مثل حی و حاضر بودن متاهل بودن عیال بازنشستهکه حقوقش قطع می شود یا از طریق تلفن همراه که قطع شود. مثل المان باید جدی بود در اجرای قانون. ی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
کاملا درست گفتین. یجوری شکست خورد که برداشتن مامور شهرداری فرستادن دم خونه ها میگن اسناد مالکیتی و استیجاری بودن ملک به همراه مدارک شناسایی بیارین بهمون بدین! از طریق شهرداری وارد عمل شدن. چه اصراریه اینقدر پافشاری رو این موضوع؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
دوست عزیز مالیات گرفتن از جایی که فاقد درآمد است اشتباه است.
تا بوده همین بوده
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
چرا فقط در طرحایی که قرار است جیب دولت و یک عده مسئول پر شود ، اینقدر اجبار میکنند و شرط و شروط میگذارند و تهدید هم میکنند؟
چرا در رابطه با مسکن مهر و ملی وبی برق و آب بودن مردم جنوبی و اکثر روستاها و حل مشکلاتشان شرط و شروط نمیگذارند که مثلا اگر فلان مسئول تا فلان تاریخ مشکل را بر طرف نکند باید در قوه
قضایی جواببگو باشد. یا اموالش توقیف میشود یا غیره و غیره
چرا اموال مردم در بورس غارت شد اقایان پیگیر نیستن؟
چرا فقط در موارد دست کردن تو جیب مردم اینقدر محکم میاستید؟مثل بورس که تمام مسئولین و نهادها یک صدا تبلیغ میکردن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
در آمریکا از یک مبلغی فرد فقط بیست در صد پول برای خودش است بقیه میره به حساب فدرال
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
الان فردی از مسکن مهر قزوین 65 متر واحد خریده و داده اجاره. روستایش تا قزوین 10 کیلومتر.. برای برنامه ها طوری باشد روستاها خالی نشود. برخی دلالان زمین و ملک بدنبال این هسستند کشور را زمین بزنند. از قضا در روستا فرد مورد اشاره گاو و گوسفند هم دارد و روستا هم مدرسه و سایر خدمات دارد. دولت و حاکمیت باید آنهایی که افراد را به مرکز استانها می کشانند مبارزه جدی بکند. مثل آمریکا می باید سرمایه از یک مبلغ معین بیسست در صد برای افراد باشد مابقی به حساب دولت برود. آن هم در روستاها زمین های ورزشی پیاده راه و غیره بسازد و جذابیت شهر های کوچک بالا برود.
مردم نان و آب و برق ندارند. دیگر وقتی برای این کار نمانده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
کارگر خسته با انجام این کار هم چیزی برای شما نمی ماند
روش خوداظهاری غلط است. باید هر شخص وارد سامانه شود و اطلاعات را تایید کند.
آقازاده ها مگر خانه دارند؟
آقا مردم بهتون اعتماد ندارند والسلام
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
درود بر عمو غلوم
سلام متاسفانه این وزیر معلوم نیست شمارش تعداد خانه های بر عهده دارد یا سیاست گذاری تولید مسکن
جبران کاهش درآمد دولت از جیب مردم یکی از تاثیرات مخرب تحریم ها بر زندگی مردم است
اصلا روش اجرای این قوانین به این صورت اشتباه است. انشاالله در دولت جدید از دانه درشت ها شروع میکنند یعنی ابتدا افرادی که بیش از صد واحد خالی داشته باشند که تعداد آنها بسیار کم است سپس بیش از 50 و نهایتا افرادی که بیش از یک واحد خالی داشته باشند. مشکل این است که مدیران و نمایندگان ذینفع برای اجرا نشدن قانون از پایین شروع میکنند.
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
عزیزم اونی که 100 خانه داره نادان نیست که همه را به نام خودش بکند شماره ملی جماعت الاف را اجاره می کند .اگر چنین فردی اینقدر نادان بود تا این حد ثروتمند نمی شد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
دولت جدید باید قانون را اجرا کند و نباید بخاطر برخی امور سهل انگاری شود. الان در جامعه جا افتاده است قانون ایران زود تغییر می کند. باید این تفکر برچیده شود . البته جامعه ما آدم های بیسواد و نا آگاه زیاد دارد باید همیشه حرمت قانون نگهداشته شود.
ناشناس
| Singapore |
۲۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
در جهان سوم قانون توری است که تنها ماهی های کوچک صید میکند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
روشی که گفتید درست است. اما کار دولت نیست. نه این دولت نه قبلی نه بعدی. چراکه دانه درشت ها درون همون دولت ها هستن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
قیمت بنزین زیاد شد مشکل قاچاق آن حل شد یا مشکلات دیگر مردم چند برابر شد؟
ابتدا دلالی را عامل تمام بدبختی های اقتصادی و افزایش قیمت ها معرفی می کنند بعد تنها راه مبارزه با دلالی را هم افزایش مالیات ها و مالیات های حدبد می دانند پس دیگر مسئولان مقصر تورم و افزایش قیمت ها نیستند و درآمد هم کسب می کنند
سامانه ابهامات زیادی داشت از طرفی مردم هم به گفتار مسئولین اعتماد ندارند و ممکنه بعدها هوس کنند از ملت مالیات خانه ها را هم بگیرند.
اینکه بیشتر خانه خالی ها در اختیار بانک ها هست فقط در تهران درست است در شهرهای دیگر پزشکان چندین خانه خالی دارند.
تنها راهکار نجات از وضعیت فعلی ایجاد امنیت سرمایه گذاری است تا مردم به اختیار خویش و با توجه به جذابیت ایجاد شده سرمایه های خود را بجای مسکن در سمت تولید وارد کنند. تا زمانی که تولید کننده متضرر است نمی توان با زور سرمایه وارد بازار کرد. برای اینکار برنامه ریزی لازم است. تخصص لازم است. امنیت روانی لازم است. مردم پول خود را در بانک ها سپرده گذاری می کنند و اگر دولت توانایی تبدیل این پول ها به سرمایه سود آور را با رونق تولید داشته باشد مگر مردم مرض دارند بروند و کالا و ماشین و مسکن بخرند ولی وقتی مردم سالی 18در صد سود می گیرند و تورم می شود 80 در صد یعنی سپرده گذار 60 در صد ضرر کرده است و این ظلم به سپرده گذار و دود شدن سرمایه ده ها سال زحمت اوست. اینکه بخواهیم مردم با سرمایه های خرد خودشان تولید کنند در دنیای پیشرفته امروزی قابلیت رقابت نداشته و محکوم به شکست است. اینکه بخواهیم مردم سرمایه خود را وارد بورس کنند اینهم در نهایت اگر با عدم برنامه ریزی درست به تولید واقعی منجر نشود تبدیل به بورس بازی و سفته بازی شده و محکوم به شکست است.
روش مملکت داری مجلس انقلابی به جایی نمی رسد
تمام اطلاعات در ثبت اسناد هست از انجا بگیرید
قوانین خوب برای جلوگیری از فرار مالیاتی و ضابطه مند نمودن مالیات از پولدارها را آنقدر بدون اثر و سست بیان میکنند که حتی عاملین اعلام این قانون با آن به عنوان یک قانون رفتار نکنند؛ مسکن و ماشین و طلا و سکه و ارز و....هر چیزی که با پول ارتباط دارد متاسفانه در قانون خلا اجرایی و .....پیدا میکند.ریشه کنی فساد از ترمیم قانون های تبصره دار شروع میشود ؛این نقیصه باید توسط مجلس انقلابی و دولت ریشه کن شود.
وقت به اندازه کافی داشتیم و داریم و خواهیم داشت ولی دلمون نخواسته و نمیخواد و نخواهد خواست که ثبت نام کنیم. برید هر کاری دلتون خواست بکنید!
از تمدید "4" ماهه معلومه که 20 میلیون که هیچ 60 میلیون هم ثبت نام نکردن.
ما که از هر کسی توی همسایه ها و خیابون و بنگاهی پرسیدم گفتن ما نکردیم.
دولت آینده باید از طریق افزایش و رونق تولید و رونق صادرات و واردات حساب شده دنبال افزایش درآمد و حل کسری بودجه خودش باشد
چون با افزایش تولید و خدمات بویژه مهندسی درآمد حاصل از مالیات دولت و همچنین درآمد حاصل از عوارض گمرک هم افزایش می یابد.
روش دوم هم کاهش هزینه ها نه از طریق خساست بلکه از طریق کاهش اسراف و عدم بهینگی و ریخت و پاش های بی مورد است
وقت کدومه چیزی که الان مردم دنیا دارند بخاطر کرونا وقته بیکار هستند دلشون نمیخواد یا میترسن بکن خونه دارند برای یارانه یا مالیات اصلا مردم بخاطر دولت چوب ترس شدن وگرنه الان بگید میخواید کمک کنید تا مردم جبران گرانی بشه پول میدید تا شب نشده همه ثبت کردن الان فقط پول اصلا ناقص باش پول بهت بدن شفا میگیری چهار نعل میدوی
موضوع وقت مردم نیست اعتمادی به شما ها ندارند میترسند
کلا هممون سر کاریم یه نفتی بود میفروختن میخوردن
امریکا که نفترو تحریم کرد اینجوری شد
جمع کنین بساطتتون رو خیلی وضعمون خوبه حالا بریم ثبت کنیم خونه های نداشتمونو.
از واکسن چخبر.
انشالله کی قراره واکسینه بشیم.
حالا مشکل پر کردن ویالهاشون هست.
فقط سرکاریم، اطلاعات همه را با کد ملی دارن
کل اطلاعات بانکی /اتوموبیل/ملک تجاری مسکونی ویلایی بورس ووووو همه احاد مردم درسامانهای دولت ثبت وموجود میباشد کل اموال هر فرد درسامانه ای برای ان فرد با کد ملی شخص ارسال تایید ازاو گرفته ومبنای مالیات و مشخص میشود چرا این کار را نمی کنند چون اموال خود مالیات چیا اول رو میشه ...
نقشه برای جیب مردم این قانون را مجلس فعلی تصویب کرد و دولت خودشان باید اجرا کند
اشکال فراوان دارد
باید از جزیره کار کردن مسئولین متاسف بود با این جزیره ای کار کردن ها باید هم درآمدهای کشور کفاف هزینه ها را ندهد
اساساً یک عده ای فکر نمی کنند که هر ملک برای سکونت در آن نیاز به آب دارد نیاز به برق دارد نیاز به تلفن دارد نیاز به سند دارد نیاز به خدمات شهرداری دارد نیاز به گاز دارد یعنی ده ها سازمان و اداره است که مشخصات ملک در آن ثبت شده است و با کمی فکر و تخصص می توان آنرا جمع آوری کرد
و خوب حالا مشخصات را برای چی در می آورند برای آنکه مالیات بگیرند
چرا لقمه را دور سر می گردانید برق و آب و گاز و ... را تا یک حدی که در عرف و متوسط مصرف است به آن یارانه بدهید و بالاتر از آنرا با قیمت واقعی و بالا حساب کنید تا برای کسی صرف نکند مسکن آنهم اعیانی بخرد تا از افزایش آن سرمایه اش را افزون کند اساساً قیمت مصرف بالاتر از مصرف متوسط را آزاد و شناور کنید تا بر اساس عرضه و تقاضا شود تا بخش خصوصی و اشتغال هم تقویت شود تا تولید و بورس هم تقویت شود
درود بر تولید و تولید کننده / نابود باد دلال زنده باد تولیدگر
والّا چند بار خواستم ثبت کنم نشد که نشد سامانه طوری طراحی شده که عمداً مردم منصرف شن وقتی هم با پشتیبانی تماس میگیری طلبکار میشن.طرح خوبیه ولی خیلی بد اجرا میشه وقتی من طبق قولنامه اطلاعاتو وارد میکنم دیگه سوالات اضافی مال چیه مثل کد پستی قبض آب و برق خیلی جاها اصلاً کد پستی ندارن یا نگرفتن تکلیف چیه؟خیلی ساده باید قید شه کی مالکه کی مستاُجر ومشخصات مالک و مستاُجر ثبت بشه بعد از اون وظیفه‌ی سازمان مالیاتیه ادامه‌ی روندو پیگیر بشه نه اینکه با این جور اصول‌الدین پرسیدنا مردم قید ثبت رو بزنن و آقایون ذینفع از این اوضاع به مرادشون برسن
بیشتر مردم دارن میگن گرفتن مالیات اجرا نمیشود چون ۹۵درصد خانه ها و زمینها متعلق به مسئولین و ارگانها و بانکها هستند عامل اصلی تورم و گرانی خودشان هستند بخصوص اینکه سامانه را طوری طراحی کرده اند تا حقوقی ها نتوانند املاک خالیشان را معرفی کنند
اینجا ایران هست حتی چراغهای راهنمایی رانندگی‌ نظم ندارد صداقت ندارد،، زده دو دقیقه ولی تا پنج دقیقه نگه می‌دارد،، اینجا کشوری است که در مجتمع هایش کد پستی درستی وجود ندارد،، در شهرهای مرزی پلاک اصلا یا ندارند یا اگر هم دارند صحیح نیست،، اینجا ایران است مردم بلوچ شناسنامه ندارند چه برسد کد ملی،،، این آقای اسلامی ومحمود زاده و کمیسیون عمران مجلس،، می‌خواهند چه کار کنند،،، این طرح از بنیان غلط است،، کشور های دیگر نظم دارند مردمشان به دولت مردان اعتماد دارند نه ایرانی که این نهاد به آن نهاد اطلاعات نمی دهد هیچکس به هیچکس اعتماد ندارد،، حالا بیان خود اظهاری کنند، خیال باطل،،،
از راه نرسیده نان گران شد برق روزی یک ساعت قطع میشولی الان شده سه ساعت بعدش هم راجع به وقت ثبت نام درمسکن ملی وقت هست ولی باحقوق 3 میلیونی واجاره خونه 1 میلیونی و ران بودن هزینه ها از کجا بیاریم ماهی 30، 40 میلیون بابنت قسط مسکن بپردازیم این ایده ها فقط برا قشر هم سطح خودتون هست ...
همه اینها وقتی نتیجه میدهد که ملت اعتماد داشته باشد نه مثل اینجا که کوچکترین اعتمادی مابین ملت و حاکمیت نیست وقتی دولت از مردم میخواهد که برای کمک به دولت یارانه نگیرند بعد همانها را که از گرفتن یارانه انصراف داده اند به عنوان برخورداران از سایر مزایا محروم میکند یا سکه میفروشد و بعد به زور مالیات میگیرد دیگر کسی اعتماد نمیکند تا بعد به علت داشتن دو خانه مالیاتهای سنگین گرفته شود
یک چیزی شبیه آمارگیری ولی باطعم پلیسی برای چه شما میتوانیدازمردم بخواهید سرشماری شوندالبته نه باتهدیدوارعاب شبیه اینکه اگرخانه تان چندماه خالی باشدپدرتان رادرمیآوریم وامثالهم باشهروندان مهربان باشیدازخودتان هستندوشماازآنها اینقدرتلاش نکنیدمردم رابترسانیدامارمسکن ومقایسه باجمعیت میخواهیدبگوئیدخوداظهاری کنندونه تهدید به اینکه اگرخانه ای خالی درنسل شماپیداشددودمانتان رابه فنامیدهیم
محض یادآوری ؛ قرار بود مسئولین محترم دارایی خود را به ملت نشان دهند حالا مردم مجبورند که دارایی خود را به مسئولین معرفی کنند.
برای اعتماد نکردن همین کافی نیست ؟!
اضافه کنید : در قرارداد پیشفروش سکه های بانک مرکزی عبارت ( معاف از مالیات) درج شده بود حال آنکه مالیات ستاندند و با چه نرخی هم ستاندند.
زیبا نیست ؟!
ما رفتیم اطلاعات منزل را ثبت کنیم کد پستی را که وارد کردیم منطقه را اشتباه می آورد. نمی‌دانیم باید چکار کنیم
هر وقت استثنا ها از این قانون حذف و اجرای آن همگانی شد(شامل همه حقیقی و حقوقی ها) بنده هم ثبت نام می کنم. درموضوع یارانه هم این کلاه سرم رفت و بعد از حدود 6 سال ، هنوزشاید بیش از 80 درصد مردمی که نیاز ندارند دارند یارانه می گیرند.
شما در مدیریت کردن ساده ترین موضوعات وا مانده اید چه برسه به این کارها.
مانده دولت بگویید بیش از دوکلیه مالیات دارد.
این طرح پر از ایراده و همه ی شرایط رو در نظر نگرفته....به عنوان مثال بنده در منزل پدری ساکنم و ایشون هم فوت شده و خانه به اسم مرحوم...فعلا هم انحصار ورثه نشده...حالا باید چه کرد الله اعلم
اگر ایرادات طرح رو بگیرند خیلی هم طرح خوبی هست و اطلاعات خوبی از نفوس و مسکن جمع میشه که به جز مسئله ی مالیات به درد کارهای مختلفی میخوره...مثلا همین واکسیناسیون و قص علی هذا...البته امنیت این اطلاعات هم شرط عقل است که در این دولت ابدا امن نیست
4 میلیون کارمند دولت که قسمت اعظم بودجه کشور در چاه ویل آنها ریخته می شود پس چکاره اند که مردم باید کار آنها را انجام دهند و انها بخورند و بخوابند و از انواع مزایا برخوردار باشند و موقع مراجعه مردم برای امور جاریه هم با افاده مردم را سر بدوانند حالا این کارمندان بخاطر خدمت رسانی به مردم هستند یا مردم وردست و خادم این کارمندان ؟؟؟؟ این اطلاعات بارها در سزشماری و خرید مسکن و اخذ سند و سند تک برگ تکرار شده اگر آنها کارایی ندارد مطمن باشید این دفعه هم کارایی نخواهد داشت...
تجسس در امور شخصی مردم مثل حسابهای بانکی واملاکشان دیگه بسه یعنی موقوف
این قانون پر از ایراد است.
من برای پسرم خانه خریدم تا چند سال دیگه میخواد ازدواج کنه نمیخوام بدم اجاره چون از بین میره حالا باید مالیات بدم؟
نامه معاون وزیر به معاون وزیر؛ احتمال شکست پروژه وجود دارد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اگر قاطعانه عمل شود مطمئنا شکست نخواهد خورد البته اگر برخی از خداشون نباشه که شکست بخوره و قطعا خیلی ها از خداشونه شکست بخوره اما اگر مجازات ها قاطعانه اعمال شود همه مجبور به ثبت خواهند بود .... البته اعتماد مردم را نیز جلب کنید و توضیح دهید این طرح چه مزایایی دارد
قانون از کجا آورده ای عادلانه تر است
اقایان وزرا ونمایندگان ومتدینین درامار ثبت نام کنندگان هستند ؟
سایتش مشکل داره
وقتی معاون وزیر تمایل به ثبت نام ندارد ، چرا مردم باید ثبت نام کنند ؟
چاهی مکن بهر کسی ، اول خودت دوم کسی
مالیات خانه خالی پایانی جز شکست ندارد
کسیکه وقت نکرده و نمیخواد اطلاعات مسکن خودش را در سامانه املاکی که خودش طراحی نموده ثبت نماید و معاونین او هم ثبت نام نکردن حق ندارد مردم را تهدید به خوداظهاری کند.نمایندگان مجلس هم حق ندارن با تصویب قانونهای بی سرو ته مردم را اذیت کنند.بجای آن فکری به حال تورم کنند و دستشون رو از جیب مردم دربیارن.
قانون قبلی لغو شده و لیست قبلی شما بی اعتباره.نرود میخ آهنین بر سنگ. چون گردکان بر گنبد است. خوابیده را میشه بیدار کرد اما خود را به خواب زده را نه.این همه خبرسازی برای چیه؟ این طرح ایراد داره ایراد.
تورم،بیکاری،کرونا،واکسیناسیون،صف مرغ،دزدان با سلاح گرم،سرد و ولرم،قطع آب ،برق،اینترنت،زیان در بورس،قیمت خودرو،اعصاب منهدم شده مردم توسط تصمیمات مسئولین که همگی مدرک دکترا دارند!!چرا بجای ساماندهی به موارد ذکر شده فقط دنبال مالیات هستید!!دست از سر مردم در این ایام سخت بردارید...لطفا.
وقتی گفته میشود مسئولین طرح کارشناسی نشده اجرا ميکنند منظور همين است .در جاهای دور افتاده بدون امکانات اولیه و ایجاد امنیت کافی خانه ساخته شده و وجه آن دریافت شده حال اگر مالک ساکن نشود باید مالیات بدهد!!اگر قابل سکونت بود که نیاز به تذکر شما نبود.مطمئن باشید با تهدید شما ساکن نخواهند شد.
لیست مذکور چند ماه پیش تهیه شده از کجا معلوم هنوز هم خالی باشه امیدوارم آقای رئیسی مانع اجرای قوانین نا کارآمد و کم اثر بشه.خدايا جناب رئيسي را از شر تصمیمات غیر اصولی مجلسیان محفوظ بدار.
كساني که در کانکس،پشت بام،چادر،کنار خیابان،در پارکها،قبرستانها،گرمخانه ها سکونت دارند چطور ثبت نام كنند!!ا اداره ماليات برای این گروه باید سریع تصمیم بگیرد و اگر شامل مالیات میشوند ،مالیات اخذ شده از این عزیزان را خرج مستضعفين بوونومايد.درود بر مسؤلين مردم دوست.
بجای مالیات ترو خدا برق را درست کنید.يه بسته همبرگر سی درصد گرفتم گذاشتم یخچال ،برق قطع شد بو گرفت دادم گربه طفلک داره به خودش می پیچه.
مالیات برای خدمات است. چه خدماتی دادین که مالیات میخواین؟ خجالتم خوب چیزیه
با عرض تبريك هفته ماليات به مسئولين مالیاتی .عزیزان در سایر کشور ها اگر از حداقل حقوق انواع مالیات و هزینه کسر شود باقیمانده آن کفاف زندگی آبرومندانه را داراست.در ایران از آب کره میگیرند!!در خارج کمی از کره را.هر سال مالیات ستانی بیشتر و وضع ما بدتر می شود.
یکی از مواردی که عدالت و همدلی مردم در آن الزامی است بخش مالیات می باشد هر گونه مالیات ستانی نا عادلانه و با تهدید موجب عدم همکاری مردم و عدم پرداخت و نهایتا فرار سرمایه ميشود.مالیات باید صرف رفاه مردم و ملموس باشد.و در جهت پرداخت حقوق و هزینه جاری دولت صرف نشود.
قانون مالیات بر خانه های خالی، قانونی مشکل دار است. متاسفانه این قانون تمام ویلاها را تحت عنوان محل سکنای دوم از مالیات معاف میکند، در حالیکه قشر ویلا دار، توانمند ترین قشر در پرداخت مالیات هستد.
مالیات را از تمام املاک به نسبت ارزش ملک بگیرید. خالی و غیر خالی هم ندارد. در صورت اجاره دادن ملک، میتوانید تمام یا قسمتی از مالیات را به مالک یا مستاجر برگردانید.توجه کنید که مالک خانه ای ۵۰ متری هم در مقایسه با مستاجر ملکی مشابه، توان پرداخت مالیات بیشتری دارد.
بسم الله ، از ویلاها و املاک اشرافی شروع کنید. اگر مالکین از ترس مالیات، ثبت نام نمیکنند، به نوعی مستأجرین را تشویق به ثبت نام کنید.
با سلام. تاحالا خیلی قانون به وجود آمده ولی هیچ کدام درست پیگیری نشده وبعد مدت کوتاهی خود بخود ازبین رفته واگر هم ماندگاری داشته باشد توسط واسطه حل خواهد شد
متاسفانه سیستم های اینگونه تماما یکطرفه طراحی شده اند.بنده ۳ملک مربوط به خودم وفرزندم و پدرم را ثبت نام کردم فقط درپایان پیامی در سیتم نمایش داد که باموفقیت انجام شد و تاکنون کد یکتا ویا اس ام اس یا شماره پیگیری نیامده که مطمئن باشیم ثبت نام انجام شده .
این هم راه جدید برای خالی کردن جیب مردم هستش. بخداااااا دیگه جیب مردم پول نداره
مسوولین می خوان فقط با مالیات میخواد کشور رو اداره کنن! درآمد حاصل از فروش نفت و گاز و سایر منابع معدنی نیز که معلوم نیست کجا میره! مطمئن خرج زیرساخت کشور نمیشه!!! وقتی درآمد مردم با هزینه ها سازگاری نداره، مالیات گرفتن از حقوق کارمند و کارگر واقعا ظلمه، اون سازمان ها و نهادهایی که دارن حسابی کسب درآمد می کنن و باید مالیات پرداخت کنن از مالیات معاف هستن ... مردم عادی که برای حفظ سرمایه و پس انداز خونه یا زمین و ... میخرن، میشن مخل اقتصادی!!! اول از شرکت های حقوقی و نهادها مالیات بگیر، اونا املاکشون رو ثبت کنن بعد برس به مردم!
من تهران مستاجرم ولی اطراف تهران خونه دارم که با قیمت اون یه خونه 50 متری هم تهران نمیرن، وقتی اونجا رو خریدم همون یارانه رو هم به دلیل خرید خونه قطع کردن! در حالی که خیلی از اطرافیان رو میبینم که با خیلی بیشتر از اینا هنوز دارن یارانه میگیرن! گرچه یارانه رقمی نیست ولی وقتی میبینی به چه دلیلی قطع میشه و کیا دارن میگیرن خوب ...
سامانه باید جامع و کامل طراحی شود تا اطلاعات قابل پردازش و اتکا باشد.
در سامانه فعلی اشخاص حقوقی، زیر 18 سال و اتباع دیده نشده اند، کسانی که ملکشان را بدون ثبت اجاره به دیگران واگذار نموده اند مثلا موسسات خیریه که به رایگان ملک را در اختیار افراد تحت پوشش قرار میدهند و یا بعضی شرکتها که ملک را به صورت مزایا در اختیار پرسنل قرار داده اند، یا افرادی که ملک را جهت سکونت آتی فرزندان خودشان خریداری نموده اند و با توجه به قوانین جاری و یا هر دلیلی تمایلی به اجاره آن به دیگران ندارند و ......
کسانی که به عنوان کارشناس و مدیر کل و ..... در وزارت مسکن حقوق میگیرند اینها را نمیدانند و یا عامدا نیت دیگری در کار هست؟
والله ماه یه زمین داریم دوسه تا اتاق داره مال چهل سال پیشِ دیگه خود اظهاری نمیخواد تو مسکن ثبت شده دیگه
اولا که یه سرپناه حق قانونیه انسانهاست دوما وقتی بنام باشد وثبت شده باشه نیازی به ثبت نیست دیگه ازکسانی که چندتاخونه دارن بخوایین که توسامانه ثبت کنن یعنی مشخص نیست چه کسانی بیشتراز یه خونه دارن
اولا با ثبت همه املاک و اقامتگاه افراد ایرانی در این سامانه تعداد کمبود مسکن در کشور مشخص و برنامه ریزی جهت تولید دقیق تر و موثر تر انجام خواهد شد ،دوما دلالان و محتکران مسکن جهت حفظ منافع خود مردم را به عدم ثبت نام تشویق می کنند سوما ابزارهای اجبار مردم جهت ثبت نام مثل قطع یارانه ،عدم ارائه خدمات بانکی اداری و پستی باید به مرور و اول برای افرادی که مالک چندین واحد هستند اجرا شود تا اجرای قانون تضمین گردد چهارما هزینه های کشور باید از طریق مالیات(مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد هر ایرانی و....)تامین گردد و درآمد نفت جهت ورود تکنولوژی و سرمایه گذاری جهت تولید هزینه گردد زیرا تبدیل پول نفت به ریال و تزریق به بازار جز تورم و کاهش رفاه عمومی هیچ دستاوردی ندارد مثل این ۵۰ سال اخیر
به شخصه امروز قرارداد رهن خونه بستم، چون صاحب ملک بیش از ده واحد اپارتمان داشت بنگاه حاضر نشد کد رهگیری بده،
بعدش چطور نشریه فوربس امار میلیارد های ایرا داره ولی دولت نداره؟
من یک ارث پدری، یک آپارتمان نقلی در شهرستان دارم که تابستانها گاهی یکماه 20روز می رویم، اما یک خانه قدیمی 80 متری در تهران داشتم، که با معمار شراکتی ساختم، دو واحد 40و50 متری به من داد ودو واحد خودش برداشت، ولی جون آپارتمان‌ها پهلوی هم هست وکوچک هم هست هردو را خودمان استفاده می کنیم وتازه برای وسایل جا کم داریم، طوری که پسرم ازدو اج کرد واجبارا خونه مستقلی برای خود اجاره کرد، اما جالب بودن قضیه این جاست، که ظبق این سامانه ثبت املاک من حتما
باید یکی را خالی اعلام کنم، در صورتی که خودم باکمبود جا روبرو هستم، این سامانه در ثبت اطلاعات ایرادات فر اواني دارند، متذکر می شوم اخیرا مسولین تجسس دراموال خودشان را جرم امنیتی قانون گذاری کرده اند، جالب نیست!!!!! ؟؟؟
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر