افزایش نرخ سود بانکی با بازار سرمایه چه خواهد کرد؟

در یک ماه اخیر اوضاع در بازارهای موازی بازار سرمایه بهم ریخته است و هر روز قیمت ها در بازارهای ارز، طلا، سکه و خودرو کانال های جدیدی را برای خود فتح می کنند. بسیاری وضعیت کنونی بازارهای ارز، طلا، سکه و خودرو را نتیجه خروج نقدینگی از بازار سرمایه می دانند. حالا در این وضعیت، زمزمه های مبنی بر افزایش دوباره نرخ سود بانکی به گوش می رسد. افزایش نرخ سود بانکی چه تاثیری بر بازار سرمایه خواهد داشت؟
کد خبر: ۱۰۰۸۸۴۴
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۴ 13 October 2020

31 فروردین ماه سال جاری بود که خبری در رسانه ها منتشر شد مبنی بر این که نرخ سود بانکی از اول اردیبهشت ماه کاهش خواهد یافت. اما حقیقت ماجرا این بود که تنها بانک ها تصمیم گرفته بودند که نرخ سود بانکی را به مصوبه سال 1395 باز گردانند.

به گزارش بورس تابناک، با این تصمیم مقرر شد تا دیگر بانک ها سپرده ای با سود بالای 15 درصد افتتاح نکنند ضمن آنکه نرخ سود سپرده های کوتاه مدت کمتر از 6 ماه نیز 8 درصد شد. شایان ذکر است پس از التهابات ارزی سال ۹۷ نرخ سود سپرده‌ها به شکل غیررسمی تا محدوده ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش یافته بود. از این بُعد شاید بتوان گفت که با بازگشت به مصوبه سال 1395 و نرخ سود 15 درصد، نرخ سود بانکی کاهش یافت.

همچنین در مورد سپرده‌های بلندمدت یک‌ساله نیز مقرر شد که نرخ سود این سپرده‌ها از تاریخ 1 اردیبهشت 99 معادل 15 درصد افتتاح شود.

در کمتر از سه ماه، شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده های بانکی را افزایش داد!

سه ماه از این تصمیم نمی گذشت که در مورخه 24 تیرماه 1399 شورای پول و اعتبار در نرخ های سود بانکی بازنگری انجام داد. این شورا سقف نرخ سود سپرده‌ها با سررسیدهای مختلف را افزایش داد و همچنین اقدام به باز تعریف سپرده‌گذاری ۲ ساله و ۳ ماهه در شبکه بانکی کرد.

بر اساس تصمیم اعضای شورای پول و اعتبار سقف سپرده‌گذاری یک‌ساله از ۱۵ درصد به ۱۶ درصد افزایش یافت. همچنین این شورا اجازه داد تا بانک ها با نرخ سود ۱۸ درصد اقدام به افتتاح حساب با سررسید زمانی دو ساله کنند. نرخ سود کوتاه مدت نیز از 8 درصد به 10 درصد افزایش یافت. علاوه بر این مجوز افتتاح حساب با سررسید زمانی ۳ ماهه با نرخ سود 12 درصد برای بانک‌ها صادر شد. البته بیشترین افزایش نرخ برای سپرده‌گذاری با سررسید ۶ ماهه بود که سیاست‌گذار با افزایش ۳ واحد درصدی، نرخ سود سپرده‌گذاری ۶ ماهه را به ۱۴ درصد افزایش داد.

افزایش نرخ سود بانکی با بازار سرمایه چه خواهد کرد؟

دوباره زمزمه های افزایش نرخ سود بانکی مطرح است، این افزایش با بازار سرمایه چه خواهد کرد؟

تقریباً کاهش نرخ سود بانکی از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری با رونق بازار سرمایه همراه بود و افزایش دوباره آن در اواخر تیرماه سال جاری حدوداً با یک شوک به بازار سرمایه همراه شد. حالا با این اوصاف، در این هفته ها به جهت جلوگیری از خروج سرمایه ها از بانک ها و همچنین جذب پول های سرگردان در بانک ها، دوباره زمزمه های افزایش نرخ سود بانکی مطرح شده است. موضوعی که به مذاق سهامداران خوش نیامده است و افزایش نرخ سود بانکی را به مثابه ضربه ای دیگر به پیکر بازار سرمایه می دانند. بازار سرمایه ای که اصلاح سنگینی را از 19 مرداد ماه سال جاری آغاز کرده و هنوز هم نتوانسته است بعد از آن اصلاح سنگین قامت راست کند.

وحید شقاقی شهری عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بورس تابناک با اشاره به اینکه افزایش نرخ سود بانکی که زمزمه های آن این روزها به گوش می رسد سیاست غلطی است، گفت: سیاست اشتباه دیگری که این روزها بانک مرکزی به اجرای آن تن داده است، عرضه روزانه 50 میلیون دلار به بازار ارز جهت مقابله با افزایش نرخ دلار می باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی اظهار داشت: یکی از عواملی که در ماه های اخیر موجب شد تا بازار سرمایه با مشکل مواجه شود، بحث افزایش نرخ بهره بین بانکی و افزایش نرخ سود بانکی بود. وی ادامه داد: بانک مرکزی بهتر است به جای اجرای سیاست افزایش نرخ سود بانکی که سیاست اشتباهی می باشد، به دنبال اجرای کاهش نرخ بهره بین بانکی و کاهش یک تا 2 درصدی نرخ سود بانکی باشد و اجازه دهد که نقدینگی ها به سمت بازار سرمایه روانه شوند.

وی با اشاره به اینکه میزان پمپاژ نقدینگی روزانه به اقتصاد ایران، 2500 میلیارد تومان می باشد، افزود: به جای این دو سیاست غلط که یکی اجرایی شده است (تزریق 50 میلیون دلار روزانه به بازار ارز) و دیگری هم زمزمه های آن به گوش می رسد (افزایش نرخ سود بانکی)، اگر بازار سرمایه را رونق و عمق ببخشیم، این بازار می تواند اولاً به مثابه اسفنجی در جذب نقدینگی عمل کند و روزانه 2 تا 3 هزار میلیارد تومان نقدینگی را به خود جذب نماید و اجازه ندهد که این نقدینگی به سمت بازارهای دیگر از جمله بازار ارز برود ثانیاً می تواند مشکل تامین مالی بنگاه های اقتصادی را حل کند.

شقاقی شهری گفت: اگر از بازار سرمایه حمایت صورت نگیرد و یا سیاست هایی اجرایی شود که بر ضد بازار سرمایه می باشد، شاهد وقایعی خواهیم بود که در دو ماه اخیر آن را در اقتصاد ایران تجربه کردیم. عدم حمایت درست از بازار سرمایه در یک ماه اخیر موجب شد که پول های حقیقی از این بازار خارج و به سمت سایر بازارها از جمله بازار ارز روانه شود و عواقب آن را هم مشاهده کردیم.

 

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۲
بانکداری بدون ربا و ...
از محتاج به وام بگیر و بریز تو اون داره

پول اون کسی که طرح افزایش سود سپرده رو میده با اطرافیانش چک کنید
حتمی ....

حداقل اسم اسلامی رو از بانکداریتون بردارید .خجالت بکشید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
افزایش سود بانکی در شرایط تورم جز الف بای اقتصاد است چه کشور پیشرفته باشد چه کشور غیر پیشرفته
ناشناس
| Netherlands |
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
ناشناس ربا باعث تورم می شود چه کشور پیشرفته باشه چه غیر پیشرفته
ناشناس
| Switzerland |
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۳
افزایش سود بانکی مساوی افزایش چاپ پول و تورم بالاتر در آینده و انتقال بحران به آینده به علاوه ی آماده سازی یه بستر تضمینی برای پول های خارج شده از دلار و بورس و سکه و آماده شدن برای سوار شدن روی موج بعدی افزایش ها در آینده.
از طرفی افزایش سود بانکی برای تولید کننده یعنی افزایش هزینه های مالی به علاوه رکود در بازار و کاهش فروش و در یک کلام ورشکسته کردن اقتصاد کشور.
اقای دکتر اقتصاد ...بازار سرمایه ؟ کدام بازار سرمایه ...کلا اقتصاد نابود شده...شما خواب تشریف داری...
سلام من مطالب شما را مطالعه نکردم ولی یا اقای همتی که دکتر است بیسواد است یا من فوق لیسانس . ایشان گفتند ما پارکینگ پول داریم یعنی به پول در بانک به روز شمار آنهم سود تعلق میگیرد. شاید درست میگفتند ولی حالا با سودپایین سودها رفت تو دل ارز و سکه . و از طرفی بانکها هم چون اطلاع داشتتد خوب سوددادن و انها رفتند دلار خریدند از پول انباشته مردم بعدسود را پایین اورندو دلارها را فروختند حق هم دارند چون باید اون اختلاسها که صورت گرفته بود بنحوی جبران شود که جبران شدمگر نه از نظر علمیر دو باضافه دو می شود ۴ ولی در کشوربا این نوع بیسوادی ۳ وحتی ۵ و بطور کلی هر چه دلش بخواهد می شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
اگر سود بانکی همتراز تورم باشد مردم دلار و طلا نمیخرند و سرمایه آنها هم ثابت میماند . تولید از بین رفته و مردم همه بورس باز و معامله گر ارز شده اند.
85 درصد تولید نقدینگی ناشی از همین ربای بانکی است. هرچه کمتر شود ملت ثروتمندتر میشوند و هرچه بیشتر باشد مالکان بانک ها ثروتمند تر میشوند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
سود سپرده ها از سود وامها پرداخت میشود و هیچ نقدینگی به جامعه اضافه نمیکند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
توضیح بده چظور نقدینگی اضافه میشود؟
بزرگترین موضوعی که باعث شد تا نقدینگی پر حجم و پرفشار به یکباره وارد جامعه و بازار گردد همین کاهش خودسرانه سود بانکی بود اگر سود بانکی بالا باشد هیچکس سرمایه خود را به بازار ارز و سکه و مسکن و بورس نمیبرد زیرا این بازارها بازارهای بی ثبات و ریسکی هستند که هر لحظه امکان از بین رفتن سرمایه در ان میرود اگر همین فردا دولت اعلام کند با امریکا توافقاتی حاصل شده به یکباره ارز حداقل 10 هزارتومن و سکه حداقل 5 میلیون تومان و مسکن حداقل در شمال تهران در هر متر مربع 25 میلیون تومان ریزش خواهد کرد در حال حاضر برای کنترل پول و نقدینه گی سرگردان بازار باید سودهای بانکی را حداقل در یکساله به 22 درصد افزایش دهند قطعا تاثیر انرا در بازارهای سکه و دلار و مسکن شاهد خواهیم بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
مشکل این است که متخصصین هیچکاره اند یک نفر تصمیم میگیرد سود بانکی کاهش پیدا کند این اتفاق میافتد شورای پول و اعتبار و رئیس بانک مرکزی هم طبق دستور صادر شده عمل میکنند
در نظر دارید که ما تحت شدید ترین تحریم ها قرار داریم؟
پاسخ ها
نیما
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
تحریم بهانه ای بیش نیست گر آب نیست وضوح بگیری.خاک که هست.در ضم موسسه کوثر سودش بالاتر و عالی برید سوال کنید.بانکی که مال سپاه باشه هیچکس هم نمی تونی بهش بگه چرا سودیکساله 20درصده
اگر همین وضعیت پیش بره مردم پولو از بانک خارج میکنن میرن سمت دلار و بازارهای مثل این ..نه بازار سرمایه ... ک دیگه اعتمادی بهش نیست بعصی از حقوقیا و افراد با نفوذ
به نظرم هرکاری دوست دارن انجام میدن ...
کشور را تباه کردن بخاطر بورس ، قشر کم درآمد نابود شد بخاطر بورس ، جنجال دلار و سکه و کاهش سود بانکی که به گرانی ها دامن زد همه بخاطر بورس است با همه اینها بورس هم به هیچجا نرسید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
چه ربطی به بورس داره دلال عزیز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
وقتی برای حرف حساب جوابی ندارند جواب همیشگی شون دلال است
افتاب لب بومه
بورس کارش تمومه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
دلالی دیگر از دلال‌ها
بهزاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
شماسریعتردلاراتو آب کن که ریزش اون هم در راهه.
غلامرضا سلامی تحلیلگر بازار سرمایه: بنیه بورس ضعیف است و در بلند مدت نمی‌توان شاخص را بالا نگه داشت
امروز که شاخص کل به این رقم رسیده مانند بیمار در حال موتی است که می‌خواهند او را نگاه دارند؛ حالا هر حمایتی و اقدامی هم که از سوی دولت و مجلس با قانون‌های مختلف صورت بگیرد تا یک جایی کاربرد دارد و آن را تا چند روز می‌توانند سر پا نگاه دارند، اما چون شاخص به مراتب بالاتر از میزان واقعی خود است همواره به سمت پایین میل می‌کند و در آستانه ریزش قرار می‌گیرد.
حالا با تمهیداتی می‌شود این شاخص را برای چند صباحی نگاه داشت و چند روز رونق در آن ایجاد کرد اما به طور کلی باز می‌بینیم که این بنیه بورس است که آنقدر ضعیف است که قدرت نگهداری خود را ندارد. این است که معتقدم هر کاری صورت گیرد در نهایت چند روز یا حتی چند ماه می‌تواند موثر باشد اما دوام نمی‌آورد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
زمانی بورس سودی بالاتر از بانک داشت سهامداران دلیلی برای فروش نداشتن ، متنها با دستکاری ، نه تنها بورس و نه تنها بازارهای دیگر ، بلکه کالاهای مصرفی روزانه مردم هم دچار آشفتگی شده
سال پیش در همین زمان دلار 11 تومن بود الان سه برابر شده
شاخص بورس الان 1/5 میلیون است معادل 500 هزار سال قبل
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
با دلار 12 تومنی شاخص کل 300هزار بود.
آذز ماه سال گذشته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
بورس تابع تحریم است و با تحریم بورس افت کرده
با افزایش سود هجوم به سکه و دلار کمتر میشه و مستاجران یه نفس میکشن.از اول هم اشتباه بود کم کردن سود.را احمدی نژاد را تکرار کردن و مردم را بیچاره کردن
در شرایط اقتصادی ایران اولین پیشنهاد علم اقتصاد افزایش سود بانکی است منتها بانک مرکزی نه تنها سود سپرده‌ها را افزایش نداد در ماه‌های گذشته سود را پایین آورد که نتیجه آن را همه می بینند
در شرایط اقتصادی ایران اولین پیشنهاد علم اقتصاد افزایش سود بانکی است منتها بانک مرکزی نه تنها سود سپرده‌ها را افزایش نداد در ماه‌های گذشته سود را پایین آورد که نتیجه آن را همه می بینند
با سلام . عرض می کنم جمع آوری نقدینگی و کنترل مجدد تورم در ایران تنها بوسیله اول- افزایش و تعیین سود بانکی مابین 22 تا 26 درصد و دوم- حمایت قاطعانه از بازار بورس بعنوان سالم ترین بازار حال حاضر در مقایسه با بازارهای دیگر موازی و تورم زا نظیر طلا و ارز و خودرو که بر دلال بازی استوارند، میسر است. اما آیا دولت فعلی اراده و توان این اقدامات را دارد؟!
نباید سود بانکی رو کاهش می دادند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
بخاطر بورس اینکار را کردند فکر کردن مردم پولشونو جایی میبرند که دولت دوست داره
زمانی که تحریم نبودیم سود بانکی تا 25درصد بود حالا که تحریم هستیم و مردم تمایل دارند پول خود را تبدیل کنند بانک مرکزی سود بانکی را 16 درصد کرد اینکار مانند بنزین پاشیدن به آتش بازارهای دلار ، طلا و مسکن بود
بنظرم مهار گرونی که با حمایت دولتیااا پیش رفته و الان خصوصی هاا اونو ب دست گرفتن واقعا سخته چون دولتی هاا سود میبرن خصوصیااا هم سود میبرن
این وسط مردم مردم و مردم هر روز براشون سختر از دیروز میشه.
باید بازار را ب سمت بورس سوق داد از بنگاه های اقتصادی مردمی حمایت کرد چرخ تولید و اقتصاد را ب راه انداخت و کلمه اسلام را از روی بانک بردارند چون واقعا اسلامی نیست و از ربا هم رد کرده.
نظارت دقیق و بی رحمانه داشته باشند روی همه چیز (همه چیز میگم چون واقعا همه چیز خراب شده) و ..... بخدا هر چی فکر میکنم میشه با خراب کاری هااا طومار ها نوشت
خدا لعنت کنه دولتو
خدا لعنت کنه وطن فروش هااا رو خدا لعنت کنه بی‌غیرت هااا رو
کاهش سود بانکی غول نقدینگی را در بدترین شرایط ممکن از خواب بیدار کرد و کشور را بهم ریخت
بعداز اینکه اعتماد به دولت ازدست رفت اعتماد به مجلس از بین رفت اعتماد به ریال از بین رفت یادشان آمد در کاهش سود بانکی اشتباه کردند
منظور استاد از بازار سرمایه ، بورس بچه ننه و دستوری می باشد؟
تولید که خوابیده .بنظرم سود بانکی اگه بشه ۲۵ درصد بسیاری از این دلال بازیها و سودهای لحظه ای ازبین میره و بانک ها تقویت میشند
بر چه اساس تصور میکنند کاهش سود بانکی باعث رفتن سرمایه به سمت بورس میشود بسمت بورس برود برای سود سالیانه 4 درصد
همانطور که تاکنون مشخص شده سرمایه ها به سمت سایر بازارها میروند
برای کنترل تورم در دنیا با کاهش یا افزایش سود تورم را کنترل میکنند مثلا ترکیه جهت اصلاح اقتصادی سه بار نرخ سود بانکی را کاهش یا افزایش داده لذا در این شرایط برای کاهس تورم افزایش نرخ سود بانکی نیاز میباشد و تا حدی اجاره نشبنی و نقدینگی کم مردم را بسمت بانک ها و صاحب خانه ها سوق میدهد البته نه ۲۰ درصد بلکه حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد با در نظر گرفتن زمان سپرده از یکسال تا پنجسال
سالهایی که سود بانکی بدست خود بانکها بود ونه سیاستمداران تورم تقریبا در لالا بود و با کاهش سود بانکی بود که تورم غوغا نمود
سياست مخرب دوره وزارت طيب نيا را دوباره ميخواهند تکرار کنند پولها را در بانکها جبس کنند و سودهاي موهمي بدهند بعد دو و سه سال تورم وحشتناک ديگري مملکت را به نابودي بکشاند. همان کاري که سياست غلط طيب نيا چند سال پيش با اقتصاد کرد بعد از سه سال و اندي يک دفعه همه چيز حتي ارز چندبرابر شد در حالي که تحريم نمي توانست در ابتدا ان چنان افزايش هايي ايجاد کند فقط تورم از هم گسيخته انباشته بصورت فنر فشرده تقاضاي مخرب ناشي از سودهاي موهمي و بدون پشتوانه ايجاد کرد. دولت بورس را نابود کرد کمتر از دو هفته دلار بيش از 50 درصد افزايش يافت و بقيه اجناس و کالا همينطور. گويا سياستهاي مخرب را نمي بينند
افزايش سود بانکي توليد و کارخانجات را به زمين ميزند چون مجبورند بهره هاي بالا براي وامهاي دريافتي بدهند و تورم غيرمستقيم وحشتناکي را ايجاد ميکند و غالبا انباشت پول مردم در بانکها را سبب ميشود و بعد اختلاس هاي انچناني را در پي دارد. مشکلات تورمي کشور تنها با هدايت درست نقديندگي به توليد ميسرتر است و بورس تنها يک مسير درستتر انست نه همه مسيرها. ضمنا دولت بايد هزينه هاي خود را کنترل کند و الا يک سال رباي بانکي شايد منجر به کنترل نقديندگي شود ولي بعد سودهاي موهومي تورم لجام گسيخته و نقديندگي غيرقابل کنترلي را ايجاد خواهد کرد بعد هم سوئ استفاده ها و وامها از سوي ذينفوذها و انتقال انها بخارج و ورشکستگي بانکها و ...
سود بانکی 16 دصد بهره وام بانکی بالای 30 درصد کجای دنیا اینجوریه
یک اقتصاد دان از خارج وارد کنید .
پدر مملکت و مردم را در آوردید با آزمایشات اقتصادی
سرمایه من در 5 سال گذشته یک دهم شده
باید 570 سال دیگر زندگی کنم و کار کنم تا سرمایه من مثل سال 95 شود.
این که نشد زندگی
سود بانکی در شرایطی که اقتصاد ثبات داشت ۲۰ درصد بود...
اگر گمتر از ۳۰ درصد باشه یعنی ضرر...طرف ۲ تا ماشین میخره میفزوشه بیشتر از ۲ سال بانک سود میکنه
هر وقت می گیم بانک بدون ربا ...پوزخند می زنند می گن شما از اقتصاد چیزی نمی فهمید ...منظورشان اقتصاد خودشان است نه اقتصاد کارگر و کارمند و حقوق بگیر ...اقا من حاضرم نصف پولام پودر بشه ولی سیستم درست بشه سود صفر درصد ...
سلام وخسته نباشی بهترین. راه کنترل بازار سکه دلار و ارز افزایش نرخ سپرده های. بانکی می باشد چون. هیچ پول. سرگردانی. وارد چرخه تولید نمی شود بلکه وارد بازار دلار و سکه. ومسکن می شود وتورمی ایجاد می کنند که خیلی از مردم آرزوی خرید یک. کیلو گوشت را دارد و دعای آن را به. قانون گذاران بانکی. وسرمایه کشور می کنند
بازار سرمایه سود ۱۰۰ برابر و ۲۰۰ برابر می داد سود بانکی ۲۵ درصد هم جذاب نیست
دوستان عزیز
بالا بودن تورم و کاهش قدرت خرید مردم و نوسان در بازارهای مختلف واقعیتی انکارناپذیر است اما کسانی که معتقدند باید نرخ سود بانکی بالا برود اصولا به این موضوع فکر کرده اند که در سر رسید ماهانه بانکها سود سپرده های مردم را از چه منبعی باید تامین کنند؟ فرض کنید بخاطر نرخ تورم بالا بانک مرکزی نرخ سود را 22 یا 25 درصد تعیین کند و مردم سرمایه خود را از محل فروش سکه یا ارز یا بورس در بانک سپرده گذاری کنند اما بانکها سود سپرده ها را در اقتصادی که دچار رکود تورمی شده از چه منبعی باید پرداخت کنند؟ اگر رونق اقتصادی به اقتصاد ایران بازگردد بانکها سپرده های مردم را در قالب تسهیلات به تولید کنندگان میدهند و از محل سود تسهیلات می توانند سود سپرده های مردم را بپردازند اما الان کدام تولید کننده می تواند تسهیلات مناسب دریافت کند؟ اگر هم تسهیلات دریافت کند آیا با قدرت خرید اندک مردم می تواند محصول تولید کند و سودآوری داشته باشد تا اقساط وام به بانک بپردازد؟ با عدم پذیرش FATF آیا ارهای صادراتی به راحتی قابل بازگشت است؟
بالا بردن نرخ سود یعنی بانکها را بدهکار مردم کردن و اگر هم بانکها در اقتصاد رکودی تسهیلات بدهند تولید کنندگان می شوند بدهکاران عمده به سیستم بانکی
راهکار اصلی کنترل تورم از طریق کاهش کسری بودجه ، پذیرش FATF برای تسهیل انتقال ارز بین ایران و کشورهای دیگر، پرهیز از تنشهای بین المللی بی حاصل برای آزاد سازی منابع ارزی دولت و کاهش نرخ ارز از طریق بهبود منابع اری و کاهش کسری تراز تجاری ، رعایت انضباط مالی توسط دولت برای جلوگیری از کسر بودجه، بهبود سیستم مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی و فعالسازی اتاقهای بازرگانی مشترک جهت رونق صادرات و... است. تمام موارد فوق می تواند به رونق نسبی اقتصاد کمک کند و منابع درآمدی اری دولت و همچنین درآمدهای دولت از محل مالیات را نیز افزایش دهد ، وگرنه بالا بردن سود بانکی تورم را بیش از پیش افزایش می دهد.
هر بلایی که بر سر اقتصاد مملکت آمده است افزایش سود بانکی و به تبع آن افزایش نقدینگی در جامعه بوده است. آن کسانی که فمر می کنند با افژایش سود بانکی پولشان را در بانک گذاشته و سود می گیرند و به راحتی زندگی را می گذرانند در اشنباه بزرگی به سر می برند. باید چند برابر آن سود را به دلیل تورم از جیبشان پرداخت کنند. نرخ سود بانکی بای در شرایط عادی ۵ درصد در سال باشد ولی آقایان این کار را نکردند. در شرایط تخریمی فعلی هم نباید سود را افزایش دهند وگرنه کنتظر دلعر صد هزار تومنی و دویست هزار تومنی و بروز قحطی باشید....
جهت جلوگیری از پولهای سرگردان نرخ سود بانکی همگام با نرخ تورم افزایش یابد تا پولهای سرگردان در بانکهاجهت امور تولید سرمایه گذاری شود دولت با پایین نگهداشتن نرخ سود بانکی به افزایش تورم و سرگردانی پلها کمک کرده است
سلام با توجه به نظرات دوستان در مورد سودبانکی که همه راخواندم سوال بنده این است اگر حرف شما صحیح است بفرمایید کدام فرد عاقلی در شرایطی که نرخ تورم واقعی بیش از پنجاه درصد و نرخ تورم اعلام شده توسط دولت بیش از سی وجهار درصد است پول خود را در بانک می گذارد تا سود 16تا 18 ددرصد بگیرد به این مفهوم که ماهیانه نه تنها سود نگیرد ارزش پولش ماهیانه حدود بیست درصد کمتر شود بنابراین کسانی که معتقدند نباید نرخ سود بانکی افزایش یابد باید بگویند در بانکها تخته و تعطیل شود چون با روند افزایش نرخ تورم در کشورما باید منتظر باشیم بقیه سپرده گذاران بانکی(که تاحال سپرده های خود را از بانک خارج نکرده اند) پول های خود را از بانکها خارج و روانه بازار سکه و دلار و مسکن و خودرو کرده و امواج سهمگین تورم و گرانی کشور را فرابگیرد ....با تشکر علیرضا رضاخواه پژوهشگر مسایل اجتماعی
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان