بازدید 19040
در گفت‌وگو با کارشناس اقتصادی بررسی شد

راهکار رهایی از چسبندگی قیمت‌های نچسب مسکن/ وزیر راه: مردم از خود اراده نشان دهند/ کارشناس اقتصادی: توصیه اخلاقی جواب نمی‌دهد!

قیمت دلار کاهش یافته اما قیمت برخی کالاها کاهش نیافته است که به زعم وزیر راه و شهرسازی، این به دلیل وجود چسبندگی قیمت هاست! وی اظهار داشت: از بین رفتن این چسبندگی قیمت، بستگی به مردم دارد. آیا همکاری مردم تنها راهکار کاهش قیمت کالاها از جمله مسکن است؟ برای کاهش قیمت مسکن چه راهکارهایی وجود دارد؟
کد خبر: ۱۰۱۵۵۱۳
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۰ 16 November 2020

راهکار رهایی از چسبندگی قیمت‌های نچسب مسکن/ وزیر راه: مردم از خود اراده نشان دهند/ کارشناس اقتصادی: توصیه اخلاقی جواب نمی‌دهد!

در یک ماه اخیر، قیمت دلار به دلیل شرایط ایجاد شده از سقف قیمتی خود، یعنی حدود ۳۳ هزار تومان به کانال ۲۷ هزار تومان وارد شد؛ البته بعد از انتخابات آمریکا و پیروزی دموکرات‌ها در این انتخابات، قیمت دلار به دلیل جو پیش آمده تا کانال‌های پایین‌تر هم سقوط کرد.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این سقوط قیمت دلار البته چندان دوامی نیاورد و دوباره روند قیمت دلار افزایشی شد. به هر صورت این کاهش قیمت دلار این انتظار را در مردم ایجاد کرد که قیمت کالا‌ها همان گونه که با افزایش قیمت دلار صعودی می‌شود، باید با کاهش قیمت دلار نیز کاهش یابد.

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی طی مصاحبه‌ای در پاسخ به این انتظارات مردمی گفت: متاسفانه دیده‌ایم که در این شرایط به لحاظ سنتی، در قیمت‌ها چسبندگی ایجاد می‌شود و با وجود اینکه ارز از قیمت بالا رها شده، قیمت انواع کالا و خدمات رها نمی‌شود. از بین رفتن این چسبندگی قیمت بستگی به مردم دارد که تا چه حد در این زمینه مصمم باشند و از خود اراده نشان دهند که در کنار دولت و سیستم نظارتی با این حباب‌های باقی مانده، مقابله کنند تا به شرایط عادی و طبیعی قیمت‌ها در انواع بازار‌ها برسیم.

به هر صورت، هر چند باز هم راهکار وزیر راه و شهرسازی برای کاهش قیمت‌ها از جمله قیمت مسکن یک راهکار مردمی است، این موضوع چسبندگی قیمت‌ها چیست و چگونه باعث عدم کاهش قیمت مسکن در قبال کاهش قیمت دلار می‌شود؟ چه راهکار‌های دیگری برای ارزان شدن قیمت مسکن وجود دارد؟

وحید شقاقی شهری، عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی در پاسخ به این پرسش‌ها گفت: در حوزه مسکن، هنگامی که قیمت دلار افزایش می‌یابد، قیمت مصالح از جمله تیرآهن، سیمان و ... نیز متعاقب آن افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: از آنجا که پروسه زمانی ساخت مسکن حداقل چهار ماه تا یک سال و نیم به طول می‌انجامد، هنگامی که قیمت دلار کاهش می‌یابد، سرمایه گذاری که لوازم و تجهیزات لازم برای ساخت مسکن را با قیمت دلار مثلا ۲۹ هزار تومان خریداری کرده است، در مقابل کاهش قیمت مسکن مقاومت خواهد کرد و این همان چسبندگی قیمت‌هاست.

شقاقی شهری افزود: این مقاومت در مقابل کاهش قیمت مسکن از سوی سرمایه گذاران، باعث خواهد شد که مسکن در یک فاز رکود وارد شود.

این استاد دانشگاه گفت: انتظار من این است که در ماه‌ها و سال‌های پیش روی، با این وضعیت، مسکن وارد یک فاز رکودی شود. عمده دلیل ورود مسکن به یک فاز رکودی هم این است که از یک سو قدرت خرید مردم پاسخگو نیست و از سوی دیگر، سازندگان حاضر به کاهش قیمت مسکن نیستند؛ بنابراین معامله‌ای انجام نخواهد شد.

شقاقی شهری ادامه داد: با ورود مسکن به فاز رکود، سرمایه گذاران تمایلی به سرمایه گذاری در حوزه مسکن نخواهند داشت؛ بنابراین، عرضه مسکن کاهش خواهد یافت و این موضوع، مسئله کمبود عرضه مسکن را تشدید خواهد کرد.

این کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از راهکارهایی چون مردم نخرند یا مردم با وضعیت کنار بیایند، افزود: این‌ها که در ادبیات علمی و اقتصادی راهکار نیستند و جایگاهی ندارند. بیشتر این راهکارها، توصیه اخلاقی است!

شقاقی شهری گفت: راهکار علمی در بخش مسکن این است که از یک سو با تخصیص تسهیلات و زمین‌های ارزان قیمت به سازندگان، کاهش مالیات در بخش ساخت و ساز مسکن، در اختیار قرار دادن تجهیزات برای سازندگان به منظور افزایش بهره وری، رشد سرمایه گذاری در بخش مسکن را تشویق کنیم و هزینه ساخت و ساز را کاهش دهیم و از سوی دیگر، تسهیلات با نرخ کمتر و مدت طولانی‌تر به متقاضیان پرداخت شود تا سمت تقاضا تحریک گردد. وی ادامه داد: در مجموع تشویق و تحریک سمت عرضه و تقاضا می‌تواند بخش مسکن را از رکودی که در سال‌های آینده این بخش و در کل بخش اقتصادی را تهدید می‌کند، فراری دهد.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: همچنین باید به این نکته اشاره کرد که ما در سال‌های گذشته به دلیل نبود یک برنامه مشخص در حوزه مسکن، با یک بلاتکلیفی در این حوزه رو به رو بودیم و همین موجب ایجاد یک عقب ماندگی در تولید مسکن شد و عرضه متناسب با میزان تقاضا، رشد نکرد. مسکن مهر را کنار گذاشتند و جایگزین مناسبی برای آن نداشتند و حتی مسکن اجتماعی که بحث آن مطرح بود،روی کاغذ ماند.

شقاقی شهری گفت: اگر فکری به حال رکود پیش روی بخش مسکن نشود، پیش بینی می‌شود که در سه تا چهار سال آینده با یک شوک قیمتی دیگری در بخش مسکن رو به رو شویم. دلیل هم این است که تقاضا به قوت خود می‌ماند و از سوی دیگر عرضه به موجب رکود کاهش خواهد یافت. پس تعادل عرضه و تقاضا در بازار مسکن به نفع تقاضا برهم خواهد خورد و این خود موجبات شوک قیمتی را فراهم خواهد کرد.

وی ادامه داد: باید هزینه‌های تولید مسکن در کشور با افزایش میزان بهره وری کاهش یابد تا بتواند عرضه مسکن به مراتب افزایش یابد. هم اکنون در چین بعضا یک مجتمع ۲۰۰ واحدی ظرف چند ماه ساخته می‌شود، اما در ایران ساخت همین مجتمع چندین سال به طول می‌انجامد. به هر صورت به نظر می‌رسد که دولت فعلی و آینده باید برنامه ریزی‌های دقیق تری برای حوزه مسکن داشته باشند تا دیگر شاهد اوضاع این چنینی در بخش مسکن نباشیم.

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۴
دلار 100 درصد گرون شده بهدش 10 درصد ارزون شده، هنوز تغییر چندانی نداشته که
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
100 درصد؟؟؟؟
یعنی از یک هزار تومان شده دو هزار تومان>
یا از سه هزار تومان شد 6 هزار تومان؟
عزیز دلار 1000 درصد گران شد یعنی ده برابر شد نه دو برابر...
گودرزي
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
راهكار عملي و اصلي كاهش و واقعي شدن قيمت مسكن در ايران
قانوني شدن بهاي تمام شده است.
نبايد اجازه داد متري 3 تا 5 ميليون بسازند و متري 25 تا 80 ميليون بفروشند. نمايندگان بايد براي اين معضل بزرگ و ريشه ايي فقط قانون بهاي تمام شده را تصويب كنند. كه انجام نمي دهند. صد سال از عمر مجلس قانونگذاري در ايران ميگذرد و هنوز كسي زورش به مافياي مسكن نرسيده و هنوز هر طور دلشان بخواهد قيمت گذاري مي كنند.
کارشناسی کردن قیمت ملک ها بر اساس منطقه و قیمت تمام شده و گرفتن مالیات سنگین از تفاوت قیمت کارشناسی و قیمت شخص فروشنده باعث واقعی شده قیمت مسکن می شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
درج قیمت های خرید و فروش ملک ها در سند هم یک راه حل برای کنترل قیمت است
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
ببین دوست عزیز. تا وقتی بخواهی دیگری رو نردبون خودت کنی و سودت رو از ضرر دیگری در بیاری نباید انتظار له نشدن داشته باشی. من خودم حسابدار یک سازنده هستم. قیمت تمام شده ملک مشارکتی براش متری 39 میلیون تومان درومده توی شمال تهران داره می فروشه 55. قیمت معقوله. ولی مساله اینجاست آیا توی این شرایط اگه ارزون بشه کسی ضرر سازنده رو می ده؟ دولت حتی سازنده ضرر کنه باز هم داره مالیات بر فروش ازش می گیره پس انتظار خودکشی از دیگران کار درستی نیست
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
درج قیمت های خرید و فروش ملک ها در سند هم یک راه حل برای کنترل قیمت است
بله اگر تورم صفر باشه راه حل خوبیه. ولی شما حاضری خونه ای رو با پس انداز 20ساله و قرض 30 ساله خریدی الان بفروشی و با پولش بری یه پراید بخری؟؟؟؟ یا مرگ فقط برای همسایه خوبه؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
با سلام
برادر عزیز حسابدار
شما چجوری حساب کردی متری 39 میلیون یعنی در یک شهر کوچک شمال یا جنوب یا مرکز کشور هم باید حداقل قیمت مسکن متری 40 باشه چرا متری 3 الی 5 میلیونه
چون قیمت زمین بی حساب کتاب گذاشته میشه مثلا در تهران یک کیلومتر و برخی اوقات 200 متر اختلاف قیمت چند میلیونی داره واقعا در شب خوابیدن در این 2 مکان اختلافی با هم داره خوابش بهتره یا آرامشش
بعدش هم قیمت زمین را برای هر واحد حساب کردن که هنر نیست
مشکل اصلی اینه که همه اج جمله دولت فکر میکنن این ثروتها و پولها رو میشه کاری کرد
آقای طبری را دیدید که چند تا ویلا و آپارتمان و... مگه همزمان میشه تو چند تا آپارتمان خوابید به چه دردی میخوره که خون مردم را بمکه آدم حالا این طرف رشوه گرفته که کار انجام داده ببین اونی که کارش راه افتاده چند ده برابر این را داشته و خورده و
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
این طرحهها هیچ موقع عملیاتی نمیشه چون نفع بسیاری زا مسئولین در وضعیت کنونی مسکن است وگرنه خیلی راحت تر میشه موضوع را درست کرد
مگه میشه ملکی که هزینه تمام شدش به طور مثال در
میاد 15میلیون را داد ده میلیون قیمت مصالح بیاد پایین خودبخود ساخت و ساز میره بالا و قیمت نهایی میاد پایین الان فقط شهرداری را ببینید چقدر برای صدور پروانه میگیره و بعد حیف و میل میکنه خوب این پولها در قیمت تمام شده تاثیر داره
کسانی که در بازار های موج ایجاد می کنند افراد عادی نیستند و توان این کار را ندارند این کار عده ای محدود است که این موج را ایجاد می کنند و کشور را دچار مشکل می کنند
باید از وزارت اطلاعات کمک گرفت تا این جریان های مافیایی کسب سود و آشفتگی کشور را شناسایی و مرحله به مرحله دستگیر و مجازات کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Russian Federation |
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
دوست عزیز دویست سال قبل نیست که واسه گرون فروشی مردم رو فلک کنیم این کارها هیچوقت تاثیر نداشته و فقط نمایشی برای افکار عمومی هست. راه درست نگاه منطقی و تخصیص منابع مالی
و تخصصی برای حل بلندمدت مسئله هست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
با اظهار نظر شما موافقم چراكه در اين مسئله نهادهاي نظارتي به نوعي ( چشم پوشي كرده اند - دليل بر اينكه امروزه با همين نرخ هاي بالاي مصالح و ...شهرداري و نظام مهندسي قيمت تمام شده ساخت مسكن متوسط به بالا - 3 ميليون تومان مي باشد و با سرريز كردن قيمت متري زمين بر واحدهاي ساختماني قيمت تمام شده فروش مسكن در بسياري از مناطق شهرهاي بزرگ و كلان كشور به 6 ميليون تومان نمي رسد ولي متاسفانه همين واحدها با قيمت بالاي 20 ميليون و بعضا خيلي بالاتر به فروش مي رسند دليلش هم برمي گردد به نفوذ مافياي مديران و مسئولين محترم كه امروز خود و فرزندانشان بساز بفروش شده اند آن هم مسكنهايي كاملا غير استاندارد با معماري افتضاح
علی رغم تبلیغات گسترده وشبانه روزی رسانه ها بورس به دلایل زیرهمچنان نزولی خواهد بود یادربهترین حالت بانوسان ناچیز درجاخواهد زد:
۱- تحریم عنقریب بورس
۲- کاهش قیمت دلار
۳- افزایش اجتناب ناپذیر نرخ سودبانکی ( کما اینکه ازهمین الان بیشتربانکهای خصوصی نرخ سودشان راافزایش داده اند)
۴-ازدست رفتن اعتماد عمومی به بورس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
تحریم خوب نیست و اصلا آنرا قبول ندارم ولی با این حال اثر مثبت آن باعث تقویت تولید داخل در تمامی زنجیره های تولید تا عرضه شده است و اگر درست مدیریت شود باعث جهش تولید داخل و کم کم شاهد صادرات گسترده به کشورهای منطقه خواهیم بود

برای اطمینان از رشد شرکت ها باید گزارشات ماهانه، سه ماهه ، شش ماهه و نه ماهه و یکساله را بررسی کنید
دنبال طرح ها و اقدامات آتی شرکت ها باشید
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
بورس بالا میره شک نکن چون
اولا ترامپ گفت تحریم مکنیم اما بایدن تحریم ها رو بزودی با تلاش مسئولین برمیداره دوما بورس در کف قیمتی هستش و دولت هم بزودی حمایت میکنه بخاطر اینکه تحریم ها بزودی برداشته میشن
یه دوست بورسی دارم میگه من وخیلیهای دیگه منتظریم شاخص کل یه کم بره بالا فورا سهاممونو میفروشیم خلاص !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
همه کسانی که در چند ماه گذشته وارد بورس شدن برای ماندن نیامدن
چرا صورت مسئله رو برعکس مینویسی... یا دو ست دداری پاک کنی.. بالای 70 80 درصد مسکنهای معاملاتی در زمان دلار با قیمت بالا ساخته نشده اند و اصلا سالهاست ساخته شده اند... قیمت بالای انها ربطی به دلار امروز ندارد. اینجاست که با گرفتن مالیات سنگین از صاحب ملک خالی مجبور میشن ملک رو یا با قیمت معقول واگذار کنن یا اجاره بدن... با کاهش اجاره قیمت مسکن متعاقب اون کاهش پیدا میکنه...کمی تفکر ...
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
خوب دوست عزیز نظر شما اینه که مثلا طرف بیست سال پیش خونه خریده و کلی قرضشو داره الان بفروشه و با پولش بره یه پرس جلوکباب بخوره و بعدش هم توی چادر زندگی کنه؟؟؟ شما هم به چشم دولتی ها نگاه می کنی که
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
سال 95 قیمت سیمان 4000 تومن بود و آهن کیلویی 2000 تومن. الان اهن شده 13000 تومن و سیمان 32000 تومان. بلوک سیمانی هم از 500 تومان شده 4000 تومان. به نظرتون ملک باید چندبرابر افزایش قیمت داشته باشه؟ البته به جز مواردی که ترجیح می دیم ملکمون از خون سازنده ملک ساخته بشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
متأسفانه ملاک اینگونه است که اگر شخصی خانه ای بفروشد دیگر نمی تواند بخرد در نتیجه با قیمت روز میفروشد . قیمت ها در همه جا کاذب است باید سراسری پایین بیاید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
بلوك سيماني يك عدد رو ميدوني قيمتش چند شده يا يه پاكت سيمان يا بنا يكه يه روز كار كنه تازه آيا كار بكنه يا دودر كنه اينا رو بررسي كن بعد نظر قاطعانه تري ميتوني بدي
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
دوست عزیز. 3:58
متاسفانه و یا خوشبختانه ای وجود نداره.. تو شرایط حاضر کسی که تنها خونه خودش رو نمیفروشه برای تبدیل به احسن. بیشتر خونه های اضافی هستن که بهشون مالیات میخوره. واسه همین این استدلال شما غلط اندر غلطه و راهی برای توجیه ناشیانه این گرانی بی دلیل
مطمئنا مسکن هم از ارز و سکه و خودرو تبعیت میکنه چاره ای نداره مقاومت بیهوده احمقانه ای داره انجام میده ولی کم کم قیمت ها رو به کاهش میذاره همه بازارا به شکل موازی حرکت میکنن اونی که سکه اش از 16 رسیده به 11 چوب تو سرش خورده خونه رو با همون قیمت سکه 16 تومان بخره؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
دولت قبلی دلار 3/5برابر شد و قیمت پراید دو برابر
قیمت دلار در این دولت 8 برابر شد ولی قیمت پراید 7 برابر!!
یه راهکار خیلی ساده که نیاز به هیچ هزینه ای نداره و تا یک ساعت دیگه قابل اجراست تعطیلی سایتای قیمت گذاری مسکن هست یا ممنوعیت قیمتگذاری لز طرف این سایتا رییس قوه قضاییه همین الان میتونه دستور بده هیچ سایتی حق قیمت گذاری رو ملک و خونه و زمین رو نداره این کار تا 20 درصد قیمتا رو کاهش میده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
گویا مدت ها کشور تشریف نداشتید خیلی وقته ممنوع شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
چند ماه قبل این کار را کردند و افزایش قیمت مسکن بیشتر هم شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
شما هم که داری آدرس غلط میدی!! راستشو بگو چند تا آپارتمان داری میخوایی گرونتر به خلق الله بندازی؟
ناشناس
| Russian Federation |
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
تنها تاثیر این کار اتلاف وقت خریدار
و فروشنده و افزایش قیمت های پرت هست. کاری که چند ماه پیش کردن. نمی دونم چند بار باید تجربه
شه واسه این حکومت که اقتصاد رو نمی شه دستوری کنترل کرد مگر اینکه منظورشون از این کارها صرفا تاثیر روی افکار عمومی باشه که ما هم مثلا داریم یه کاری می کنیم
قیمتگذاری رو نباید به صاحب ملک واگذار کرد فقط حکومت حق داره روی زمین و مسکن قیمت گذاری کنه حکومت باید قانون بذاره و شورای نگهبان تصویب کنه و فقها فتوا بدن در ملک و زمین حق مالکیت از قیمتگذاری جداست مالکیت برای مردم ولی قیمتگذاری فقط حق حاکمیت
وزیر محترم این اپارتمانها و برج ها را که من نمی سازم قطعا افرادی هستند که شما بهتر می دانید من که قدرت ندارم به نظر می اید شما هم اراده ای ندارید پس از مردم توقع این امر کاملا غیر منطقی است .
من امروز رفتم برای تمدید اجاره 25 درصد اضافه کرد به کجا باید بگم شما بگید من اراده نشان میدهم.
یه روغن تو بازار نمیتونین برامردم فراهم کنین
تورو خدا این فونت متن ها رو عوض کنین.چشمای آدم در میاد بخواد بخونه ببینه چی نوشتین
پاسخ ها
مهندس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
خودتان در تنظیمات گوشی یا کامپیوتر فونت را بزرگتر کنید !!
تنها راه ساماندهی یازار مسکن و سایر بازارها تصویب و اجرای فوری قانون مالیات بر عایدی سرمایه با نرخ موثر ۷۰ الی ۸۰ درصد است بر سود فروش خانه دوم به بعد که باعث می شود سود دلالی از سود تولید کمتر و دست دلالان و سوداگران از بازار قطع و نقدینگی به سمت تولید هدایت شود مثل تمام دنیا که این قانون ۱۰۰ ساله را اجرا بازارهای خود را از تلاطم دور نگه داشته و مردم را به سمت تولید هدایت کرده اند کافیست فقط قانون آنها ترجمه و از تجربیات آنها استفاده کرد در حال حاضر کسی که سازنده بوده به علت اینکه سود دلالی و احتکار بیشتر است پروژه جدید شروع نمی کند و واحدهای قبلی را احتکار می کند و چند برابر سودی که قرار است از تولید به دست آورد از احتکار و دلالی به دست می اورد . ای کاش مجلس قبل و دولت همان ۲ سال پیش این قانون را اجرا می کردند هرچند که اکنون نیز هیچ چشم انداز خوبی به علت تعارض منافع تصمیم گیرندگان برای این قانون متصور نیست
کسی که خونه و اپارتمانشو با دلار 30 هزاری ساخته الان بر چه اساسی باید با دلار 20 هزاری بذاره فروش؟ تیراهن وقتی تو یه ماه 2 برابر شده قیمتش و هنوزم پایین نیومده.
این بالا پایین شدن قیمتای مختلف فقط مردمو بیچاره کرده و نشون میده چقد اقتصاد این مملکت هردم بیلیه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
همیشه شعبون یکبار هم رمضون
علت انکه با دلار ۲۷ هزاری مسکن ارزان نشده است اینست که قیمت متوسط ملک هم اکنون با دلار ۲۱ هزار مطابقت دارد
حداکثر 30 درصد قیمت‌ها به خاطر مصالح ساختمانی است و بقیه آن را در دلال بازی و...باید دید...
موثرترین راه کار کاهش قیمت مسکن و درنتیجه سایر اقلام فقط در تعزیراتی نمودن قیمت هست ..... تعیین نرخ قیمت در سامانه ثبت معاملات به صورت کارشناسانه و عدم امکان ثبت در صورت نرخ بالاتر تنها راه موثر است و دیگر هیچ ... آن گاه چه کسی جرات دارد خارج از سامانه معامله کند؟چرا که اگر به مشکل بر بخورد هیچ دادگاهی پاسخگو نیست ...چه خرید و فروش و چه اجاره ...اما اگر برخی اجازه دهند

نرخ ها شده حسینقلی خانی ...واقعا دولت ها چه میکنند؟ مگر زمین را میتوان با واردات تامین نمود؟ پس تنها راه تعزیراتی نمودن است وگرنه چند صباح دیگر با مشکلات عظیمی مواجه خواهیم شد ....
پاسخ ها
ناشناس
| Russian Federation |
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
شما یک نمونه از این سیاست های دستوری اقتصادی مثال بزن که وضعیت رو بدتر نکرده باشه
باز هم انداختن گردن مردم
گیر کیا افتادیم؟!!!!!!!!!!!!!!!!
گیر کیا افتادیم؟!!!!!!!!!!!!!!!!
دلار را به زیر 18000تومان برسان و تثبیت کن، چسبندگی خودش حل میشود جناب وزیر.
وقتی شما اراده ای بر کنترل قیمت ارز نداری از مردم چه میخواهی؟
ملک گران نشده بلکه ریال بی ارزش شده و دلیل آن هم تحریم، اختلاس و سوء مدیریت است.
تحریم صادرات و تحریم بانکی یعنی هر چه صادر شود پول آن وارد نمیشود پس با نبود دلار تقاضا وجود دارد ولی عرضه ای نیست پس دلار گران میشود و ریال بی ارزش میشود در نتیجه همه چیز گران به نظر می آید.
قیمت ملک به دلار بیست سال پیش و امسال یکی است و تغییر زیادی نکرده.
قیمتها به زودی مثل بورس ریزشی میشه و قیمتها به سال ۹۵بر میگرده چون کسی حتی نون شب نداره بخوره چه برسه به اینکه خونه بخره حتی قیمتها به سال ۹۵برگردن باز هم خریداری نیست چون در این سه سال اخیر همه خریدار بوده اند
قیمت ملک در زمان احمدی نژاد چقدر بود الان چند شده !!
تنها راه مقابله با گرانی مسکن توجه به پراکندگی جمعیت و ترغیب به مهاجرت به شهرهای کوچکتراست با سوبسید و زمین اجاره ای و وام ارزان قیمت و ایده نوآورانه ساخت سه ماهه یک واحد مسکونی دو طبقه ای.
شما قیمت یک چیز مثلا ماشین رو پایین بیارید بقیه هم میاد پایین
اره بابا مثلا با این راهکار صد هزار تومن ارزون میشه
ممنونم زحمت کشیدید دلار ۴ تومن شده ۲۷ تومن حالا اومده میگه دلار ارزون شده خیلی زحمت کشیدید
مسکن نه با دلار سر کار دارد نه طلا فقط املاک محترم جو می دن و قیمت ها را بالا بردن سه ماه خرید و فروش نشه املاک محترم نتوانند چک ها را پاس کنند قیمت ها سقوط می کنه مطمئن باشید ا کثرا مدت می خرن. دست من و شماست قیمت مسکن مطمئن باشید میاد زیر قیمت سه سال پیش
میشه گفت در دوره روحانی هیچ مسکنی ساخته نشد!!
راهکار فقط مالیات سنگین بر عایدی مسکن به نحوی که برای کسی نصرفه بیشتر از یک خانه داشته باشه وامثال سلطان مسکن که فقط ده هزار واحد تو منطقه یک داره واحداشو بفروشه بره در تولید و کشاورزی و توریسم سرمایه گذاری کنه اینجوری مسکن به نصف قیمت میرسه و سرمایه میره سمت تولید و اشتغال زایی اینطوری جوان هم خونه داره هم شغل هم ازدواج و ازدیاد نسل
مشکلی نیست . ما اراده نشون میدیم . شما هم استعفا بده چون قیمت را ما میخواهیم کنترل کنیم پس نیازی به شما نیست
به نظر من یه راهکار ساده این ان است که عوامل با جدیت قیمت گذاری کنند،چون نظر شما شامل ساختمانهای نو ساز در ماههای اخیر میباشد ساختمانی که چندین ساله هست هم با این قیمت دلار ساخته شده آیا؟نظارت قاطع باید روی قیمتها باشد مثل دوربینی که روی چراغ قرمزهاست.
باید قیمت نهادهای تولید که بی دلیل و غیر منطقی رشد کردند کاهش پیداکند (آهن سیمان و آجر سنگ و ...)
الان درون حباب و کف چسپنده هستیم!
نخرید ...نخرید ..نخرید .‌شما ا به خدا نخرید..این قیمتهای حبابی بدون هیج دلیلی است..جرا مسیولین به نظرات مردم توجه نمی کنند .....نخرید این ها خون مردم رادرشیشه کردند ..نخرید مردم ه ۷ میلیون ن.فدای ۲۵ میلیون بی رحم و سود جو شدند کنند..بس است دلالی متری یک میلیون را به ۴۰ میلیون نخرید گول بنگاهی ود لال و بانکی . بساز بفروش را نخورید
دلار ۳۰ هزار کن ۸سال دست نزن همه چی درست میشه
تسهیلات مسکن باعث گرانی مسکن است با استفاده از ان ملکی قول نامه ائ خریداری میشود و با افزایش قیمت قول نامه ای فروخته میشود و با ادامه این کار حباب تولید میشود
عجب دنیایی شده است ، توصیه های اخلاقی در هیچ جا جواب نمیدهد و میگویند باید زور بکار برد ولی بودجه توصیه کنندگان اخلاقی در همه جا سر به فلک میزند...!!!!
مسئول محترم لطفا یه نیم نگاهی به قیمت ،رهن واجاره ی مسکن هم بفرمایین، چطور سقفی بالا سر داشته باشیم؟ چقدر افزایش قیمت!!!!ا صاحب خونه های محترم وجدان داشته باشین!املاکی های سود طلب جلوی فاجعه رو بگیرین، آب رو آتیش بریزین ن بنزین!!!
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر