بازدید 43066

تمجید هنرمندانه علی نصیریان از محمدرضا شجریان

شجریان توده مردم را با مفاهیم شعر حافظ آشنا کرد. او حافظ را به مردم شناساند. برای مردم وطنش خواند و چه زیبا خواند. او همواره با مردم بوده و هست. شجریان نماینده به‌حق فرهنگ ایران در دنیاست.
کد خبر: ۹۹۸۹۷۸
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸ 26 August 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از رکنا، علی نصیریان، بازیگر پیشکسوت سینما، تیٔاتر و تلویزیون درباره اهمیت محمدرضا شجریان در فرهنگ و هنر ایران گفت: شجریان در موسیقی سنتی آوازی ایران، منحصربه‌فرد است؛ همان‌طور که غلامحسین بنان بود و هست. شجریان در عمر پربرکت خود، در زمینه موسیقی آوازی ایران، تحقیق و تفحص کرد و با استادان این رشته کار کرد، آموخت و آموزاند.
شجریان گوشه‌های مهجور موسیقی سنتی را خواند؛ با صدایی کم‌نظیر و جاودیی و گنجینه‌ای از آوازهای ایرانی را از خود به یادگار گذاشت.

شجریان توده مردم را با مفاهیم شعر حافظ آشنا کرد. او حافظ را به مردم شناساند. برای مردم وطنش خواند و چه زیبا خواند. او همواره با مردم بوده و هست. شجریان نماینده به‌حق فرهنگ ایران در دنیاست.

لازم به ذکر است: پزشک معالج محمدرضا شجریان، روز گذشته با انتشار پستی خبر از ترخیص این هنرمند از بیمارستان و ادامه روند درمان در خارج از بیمارستان داد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۲۳
امیدوارم که این دو هنرمند بزرگوار و دوست داشتنی سالیان سال برای مردم ایران در سلامت کامل باقی بمانند.
این هنرمندان پیشکسوت دخایر فرهنگی جامعه هستند که حاصل عمری تلاش است گرامی داشتن آنها گرامی داشتن ادب و هنر و معرفت است
قضاوت در مورد اینکه استاد شجریان، به قول استاد نصیریان، «برای مردم» خوانده یا برای چیز دیگری، کار ساده ای نیست. قطعاً خداوند بهترین قاضی است.
تو خودت از اعضاي مافياي سينما و شجريان هم از مافياي موسيقي بعد از انقلاب بودي تو خودت با كنار گذاشته شدن أمثال فردين و ملك مطيعي و ..... و شجريان هم با كنار گذاشته شدن أمثال گلپا و ايرج معروف شدين
اينا يادتون باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۶
افردین و ملک مطیعی و ... فیلم های بی محتوا و گاها فاسد بازی می کردند و صد البته محصول مافیای فاسد پیزی به اسم فیلمفارسی بودند. توان هنرپیشگی شان هم در حد متوسط و ضعیف بوده. البته برای ذائقه هایی مثل شما خواندن اشعار حافظ و مولوی خوشایند نیست و لابد سخیف خوانی های بعضی ها را بیشتر می پسندی.
فرهنگی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۶
گل گفتی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۶
لااااایک کاملا درسته
بینام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۶
واقعا
واقعا حرف کامل و قشنگ رو ایشون بیان کردن ...


تاماام
استاد عزیز با توزنده ایم بمان
سلطان اواز ایران همیشه زنده و پایدار باشند در پناه خدای بزرگ ایران زمین
سلام وقت بخیر انشاا همه مریضها در این ایام شفا پیدا کنند ضمن احترام برای تمام هنرمندان وابسته به ایران عزیز لطفا از ساختن بت و بت پرستی پرهیز شود اکنون با توجه ایام بزرگداشت تنها مظلوم عالم آقا اباعبدالله الحسین علیه السلام ویاران باوفایش زمان رسیدن به یاد مظلومان و محرومان ایران است غافل نشویم !!!
پاسخ ها
مریم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۶
درسته
شجریان یعنی طلای ناب
قدرشناسی نشانه ایمان ماست.
امیدوارم همه آن کسانی که برای تعالی فرهنگ ایران و فرهنگی والا کوشیده اند، در شهرت یا گمنامی، سلامت و سربلند باشند.
خداوند به استاد شجریان هم عمر دراز و پربرکت دهد
در دوران گذشته هم سینما و آواز صحنه ها در اختیار استادان ایرج و گلپا و برخی خوانندگان پاپ بوده است ولی این به معنای مافیای موسیقی بودن آنها در اون دوره نیست. ذایقه مردم و اقبال جامعه در اون زمان در این سمت و سو بوده است و سایر هنرمندان در قالب برنامه های گلها و اجراهای رادیویی و خصوصی به اجرای برنامه می پرداختند.
در دوره بعد از انقلاب نیز سیاستهای کلی وزارت فرهنگ و ارشاد و منصب داران فرهنگی باعث ایجاد محدودیتهای هنری برای بسیاری هنرمندان گردید. به خصوص هنرمندانی که در دوران سابق با اقبال و محبوبیت روبرو بودند. این سیاست اشتباه باعث گوشه گیری و کنار گذشته شدن برخی هنرمندان مطرح شد. در غیاب این هنرمندان مطرح سینما و موسیقی راه خود را را مطرح شدن چهره های دیگر ادامه داد. این دلیلی بر مافیا بودن هنرمندان جدد نبوده است. هر هنرمندی راه و مسیر هنری خود را طی می کند و سیاستهای حاکمان و وزارتخانه های فرهنگی با آن همه سانسور و ممیزی ربطی به هنرمندان در حال فعالیت فعلی ندارد.
ذکر این نکته مهم است که سیر کارهای هنری استاد شجریان نشان می دهد آواز و هنر ایشان در ابتدای کار هنریشان بسیار متفاوت از آثار و هنر ایشان در اواخر دهه 50 و دهه 60 تاکنون بوده است. پختگی در آثار ایشان پس از طی دوره های آموزشی در حضور استاد برومند به نحو محسوسی خود را نشان می دهد. این مساله را در اجرای آوازهای راست پنجگاه -بیداد - سر عشق - دستان - سروچمان - گلبانگ ها و..... میتوان مشاهده کرد و دقیقا با این اجراهای فاخر بود که اقبال عمومی به سمت ایشان افزایش یافت که تاکنون ادامه داشته است.
استاد شجریان از سرمایه های فرهنگی این‌جامعه هستند ،و سفیر بزرگی در معرفی فرهنگ اصیل ایران به جوانان ایرانی و تمام دنیا بودن
این هنرمندان بزرگوار سرمایه فرهنگی ما هستند و برای ما افتخار بزرگی است در دوران حیات آنها هستیم و دریغ که توفیق دیدارشان دست نمی‌دهد. این عزیزان تکرار ناشدنی هستند.
به شما لقب خسرو آواز ایران را داده‌اند ولی نقش و حق شما بر فرزندان میهن بمراتب بیشتر وپر رنگ تر می‌باشد شما که در ابتدای کوک کردن ساز صدایتان، باخدای خویش میثاق بستید وبا قرائت ملکوتیتان تأیید نمودید که استاد اخلاق و فضائل آسمانی وانسانی باشید. شما که با زیر وبم ربّنایتان در لحظه ی افطار،فرزندان وطن را از فرش به عرش پرواز دادیدوسبکبار و سبکبال بر سفره ی افطار رمضان دعوت کردید وچه ماه پر برکتی برایشان رقم میزدید!!!! و آنها شاکی از اینکه چرا به فکر دیگر ماههای عمرشان نیستید؟؟؟؟؟؟؟؟
صدای شما برایشان زنگ دلنشین ادبیات بود. از رنج سی ساله ی فردوسی،میوه هاوگلهای بوستان و گلستان سعدی ،رایحه وشمیم اشعار عطار، مثنوی معنوی و دیوان شمس حضرت مولانا این شاعربی همتا در دنیا ،غزل‌های گهر بار حافظ ودیگر آثار ادبی فرزندان وطن آشنایشان کردید . تدریس شما به اخلاق وادبیات خلاصه نمی شد که صدایتان تاریخ کشور را هم آموزش میداد و فریاد می‌کرد.در صدای شما شکوه ذوالقرنین ،بزرگی داریوش ،دادگری نوشیروان، توانایی ودلیری آریوبرزن وسورنا، قدرت شمشیر نادر،دادگری ومردم داری وکیل الرعایا شجاعت عباس میرزا، ،تدبیر ،تیزبینی وصداقت قائم‌مقام،اقتدار وصلابت امیرکبیر،استبداد ستیزی ستارخان و باقرخان، وطن دوستی دکتر مصدق ودیگر دلاور فرزندان وطن را میتوان شنید. شما که در سختی‌ها، بلایای طبیعی و...کنار فرزندان وطن یار وپشتیبان شان بودید و مایه ی آرامش ودلگرمیشان ...‌‌
پس پاداش اینهمه خدمت و زحمت جز این نیست که همانند دیگر نام آوران وطن زینت بخش خانه‌ی دل فرزندان سرزمینت باشید وباعث فخر و مباهات وطن والتیام بخش کمر خمیده پدر تاریخ میهن و بس.....‌
در تمجید افراد هر که میخواهند باشند افراط نکنیم
البته، آن "ناشناس" ، یحتمل، خود بهتر می داند که "میثاق بستن با خدا" ، از سوی شجریان، در ابتدای کوک کردن ساز، بر سبیل "مدح" نوشته شده ... کدام "تایید"؟ ... این حضرت حق بود که بر چون شجریانی منت نهاد تا میایون ها ایرانی، با صدایش ، افطار و دعا کنند ... و چه بد او شکر این نعمت را بجا آورد؛ "ای خدا، ای فلک، ای طبیعت"؟ ... شرک از این جلی تر می شود؟ ... مرحوم "بهار" یک غلطی کرد، او چرا، این "غلط" را، مکرر در مکرر، نفل محافلش کرد؟ ... ای خداوند، ما کافران را خاضع و خاشع گردان ... آمین
شجریان یعنی صدایی از بهشت صدای عشق وشجریان یعنی هویت ایرانی فهیم ایرانی کهدر طول تاریخ مظلوم بوده است
هویت "ایرانی فهیم"؟ ایرانی فهیمی که در طول تاریخ "مظلوم" بوده است؟ ... در اینکه ایرانی، در بسیاری مقاطع، فهیم بوده است، شکی نیست ... و در اینکه در بسیاری مقاطع، مظلوم واقع شده هم شکی نیست ... اما در اینکه، شجریان، "آن هویت" باشد، بسیار جای تامل است؛ "ناصح(شیخم) بطنز گفت حرامست می مخور گفتم بچشم گوش بهر خر نمی کنم"؟ ... این بیت در "قزوینی" و "خانلری" نیست، در نسخی هم که هست پیش از آن (با اندک اختلاف) آمده: "شیخم بطنز گفت برو ترک عشق کن محتاج جنگ نیست برادر، نمی کنم" ... باید ببینیم شجریان، تا چه حد، حافظ را، تحریف "معنوی" کرده، که با آن لحن "خوار کننده" ، مصر است واژه ی "خر" را بکار برد ... آیا "علاقه به شراب" ، ما را مجاز به "خیانت به حافظ" می کند؟ ... بی سبب نیست که با اجراهای مکرر و پر شمار انبوه خوانندگان اصیل مرد و زن، از اشعار حافظ، شاهد "کمترین تاثیری" بر شنوندگان نبوده ایم که بخوامند (خدای نکرده!) "به عذر نیم شبی کوشند و گریه ی سحری" ... کجا "شهرام ناظری" ، اگر میلیون ها بار، از "مولوی" بخواند، در ذهن شنونده متبادر می شود که "اشک کان، از بهر او بارند خلق گوهرست و اشک پندارند خلق"؟ ... چرا خود را می فریبیم؟ چرا؟ ... چقدر مایه ی بیچارگی و بد بختی ست که اشعار عرفای "نماز خوان" را، "ناخواندگلن نقش مقصود از کارگاه هستی" ، به خوانندگی بر ما مشغولند ... "خیز و در کاسه ی زر، آب طربناک انداز پیشتر زانکه شود کاسه ی سر خاک انداز" ... اگر خواننده ای "چنین" کرده است، صدایش، می شود "صدای بهشت" ... آیا کدام ایشان غلغله در گنبد افلاک انداخته اند؟ ... "باد صبا" ، که حافظ، این همه از آن دم می زد و به او سحرگاهان می وزید، به ایشان هم سحرگاهان وزیده؟ ... و اساسا، آیا ایشان، و شنوندکان پر شور ایشان، سحر گاه، بیدارند یا غرق خواب ناز؟ ... "می صبوح و شکر خواب صبحدم تا چند؟" تا چند؟ تا چند؟ ... خدایا تو شاهدی که این را، از لسان حافظ(سلام الله علیه) ، در درجه ی اول، خطاب به خود می گویم ... ای ذات پاک حضرت ذوالجلال ، چنان مگردان که به حافظ و به عرفای راستین این سرزمین کهن، در لفافه ی مد روز "اسلام ستیزی" ، ارادت ورزیم ... ارادت ورزیم "به دروغ" ... به دروغ ... به دروغ ... به دروغ
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر