بازدید 30254
تابناک اقتصادی بررسی می‌کند

چکش‌کاری حقوق و دستمزد کارگران کلید خورد / نماینده کارگری: رقم سبد معیشت کارگران ۱۰ میلیون تومان است

امروز اولین جلسه کمیته دستمزد برای تعیین دستمزد و حقوق کارگران در سال آینده کلید می‌خورد و جامعه کارگری چشم خود را به خروجی‌ها از این جلسات خواهد دوخت. با توجه به تورم موجود، افزایش حقوق کارگران در سال آینده باید چقدر باشد؟ در این سال‌ها چقدر افزایش حقوق کارگران با نرخ تورم هم خوانی داشته است؟
کد خبر: ۱۰۲۴۵۸۹
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۴ 29 December 2020

چکش کاری حقوق و دستمزد کارگران کلید خورد/ نماینده کارگری: رقم سبد معیشت کارگران ۱۰ میلیون تومان است

به سه ماه پایانی سال رسیدیم و دوباره موضوع دستمزد و حقوق کارگران مطرح است و از امروز جلساتی برای تعیین حقوق و دستمزد کارگران برای سال آینده برگزار می شود.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این در حالی است که دولت در لایحه بودجه سال آینده حقوق کارمندان خود را ۲۵ درصد افزایش داده است و حالا نوبت به چالش‌های کارگران و کارفرمایان برای تعیین میزان افزایش حقوق برای این قشر زحمتکش جامعه رسیده است.

حداقل حقوق و دستمزد کارگران چگونه تعیین می شود؟

طبق ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار، همه ساله موظف است میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور و یا صنایع مختلف بنا بر درصد تورمی که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌شود، تعیین کند. همچنین حداقل مزد باید بدون آن که مشخصات جسمی و روحی کارگران و ویژگی‌های کار محول شده را مورد توجه قرار دهد، به اندازه‌ای باشد تا زندگی یک خانواده که تعداد متوسط آن توسط مراجع رسمی اعلام می‌شود را تامین کند.

البته پیش از ورود به مذاکرات، تعیین حداقل دستمزد در شورای عالی کار، میزان مخارج ماهیانه زندگی کارگران در «کمیته دستمزد» این شورا بررسی می‌شود تا حداقل هزینه معیشت خانوار کارگری تعیین شود. در این کمیته که متشکل از اعضا و نمایندگان تشکل‌های کارگری است، به منظور تعیین دستمزدی متناسب با وضعیت معیشتی کارگران و توجه ویژه به تنگنا‌های معیشتی قشر کارگر، با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و تورم موجود، پیشنهادهایی مطرح می‌شود. در کمیته دستمزد نمایندگان، هر گروه کارگری دور میز مذاکره نشسته و با بررسی قیمت‌های منطقه‌ای به دست آمده از سراسر کشور و آنالیز قیمت ها، حداقل‌های زندگی یک خانوار کارگری را بر مبنای نرخ تورم محاسبه می‌کنند و پس از آن گزارش جمع بندی شده به "ستاد دستمزد" ارائه می‌شود.

در ستاد دستمزد رقم دستمزد کارگران به تصویب نمی‌رسد، بلکه نتیجه مذاکرات و گفتگو‌های دو جانبه میان نمایندگان گروه کارگری و کارفرمایی زیر نظر معاون روابط کار جمع بندی و به شورای عالی کار ارسال می‌شود.

اولین جلسه کمیته دستمزد ۱۴۰۰ امروز برگزار می‌شود؛ رقم سبد معیشت سال آینده چقدر است؟

محمدرضا تاجیک، نماینده کارگری شورای عالی کار طی مصاحبه‌ای در مورخه ۸ دی ۹۹ گفت: طبق دعوت نامه ارسالی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اولین جلسه کمیته مزد برای بررسی معیشت کارگران جهت تعیین دستمزد سال ۱۴۰۰ فردا (۹ دی ۹۹) برگزار می‌شود.

نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: محور جلسه فردا، تعیین هزینه سبد معیشت کارگران در سال ۱۴۰۰ است؛ وضعیت معیشت کارگران در سال ۹۹ را در چارچوب‌های مشخص بررسی و سپس هزینه زندگی کارگران را در اقلام خوراکی و غیر خوراکی تعیین می‌کنیم.

وی در خصوص معیار‌های تعیین هزینه سبد معیشت، ادامه داد: وضعیت تورم دو سبد معیشت سال ۹۹ و ۱۴۰۰ برای تعیین دستمزد ملاک است؛ تبصره ۲ ماده ۴۱ قانون کار مشخص کرده است که باید حداقل دستمزد به اندازه‌ای باشد که هزینه معیشت یک کارگر ساده را تأمین کند. طبق آمار مرکز آمار ایران، بعد خانوار کارگران ۳.۳ نفر است؛ بنابراین وضعیت اقلام خوراکی و غیرخوراکی در سال گذشته و سال جاری را بررسی و به‌روزرسانی می‌کنیم و در نهایت اختلاف این اعداد به عنوان رقم سبد معیشت سال آینده مشخص می‌شود.

تاجیک اظهار داشت: طبق بررسی‌های صورت گرفته از سوی نمایندگان کارگران، رقم سبد معیشت سال آینده ۹.۵ تا ۱۰ میلیون تومان است. همواره نماینده‌های دولت و کارفرمایی به دنبال کوچک کردن این عدد و نماینده‌های کارگران به دنبال واقعی‌تر کردن این عدد هستند.

حداقل دستمزد در سال‌های قبل چقدر بوده است؟

جدول زیر حداقل دستمزد و میزان افزایش آن و نرخ تورم در ده سال اخیر را نشان می‌دهد. در این ده سال، میزان افزایش حداقل دستمزد در پنج سال بیشتر و در پنج سال کمتر از نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی بوده است. همان گونه که ملاحظه می‌گردد، در چند سال اخیر، یعنی بین سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ دو نرخ جهت میزان افزایش مزد مشاهده می‌شود. در سال ۱۳۹۶، کارگران به دو گروه «حداقلی بگیران» و «سایر سطوح مزدی» تقسیم شدند؛ بنابراین، دو نرخ در ستون میزان افزایش حقوق و دستمزد مشاهده می‌گردد. کارگرانی که دستمزد پایه آن‌ها در سال ۹۶ معادل ۹۳۰ هزار تومان بود، «کارگران حداقلی بگیر» تلقی شدند که دستمزد این گروه از کارگران در سال ۹۷ به میزان ۱۹.۵ درصد افزایش یافت. همچنین دستمزد سایر کارگران، که حقوق پایه آن‌ها در سال ۹۶ بیشتر از ۹۳۰ هزار تومان بود، در گروه «سایر سطوح مزدی» قرار گرفتند و دستمزد آنان ترکیبی از «درصد» و «رقم ثابت» تعیین و به این ترتیب علاوه بر افزایش ۱۰.۴ درصدی نسبت به پایه حقوق ۹۶، رقم ثابت ۸۴ هزار و ۶۲۴ تومان به مزد پایه این گروه از کارگران اضافه شد. در سال‌های بعد هم این روند ادامه یافت.

سال

حداقل دستمزد(تومان)

میزان افزایش در مقایسه با سال گذشته (درصد)

نرخ تورم (درصد)

1390

330300

9

21.5

1391

389700

18

30.5

1392

487125

25

34.7

1393

608906

25

15.6

1394

712425

17

11.9

1395

812164

14

9

1396

930000

14.5 و 12

9.6

1397

1114140

19.8 و 12

31.2

1398

1516882

36.1 و 13

41.2

1399

18354270

21 و 15

-

 

حقوق و دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۰چقدر خواهد شد؟

با توجه به لایحه بودجه سال آینده، حداقل حقوق کارمندان برای سال ۱۴۰۰، حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده و به نظر می‌رسد، احتمالا نمایندگان کارفرمایی و دولت همچون سال‌های گذشته بر همین مبلغ برای کارگران تاکید کنند. این در حالی است که کمیسیون اجتماعی مجلس اعلام کرد که با وزارت کار و شورای عالی کار وارد مذاکره شده است تا حداقل حقوق کارگران را برای سال آینده بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش دهد.

در همین رابطه، علی بابایی‌کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری مجلس طی مصاحبه‌ای گفت: تعداد زیادی از نمایندگان مجلس در کمیسیون اجتماعی خواهان افزایش بیش از ۴۰ درصدی حقوق و دستمزد کارگران در سال آینده هستند.

بنابراین با ارائه این پیشنهاد به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشغول رایزنی با این وزارتخانه برای تحقق این امر هستیم. وی طی مصاحبه دیگری در هشتم دی ماه ۹۹ گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ هنوز پیشنهادی برای افزایش حقوق کارگران نشده است، اما بدون شک مورد توجه قرار می‌گیرد، مبلغ نهایی برای افزایش حقوق کارگران توسط شورای عالی کار مشخص می‌شود و بودجه سالانه بر این افزایش بی تاثیر نخواهد بود.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، افزود: نقطه عطف تصمیم گیری شورای عالی کار برای افزایش حقوق تورم خواهد بود. در حال حاضر تورم نقطه به نقطه ۴۰ درصد است که در حالت عادی بالای ۴۵ درصد است. بدون شک سبد هزینه‌هایی برای خانواده‌های ۴ نفر به بالا در نظر گرفته می‌شود و شورای عالی کار با سه جانبه گرایی فصل الخطاب تصمیم گیری افزایش حقوق خواهد بود و همه موارد عنوان شده شاخص تغییرات حقوقی هستند.

با وجود این، باید تا اسفند ماه سال جاری صبر کرد و دید که اعضای شورای عالی کار، مزد کارگران را با حداقل حقوق کارمندان یکسان سازی می‌کنند، یا دستمزد کارگری سال ۱۴۰۰ بیش از این رقم خواهد بود؟!

آیا در لایحه بودجه به حقوق و دستمزد کارگران توجه می‌شود؟

سیدموسی میرجهان‌مردی دبیر اجرایی خانه کارگری استان بوشهر طی مصاحبه‌ای در ۲۵ آذر ۹۹ گفت: هر ساله دستمزد کارگران در لایحه بودجه بر اساس تورم اعلامی بانک مرکزی لحاظ می‌شود و در اجرای آن با رفتار‌های ضدنقیض مواجه هستیم و در واقع دستمزد کارگران بر اساس لایحه بودجه اعمال نمی‌شود.

وی از اجرایی نشدن دستمزد کارگران بر اساس لایحه بودجه و تورم پیش بینی شده خبر داد و بیان کرد: دولت این افزایش حقوق رامی پذیرد، ولی اجرا نمی‌شود و در واقع کارگران پیشتوانه‌ای برای اجرای آن ندارند.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان بوشهر افزود: هر چند نماینده کارگران در جلسات شورای عالی کار حضور دارند و نظر خود را می‌دهد، در مجلس شورای اسلامی، نماینده جامعه کارگری وجود ندارد و حق کارگران در این حوزه پایمال می‌شود و از بین می‌رود و چیزی که بر اساس قانون باید به کارگر داده شود مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

به هر صورت، باید حقوق کارگران در سال ۱۴۰۰ به گونه‌ای باشد که تا حدودی عقب ماندن حقوق آن‌ها از نرخ تورم در سال‌های اخیر جبران شود؛ اما باید این را در نظر گرفت که کارفرمایان نیز در یک سال اخیر علاوه بر تحریم‌ها با کرونا نیز دست و پنجه نرم کرده اند و برای فرار از بیکاری بیشتر شاغلین باید تا حدودی سمت کارفرمایان هم گرفته شود.

در اینجا نقش دولت و حمایت‌های آن از کارگران و کارفرمایان پررنگ‌تر از گذشته می‌شود و دولت باید در سال آینده به این ماجرا ورود کند و راهکار‌هایی برای جبران قدرت خرید کارگران ارائه دهد؛ البته راهکار‌هایی که به نرخ تورم در سال‌های آینده نینجامد.

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۲
بیست ساله به این بازی عادت کردیم.اول میان میگن سبد معیشت کارگرا اینقدره و کلی جلسه میزارن واسه تعیین مزد کارگرا ،اما آخرش چیزی که نصیب 5،6 میلیون کارگر میشه 400،500هزار تومن افزایش مزد میشه که کفاف یه روز زندگی آدمیزادی رو نمیده..اما این وسط نفعش میرسه به کسایی که تو این جلسات شرکت کردن ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
این روش ها کارایی ندارد .... و فقط فشار بر مردم بیشتر می شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
افزایش حقوق و طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چه میشود ؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
تازه این چندر غاز هم که اضافه می شود کارفرمایان عزیز از خجالت کارگرها در میاند و اجازه نمی دهند اضافه کار وایستند و یا از چیزهای دیگر کم می کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
برده داری مدرن
بازی شروع شد .
سال بعد افزایش حقوق ندید و قیمت ها هم افزایش ندید . اگه نمی خواهید از این بهانه استفاده کنید و دوباره قیمت ها رو چند صد درصد افزایش بدید .
فقط کارگری نیست تمام کارمندان غیر دولتی هم باید کم کم ۴۰ درصد افزایش داشته باشند چون تورم بالای ۴۰ درصد هست از اول فروردین برخی اقلام ۴ برابر شده یعنی ۴۰۰ درصد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
وقتی میگن کارگری، یعنی همه اونهایی که دفترچه بیمه تامین اجتماعی کارگران رو دارن. همه اینها حتی اگه کارمند اداره ای باشن زیر پوشش قانون کار هستن و حقوق و مزایای اونها بر اساس قانون کار پرداخت میشه
موسوی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
با سلام نباید نگران افزایش حقوق کارمندان دولت بود چون از سال قبل تاکنون دولتی ها به خاطر خودشون هم شده افزایش های زیر رو در حقوق کارمندان اعمال کردند:اسفند ماه سال قبل حدود 50 درصد ،فرودین سال 99 حدود 35 درصد ،شهریور ماه 99 حدود 40 درصد ،متاسفانه این فقط کارگران زحمت کش هستند که حامی ندارند.فکر نکنم وزیر کار دولت فعلی با عملکرد سال قبلش که نهایت حمایت رو از کارفرما ها به عمل آورد کار خاصی برای قشر زحمت کش کارگران انجام بده.تاسف تاسف تاسف
تنها خاصیت این جلسات سالیانه میوه شیرینی و ناهاری هست که دورهم میزنن! غیر از اون همه چی صوری و از قبل تعیین شدست!
دولت از 1 ماه قبل اعداد و ارقام خودشو تعیین کرده و دقیقا همونو اعمال میکنه! تورم هم بطرز خارق العاده ای از 100 و 200 و 300 میرسه به 10 12 تا 20!
اجناس درطول سال ۲۰۰-۳۰۰ درصد گران میشوند
حضرات ابتدای سال ۱۵-۲۰ درصد حقوق هارا افزایش میدهند انهم که توسط اکثر کارفرماها بطورکامل اجرانمیشود و میگویند افزایش وزارت کار فقط به پایه حقوق تعلق میگیرد درنهایت میبینید که مثلا یک حقوق ۴ میلیونی ۴۰۰ هزارتومان افزایش پیداکرده !!!!!
هیچکدام از دولتها تا الان به فکر حقوق کارگران نبوده ونیستند نمونه اش همین برنامه معیشتی دولت برای اقشار اسیب پذیره حرفی در ان از کارگران نبود
همین که تابناک عکس از گارگر ایرانی نداره باید فهمید قشر کارگر چه جایگاهی داره
جلسات بی ثمر
آخرش هم نهایت نهایت حداقل حقوق بیاد روی 2500
گیریم حقوق شد صد میلیون تومان وقتی پول ملی روز به روز ارزش خودش را ازدست میدهد وتورم افسار گسیخته کنترل نمیشود هیچ نفعی نخواهد داشت به جای افزایش حقوق قیمتها را کنترل کنید
پاسخ ها
رضا
| Germany |
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
اگر بخواهی قیمت ها کنترل شود نباید افزایش حقوق بدهند،نباید سود بانکی بالا بدهند نباید قیمت گزاری دستوری و کالاهای یارانه ای باشند و دست اخر نباید نیروی مازاد در دولت و خصولتی ها نگه داشت
دغدغه اصلی من این هست که وضعیت اقتصاد ایران در ده سال اینده چگونه است؟ بعید می دانم دیگر مرز ها باز شوند تا کسی پناهنده شود چون از ترکیه به بعد همه دیوار کشیده اند. تبریک برای تبدیل اهسته ایران به کشور فقیری مثل کنگو!
طبق معمول جلسه با ده درصد افزایش تموم میشه
نرخ تورم 94 و 95 و 96 رو نگاه کنین زمانی که برجام زنده بود!
این بازی این روزها شروع شده و پس از تلاشهای فوق العاده بی ثمر در آخرین ساعات آخرین روز سال مبلغ چندر غازی پیشنهادی دولت آنهم بصورت پلکانی تصویب خواهد شد. جز بجزء این سناریو رو از حفظیم واقعا خجالت آوره که توان نوشتن یه سناریوی جدید که حاصلش بشود همین دسته گل رو هم ندارن.ما که امیدی نداریم لااقل سناریو رو عوض کنن یه تنوعی ایجاد بشه.
کارگر همیشه در این‌مملکت بدبخت بوده و خواهد بود. خواهشا با دادن قول سر خرمن، اعصاب ما رو بیشتر از این خورد نکنید
بالای 5 میلیون تومن باید حداقل حقوق باشه
آقایان مسئول لطفا"با روحیه کارگر بازی نکنید حقوق کارمندان در طول سال چندین مرتبه افزایش یافته و آخرسال هم دولت اعلام می کنه 25 درصد افزایش می یابد که این کار لطمه به کارگر می زنه
تنها راهکار این نابسامانی تایین حقوق کارگر به دلار است انوقت است که دولت خودش را باید با حقوق هماهنگ کند اکر تورم بالا پا پایین بیاید ضرری به کارگر نمیرسد
با این شعارها خیلی از کارگران راکار فرمایان اخراج به بهانه حقوق زیاد درامد کم
نهایت افزایش حقوق 2500 نومانه
شما جلو جلو پولی که میخاد اضافه کنید با گران کردن آب برق گاز وهزینه های زندگی چند برابرش را از همین مردم میگیرید وکارمند وکارگر را به خاک سیاه مینسانید بعد افزایش حقوق را پیش میکشید .شماقیمتها را برگردانید کشور ما فقیر نیست که مردمی فقیر داشته باشد
اولا معلوم نیست که نمایندگان کارگری از بین چه افرادی و توسط چه کسانی انتخاب می شوند . دوما این به اصطلاح نمایندگان کارگری چند ماهی بیخودی سرو و صدا می کنند و اعداد و ارقام درشت اعلام می کنند ، ولی در نهایت با ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان افزایش نسبت به سال قبل موافقت می کنند و در آخر سر کارگران کلاهی بزرگ گذاشته میشه و الی آخر ماجرا ....
و این داستان واقعی و تلخه هر ساله کارگران است و بس
خدایا به تو پناه می بریم از دست این سیاستمداران
ابن همه هزینه جلسه نیاز نیست
من قبل از جلسات و وقت گذاشتن الکی
میگم که حقوق ۲۸% افزایش میشود
وقت خود را هدر ندهید
خدا بهمون رحم کنه
بازی تکراری و شو مسخره ای است، از همین الان معلومه که حدود 20 تا 25% اضافه می کنین پس اینقدر هزینه رو دست ملت نزارین
در يك رويه غلط اول بودجه را تصويب مي كنند، بعد بدنبال تعيين و چانه زني براي تعيين نرخ دستمزدها مي روند. ناگفته پيداست كه اين چانه زني ها نمايشي و مضحك است.
دستمزد بايد در قانون بودجه برود نه قانون بودجه را براي چانه زني به شوراي عالي كار ببرند.
تا امسال کارگر بودم و نزدیک به پانزده سال در یکی از شرکتهای صنعتی اراک کار می کردم،الان 8 ماهه اومدم شغل آزاد و واقعا هم آزاد شدم هم درآمدم چند برابر شده،کارگری تو ایران یعنی بردگی کامل
آخه شما که بعدا از خودت اختیاری نداری و از حداقل هم کمتر رو تائید میکنی چه میگی!؟؟
تا وقتی با دنیا تعامل سازنده نداشته باشیم و به تمام معاهدات بین المللی عمل نکنیم و نتوانیم سرمایه گذار خارجی جذب و با تکنولوژی روز دنیا تولید کنیم نمی توانیم مشکل بی کاری و فقر را حل کنیم. وقتی مثل اکثر کشورهای دنیا تورم زیر 2 درصد داشته باشیم دیگر نگران افزایش حقوق و کاهش درآمد نخواهیم بود...... مشکل را باید ریشه ای حل کرد!
اقا جون من به عنوان افسر این مملکت ماهی ۴ تومن میگیرم ..........۱۰ میلیییوووون
سلام من نمیدونم تامین اجتماعی با این پول‌های که از مردم میگیره چه کار میکنه مگه یک اداره مثتقل نیست خودش نمیتونه تصمیم بگیره
بازنشسته بهداشت زیر خط فقر حقوق ندارد؟ می گویند صبر کنید......
سلام دستمزد کارگران رو افزایش دهید لطفا چون همه چیز چندبرابر شده آیا خودتان با ماهی 2تونمن زندگی میکنید واقعا یکم به حقوق کارگران هم رسیدگی کنید
اگر همه اقلام زندگی بطور مساوی افزایش و یا کاهش یابد بمعنا تورم صفر است ولی در نگاه عام و در اولین برداشت تلقی از افزایش و یا کاهش میشود و به غلط تورم مثبت و یا منفی گفته خواهد شد اما در تورم واقعی ناگزیر از قبول فشار اقتصادی هستیم که همواره بر طبقات و اقشار کم درآمد وارد میشود لذا تمام کارهای جبرانی انجام شده بی اثر و یا کم اثر است مگر یک حرکت که اثری شگرف و در نهایت کارساز دارد و البته بسیار کم اقبال و کم طرفدار است چرا که با منافع برخی نمی خواند و عموم از آن غافل و آن اینست :
عدم افزایش هر نوع حقوقی در هر سطحی و عدم افزایش هر نوع اقلام دولتی و برداشت حقوق همه دولتیها بعد از پرداخت حقوق اقشار طبقات ضعیف .
...
اینها همش آدرس غلط دادنه.شما تورم رو کنترل کنید خود به خود وضع کارگر و کارمند بهتر میشه.الان یکی که سال پیش مثلا یه خونه یا ماشین ۲۰۰ میلیونی خریده همون الان شده ۴۰۰ میلیون.یعنی بدون اینکه کاری بکنه ۲۰۰ میلیون به پولش اضافه شده.ولی یه حقوق بگیر در بهترین حالت بااضافه کاری و...۶۰-۷۰ میلیون تو این یک سال بدست اورده.یعنی ارزش یک سال کار از یه سرمایه گذاری کوچک در حد۲۰۰ میلیونم کمتره.تورم در واقع مالیات گرفتن از فقرا و قشر حقوق بگیره
کاشکی یکی هم به فکر افزایش حقوق کارمندان وزارت کشور بود پایین ترین سطح حقوق برای کارمندان وزارت کشور هست و این در حالی است که کارمندان وزارت کشور در همه بحرانها از کرونا گرفته تا سیل و زلزله و آتش سوزی و غیره در خط مقدم هستند اما در حقوق و مسکن و رفاهیات در آخر هستند
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان